Ljudi i dogadjaji/Životne priče
Moderator: Krokodil Behko
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

- Status: Offline
Re: Sarajevo: Supruga angažirala čistačicu a muž je silovao
Pored svega sto ste naveli, mene jos zanima kako se neko ko je osudjen za silovanje moze zaposliti kao taksista kojem je posao da izmedju ostalih vozi i zene i to u svaka doba dana ili noci...
Odlično pitanje koje nameće drugo. Koliko je možda silovanih putnica koje nisu prijavile silovanje?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9870 times
- Been thanked: 11666 times
Ama to je procedura koja se vrši i po domovima zdravlja. Jučer dok smo tek čitali tekst, vjerovatno je i utvrđeno. Pitanje od Peggy je na mjestu.Bla wrote:Tako nekako,Krokodil Behko wrote:Procedura utvrđivanja, da li je bilo silovanja ili ne, prilično je jednostavna i brzo se sprovodi. Zaista ne bih da imam obzira, prema pedofilima, silovateljima ili nasilnicima prema slabijim, nemoćnim, starijim. To je dno dna. Takvi ne zaslužuju to diskrecijsko pravo.
samo što tu proceduru ne obavljaju novinari.
-
Ruana
Ima li se sta drugo u taksi firmi raditi osim voziti taksi?
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Taksi firme su ovdje više kao neke zadruge. Ljudi obično sa svojim autima taxiraju a u sklopu firme u zamjenu za procenat (ili paušal) od vožnje imaju neke usluge tipa dispečera, štandova, vjerovatno nekih pravnih zavrzlama i tome sl. Rjeđe su prisutne firme tipa da imaju svoj vozni park i da jednostavno imaju zaposlene vozače koji rade kod njih za platu. (U stvari ne znam za ovakav slučaj ali nije nemoguće da postoji kod nekih manjih taxi firmi).
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
-
Ruana
Svasta se radi. Moja rodica u Sarajevu je krajem devedesetih dala samohranoj majci donji sprat kuce a za uzvrat da cisti odrzava i kuha djeci. Ona i muz imaju zahtjevne poslove i cesto su na putu. Djeca nisu bila mala, sinovi tada 17 i 12 godina a kcerka negdje izmedju. Da bi rodica nakon nekog vremena primjetila da nesto sa starijim sinom nije u redu. Pocela je kontrolisati i dolaziti kuci u svaka doba. Da bi ova na kraju rekla da je njen sin nju zaveo.
diće maloga od 17 ostavit s raspuštenicom,on bi i zmiju u zidu...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Evo šta kaže Amela, žena osumnjičenog taksiste
Amela Esmić (49) iz Sarajeva, koja nam se predstavila kao ljekar u penziji i supruga Senada Esmića (47), taksiste iz Sarajeva koji je uhapšen i pritvoren zbog sumnje da je silovao kućnu pomoćnicu, obratila se jučer redakciji sarajevskog Dnevnog avaza kako bi negirala da je njen suprug počinio to krivično djelo.
Iako je Tužilaštvo u Sarajevu otvorilo istragu protiv Esmića, koji je i ranije osuđivan zbog silovanja, njegova supruga Amela kazala je da je uvjerena da je njen suprug nevin.
- Moj muž je doveo i angažirao tu ženu da pomogne u čišćenju, a ne ja. On jeste osuđivan, ali u tri godine, koliko smo u braku, nikome ništa ružno nije uradio. Garantiram da moj suprug nije kriv. Njega žene mnogo vole i veoma su ljubomorne. Eh, sada, žrtva kao žrtva… Ne znam šta je ona tu iskonstruirala i zbog kojih razloga. Ona je tu radila samo dva sata. I za dva sata kućnih poslova dobila je 10 maraka, jer je cijena pet maraka po satu. Doznala sam iz pouzdanih izvora da je ta navodna žrtva silovanja veoma promiskuitetna osoba, sklona prostituciji – kazala je Esmić.
Dodala je da je iz stana izašla na desetak minuta, jer ju je pozvala pacijentica koja ima problema sa suprugom pa se nakratko našla s njom kako bi popričale.
- Nisam bila tu i nisam to vidjela. Saslušavala me je i policija i njima sam rekla da to nije istina. Još nisam razgovarala sa suprugom, tek će mi to biti dozvoljeno u ponedjeljak. Dvaput sam tu ženu vidjela u životu. Suprug ju je doveo prvi put da se dogovorimo o radu, jednom smo se čule telefonom i drugi put kada je došla da čisti. Želim da mog supruga puste iz pritvora, jer se nema ko brinuti o meni, jer sam veoma narušenog zdravlja – pojasnila je Esmić.
Kako je spomenuti list ranije objavio, kada je Amela izašla iz stana, Esmić je gurnuo kućnu pomoćnicu na krevet i počeo je ljubiti te istovremeno skidati svoje hlače, govoreći žrtvi da se ne trudi opirati.
Nesretna žena ipak je u jednom momentu uspjela ustati s kreveta da bi je on ponovo gurnuo tako da je bila licem okrenuta prema krevetu, nakon čega ju je i silovao.
Žrtvi je potom naredio da završi s čišćenjem stana, a on je napustio stan. No, oštećena je sve prijavila policiji pa je 47-godišnjak uhapšen.
Amela Esmić (49) iz Sarajeva, koja nam se predstavila kao ljekar u penziji i supruga Senada Esmića (47), taksiste iz Sarajeva koji je uhapšen i pritvoren zbog sumnje da je silovao kućnu pomoćnicu, obratila se jučer redakciji sarajevskog Dnevnog avaza kako bi negirala da je njen suprug počinio to krivično djelo.
Iako je Tužilaštvo u Sarajevu otvorilo istragu protiv Esmića, koji je i ranije osuđivan zbog silovanja, njegova supruga Amela kazala je da je uvjerena da je njen suprug nevin.
- Moj muž je doveo i angažirao tu ženu da pomogne u čišćenju, a ne ja. On jeste osuđivan, ali u tri godine, koliko smo u braku, nikome ništa ružno nije uradio. Garantiram da moj suprug nije kriv. Njega žene mnogo vole i veoma su ljubomorne. Eh, sada, žrtva kao žrtva… Ne znam šta je ona tu iskonstruirala i zbog kojih razloga. Ona je tu radila samo dva sata. I za dva sata kućnih poslova dobila je 10 maraka, jer je cijena pet maraka po satu. Doznala sam iz pouzdanih izvora da je ta navodna žrtva silovanja veoma promiskuitetna osoba, sklona prostituciji – kazala je Esmić.
Dodala je da je iz stana izašla na desetak minuta, jer ju je pozvala pacijentica koja ima problema sa suprugom pa se nakratko našla s njom kako bi popričale.
- Nisam bila tu i nisam to vidjela. Saslušavala me je i policija i njima sam rekla da to nije istina. Još nisam razgovarala sa suprugom, tek će mi to biti dozvoljeno u ponedjeljak. Dvaput sam tu ženu vidjela u životu. Suprug ju je doveo prvi put da se dogovorimo o radu, jednom smo se čule telefonom i drugi put kada je došla da čisti. Želim da mog supruga puste iz pritvora, jer se nema ko brinuti o meni, jer sam veoma narušenog zdravlja – pojasnila je Esmić.
Kako je spomenuti list ranije objavio, kada je Amela izašla iz stana, Esmić je gurnuo kućnu pomoćnicu na krevet i počeo je ljubiti te istovremeno skidati svoje hlače, govoreći žrtvi da se ne trudi opirati.
Nesretna žena ipak je u jednom momentu uspjela ustati s kreveta da bi je on ponovo gurnuo tako da je bila licem okrenuta prema krevetu, nakon čega ju je i silovao.
Žrtvi je potom naredio da završi s čišćenjem stana, a on je napustio stan. No, oštećena je sve prijavila policiji pa je 47-godišnjak uhapšen.
Ovo je iz subotnjeg Avaza, znači izjava od petka ili ranije.
Izgleda da ona nije nimalo ljubomorna ili nešto krije. Ne vjerujem da je to samo strah od muža kriminalca.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Dakle muž je namamio tu ženu da "čisti".
Njegova žena tvrdi da je radila nekakvu intervenciju van stana,dok u drugom dijelu tvrdi da je veoma narušenog zdravlja,te joj trebaju pustiti muža da je služi.
Takođe kaže,parafraziram:nisam bila,nisam vidjela,ali pouzdano znam da nije kriv.
Isto tako navodi da nije ni popričala sa njim nikako,ali opet zna nekako da nije kriv.
I šta joj znači rečenica:ah sad.....ma žrtva ko žrtva......
I šlag na kraju kad kaže da je njen muž aman fin i da su sve žene ljubomorne
Očito je da govori ono što joj je rečeno da kaže,i ono što se od nje očekuje.Iz straha,ili nečeg drugog,ona zna.
Njegova žena tvrdi da je radila nekakvu intervenciju van stana,dok u drugom dijelu tvrdi da je veoma narušenog zdravlja,te joj trebaju pustiti muža da je služi.
Takođe kaže,parafraziram:nisam bila,nisam vidjela,ali pouzdano znam da nije kriv.
Isto tako navodi da nije ni popričala sa njim nikako,ali opet zna nekako da nije kriv.
I šta joj znači rečenica:ah sad.....ma žrtva ko žrtva......
I šlag na kraju kad kaže da je njen muž aman fin i da su sve žene ljubomorne
Očito je da govori ono što joj je rečeno da kaže,i ono što se od nje očekuje.Iz straha,ili nečeg drugog,ona zna.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
-
Ruana
Ma Bog zna sta je ovdje bilo, izgleda mi sve troje sumnjivo. Kakva je ovo doktorica, koga ona lijeci.? Ovo je najprije relacija krkan-pshicki poremecena zena-svalerka, kojoj se bas taj dan nije seksalo pa je on malo navalio.
-
Trepavica
Ne zna se vise ni ko pije ni ko placa...Na kraju ce biti da su imali sex u troje po nevjerovatnoj cijeni za samo 5 KM ! 
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Možda je njegovoj ženi,silovanje normalna stvar,pa joj začudno što ova sad larmu diže oko toga,jer ima žena koje me šokiraju i protresu cijelu svojim stavovima

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
-
Ruana
Pa vidis da ne konta kako to moze biti da neka nece njenog muza. Ona je ljubomorna. Joj koja kokos, mogu misliti kakvu joj je pricu slozio, nije ona dzaba u penziji u 49 godini.
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
[ytube][/ytube]Ruana wrote:nije ona dzaba u penziji u 49 godini.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
-
Trepavica
Bla wrote:[ytube][/ytube]Ruana wrote:nije ona dzaba u penziji u 49 godini.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3924 times
- Been thanked: 2953 times
...neopravdavam taj cin....Ruana wrote:Pa vidis da ne konta kako to moze biti da neka nece njenog muza. Ona je ljubomorna. Joj koja kokos, mogu misliti kakvu joj je pricu slozio, nije ona dzaba u penziji u 49 godini.
kad sam je vidio na snimku....
nije cudo da je i obarena gatara povalio...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Esadu Burekoviću uginulo sedam krava

Tokom noći s petak na subotu u štali 51-godišnjeg Esada Burekovića u naselju Turkovići, osam kilometara od Fojnice, uginulo je sedam krava.
Vriježa od tikava
Na lice mjesta jučer smo zatekli pripadnike Policijske stanice Fojnica i dežurnog veterinara dr. Željku Oroza iz Veterinarske stanice Fojnica.
– Kao i svaki dan, kravama sam dao malo sijena. U jasle sam im stavio vriježe od tikava koje su bile po krompirištu. Kada sam u neko doba došao da ih obiđem, vidio sam da su tri uginule, a ostale su bile nadute i teško su disale - sa suzama u očima priča Bureković, koji u Turkovićima živi sa suprugom Eminom i dvoje djece, Mahirom i Elminom.
Bureković je nedugo zatim pozvao komšije, s kojima je zaklao četiri preostale krave da se ne bi patile.
- Pretpostavljam da su pojele drške od tikve, koje sam dan ranije slučajno pokosio. Vjerovatno su bile smrznute. To su krave pojele i uginule - dodao je Bureković.
Neke i steone
Uginule krave natovario je u kamion i s komšijama odvezao da ih zakopa.
- Neke od njih su bile i steone, a neke sam mislio prodati za kurban. Na imanju su ostale još samo krava i junica. Načinjena mi je šteta od oko 15.000 maraka - kaže Bureković, potvrđujući da su veterinari odnijeli uzorke na analizu u Sarajevo.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3924 times
- Been thanked: 2953 times
Re: Esadu Burekoviću uginulo sedam krava
Zao mi je covjeka,iz duse.
Steta je to ogromna,mnogo veca.
On,kao stariji cojk,moro je znati,ako se dugo bavi tim poslom
da vrjezba od tikava je opasna za svu stoku,ne samo za krave.
Steta je to ogromna,mnogo veca.
On,kao stariji cojk,moro je znati,ako se dugo bavi tim poslom
da vrjezba od tikava je opasna za svu stoku,ne samo za krave.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce