Loše ceste u BiH
Moderator: Krokodil Behko
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14344 times
- Been thanked: 9939 times
- Status: Offline
Re: Putevi u BiH imaju najveću stopu smrtnosti u Evropi
Sheval, zato ja idem na more u Istru, blize mi je
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
pa ok, eto putevi u BiH...od Brckog do Tuzle (75 km) mi treba 1,5-2 sata,ali ne prelazim preko ogranicenja.
Kome se zuri neka ide
Kome se zuri neka ide

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9533 times
- Been thanked: 11272 times
A bogati, koliko ti treba od Brčkog do Sarajeva?Julia-Klara wrote:pa ok, eto putevi u BiH...od Brckog do Tuzle (75 km) mi treba 1,5-2 sata,ali ne prelazim preko ogranicenja.
Kome se zuri neka ide
Prenoćiš li negdje usput?

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
do Sarajeva racunam uvijek 4 sata ... krenem ranije, i polako

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Može to i za tri sata. Zapravo, ako je radni dan bolje ti je idi preko Zavidovića. Manja ti je vjerovatnoća da ćeš proplakati od muke iza nekog kamionima sa trupcima.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
posljednji put sam bila u SA kad sam podizala vizu za Cesku, i ne vjerujem da cu uskoro... Jednom sam smao isla na Doboj , pogubila se po onim selima, samo se sjecam Brijesnice, jos put nesto bio zatvoren pa se moralo preko nekih brda ici, rekl anikad vise. Lijepa Karaula, racunam sa 4 sata, pa sta bog da...I u najgorem slucaju nije bilo duze

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Zalim slucaj Sheval, Julia je 6 godina u Evropi, do tad je bila u Tuzli i u Brckom, znaci znam o cemu govorim.
I na odmor ne dolazim autom, vozim ono sa bh tablama kad sam tu.

I na odmor ne dolazim autom, vozim ono sa bh tablama kad sam tu.

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Ja u klin ti u plocu.
Do prije 6 godina sam i ja ZIVJELA TU,i ZURILA
Do prije 6 godina sam i ja ZIVJELA TU,i ZURILA

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Pa ko priča o Doboju?Julia-Klara wrote:posljednji put sam bila u SA kad sam podizala vizu za Cesku, i ne vjerujem da cu uskoro... Jednom sam smao isla na Doboj , pogubila se po onim selima, samo se sjecam Brijesnice, jos put nesto bio zatvoren pa se moralo preko nekih brda ici, rekl anikad vise. Lijepa Karaula, racunam sa 4 sata, pa sta bog da...I u najgorem slucaju nije bilo duze

Ja reko' BČ-TZ-Banovići-Zavidovići
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
To nisam, ali nemam namjeru. Ipak hvalaKrokodil Behko wrote:Pa ko priča o Doboju?Julia-Klara wrote:posljednji put sam bila u SA kad sam podizala vizu za Cesku, i ne vjerujem da cu uskoro... Jednom sam smao isla na Doboj , pogubila se po onim selima, samo se sjecam Brijesnice, jos put nesto bio zatvoren pa se moralo preko nekih brda ici, rekl anikad vise. Lijepa Karaula, racunam sa 4 sata, pa sta bog da...I u najgorem slucaju nije bilo duze
Ja reko' BČ-TZ-Banovići-Zavidovići

-
Da su putevi bilji , i turista bi vise bilo... ali nazalost , opet se i za to mora cekati jos dugo, kako se putevi rade...i kojom brzinom...potrajat ce to..!
Da predem 300 km ...4...5h...previse vremana..
Da predem 300 km ...4...5h...previse vremana..

- Luna.
- Inventar foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
putevi jesu losi i sigurno su jedan od uzroka saobracajnim nesrecama, ali nesavjesnost vozaca je definitivno problem broj jedan. kod nas svi odjednom zure negdje kad sjednu da voze a isti taj, kad mu dodjes na radno mjesto, sve s guza na guz... to je u nas u glavama tako da imamo nerealnu predstavu o tome koliko nam treba od A do B po takvim putevima... da su putevi bolji juliji bi realno do tuzle trebalo 45 minuta do sat.. ali bi bilo onih, koji bi to prelazili za po sata.. takvi smo
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
Onaj na ulazu u Bakarski zaljev, nema drugo.Julia-Klara wrote:t radi jedne takve situacije od Crikvenice do Rijeke na nekom zavoju zamalo ne sletjeh u more ...

- Bla
- i dva polipa
- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Često su nam ranijih godina dolazila poslom dvojica iz Zagreba. Obično dođu na sastanak i isti dan se vraćaju. Sjedimo, pijemo kafu, i slušam njih kako planiraju put nazad:
"OK, sada ti voziš do Broda, a ja ću paziti na Golfove."
"OK, sada ti voziš do Broda, a ja ću paziti na Golfove."

ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Bos. Krupa: Asfalt se raspao odmah nakon otvorenja puta

Lokalni put u opštini Bosanska Krupa raspao se ubrzo nakon svečanog otvaranja. Mještani kažu da nije ni čudo pošto je debljina asfalta na novootvorenoj dionici samo jedan centimetar i da se rupa na putu otvorila od "jačeg" gasa prilikom kretanja automobila.
Načelnik opštine Armin Halitović je svečanim presjecanjem vrpce otvorio novoasfaltirani put prema naselju Ćojluk. Međutim, sve bi bilo idealno da se asfalt na novom putu već ubrzo potom nije raspao.
- Vidite ovu rupu, komšija je naglo krenuo kolima po putu iz radosti što je asfaltiran, a nije ni slutio da će se asfalt rasuti pod gumom. Dolazi nam zima i minusi i već smo skeptični da nam od ovog asfalta uskoro ne ostane samo makadam – rekao je zabrinuti mještanin, prenose Nezavisne.
Inače, vrijednost radova na asfaltiranju oko 400 metara puta bila je oko 25.000 eura.
Kako prenosi portal, nakon alarmiranja nadležnih, radnici su izašli na teren i uskoro će biti postavljen novi asfalt.
(Vijesti.ba)
-
Re: Bos. Krupa: Asfalt se raspao odmah nakon otvorenja puta

Eto pa ti pravi autoput u Bosni...Krokodil Behko wrote:
Lokalni put u opštini Bosanska Krupa raspao se ubrzo nakon svečanog otvaranja. Mještani kažu da nije ni čudo pošto je debljina asfalta na novootvorenoj dionici samo jedan centimetar i da se rupa na putu otvorila od "jačeg" gasa prilikom kretanja automobila.
Načelnik opštine Armin Halitović je svečanim presjecanjem vrpce otvorio novoasfaltirani put prema naselju Ćojluk. Međutim, sve bi bilo idealno da se asfalt na novom putu već ubrzo potom nije raspao.
- Vidite ovu rupu, komšija je naglo krenuo kolima po putu iz radosti što je asfaltiran, a nije ni slutio da će se asfalt rasuti pod gumom. Dolazi nam zima i minusi i već smo skeptični da nam od ovog asfalta uskoro ne ostane samo makadam – rekao je zabrinuti mještanin, prenose Nezavisne.
Inače, vrijednost radova na asfaltiranju oko 400 metara puta bila je oko 25.000 eura.
Kako prenosi portal, nakon alarmiranja nadležnih, radnici su izašli na teren i uskoro će biti postavljen novi asfalt.
(Vijesti.ba)

-
Jedan centimetar? :jonas
I sta su radili za 25.000 Eura, samo nanijeli sloj asfalta preko kaldrme ili sta? Nis' meni iz ovog teksta nije jasno.
I sta su radili za 25.000 Eura, samo nanijeli sloj asfalta preko kaldrme ili sta? Nis' meni iz ovog teksta nije jasno.

- Bla
- i dva polipa
- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Cijena samog asfalta debljine 6cm je oko 25KM po kvadratu. Ako je put širok 4 metra to mu ga dođe oko 1600 kvadrata, iliti 40000KM samo za asfalt bez ikakvih pripremnih radova i ruku.
A podloga košta sigurno još toliko. Teško da su mogli s tolišno para 400m odraditi kako treba.
A podloga košta sigurno još toliko. Teško da su mogli s tolišno para 400m odraditi kako treba.

ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:

-
- Inventar foruma
Eto, ljudi naprave put a vi odma rupe tražite
-
Pa zato i pitam :jonasBla wrote:Cijena samog asfalta debljine 6cm je oko 25KM po kvadratu. Ako je put širok 4 metra to mu ga dođe oko 1600 kvadrata, iliti 40000KM samo za asfalt bez ikakvih pripremnih radova i ruku.
Mi kad popravljamo puteve prvo pripremamo podlogu (plus sve sto ide uz to - trotoar, rampe i slicno ali to cu u ovom slucaju zanemariti) pa onda idu 2" (~ 5 cm) asfalta preko.
P.S. koja tetka izmjeri ovaj jedan cm? :jonas Lanula bih nesto ali necu, ipak je ovo pristojan podforum.