Da li nas teretana čini zdravijim i jačim?

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Ahhhhhhh
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Status: Offline

Re: Da li nas teretana čini zdravijim i jačim?

Post by Ahhhhhhh »

Mogao si samo da kažeš da imaš grčeve u Vastusu Medialisu, da se ne mučiš oko uploada slike, jer bar toliko poznajem anatomiju, hehe! :respekt Elem, tu uzročnik može biti milion stvari. Pomenuću samo najčešće stvari, za koje pretpostavljam da bi ti mogle biti relevantne. Prvo, imaš klasičnu dehidrataciju i probaj da unosiš malo više tečnosti dok draufaš noge, bilo na biciklu, bilo u teretani. Drugo, deficit u kalcijumu ili magnezijumu (a rjeđe i potasijumu) je u direktnoj kauzalnoj vezi sa mišićnim grčevima - naruči si suplement sa nekog od onih sajtova ili skokni do apoteke ili jednostavno kupi šumeće u supermarketu hehe. uzimaj neko vrijeme i vidi šta se događa. Treće, moguće je i da ti je režim treninga suviše rigorozan i da imaš preveliko nagomilavanje laktata (inače, nije mliječna kiselina ta koja dovodi do "goruće senzacije", već su to kiseline koje nastaju razgradnjom mliječne kiseline, koja se zapravo koristi kao gorivo) - ovdje su stvari poput beta-alanina i/ili citrulin-malata zlato (inače, Rume, pošto dosta pičiš bajk, za tebe je beta-alanin kao stvoren i nevezano od grčeva, a beta-alanin i kreatin imaju sjajno i blagotvorno singeričko djelovanje); takođe, razmisli i o eventualnoj redukciji volumen treninga, jer ako si debelo prešao svoj aktuelni "radni kapacitet", to dugoročno nije dobro. Na kraju, dubinska masaža tkiva je ovdje takođe zakon, pa si svakako zbavi foam roller i uključi ga u redovni režim treninga, uz možda i koji minut istezanja, ali sve ovo samo i isključivo nakon treninga, nekoliko minuta i ništa suviše ekstremno. Naravno, moguća je i bilo koja kombinacija navedenog, kao i plejada drugih stvari koje ipak zahtijevaju da posjetiš svog ljekara, ali najvjerovatnije će biti nešto od gore navedenog.

Elem, evo ovo je jedna od situacija u kojoj suplementi potencijalno zaista mogu da pomognu... :cvike
What can change the nature of a man?
POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha

Post by POSAVLJAK »

Ahhhhhhh wrote:
POSAVLJAK wrote:Uzimanje raznih gluposti ne čini vas jačim !!
Ovo doslovno ne znači ništa. Šta su "razne gluposti", koga podrazumijevaš pod "vas" i kako operacionalno definišeš "jači", te na osnovu kojih empirijskih istraživanja te zaključke donosiš?
Hajmo pisati narodnim jezikom. Zašto bildaš i uzimaš proteine? Jel misliš da je zdravo unositi u tijelo razne gluposti za napuhavanje mišića, naravno, teretanom ne možeš izgledati onako napuhano da se ne štrikaš. Hodaš gradom kao zombi i misliš da te se svako boji, a u stvarnosti te neko probuši običnom čačkalicom. Ovo se ne odnosi na tebe, tebe ne poznajem, no 90% tih, u stvarnosti se folira da je najjači i da je njihov cijeli svijet, a jedna zidarska iza ušiju ih priljubi uz patos. Jednostavno ne volim ljude koje se bahate mišićima, svi misle da su Rambo.... kramp, motika,bauštela.
Ahhhhhhh
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Ahhhhhhh »

POSAVLJAK wrote:
Ahhhhhhh wrote:
POSAVLJAK wrote:Uzimanje raznih gluposti ne čini vas jačim !!
Ovo doslovno ne znači ništa. Šta su "razne gluposti", koga podrazumijevaš pod "vas" i kako operacionalno definišeš "jači", te na osnovu kojih empirijskih istraživanja te zaključke donosiš?
Hajmo pisati narodnim jezikom. Zašto bildaš i uzimaš proteine? Jel misliš da je zdravo unositi u tijelo razne gluposti za napuhavanje mišića, naravno, teretanom ne možeš izgledati onako napuhano da se ne štrikaš. Hodaš gradom kao zombi i misliš da te se svako boji, a u stvarnosti te neko probuši običnom čačkalicom. Ovo se ne odnosi na tebe, tebe ne poznajem, no 90% tih, u stvarnosti se folira da je najjači i da je njihov cijeli svijet, a jedna zidarska iza ušiju ih priljubi uz patos. Jednostavno ne volim ljude koje se bahate mišićima, svi misle da su Rambo.... kramp, motika,bauštela.
Nije riječ o "prostom jeziku", već o neadekvatnoj specifikaciji iskaza, iz kojeg nije bilo jasno šta konkretno misliš; zato sam i zatražio pojašnjenje i sad si ga i dao. :respekt

A, u svrhu debate... znaš li da i ti takođe uzimaš proteine? Proteini su makronutrijent bez kojeg doslovno niti jedan jedini sisar ne može da preživi, a imaš ih u mesu, mliječnim proizvodima, jajima, soji... Proteinski prašak koji bodybuilderi najčešće uzimaju jeste surutka, dakle MLIJEČNI PROIZVOD i super-hrana u pravom smislu riječi, sa ogromnom količinom zdravstvenih benefita, koji uključuje i antikancerogeno djelovanje; više detalja o tome imaš na: http://examine.com/supplements/Whey+Protein/ uz priložene adekvatne reference. To što prosječan "gym rat" vjeruje da mora uzeti šejk nakon treninga (a znamo da ne mora) ili šta već je potpuno odvojeno pitanje, ali kada je o samoj surutki riječ, nju bi trebao da koristi SVAKO, jer em je najbolji protein koji postoji, em ima gomilu uniknih zdravstvenih benefita, em je gram-za-gra najjeftiniji protein.

A, prije nekoliko postova napisao sam fino koja je distinkcija između suplemenata i steroida, tako da jedine "gluposti za napuhavanje mišića" jesu steroidi, a međunjima primarno oralni nose te rizike koji im se stereotipalno pripisuju. Neki ljudi treniraju iz nečeg što neko drugi može percipirati kao "pogrešan razlog" - to, međutim, nije na bilo koji način relevantno za to da li je fizička vježba blagotvorna ili ne. Čak i da svako živ ko se bavi fizičkom vježbom radi to iz pogrešnih razloga (a, odakle ti brojka od 90% zaista ne znam, ali pošto ne navodiš bilo kakvu empirijsku potvrdu, pretpostaviću da je to tvoje mišljenje, ali sve što je dato bez validnih činjenica koje tvrdnji idu u prilog, bez činjenica može biti i osporeno, tako da...), to ne bi mijenjalo činjenicu da je fizička vježba i specifično trening pod opterećenjem dobra stvar sa zdravstvene tačke gledišta. A, ne znam da li si primjetio, ali ti si prva osoba koja je pomenula fizičko nasilje na ovoj temi, što nikome od nas drugih nije ni palo na pamet; recimo da to baš ne ide u prilog tvojoj tvrdnji o nasilnosti i šepurenju, već više govori o tvom nivou agresivnosti (govorim o tome kao o osobini ličnosti, dakle, ne navodim to ni u negativnom ni u pozitivnom kontekstu, pa to ni ne shvati tako); poenta je da imam dojam da ti je percepcija suviše selektivna. Ja takođe imam averziju prema "čovama-burazima" koji nosaju dva broja manje majice i prije "petka veče" dolaze u teretanu da "upumpaju biceps i grudi", ali velim opet, to nie na bilo koji način relevantno za ovu temu; da je tema "isfrustrirani klinci koji se šepure", složili bi se oko svega toga 100%. Međutim, generalizovati neprimjereno ponašanje pojedinaca na cijelu grupu, a zatim po automatizmu negativno okarakterisati nešto što samo korelira sa pojavom, jednostavno je pogrešno. Neki od tih klinaca takođe brzo voze - bilo bi smiješno reći da to čini automobile "glupim", zar ne? Ista je stvar i sa fizičkom vježbom i teretanom.

A, glede snage, brate moj, postoji dobar razlog zašto ljudi koji se bave borilačkim sportovima redovno posjećuju teretane; isto je sa plivačima, sprinterima itd. Svi oni kao rezultat toga postaju bolji u tome što rade - da, postaju snažniji i / ili brži! Treninzi će se malo razlikovati, ali niko ovdje nije rekao da bi bilo ko i trebao trenirati kao "bodybuilder" (zapravo, ja sam specifično i u više navrata objašnjavao zašto tzv. "bro splitovi" kakve bodybuilderi tipično koriste nisu najoptimalniji). Ja lično slijedim strength / power program, koji se upravo fokusira na razvoj snage i eksplozivnosti i sličan program slijede npr. i MMA borci. Bilo kako bilo, ako uzmeš dva čovjeka slične građe i nivoa poznavanja borilačkih vještina, jedan uz to ide u teretanu i slijedi adekvatan program, a drugi ne, ovaj koji ide u teretanu biće osjetno jači, to nije ni najmanje upitno.
POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Location: Wligorski okrug zapadno europskog centra na planini Arhipelagovog vrha

Post by POSAVLJAK »

Jel može čovjek teretanom imati mišiće i tijelo kao ljudi koji se bave bodybuildigom? Odgovori sa DA ili NE...
Ahhhhhhh
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Ahhhhhhh »

POSAVLJAK wrote:Jel može čovjek teretanom imati mišiće i tijelo kao ljudi koji se bave bodybuildigom? Odgovori sa DA ili NE...
Druže, ne shvati me pogrešno, ali pitanje fakat nema nikakvog smisla; hajde, molim te, pojasni šta si konkretno mislio... :hm
POSAVLJAK
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by POSAVLJAK »

Ahhhhhhh wrote:
POSAVLJAK wrote:Jel može čovjek teretanom imati mišiće i tijelo kao ljudi koji se bave bodybuildigom? Odgovori sa DA ili NE...
Druže, ne shvati me pogrešno, ali pitanje fakat nema nikakvog smisla; hajde, molim te, pojasni šta si konkretno mislio... :hm
Jel može čovjek izgledati kao bilder da ne uzima proteine,stereoide i te razne preparate? A da ide u teretanu, recimo četri puta u teretanu?
Ahhhhhhh
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Ahhhhhhh »

Zavisi šta podrazumijevaš pod "izgledati kao bilder", ali, generalno, količna i izgled mišića primarno će zavisiti od genetske predispozicije i top level kompetitivni bodybuilderi izgledali bi tako kako bi izgledali praktično nezavisno od stila treninga (pod pretpostavkom da su anabolici isti), ali doslovno. Ti ljudi imaju superiornu genetiku i sa ili bez steroida imaće više mišića nego 99.99% nas ostalih, opet sa ili bez steroida i to je realnost "sporta": genetika + anabolici su ti koji određuju maksimalni potencijal (i da se razumijemo, bodybuilding tu nije izuzetak) i genetika je tu zapravo bitnija (to ne znači da se one ne razbijaju od treninga, ali kako god da treniraju, imaće bolje rezultate od nas ostalih i biće u stanju da odu mnogo dalje). Dakle, odgovor na dio tvog pitanja jeste da šta god mi radili, sa ili bez anabolika NE MOŽEMO izgledatio ni približno kao Jay Cutler, Ronnie Colema, Phil Heath itd. i da njima stil treninga zapravo nije naročito važan i neće napraviti veliku razliku.

Da se nadovežem na prethodno, vrati se kroz prepisku, postavio sam negdje pri početku teme sliku koja pokazuje komparaciju dva kompetitora slične genetike, jedan je na anabolicima, a drugi nije, da vidiš i koliko taj aspekt igra ulogu. Možeš imati sjajne rezultate bez anabolika, ali nikada nećeš postati "mass monster"; međutim, ako, kao ja, treniraš iz zdravstvenih razloga (pri čemu ja smatram da bi svako trebao da trenira tako, ali to je samo moje mišljenje i poštujem pravo svakoga da radi šta god hoće, dok god time ne ugrožava druge), za to ti uopšte ne trebaju anabolici i ne bi trebao provesti više ni sekundu svog života razmišljajući o tome! Izgledaćeš bolje i osjećaćeš se bolje od treninga samog, jer anabolici NISU na bilo koji način vezani za mogućnost napretka i zdravstvene benefite treninga pod opterećenjem; ako želiš biti kompetitor na visokom nivou (u bilo kom sportu, ne samo bodybuildingu, ako je to uopšte sport) steroidi su obavezni - u protivnom, ne smaraj se time, hehe!

Glede proteina - ne da bez proteina ne možeš izgledati kao bodybuilder, bez proteina ne možeš živjeti! Protein je esencijalni makronutrijent (uz masti, dok bi ugljikohidrati bili neesencijalan, tj. iako su nam primarni "izvor goriva", tijelo ih npr. može samo proizvesti iz proteina), dakle, proteini su HRANA! Svako ko je živ, ako želi ostati živ, MORA unositi dovoljnu količinu proteina; ljudi koji se bave sportom samo će, po pravilu, zahtijevati malo više proteina od onih koji su neaktivni i to je sva mudrost. Ako pitaš da li "moraš piti šejk nakon treninga" - ne, apsolutno ne moraš! Neće ti škoditi, ali nije ni neophodno. Međutim, da li je, iz zdravstvenih i ekonomskih razloga, pametno uključiti konkretno surutkin protein (whey) u regularnu prehranu (bavio se sportom ili ne) - apsolutno da? Da li je obavezno? Apsolutno ne!

Glede ostalih "preparata", opet se vrati kroz prepisku i pogledaj moj post o suplementima vs steroidima - suplementi popunjavahju rupe u prehrani i ništa više od toga. Ako prehranom možeš unijeti sve što ti treba, ne trebaju ti ni suplementi. Realistično, međutim, neke stvari nećeš moći unijeti i onda je pametna ideja dodati ih i to su sve "opšte zdravlje" supstance, koje nemaju nikakve direktne veze sa teretanom ili bodybuildingom - ljudi koji se ovim aktivnostima bave samo su samosvjesniji glede tih stvari, jer ako tijelu ne daš sve što mu treba, neće rasti i postajati jače (ili bar ne optimalno). 99% suplemenata je potpuno bezopasno (u propisanoj upotrebi), ali ih je sličan broj i potpuno beskoristan. Realno, trebaće ti možda šačica suplemenata optimizacije zdravlja radi i to su iste stvari koje bi vjerovatno i naše mame trebale da uzimaju; ostalo je rasipanje novca.

Glede frekvencije treninga, negdje na samom početku sam opisivao načine treninga, pa potraži to, da ne ponavljam, a imaš i neke linkove koji su od koristi. Ukratko, za naturalca (tj. nekog ko nije na anabolicima), 3-5 dana (zavisno od programa) je i više nego dovoljno! Ja trenutno npr. treniram cijelo tijelo svaki drugi dan, uz jedan opcioni dan (dakle, ako stignem i osjetim da sam "spreman") gdje treniram neke "sitne stvari", tj. posvetim malo više pažnje manjim mišićnim grupama i pokretima koje malo zapostavim tokom sedmice (npr. snaga stiska i slične stvari). Znači, da, uz dobar program i sređenu prehranu, 4 dana su i više nego dovoljna! I, nama naturalcima, program tj. koncepcija treninga postaju mnogo važniji nego kompetitorima na anabolicima - zvuči kontraintuitivno, ali je tako!

Ako sam na nešto zaboravio da ti odgovorim, napomeni me slobodno!
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4118 times
Been thanked: 3084 times

Post by Lavlje_srce »

POSAVLJAK wrote:
Jel može čovjek izgledati kao bilder da ne uzima proteine,stereoide i te razne preparate? A da ide u teretanu, recimo četri puta u teretanu?
Naravno da moze. Ja izgledam bolje od njega, a ne bavim se bodybuidingom, cak redovno niti ne vjezbam. Uradila sam program koji se zasniva na intenzivnim kardio-vjezbama i istezanju tipa onog koji se radi u jogi, u maju i junu. Radila sam vjeze donekle I u julu, I od jula nista. Danas, 28/9/2013 izgledam bolje od njega. Jedino sto me sprijecava da to demonstriram na temi je to sto vjerujem u Boga i nikada nisam svoju fotografiju stavila na internet. To je neki moj princip samozastite na Netu. Jedem sve normalno, ukljucujuci i komad pice tu i tamo, cips, smoki, stapice (sa velikom kolicinom ugljikohidrata), pojedem i cokoladu, ma sve normalno, ali u granicama normale. Mikronuttrijenti i makronutrijenti, zdravo. I opet izgledam bolje nego on.

A sada da pojasnim otkud ovolika koliicina prije svega prkosa i ljutnje koju ovaj forumas izaziva u meni. Godinama citam forume, na nekoliko njih sam i forumala i forumam. Svi znamo da na forumima mozemo naici na svakakve osobe, ali kolicinu demagogije, arogancije, patronizacije sugovornika i bezobrazluka koju Ahhh ispoljava, jos nisam vidjela. I istina je da sam i ja nastupila bezobrazno (ali sa vrlo ubicajenim stavovima koju ljudi generalno imaju prema builderima), ali njegov bezobrazluk, aroganciju i demagogiju ni blizu nisam dostigla. On se samo zahuktao sa uvredama nakon onoga sto sam pisala, jedva docekavsi valjda. :grana

I da ne zaboravim; na forumima kao i u zivotu sam se sretala sa ljudima koji se fitnesom bave profesionalno, i niko se ne ponasa poput njega. Poznajem i djevojku koja je ljekar i prvakinja u jednoj prestiznoj disciplini, i nikada se ni u ludilu nije ponasala sa ovim nivoom arogancije prema onima koji se fitnesom ne bave aktivno.

Strasno.

p.s. Valjda ne treba napominjati da ovo nije upuceno njemu, napisano je radi onih koji temu citaju.
Last edited by Lavlje_srce on 28 Sep 2013, 16:08, edited 2 times in total.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40776 times
Been thanked: 27194 times
Status: Online

Post by Rum »

[ytube][/ytube]Fino objasnjeno :aplauzz da vam mm ine objasnjavamo poslusajte i cudite se :djed
Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40776 times
Been thanked: 27194 times
Status: Online

Post by Rum »

Lavlje_srce wrote:
POSAVLJAK wrote:
Naravno da moze. Ja izgledam bolje od njega, a ne bavim se bodybuidingom, cak redovno niti ne vjezbam. Uradila sam program koji se zasniva na intenzivnim kardio-vjezbama i istezanju tipa onog koji se radi u jogi, u maju i junu. Radila sam vjeze donekle I u julu, I od jula nista. Danas, 28/9/2013 izgledam bolje od njega. Jedino sto me sprijecava da to demonstriram na temi je to sto vjerujem u Boga i nikada nisam svoju fotografiju stavila na internet. To je neki moj princip samozastite na Netu, Jedem sve normalno, ukljucujuci i komad pice tu i tamo, cips, smoki, stapice (sa velikom kolicinom ugljikohidrata), pojedem i cokoladu, ma sve normalno, ali u granicama normale. Mikronuttrijenti i makronutrijenti, zdravo. I opet izgledam bolje nego on.

A sada da pojasnim otkud ovolika koliicina prije svega prkosa i ljutnje koju ovaj forumas izaziva u meni. Godinama citam forume, na nekoliko njih sam i forumala i forumam. Svi znamo da na forumima mozemo naici na svakakve osobe, ali kolicinu demagogije, arogancije, patronizacije sugovornika i bezobrazluka koju Ahhh ispoljava, jos nisam vidjela. I istina je da sam i ja nastupila bezobrazno (ali sa vrlo ubicajenim stavovima koju ljudi generalno imaju prema builderima), ali njegov bezobrazluk, aroganciju i demagogiju ni blizu nisam dostigla. On se samo zahuktao sa uvredama nakon onoga sto sam pisala, jedva docekavsi valjda. :grana

I da ne zaboravim; na forumima kao i u zivotu sam se sretala sa ljudima koji se fitnesom bave profesionalno, i niko se ne ponasa poput njega. Poznajem i djevojku koja je ljekar i prvakinja u jednoj prestiznoj disciplini, i nikada se ni u ludilu nije ponasala sa ovim nivoom arogancije prema onima koji se fitnesom ne bave aktivno.

Strasno.

p.s. Valjda ne treba napominjati da ovo nije upuceno njemu, napisano je radi onih koji temu citaju.
Nista dok ne vidim sliku da ocijenim cekam pp u sanducetu :osama
Last edited by Rum on 28 Sep 2013, 16:22, edited 1 time in total.
Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Rum wrote: Nista dok ne vidim sliku da ocijenim cekam pp u sanducetu :osama
Da je dodas u kolekciju ili sta?

Vozdra.
Memento Mori

Ahhhhhhh
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Ahhhhhhh »

Lavlje_srce wrote:
POSAVLJAK wrote:
Naravno da moze. Ja izgledam bolje od njega, a ne bavim se bodybuidingom, cak redovno niti ne vjezbam. Uradila sam program koji se zasniva na intenzivnim kardio-vjezbama i istezanju tipa onog koji se radi u jogi, u maju i junu. Radila sam vjeze donekle I u julu, I od jula nista. Danas, 28/9/2013 izgledam bolje od njega. Jedino sto me sprijecava da to demonstriram na temi je to sto vjerujem u Boga i nikada nisam svoju fotografiju stavila na internet. To je neki moj princip samozastite na Netu, jednom sam cak izgubila i nekoga do koga mi je bilo jako stalo jer mu nisam htjela poslati fotografiju a bili smo daleko. Jedem sve normalno, ukljucujuci i komad pice tu i tamo, cips, smoki, stapice (sa velikom kolicinom ugljikohidrata), pojedem i cokoladu, ma sve normalno, ali u granicama normale. Mikronuttrijenti i makronutrijenti, zdravo. I opet izgledam bolje nego on.

I da ne zaboravim; na forumima kao i u zivotu sam se sretala sa ljudima koji se fitnesom bave profesionalno, i niko se ne ponasa poput njega. Poznajem i djevojku koja je ljekar i prvakinja u jednoj prestiznoj discipline, i nikada se ni u ludilu nije ponasala sa ovim nivoom arogancije prema onima koji se fitnesom ne bave aktivno.

Strasno.

Ipak, on će ti odgovoriti: Djevoko, ti zaista treba da porazgovaraš sa nekim profesionalcem (rado ću ti preporučiti nekog kolegu), jer nivo deluzija, nesigurnosti i mržnje prema raznim grupacijama (ljudi koji treniraju, homoseksualci, ljudi "zanimanja koja smatraž niže vrijednim" itd) koje pokazuješ prevazilaze već granicu onog što bi se i od prosječnog internet trola moglo očekivati. Nastaviš li tako, prijaviću te za rasipanje govora mržnje! Jedno je biti needukovan na datu temu, to ti opraštam, kao i lični animozitet prema meni, jer za to me zabole, ali iznositi toliku "generalnu hostilnost" nije nešto što ti mogu tolerisati!

Osim toga, šta tražiš ovdje? Zar nemaš pametnija posla čitajući Uvod u logiku i sve one stvari koje sam ti postavio, a koje efektivno demantuju sve gluposti koje si arognatno i samouvjereno iznijela, bez da si bila u stanju da argumentuješ i jednu jedinu stvar?

Za one koji se tek uključuju: Dotična je došla i izvrijeđala sve ljude koji se bave sportom i mene lično, iznijela je gomilu besmislica koje sam ja sasvim demantovao i onda se osjetila povrijeđenom, što sam se držao naučnih činjenica, a nisam kao tačno uzeo "njeno mišljenje, samo zato što je njeno mišljenje". Uostalom, zinteresovani neka se vrate kroz prepisku i neka sude za sebe...

P.S. Nisam znao da postoje sveti spisi koji eksplicitno zabranjuju postavljanje slike na internet, hmmm... :hm Ali, svaki izgovor je dobar izgovor, živi u svojim iluzijama, ali ne očekuj da se drugi s njima konformiraju!
Ahhhhhhh
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Ahhhhhhh »

Rum wrote:[ytube][/ytube]Fino objasnjeno :aplauzz da vam mm ine objasnjavamo poslusajte i cudite se :djed
Nekoliko stvari koje su faktivno netačne. Prvo, da pojasnim, mlijeko sadrži dva tipa proteina: kazein i surutku (i kazeina ima više) i i jedno i drugo su kvalitetni proteini iako imaju nešto drugčije karakteristike. Drugo, nije moguće "naučno dokazati da je jedan protein najbolji" - to bi podrazumijevalo da je neko ispitao efekte svih proteina koji su ikada postojali, koji sada postoje i koji će ikada postojati nad svim ljudima koji su živjeli, koji žive i koji će živjeti! Čini se kao demagogija ali nije - POTVRĐENO je da je surutka nabolji protein koji trenutno poznajemo; ne znači da u međuvremenu nećemo pronaći nešto još bolje... Takođe, trenirala osoba ili ne, surutka je sa zdravstvene tačke gledišta najbolji izbor proteina, jer najbolji protein je najbolji protein, trenirao neko ili ne i zdravstvene benefite koje daje, daje svima. Ostalo je, recimo, ok...
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Ahhhhhhh wrote:
Ipak, on će ti odgovoriti: Djevoko, ti zaista treba da porazgovaraš sa nekim profesionalcem (rado ću ti preporučiti nekog kolegu), jer nivo deluzija, nesigurnosti i mržnje prema raznim grupacijama (ljudi koji treniraju, homoseksualci, ljudi "zanimanja koja smatraž niže vrijednim" itd) koje pokazuješ prevazilaze već granicu onog što bi se i od prosječnog internet trola moglo očekivati. Nastaviš li tako, prijaviću te za rasipanje govora mržnje! Jedno je biti needukovan na datu temu, to ti opraštam, kao i lični animozitet prema meni, jer za to me zabole, ali iznositi toliku "generalnu hostilnost" nije nešto što ti mogu tolerisati!
Sad se sluzis lazima, i dajes mi 'dijagnozu', sto ide cak do 'govora mrznje'. Zanimljivo.

Nemam nista protiv homoseksualaca, radim i druzim se s njima, nemam nista protiv zastitara, bildera licno ne nalazim privlacnim, i to je sve. Ali protiv tvog bezobrazluka i demagogije imam mnogo.

A sto se tice dijagnoza, preporucila bih ti da se ne zalijeces tamo gdje ti nije mjesto.
Osim toga, šta tražiš ovdje? Zar nemaš pametnija posla čitajući Uvod u logiku i sve one stvari koje sam ti postavio, a koje efektivno demantuju sve gluposti koje si arognatno i samouvjereno iznijela, bez da si bila u stanju da argumentuješ i jednu jedinu stvar?

Za one koji se tek uključuju: Dotična je došla i izvrijeđala sve ljude koji se bave sportom i mene lično, iznijela je gomilu besmislica koje sam ja sasvim demantovao i onda se osjetila povrijeđenom, što sam se držao naučnih činjenica, a nisam kao tačno uzeo "njeno mišljenje, samo zato što je njeno mišljenje". Uostalom, zinteresovani neka se vrate kroz prepisku i neka sude za sebe...

P.S. Nisam znao da postoje sveti spisi koji eksplicitno zabranjuju postavljanje slike na internet, hmmm... :hm Ali, svaki izgovor je dobar izgovor, živi u svojim iluzijama, ali ne očekuj da se drugi s njima konformiraju!
Ponovo kombinacija licnih uvreda i omalovazavanja sugovornika.

Pa dokle, majka mu stara???
Memento Mori

Ahhhhhhh
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Ahhhhhhh »

Lavlje_srce wrote:
Ahhhhhhh wrote:
Sad se sluzis lazima, i dajes mi 'dijagnozu', sto ide cak do 'govora mrznje'. Zanimljivo.

Nemam nista protiv homoseksualaca, radim i druzim se s njima, nemam nista protiv zastitara, bildera licno ne nalazim privlacnim, i to je sve. Ali protiv tvog bezobrazluka i demagogije imam mnogo.

A sto se tice dijagnoza, preporucila bih ti da se ne zalijeces tamo gdje ti nije mjesto.

Ponovo kombinacija licnih uvreda i omalovazavanja sugovornika.

Pa dokle, majka mu stara???
Nemaš ništa protiv njih, vrijeđaš samo onako, čisto rekreativno - i onda se još ti nalaziš uvrijeđenom kada ti skrenem na to pažnju, omg... A, dokle - to bih ja trebao da pitam tebe - ti si započela i ti si ta čija pozicija nije bila ispravna i koju sam efektno demantovao - pošteno bi bilo bar da mi se zahvališ što sam te naučio nešto novo; nekakvu baklavu ili krempitu možeš, a ne moraš poslati, to je "na tvoju dušu". :bali

A, ne zalijećem se nigdje, samo procjenjujem na osnovu ovog što vidim i koristim svoje formalno obrazovanje - to mi je struka; ad hominem bi bilo da sam ti "na neviđeno postavio dijagnozu", ali ja sam ti samo sugerisao da porazgovaraš s nekim - to je sasvim dobronamjeran savjet... :djed
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7840 times
Been thanked: 18522 times

Post by Maja »

Ko se ovim ne bavi i ne namjerava se baviti u budućnosti, najbolje bi bilo da na temi i ne diskutuje. Nema smisla da sad ubjeđujemo Ahhh i Ruma da je to što rade nenormalno. Samo može doći do prepucavanja i na kraju bana.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Ahhhhhhh wrote:Nemaš ništa protiv njih, vrijeđaš samo onako, čisto rekreativno - i onda se još ti nalaziš uvrijeđenom kada ti skrenem na to pažnju, omg...
Opet lazi, valjda po onom poznatom principu - Stoput ponovljena laz...

Gay populacija ima nadaleko i nasiroko poznat kult tijela, i ima ih vise u fitnessu od ostatka populacije, to nije nikakva tajna, niti mi je potreban Google Scholar da bi to znala.

Narcisi se takodje vole diviti sebi, vidimo to u hipertrofiranoj formi na temi. Nista novo, nista za sto je potreban Google Scholar.

Ljudi sa visokim nivoom fizicke spremnosti rade kao zastitari. To je takodje cinjenica, a zbog cega se naucnici (vecina) ne moze pohvaliti tim nivoom fizicke spremnosti je pitanje tipa onog 'kokos ili jaje'.

Religije (sve) govore o korisnosti skromnosti - to ne podrazuijeva fotografije kojim bih ti mogla dokazati da izgledam bolje nego ti (bez prebrojavanja mikro i makronutyrijenata na opsesivnom nivou).
A, dokle - to bih ja trebao da pitam tebe - ti si započela i ti si ta čija pozicija nije bila ispravna i koju sam efektno demantovao - pošteno bi bilo bar da mi se zahvališ što sam te naučio nešto novo; nekakvu baklavu ili krempitu možeš, a ne moraš poslati, to je "na tvoju dušu". :bali

A, ne zalijećem se nigdje, samo procjenjujem na osnovu ovog što vidim i koristim svoje formalno obrazovanje - to mi je struka; ad hominem bi bilo da sam ti "na neviđeno postavio dijagnozu", ali ja sam ti samo sugerisao da porazgovaraš s nekim - to je sasvim dobronamjeran savjet... :djed
Meni eticke norme zabranjuju da se povedem za tvojim primjerom.
Memento Mori

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Maja wrote:Ko se ovim ne bavi i ne namjerava se baviti u budućnosti, najbolje bi bilo da na temi i ne diskutuje. Nema smisla da sad ubjeđujemo Ahhh i Ruma da je to što rade nenormalno. Samo može doći do prepucavanja i na kraju bana.
Nigdje nisam napisala da je bavljenje fitnesom nenormalno. Desilo se upravo suprotno - ja sam nazvana nenormalnom u vise navrata.

Ako je to ok, onda nista.

Ali nema problema, ja sam zavrsila s diskusijom na ovoj temi.
Memento Mori

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7840 times
Been thanked: 18522 times

Post by Maja »

Pa iskreno, nisam ni pratila ovu temu, ali vidim da ima dosta forumaša koji su se javili samo da bi rekli kako je bildanje nešto glupo.
Zato sam ovo i napisala.
To je isto kao da Rum i Ahhh na temi npr Šta trenutno čitate pokušavaju da uvjere forumaše koji čitaju da je to loše za njih itd.
Ahhhhhhh
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Ahhhhhhh »

Maja wrote:Pa iskreno, nisam ni pratila ovu temu, ali vidim da ima dosta forumaša koji su se javili samo da bi rekli kako je bildanje nešto glupo.
Zato sam ovo i napisala.
To je isto kao da Rum i Ahhh na temi npr Šta trenutno čitate pokušavaju da uvjere forumaše koji čitaju da je to loše za njih itd.
I ja ne bih vidio nikakav problem u tome da neko dođe i činjenično demonstrira da je trening pod opterećenjem loš - takvoj osobi bih zahvalio, jer bi mi korigovala predrasudu, a ja svoje mišljenje formiram na činjenicama; ako se pojave činjenice jače od onih koje poznajem, svoje mišljenje mijenjam i to nije uopšte problem, a osoba koja mi promijeni mišljenje čini mi uslugu. Međutim, što je najsmješnije, ne bavimo se ovdje uopšte "bodybuildingom per se", niti bodybuilderima (osim što iz vica postavimo poneku sličicu ili šaljivi demotivator), već zdravstvenim benefitima fizičke aktivnosti i modalitetima u vezi sa tim. Zapravo, svoje stavove o kompetitivnom bodybuildingu smo iskazali na samom početku, a moji stavovi i o suplementima i o anabolicima su ponovljenji bar 20 puta kumulativno, međutim ljudi ne pročitaju ništa od toga, već samo dođu i krenu "da napadaju" nešto, a da ne znaju ni šta napadaju, pretpostavljajući svašta. Konkretno, lavlje srce je došla i rekla kako ljudi koji idu u teretanu imaju male penise, iskompleksirani su i nesigurni, implicirala je da su većina nas homoseksualci, rekla je kako ljudi koji koji idu u teretanu imaju upitnu inteligenciju i nisu sposobni za bolja zanimanja od zaštitara, kako će svima da nam otkažu jetre i srca itd. I onda se ljuti kada prođem kroz njene postove i ukažem na jednu po jednu logičku pogrešku i postavim joj reference koje demantuju sve što je navela kao faktivno nesipravno. I naravno da se pod takvim okolnostima "situacija otme kontroli", ali to je "akcija-reakcija"...
Post Reply

Return to “Zdravlje”