Behko , nered je to da me prozivaš, nadam se da si sve pročitao a ne samo to citirano.
Zašto je bitno biti Bošnjak?
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Zašto je bitno biti Bošnjak?
Ma Veco, napio sam se ko zemlja a da mi je do Šamca, da srušim rodnu kuću jenog uhljupa a ne mogu, ufatit će me palicija 
Behko , nered je to da me prozivaš, nadam se da si sve pročitao a ne samo to citirano.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
a da neko srusi tvoju kucu...i ti slicis na uhljupa....mrki62 wrote:Ma Veco, napio sam se ko zemlja a da mi je do Šamca, da srušim rodnu kuću jenog uhljupa a ne mogu, ufatit će me palicija
Our solution mind revolution
- Rockefeller
- Aktivni forumaš

- Status: Offline
Možda i ja imam srpske krvi u sebi ko će ga znati. Ja ono što znam unazad na drvetu su muslimani Bošnjaci al' pitaj boga šta bih našao ako bih (mogao) kopati dublje. Meni nebitno, nije koliko vidim ni tebi.
Ne možeš pitati čovjeka koji doživljava krizu identeiteta, mislim na "mnoge Hrvate" gdje je granica Hercegovine. To bi bilo kao da Monika Levinski pita Clintona da je oženi.
E baš ovako, poredjenje je odlično. Ignorira činjenice i povodi se svojim željama i prohtjevima.
Hercegovina nema svojih političkih ni bilo kakvih drugih granica. Postoji proizvoljno velika regija koju zovemo Hercegovina i gdje se ljudi osjećaju Hercegovcima.
Ne možeš pitati čovjeka koji doživljava krizu identeiteta, mislim na "mnoge Hrvate" gdje je granica Hercegovine. To bi bilo kao da Monika Levinski pita Clintona da je oženi.
E baš ovako, poredjenje je odlično. Ignorira činjenice i povodi se svojim željama i prohtjevima.
Hercegovina nema svojih političkih ni bilo kakvih drugih granica. Postoji proizvoljno velika regija koju zovemo Hercegovina i gdje se ljudi osjećaju Hercegovcima.
Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25244 times
- Been thanked: 6631 times
mrki62 wrote:Ma Veco, napio sam se ko zemlja a da mi je do Šamca, da srušim rodnu kuću jenog uhljupa a ne mogu, ufatit će me palicija
...ama,sjedi,djes',tuj si!...ne mrdaj!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
ima onaj vic kad su se određivale granice Hercegovine
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
Pa u vrijeme Yu je važilo neko nepisano pravilo ; Banjaluka glavni grad Bosne, Mostar Hercegovine a Sarajvo Bosne i Hercegovine.
Veca, javljam se kao dragovoljac
hojla, nek je ruši
Veca, javljam se kao dragovoljac
hojla, nek je ruši
ja verujem da imam crnacke krvi, mora da imam.Rockefeller wrote:Možda i ja imam srpske krvi u sebi ko će ga znati. Ja ono što znam unazad na drvetu su muslimani Bošnjaci al' pitaj boga šta bih našao ako bih (mogao) kopati dublje.
otkud inace da je ovolki?
da budem ontopik,
kad ce da vam bude taj popis, jel skoro?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
-
Trepavica
Bosna, to je jedna dobra zemlja.
Kad plače klobučaju kiseljaci.
Sagni se i pij, niko se ne ljuti.
U Bosni ima jedna tišina.
U tišini jedna njiva.
U toj njivi obeharalo stablo.
Zimi Bosna po svu noć srebrom zvoni.
Bosna ima Bosanaca.
Kad Bosanac liježe na počinak
On polako glavu spušta na zemlju
Da zemlju ne povrijedi.
Bosna ima majku.
Majka se popne na brdo iznad pruge
Pa mahne mašinovođi.
Majka mahne mašinovođi, a lokomotiva vrisne.
Bosna ima kuću
U kući živi starica
Njen smjeh je ajet o džennetu.
Skloni obuću kad prelaziš Unu
Savu
Drinu
Operi noge u rijekama
Bosna je ćilimom zastrta.
Nedžad Ibrišimović
Kad plače klobučaju kiseljaci.
Sagni se i pij, niko se ne ljuti.
U Bosni ima jedna tišina.
U tišini jedna njiva.
U toj njivi obeharalo stablo.
Zimi Bosna po svu noć srebrom zvoni.
Bosna ima Bosanaca.
Kad Bosanac liježe na počinak
On polako glavu spušta na zemlju
Da zemlju ne povrijedi.
Bosna ima majku.
Majka se popne na brdo iznad pruge
Pa mahne mašinovođi.
Majka mahne mašinovođi, a lokomotiva vrisne.
Bosna ima kuću
U kući živi starica
Njen smjeh je ajet o džennetu.
Skloni obuću kad prelaziš Unu
Savu
Drinu
Operi noge u rijekama
Bosna je ćilimom zastrta.
Nedžad Ibrišimović
-
Spanac_113
- Inventar foruma

Zasto je bitno biti bosnjak?
Zato sto su nas fino zekili kad su ubili Kraljevica pa onda potpisali primirje za ustav pa nam nema druge opcije.
Svi smo mi bosanci u dusi ali to je sad 'nako, jeftino.
Halo svima usput
Zato sto su nas fino zekili kad su ubili Kraljevica pa onda potpisali primirje za ustav pa nam nema druge opcije.
Svi smo mi bosanci u dusi ali to je sad 'nako, jeftino.
Halo svima usput
Evo malo izvlačim temu iz naftalina jer pročitah u Avazu sljedeće:
DODACI NASILNO PRIPOJENI BOŠNJACIMA
Esad Džudžević iz prezimena izbacio "vić"
Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća u tehničkom mandatu u Srbiji Esad Džudžević, koji se zalagao da Bošnjaci u Srbiji iz svojih prezimena izbace "vić" i "ić", promijenio je prezime i sada se preziva Džudžo.
On smatra da su ovi dodaci nasilno pripojeni bošnjačkim prezimenima u posljednjih stotinu godina, odnosno od 1912. godine, od kada je Sandžak u sastavu Srbije i Crne Gore i je pozvao Bošnjake da ih uklone iz svog prezimena, što je naišlo na kritike velikog broja Bošnjaka u Srbiji.
Prezime je promijenio u Matičnoj službi u Tutinu, na šta je čekao tri mjeseca. Cijela procedura koštala ga je 6.000 dinara /oko 50 eura/, prenijeli su beogradski mediji.
Ovaj bivši poslanik u srbijanskom parlamentu za sada je prvi Bošnjak koji je promijenio prezime.
On je preko Bošnjačkog nacionalnog vijeća najavio dugoročan nacionalni projekat kojim je predviđeno da pripadnici bošnjačke nacionalne manjine iz svojih prezimena odstrane, kako kaže, "nametnute" dodatke "vić" i "ić".
Dakle, ovaj Džudžo(na perzijskom, džudže znači pile) je autoritet među Bošnjacima Sandžaka pa predpostavljam da bi tamošnji i naši Bošnjaci uskoro trebali skraćivati svoje prezimena. Ne bi bilo loše i da nam koji eminetni bošnjački istoričar sa ovog foruma rastabiri malo o toj 1912. godini
DODACI NASILNO PRIPOJENI BOŠNJACIMA
Esad Džudžević iz prezimena izbacio "vić"
Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća u tehničkom mandatu u Srbiji Esad Džudžević, koji se zalagao da Bošnjaci u Srbiji iz svojih prezimena izbace "vić" i "ić", promijenio je prezime i sada se preziva Džudžo.
On smatra da su ovi dodaci nasilno pripojeni bošnjačkim prezimenima u posljednjih stotinu godina, odnosno od 1912. godine, od kada je Sandžak u sastavu Srbije i Crne Gore i je pozvao Bošnjake da ih uklone iz svog prezimena, što je naišlo na kritike velikog broja Bošnjaka u Srbiji.
Prezime je promijenio u Matičnoj službi u Tutinu, na šta je čekao tri mjeseca. Cijela procedura koštala ga je 6.000 dinara /oko 50 eura/, prenijeli su beogradski mediji.
Ovaj bivši poslanik u srbijanskom parlamentu za sada je prvi Bošnjak koji je promijenio prezime.
On je preko Bošnjačkog nacionalnog vijeća najavio dugoročan nacionalni projekat kojim je predviđeno da pripadnici bošnjačke nacionalne manjine iz svojih prezimena odstrane, kako kaže, "nametnute" dodatke "vić" i "ić".
Dakle, ovaj Džudžo(na perzijskom, džudže znači pile) je autoritet među Bošnjacima Sandžaka pa predpostavljam da bi tamošnji i naši Bošnjaci uskoro trebali skraćivati svoje prezimena. Ne bi bilo loše i da nam koji eminetni bošnjački istoričar sa ovog foruma rastabiri malo o toj 1912. godini
Ja koliko znam i jesu naši preci bili bez ovih dodataka, ali tako je kako je, nije red da sad mijenjamo prezimena pored toliko bitnijih stvari
Eto, dostigli su političari ono što su htjeli.
Uživajte sad u bitnosti.
Uživajte sad u bitnosti.
- Podrinjac
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
Jednostavno da se dokažemo u Bosni da smo većina, ni zbog čega. Da će nam biti nešto bolje, to neće. Da će nas političari i dalje handriti, to hoće definitivno.
a sta su to tacno postigli?mrki62 wrote:Eto, dostigli su političari ono što su htjeli.
Uživajte sad u bitnosti.
Bamby wrote:Jednostavno da se dokažemo u Bosni da smo većina, ni zbog čega. Da će nam biti nešto bolje, to neće. Da će nas političari i dalje handriti, to hoće definitivno.
A da ćete s takvim dokazivanjima jebat BiH i vi i političari, hoćete
Ako bi moglo i za to pojašnjenje. Neće je jebat srbi i hrvati u BiH, već Bošnjaci