Travančić: Teško je bilo igrati bez navijača
Nakon tri utakmice bez pobjede, fudbaleri Sarajeva prekinuli su niz loših rezultata savladavši Rudar iz Prijedora pred praznim tribinama stadiona "Asim Ferhatović-Hase" rezultatom 3:2.
Ponajbolji pojedinac na utakmici bio je krilni napadač Sarajeva, Ognjen Todorović, koji je asistirao Komazecu za prvi gol na utakmici, a potom postigao i drugi.
"Najvažnija je pobjeda. Nismo postigli golove u proteklim utakmicama i veseli nas što smo postigli tri protiv Rudara. Imali smo nekoliko grešaka u zadnjoj liniji, koje su ostavile Rudar u igri. Ipak, na kraju smo slavili i zadovoljan sam pobjedom, naravno.", kazao je Ognjen Todorović dodavši:
"Također, zadovoljan sam svojim nastupom protiv Rudara. Asistirao sam Nikoli Komazecu za gol, te postigao na dodavanje Karića i gol. Nadam se da ću nastaviti u tom ritmu, kako bih imao doprinos u narednim pobjedama Sarajeva."
Svoj prvi gol u bordo-bijelom dresu na zvaničnim utakmicama postigao je i Anid Travančić, potencijalni U-21 reprezentativac Bosne i Hercegovine. Prethodno je Tadejević sjajno uposlio Anida, kojem nije bilo teško osloboditi se svojih čuvara i lijepim udarcem postići treći gol u mreži Rudara, a svoj prvi u dresu Sarajeva
"Drago mi je što sam postigao gol. Ovo mi je bila druga utakmica koju sam započeo od početka i imao sam dovoljno vremena na terenu da se upišem u strijelce. Moram istaći, teško je bilo igrati bez navijača, ali smo ipak uspjeli pobijediti Rudar.", kazao je Anid Travančić za fcsarajevo.ba.
U narednom kolu, Sarajevo gostuje Zvijezdi u Gradačcu.