Znaci evo samo moja mahala-ovako na prvu:
-Pure
-Sisa
-Karijes
-Saba
-Pino
-Loza
-Catrnja
-Zmija
-Guz
-Muha (ne zove se Muhamed)
Moderator: Krokodil Behko
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Morgen wrote: 13 Jan 2023, 07:22 Ja sam ko cura upoznala momka po imenu Dino i pitam ja njega, kakvo je to ime, prvi put cujem.. jel to od StojaDIN, MilaDIN
Aj kako me pogledao

Hej da, imamo i mi "Komarca"Koraci_u_noci wrote: 13 Jan 2023, 08:13 I kod nas ispred zgrade je praksa bila da se zovemo po nadimcima, nikog u sustini i nisi znao po imenu. A bilo je svega, ono na prvu sto se sjecam Dzigi, Reni, Ocka, Streha, Tuljo, Komarac, Dzima, Karika, Miro (od Emir), Tipa, Mure.
Hebote, sad kad razmislim, curice i nisu nesto imale nadimke. Bas su bzze bile

Beba?Nice wrote: 13 Jan 2023, 10:15 Sve u vezi nadimaka mi je većinom smiješno, tako se nekad poklopi... nadimak tako "opiše i odredi" osobu da je to nevjerovatno
A ja nosim nadimak od rođenja, koji ima malo veze s mojim imenom, ali 95% ljudi koji me znaju misle da se tako zovem![]()

Ne, neMorgen wrote: 17 Jul 2023, 06:18Beba?Nice wrote: 13 Jan 2023, 10:15 Sve u vezi nadimaka mi je većinom smiješno, tako se nekad poklopi... nadimak tako "opiše i odredi" osobu da je to nevjerovatno
A ja nosim nadimak od rođenja, koji ima malo veze s mojim imenom, ali 95% ljudi koji me znaju misle da se tako zovem![]()

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests