Elem, evo ovo je jedna od situacija u kojoj suplementi potencijalno zaista mogu da pomognu...

Moderator: Krokodil Behko
Hajmo pisati narodnim jezikom. Zašto bildaš i uzimaš proteine? Jel misliš da je zdravo unositi u tijelo razne gluposti za napuhavanje mišića, naravno, teretanom ne možeš izgledati onako napuhano da se ne štrikaš. Hodaš gradom kao zombi i misliš da te se svako boji, a u stvarnosti te neko probuši običnom čačkalicom. Ovo se ne odnosi na tebe, tebe ne poznajem, no 90% tih, u stvarnosti se folira da je najjači i da je njihov cijeli svijet, a jedna zidarska iza ušiju ih priljubi uz patos. Jednostavno ne volim ljude koje se bahate mišićima, svi misle da su Rambo.... kramp, motika,bauštela.Ahhhhhhh wrote:Ovo doslovno ne znači ništa. Šta su "razne gluposti", koga podrazumijevaš pod "vas" i kako operacionalno definišeš "jači", te na osnovu kojih empirijskih istraživanja te zaključke donosiš?POSAVLJAK wrote:Uzimanje raznih gluposti ne čini vas jačim !!
Nije riječ o "prostom jeziku", već o neadekvatnoj specifikaciji iskaza, iz kojeg nije bilo jasno šta konkretno misliš; zato sam i zatražio pojašnjenje i sad si ga i dao.POSAVLJAK wrote:Hajmo pisati narodnim jezikom. Zašto bildaš i uzimaš proteine? Jel misliš da je zdravo unositi u tijelo razne gluposti za napuhavanje mišića, naravno, teretanom ne možeš izgledati onako napuhano da se ne štrikaš. Hodaš gradom kao zombi i misliš da te se svako boji, a u stvarnosti te neko probuši običnom čačkalicom. Ovo se ne odnosi na tebe, tebe ne poznajem, no 90% tih, u stvarnosti se folira da je najjači i da je njihov cijeli svijet, a jedna zidarska iza ušiju ih priljubi uz patos. Jednostavno ne volim ljude koje se bahate mišićima, svi misle da su Rambo.... kramp, motika,bauštela.Ahhhhhhh wrote:Ovo doslovno ne znači ništa. Šta su "razne gluposti", koga podrazumijevaš pod "vas" i kako operacionalno definišeš "jači", te na osnovu kojih empirijskih istraživanja te zaključke donosiš?POSAVLJAK wrote:Uzimanje raznih gluposti ne čini vas jačim !!
Druže, ne shvati me pogrešno, ali pitanje fakat nema nikakvog smisla; hajde, molim te, pojasni šta si konkretno mislio...POSAVLJAK wrote:Jel može čovjek teretanom imati mišiće i tijelo kao ljudi koji se bave bodybuildigom? Odgovori sa DA ili NE...
Jel može čovjek izgledati kao bilder da ne uzima proteine,stereoide i te razne preparate? A da ide u teretanu, recimo četri puta u teretanu?Ahhhhhhh wrote:Druže, ne shvati me pogrešno, ali pitanje fakat nema nikakvog smisla; hajde, molim te, pojasni šta si konkretno mislio...POSAVLJAK wrote:Jel može čovjek teretanom imati mišiće i tijelo kao ljudi koji se bave bodybuildigom? Odgovori sa DA ili NE...
Naravno da moze. Ja izgledam bolje od njega, a ne bavim se bodybuidingom, cak redovno niti ne vjezbam. Uradila sam program koji se zasniva na intenzivnim kardio-vjezbama i istezanju tipa onog koji se radi u jogi, u maju i junu. Radila sam vjeze donekle I u julu, I od jula nista. Danas, 28/9/2013 izgledam bolje od njega. Jedino sto me sprijecava da to demonstriram na temi je to sto vjerujem u Boga i nikada nisam svoju fotografiju stavila na internet. To je neki moj princip samozastite na Netu. Jedem sve normalno, ukljucujuci i komad pice tu i tamo, cips, smoki, stapice (sa velikom kolicinom ugljikohidrata), pojedem i cokoladu, ma sve normalno, ali u granicama normale. Mikronuttrijenti i makronutrijenti, zdravo. I opet izgledam bolje nego on.POSAVLJAK wrote:
Jel može čovjek izgledati kao bilder da ne uzima proteine,stereoide i te razne preparate? A da ide u teretanu, recimo četri puta u teretanu?
Nista dok ne vidim sliku da ocijenim cekam pp u sanducetuLavlje_srce wrote:Naravno da moze. Ja izgledam bolje od njega, a ne bavim se bodybuidingom, cak redovno niti ne vjezbam. Uradila sam program koji se zasniva na intenzivnim kardio-vjezbama i istezanju tipa onog koji se radi u jogi, u maju i junu. Radila sam vjeze donekle I u julu, I od jula nista. Danas, 28/9/2013 izgledam bolje od njega. Jedino sto me sprijecava da to demonstriram na temi je to sto vjerujem u Boga i nikada nisam svoju fotografiju stavila na internet. To je neki moj princip samozastite na Netu, Jedem sve normalno, ukljucujuci i komad pice tu i tamo, cips, smoki, stapice (sa velikom kolicinom ugljikohidrata), pojedem i cokoladu, ma sve normalno, ali u granicama normale. Mikronuttrijenti i makronutrijenti, zdravo. I opet izgledam bolje nego on.POSAVLJAK wrote:
Jel može čovjek izgledati kao bilder da ne uzima proteine,stereoide i te razne preparate? A da ide u teretanu, recimo četri puta u teretanu?
A sada da pojasnim otkud ovolika koliicina prije svega prkosa i ljutnje koju ovaj forumas izaziva u meni. Godinama citam forume, na nekoliko njih sam i forumala i forumam. Svi znamo da na forumima mozemo naici na svakakve osobe, ali kolicinu demagogije, arogancije, patronizacije sugovornika i bezobrazluka koju Ahhh ispoljava, jos nisam vidjela. I istina je da sam i ja nastupila bezobrazno (ali sa vrlo ubicajenim stavovima koju ljudi generalno imaju prema builderima), ali njegov bezobrazluk, aroganciju i demagogiju ni blizu nisam dostigla. On se samo zahuktao sa uvredama nakon onoga sto sam pisala, jedva docekavsi valjda.![]()
I da ne zaboravim; na forumima kao i u zivotu sam se sretala sa ljudima koji se fitnesom bave profesionalno, i niko se ne ponasa poput njega. Poznajem i djevojku koja je ljekar i prvakinja u jednoj prestiznoj disciplini, i nikada se ni u ludilu nije ponasala sa ovim nivoom arogancije prema onima koji se fitnesom ne bave aktivno.
Strasno.
p.s. Valjda ne treba napominjati da ovo nije upuceno njemu, napisano je radi onih koji temu citaju.
Da je dodas u kolekciju ili sta?Rum wrote: Nista dok ne vidim sliku da ocijenim cekam pp u sanducetu
Ipak, on će ti odgovoriti: Djevoko, ti zaista treba da porazgovaraš sa nekim profesionalcem (rado ću ti preporučiti nekog kolegu), jer nivo deluzija, nesigurnosti i mržnje prema raznim grupacijama (ljudi koji treniraju, homoseksualci, ljudi "zanimanja koja smatraž niže vrijednim" itd) koje pokazuješ prevazilaze već granicu onog što bi se i od prosječnog internet trola moglo očekivati. Nastaviš li tako, prijaviću te za rasipanje govora mržnje! Jedno je biti needukovan na datu temu, to ti opraštam, kao i lični animozitet prema meni, jer za to me zabole, ali iznositi toliku "generalnu hostilnost" nije nešto što ti mogu tolerisati!Lavlje_srce wrote:Naravno da moze. Ja izgledam bolje od njega, a ne bavim se bodybuidingom, cak redovno niti ne vjezbam. Uradila sam program koji se zasniva na intenzivnim kardio-vjezbama i istezanju tipa onog koji se radi u jogi, u maju i junu. Radila sam vjeze donekle I u julu, I od jula nista. Danas, 28/9/2013 izgledam bolje od njega. Jedino sto me sprijecava da to demonstriram na temi je to sto vjerujem u Boga i nikada nisam svoju fotografiju stavila na internet. To je neki moj princip samozastite na Netu, jednom sam cak izgubila i nekoga do koga mi je bilo jako stalo jer mu nisam htjela poslati fotografiju a bili smo daleko. Jedem sve normalno, ukljucujuci i komad pice tu i tamo, cips, smoki, stapice (sa velikom kolicinom ugljikohidrata), pojedem i cokoladu, ma sve normalno, ali u granicama normale. Mikronuttrijenti i makronutrijenti, zdravo. I opet izgledam bolje nego on.POSAVLJAK wrote:
A sada da pojasnim otkud ovolika koliicina prije svega prkosa i ljutnje koju ovaj forumas izaziva u meni. Godinama citam forume, na nekoliko njih sam i forumala i forumam. Svi znamo da na forumima mozemo naici na svakakve osobe, ali kolicinu demagogije, arogancije, patronizacije sugovornika i bezobrazluka koju Ahhh ispoljava, jos nisam vidjela. I istina je da sam i ja nastupila bezobrazno (ali sa vrlo ubicajenim stavovima koju ljudi generalno imaju prema builderima), ali njegov bezobrazluk, aroganciju i demagogiju ni blizu nisam dostigla. On se samo zahuktao sa uvredama nakon onoga sto sam pisala, jedva docekavsi valjda.![]()
I da ne zaboravim; na forumima kao i u zivotu sam se sretala sa ljudima koji se fitnesom bave profesionalno, i niko se ne ponasa poput njega. Poznajem i djevojku koja je ljekar i prvakinja u jednoj prestiznoj discipline, i nikada se ni u ludilu nije ponasala sa ovim nivoom arogancije prema onima koji se fitnesom ne bave aktivno.
Strasno.
p.s. Valjda ne treba napominjati da ovo nije upuceno njemu, napisano je radi onih koji temu citaju.
Nekoliko stvari koje su faktivno netačne. Prvo, da pojasnim, mlijeko sadrži dva tipa proteina: kazein i surutku (i kazeina ima više) i i jedno i drugo su kvalitetni proteini iako imaju nešto drugčije karakteristike. Drugo, nije moguće "naučno dokazati da je jedan protein najbolji" - to bi podrazumijevalo da je neko ispitao efekte svih proteina koji su ikada postojali, koji sada postoje i koji će ikada postojati nad svim ljudima koji su živjeli, koji žive i koji će živjeti! Čini se kao demagogija ali nije - POTVRĐENO je da je surutka nabolji protein koji trenutno poznajemo; ne znači da u međuvremenu nećemo pronaći nešto još bolje... Takođe, trenirala osoba ili ne, surutka je sa zdravstvene tačke gledišta najbolji izbor proteina, jer najbolji protein je najbolji protein, trenirao neko ili ne i zdravstvene benefite koje daje, daje svima. Ostalo je, recimo, ok...Rum wrote:[ytube][/ytube]Fino objasnjenoda vam mm ine objasnjavamo poslusajte i cudite se
Sad se sluzis lazima, i dajes mi 'dijagnozu', sto ide cak do 'govora mrznje'. Zanimljivo.Ahhhhhhh wrote:
Ipak, on će ti odgovoriti: Djevoko, ti zaista treba da porazgovaraš sa nekim profesionalcem (rado ću ti preporučiti nekog kolegu), jer nivo deluzija, nesigurnosti i mržnje prema raznim grupacijama (ljudi koji treniraju, homoseksualci, ljudi "zanimanja koja smatraž niže vrijednim" itd) koje pokazuješ prevazilaze već granicu onog što bi se i od prosječnog internet trola moglo očekivati. Nastaviš li tako, prijaviću te za rasipanje govora mržnje! Jedno je biti needukovan na datu temu, to ti opraštam, kao i lični animozitet prema meni, jer za to me zabole, ali iznositi toliku "generalnu hostilnost" nije nešto što ti mogu tolerisati!
Ponovo kombinacija licnih uvreda i omalovazavanja sugovornika.Osim toga, šta tražiš ovdje? Zar nemaš pametnija posla čitajući Uvod u logiku i sve one stvari koje sam ti postavio, a koje efektivno demantuju sve gluposti koje si arognatno i samouvjereno iznijela, bez da si bila u stanju da argumentuješ i jednu jedinu stvar?
Za one koji se tek uključuju: Dotična je došla i izvrijeđala sve ljude koji se bave sportom i mene lično, iznijela je gomilu besmislica koje sam ja sasvim demantovao i onda se osjetila povrijeđenom, što sam se držao naučnih činjenica, a nisam kao tačno uzeo "njeno mišljenje, samo zato što je njeno mišljenje". Uostalom, zinteresovani neka se vrate kroz prepisku i neka sude za sebe...
P.S. Nisam znao da postoje sveti spisi koji eksplicitno zabranjuju postavljanje slike na internet, hmmm...Ali, svaki izgovor je dobar izgovor, živi u svojim iluzijama, ali ne očekuj da se drugi s njima konformiraju!
Nemaš ništa protiv njih, vrijeđaš samo onako, čisto rekreativno - i onda se još ti nalaziš uvrijeđenom kada ti skrenem na to pažnju, omg... A, dokle - to bih ja trebao da pitam tebe - ti si započela i ti si ta čija pozicija nije bila ispravna i koju sam efektno demantovao - pošteno bi bilo bar da mi se zahvališ što sam te naučio nešto novo; nekakvu baklavu ili krempitu možeš, a ne moraš poslati, to je "na tvoju dušu".Lavlje_srce wrote:Sad se sluzis lazima, i dajes mi 'dijagnozu', sto ide cak do 'govora mrznje'. Zanimljivo.Ahhhhhhh wrote:
Ipak, on će ti odgovoriti: Djevoko, ti zaista treba da porazgovaraš sa nekim profesionalcem (rado ću ti preporučiti nekog kolegu), jer nivo deluzija, nesigurnosti i mržnje prema raznim grupacijama (ljudi koji treniraju, homoseksualci, ljudi "zanimanja koja smatraž niže vrijednim" itd) koje pokazuješ prevazilaze već granicu onog što bi se i od prosječnog internet trola moglo očekivati. Nastaviš li tako, prijaviću te za rasipanje govora mržnje! Jedno je biti needukovan na datu temu, to ti opraštam, kao i lični animozitet prema meni, jer za to me zabole, ali iznositi toliku "generalnu hostilnost" nije nešto što ti mogu tolerisati!
Nemam nista protiv homoseksualaca, radim i druzim se s njima, nemam nista protiv zastitara, bildera licno ne nalazim privlacnim, i to je sve. Ali protiv tvog bezobrazluka i demagogije imam mnogo.
A sto se tice dijagnoza, preporucila bih ti da se ne zalijeces tamo gdje ti nije mjesto.
Ponovo kombinacija licnih uvreda i omalovazavanja sugovornika.Osim toga, šta tražiš ovdje? Zar nemaš pametnija posla čitajući Uvod u logiku i sve one stvari koje sam ti postavio, a koje efektivno demantuju sve gluposti koje si arognatno i samouvjereno iznijela, bez da si bila u stanju da argumentuješ i jednu jedinu stvar?
Za one koji se tek uključuju: Dotična je došla i izvrijeđala sve ljude koji se bave sportom i mene lično, iznijela je gomilu besmislica koje sam ja sasvim demantovao i onda se osjetila povrijeđenom, što sam se držao naučnih činjenica, a nisam kao tačno uzeo "njeno mišljenje, samo zato što je njeno mišljenje". Uostalom, zinteresovani neka se vrate kroz prepisku i neka sude za sebe...
P.S. Nisam znao da postoje sveti spisi koji eksplicitno zabranjuju postavljanje slike na internet, hmmm...Ali, svaki izgovor je dobar izgovor, živi u svojim iluzijama, ali ne očekuj da se drugi s njima konformiraju!
Pa dokle, majka mu stara???
Opet lazi, valjda po onom poznatom principu - Stoput ponovljena laz...Ahhhhhhh wrote:Nemaš ništa protiv njih, vrijeđaš samo onako, čisto rekreativno - i onda se još ti nalaziš uvrijeđenom kada ti skrenem na to pažnju, omg...
Meni eticke norme zabranjuju da se povedem za tvojim primjerom.A, dokle - to bih ja trebao da pitam tebe - ti si započela i ti si ta čija pozicija nije bila ispravna i koju sam efektno demantovao - pošteno bi bilo bar da mi se zahvališ što sam te naučio nešto novo; nekakvu baklavu ili krempitu možeš, a ne moraš poslati, to je "na tvoju dušu".![]()
A, ne zalijećem se nigdje, samo procjenjujem na osnovu ovog što vidim i koristim svoje formalno obrazovanje - to mi je struka; ad hominem bi bilo da sam ti "na neviđeno postavio dijagnozu", ali ja sam ti samo sugerisao da porazgovaraš s nekim - to je sasvim dobronamjeran savjet...
Nigdje nisam napisala da je bavljenje fitnesom nenormalno. Desilo se upravo suprotno - ja sam nazvana nenormalnom u vise navrata.Maja wrote:Ko se ovim ne bavi i ne namjerava se baviti u budućnosti, najbolje bi bilo da na temi i ne diskutuje. Nema smisla da sad ubjeđujemo Ahhh i Ruma da je to što rade nenormalno. Samo može doći do prepucavanja i na kraju bana.
I ja ne bih vidio nikakav problem u tome da neko dođe i činjenično demonstrira da je trening pod opterećenjem loš - takvoj osobi bih zahvalio, jer bi mi korigovala predrasudu, a ja svoje mišljenje formiram na činjenicama; ako se pojave činjenice jače od onih koje poznajem, svoje mišljenje mijenjam i to nije uopšte problem, a osoba koja mi promijeni mišljenje čini mi uslugu. Međutim, što je najsmješnije, ne bavimo se ovdje uopšte "bodybuildingom per se", niti bodybuilderima (osim što iz vica postavimo poneku sličicu ili šaljivi demotivator), već zdravstvenim benefitima fizičke aktivnosti i modalitetima u vezi sa tim. Zapravo, svoje stavove o kompetitivnom bodybuildingu smo iskazali na samom početku, a moji stavovi i o suplementima i o anabolicima su ponovljenji bar 20 puta kumulativno, međutim ljudi ne pročitaju ništa od toga, već samo dođu i krenu "da napadaju" nešto, a da ne znaju ni šta napadaju, pretpostavljajući svašta. Konkretno, lavlje srce je došla i rekla kako ljudi koji idu u teretanu imaju male penise, iskompleksirani su i nesigurni, implicirala je da su većina nas homoseksualci, rekla je kako ljudi koji koji idu u teretanu imaju upitnu inteligenciju i nisu sposobni za bolja zanimanja od zaštitara, kako će svima da nam otkažu jetre i srca itd. I onda se ljuti kada prođem kroz njene postove i ukažem na jednu po jednu logičku pogrešku i postavim joj reference koje demantuju sve što je navela kao faktivno nesipravno. I naravno da se pod takvim okolnostima "situacija otme kontroli", ali to je "akcija-reakcija"...Maja wrote:Pa iskreno, nisam ni pratila ovu temu, ali vidim da ima dosta forumaša koji su se javili samo da bi rekli kako je bildanje nešto glupo.
Zato sam ovo i napisala.
To je isto kao da Rum i Ahhh na temi npr Šta trenutno čitate pokušavaju da uvjere forumaše koji čitaju da je to loše za njih itd.