Kome se sve djeca ostavljaju...!? :(

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Trepavica
Status: Offline

Kome se sve djeca ostavljaju...!? :(

Post by Trepavica »

Strasno !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kako neko moze udariti bebu , dijete uopste... Nemogu to nikada shvatiti zasto to cine...?!Bebe / djeca su neduzna za sve..

Udarac nikad nista nije rjesio , samo lose posljedice ostavlja na djete..

Naidoh na ovaj video , na jednom portalu.. ne znam sta bih joj u stanju bila uraditi da mi ovo radi bebi /djetetu ..bas sam ljuta...!!!!Huuu...

Zeli da ga uspava , ( da bi ona na miru gledala tv )...a samo gore cini..

Nekada roditelji nisu ni svjesni sta se desava sa bebom dok su oni osutni , ali sreca pa svinisu kao ova...ali opet...tesko da bih mogla ostaviti dijete,nekom stranom a da to nije moja mama..sestra..sve drugo...Ne !

[ytube][/ytube]

__________________________________________________________________________________________________________

55-godišnja žena iz Krasnoyarska u Rusiji nekoliko godina pomagala je jednoj tamošnjoj porodici u podizanju djece. Čuvala je njihovo dvoje djece, a nakon što je 2012. godine i treće dijete obradovalo roditelje, ponovo su angažovali istu ženu za posao dadilje.

Dok bi oni bili na poslu, žena je svakoga dana po nekoliko sati čuvala njihovog najmlađeg sina. No, jednoga dana mama je primjetila da se mališan ponaša neobično. Previše je plakao i ležao je u stolici za ljuljanje sa glavom okrenutom prema dole. Mama je pitala dadilju šta se događa, a ona im je odgovorila da su razmazili dječačića, da on sve vrijeme plače i traži da se nosi u rukama.

Roditeljima je ova priča bila sumnjiva pa su postavili na skriveno mjesto kameru da bi vidjeli šta se događa kad njih nema kući. Ono što su vidjeli na snimku ih je šokiralo – dadilja je tukla dijete po glavi, vukla ga za ruke i nogom ga odgurivala kako bi na miru gledala televizijski program. Snimak zlostavljanja djeteta objavljen je na LiveLeaku.
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Re: Kome se sve djeca ostavljaju...!? :(

Post by Nela »

Nazalost, ovih primjera je masa, nedavno se u novinama pisalo o dadilji u Sarajevu koja je tukla curicu kako bi zaspala a prije toga o jednoj koja je djeci drobila apaurin u hranu.
Ne dao Bog nikome.
I sama sam pisala o tom strahu kome ostaviti dijete kad krenem na posao, hvala Bogu ispalo je super.
U svakom slucaju, da sam morala ostaviti nekome koga ne znam sigurno bih stavila videonadzor u kucu.
Kad je dijete vece pa zna reci sta je radilo, kako se taj neko ponasao prema njemu pa hajde a ovako da mi djetetu napravi traume za citav zivot, bez imalo razmisljanja bih joj glavu otkinula.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Trepavica

Post by Trepavica »

Strasni su ti slucajevi..meni je uvijek bilo bolje za djecu da budu u vrticima..tamo su sa osobama koje su obucene , za rad sa bebama/djecom...nikada mi dadilje nisu zracile povjerljivo...jer svasta sam cula/vidjela o njima tako da sam brzo odluku donijela,nakon rodenja malene..

Citala sam i ja dadilji koja je davala apaurine ...Grozno !
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela »

ma ni vrtic ti nije aman sigurnost, nedavno je bila afera u vrticu kako su maltretirali dvoje djece da se ljube...
Opet kazem, drugacije je kad je dijete vece i zna sve reci, drufacije je kad je malo.
Meni jaslice/vrtic nisu nikakva opcija djetetu od godinu dana. Dijete u tom periosu uci, shvata i zaista mu je potrebna maksimalna paznja, sto u vrticu ne moze dobiti jer je jedna, eventualno dvije tete rasporedjene na najmanje 20 djece.
Hrana u ovim ustanovama je ocajna. Ja se slomih da mi dijete zdravo jede oni hladno daju pastetu i salamu. Jos mi je jedna teta rekla da im je direktor rekao ako dijete nece da jede ne moraju ga nutkati, jednostavno da kazu roditeljima da je jelo.
Pa jos, meni jako bitna stvar, ja dijete presvlacim svako tri sata (po potrebi naravno i ranije) a u vrticima to rade samo kad dijete kaki i to je pitanje koliko dugo nosi takvu pelenu.
Trepavica

Post by Trepavica »

Svakom djetetu je najbolje sa svojom mamom ,ali eto kad mogucnost ne dozvoljava to onda se od dva zla bira ono manje bolno... Vrtici kod nas su eto reci cu malo " sigurniji" i na 4 bebe /djeteta ide jedna teta... i ta jedna teta u vrticu ce se bolje okupirati nego jedna teta sa jednom bebom kod kuce..( njene kuce )..

Ona u svojoj kuci ima svoje obaveze, svoju djecu , tv , pc..sigurno nece provesti 5 h nadgledajuci dijete koje cuva..dok u vrticu , mora, htijela ili ne..Sigurnosti nigdje nema ,svasta se desava..naprimjer kod nas nema u vrticima muskarca koji radi sa bebama..pa onda i medecinsko osoblje je tu , u slucaju bolesti , pada tu su odmah da pomognu ..prije nego roditelj stigne i uradi sto je neophodno dalje..

Djeca su bolje pracena , sa svih gledista , brze se adaptiraju kasnije u skolski zivot ,druzenje sa drgom djecom i sl..

Opet o kuhinji necu puno pisati jer vidim da su ogromne razliek na ovo o cemu pises i ovamo , u vrticu u kojem sam ja vodila malenu..Evidencija se vodila od ujutru kada je dovedem , do uvece dok dodem po nju, sta jela i koliko , kada spavala, koliko puta bila presvucena...apsulutno sve, svako djete imalo svoju knjigu biljeski i tu su se upisivale sve bitne info...

Zaista se nisam imala na sto pozaliti , a da je bio slucaj da sam vidjela nesto sto mi nije bilo po volji, bila bih spremna i psoal se odreci i ostati kuci dok ona ne poraste i nadem neku bolju soluciju za nju... bar dok ne pode u predskolsko, (kod nas su djeca obavezna ici u predskosko vec od 3. godine zivota ) ..
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6706 times

Post by greeneyes »

Da Bog sačuva :stop
Samo sabura
Trepavica

Post by Trepavica »

greeneyes wrote:Da Bog sačuva :stop

I sakloni , sto dalje od neduzne djece !
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela »

Da sam morala naci tetu, ona bi dolazila kod mene kuci, ni govora da bih je vodila nekome.
vjerujem da su kod vas uslovi puuuuuno bolji u vrticima nego ovdje, ali kad je moje dijete u pitanju ja ne vjerujem nikome i ne bi mi bas ta "knjiga djeteta" bila neki garant
gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by gejsha »

Gledala sam ovo jučer. Jako potresno!
Kada budem imala djecu ako Bog da ostavila bi ih na čuvanje samo bliskim osobama i to mami ili sestri..i svekrvi naravno ili jetrvi.
Nedavno je jedna djevojčica iz mog grada slomila nogu. Ispala je dadilji i ona ništa nije govorila roditeljima bebe. Beba je plakala danima, odveli je doktoru i on rekao da joj je noga slomljena.. a ova dadilja im je rodica.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
Trepavica

Post by Trepavica »

Rekoh vec garancija sigurnosti 100 % ne postoji , sto god mi izabrali , djete ce ostati uvijek djete...Uz mamu mu je najbolje ,kao i njoj takoder...sve dok su na ocima,srece je potpuna !:)
Trepavica

Post by Trepavica »

gejsha wrote:Gledala sam ovo jučer. Jako potresno!
Kada budem imala djecu ako Bog da ostavila bi ih na čuvanje samo bliskim osobama i to mami ili sestri..i svekrvi naravno ili jetrvi.
Nedavno je jedna djevojčica iz mog grada slomila nogu. Ispala je dadilji i ona ništa nije govorila roditeljima bebe. Beba je plakala danima, odveli je doktoru i on rekao da joj je noga slomljena.. a ova dadilja im je rodica.

Eto i kod svojih , nije sigurno, gore vec rekoh...sigurnost ne postoji...osim kod majke !
gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by gejsha »

Ona iz straha nije smjela reći da joj je dijete ispalo, ali eto na kraju se opet sve saznalo..pa bolje je reći ako već dođe do toga.
Ja ne bih ni preuzela tu odgovornost i čuvala tuđe dijete. Samo sestrino.
Ili nečije od rodbine, ali ako je starije od dvije godine.
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

Tad djeca najviše i oplaču. :ooo

Ako imate muško dijete i staro je 5-6 godina, javljam se da ga čuvam. Samo me poslije ne krivite ako vam dijete postane alkoholičar. :valja
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Inventar foruma
Inventar foruma

Post by gejsha »

Rockefeller wrote:
Tad djeca najviše i oplaču. :ooo

Ako imate muško dijete i staro je 5-6 godina, javljam se da ga čuvam. Samo me poslije ne krivite ako vam dijete postane alkoholičar. :valja
Moje jetrvice su fine žene :D
Trepavica

Post by Trepavica »

gejsha wrote:Ona iz straha nije smjela reći da joj je dijete ispalo, ali eto na kraju se opet sve saznalo..pa bolje je reći ako već dođe do toga.
Ja ne bih ni preuzela tu odgovornost i čuvala tuđe dijete. Samo sestrino.
Ili nečije od rodbine, ali ako je starije od dvije godine.

Gore je kriti istinu...nego priznati je...

Slicne stvari mogu ostaviti strasne posljedice za djete , ne reci sta se zapravo desilo u odsustvu roditelja..Ziviti poslije sa kajanjem , nije zivot !

Sat , dva dovoljno a sve vise ,je ogromna odgovornost , jer obicno padovi , nezgode se i dese , kada su djeca na cuvanju kod drugih..

Moraju konstantno biti na ocima sve do 6. godine , spremni su svasta uraditi , jer je taj period , period " otkrivanja/ istrazivanaja " ..
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

gejsha wrote: Moje jetrvice su fine žene :D
Već ih dobila? Pa čestitam. :imex

Sačekaj sad još da i one dobiju djecu. :D
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Post by Trepavica »

Nela wrote: Hrana u ovim ustanovama je ocajna. Ja se slomih da mi dijete zdravo jede oni hladno daju pastetu i salamu. Jos mi je jedna teta rekla da im je direktor rekao ako dijete nece da jede ne moraju ga nutkati, jednostavno da kazu roditeljima da je jelo..
:sok :sok

Nesto bi trebali pokrenuti vi roditelji za to..Hraniti djecu suhomesnatim proizvodim a, nije nimalo zdravo ( za odrasle ) a da ne pricam za djecu...jos u ustanovama gdje to ne bi trebalo da budu... Trebalo bi da vas oni motivisu i daju primjer , sta i kako sa djecom..jer roditelji mladi neiskusni , uvijek trebaju iskustva i savjeta od strucnog osoblja...

Otidite kod pedijatra i neka vam da napismeno da nesmiju to jesti, salame, pastete i sl..Spremite vi kuci nesto od povrca/voca , i dajite svoje obroke..i na to bih prije pristala, nego na kojekakve salame i sl.. ( Za djete,nista nije tesko ,niti komplikovano )...

A direktor.. :lup :lup

Pod htino bi ga trebalo smjeniti , jer kad navraca osobolje da govori neistinu , onda..bolje da neznamo sta je on licno u stanju uraditi sa tom djecom..
Ruana

Post by Ruana »

Pregledah, ja bih je ubila bez bismile.
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela »

Ja imam osjecaj da se roditelji radije promire s tom ishranom nego da nesto poduzmu. Skoro jedna mama kaze kao ne daju pastetu, daju zdenku :rol zdenka gora od pastete.
Ali kao sto rekoh ja nisam za to da dijete od godinu dana ostavljam u takvim ustanovama i zbog ishrane i zbog mnogo cega drugog.
Svom djetetu kuham, svaki dan i naravno da mi nije mrsko. Jos uvijek joj ne dajem nikakve zacine i posebno njoj kuham, posebno nama, u vrticima stavljaju zacine, izmedju ostalog vegetu - smece.
I mozda ima roditelja koji bi napravili svoje pa donijeli ali opet je pitanje da li bi to dopustila uprava, da se djeca razdvajaju a sumnjam i da su tete toliko poletne, na kraju bi to zavrsilo u smecu.
Njihovo osoblje nema pojma o hrani i ni u kom slucaju nisu osobe koje ti mogu dati savjeti o ishrani a nijedan vrtic nema pedijatra uposlenika.
A sto se tice direktora, ne moze ga niko smijeniti kad je privatni vrtic. A drzavni su jos ocajniji.
Trepavica

Post by Trepavica »

Tuzno , sto djeca moraju biti u takvimvrticima , kako si vec navela...
Post Reply

Return to “Brak & Porodica”