Ja odmah janje pristavim
BiH: Popis stanovništva 2013.
Moderator: Krokodil Behko
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8229 times
- Been thanked: 19379 times
- Status: Offline
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10001 times
- Been thanked: 11892 times
- Status: Online
Re: BiH: Popis stanovništva 2013.
Nikad ne radim ono što svi rade. Znači popisivačima ništa ne nudim.
A ne mogu biti jedini koji ih neće ponuditi.
Nešto ću već smisliti da bih bio originalan.
-
Ruana
Pa meni bilo ko da je došao u kuću, stan, bilo gdje, na minut, 10 a ne sat vremena počastio sam. Ne znam drugačije. A pušto sam svakog, ciganke, slučajne prolaznike, prodavače. Čuuuj na poslu su.Ruana wrote:Pa nije Bajram, oni su na poslu sta se imaju castit.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Jedan, ali se može desiti da neko dođe sa instruktorom, u slučaju da isti odluči da radi kontrolu popisivača baš tada.Sheval wrote:Jeli dolazi samo jedan popisivač ili ih dolazi dvoje,troje?
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8229 times
- Been thanked: 19379 times
Ne zaboravimo da su ti popisivači većinom mladi nezaposleni ljudi i dooobro će se namučiti za tih 500 KM, raditi po 12 sati.
Dašta ću nego počastiti akobogda. Neću osiromašiti zbog jednog soka i kolača.
Osim ako ovaj ne bude htio
Dašta ću nego počastiti akobogda. Neću osiromašiti zbog jednog soka i kolača.
Osim ako ovaj ne bude htio
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Možeš im onda pripremiti toplu kupku i masažu nakon toga.Krokodil Behko wrote:Nikad ne radim ono što svi rade. Znači popisivačima ništa ne nudim.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14701 times
- Been thanked: 10242 times
ako moras smisljati sta ces ponuditi onda je to "nazor" originalnost...ne radi se to tako 
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Evo šta je dobro kod popisa. Za razliku od izbora, kad imate predizbornu ćutnju, u toku samog popisa možete do mile volje da prenosite svoje utiske, namjere, očekivanja, iskustva...I, čudno u našim administrativnim papazjanijskim prilikama za vaše obmane, improvizacije i izmišljotine, samo popisivač može da najebe, a vi....pa, gotvo nikako.
Elem, neću kuditi niti hvaliti popisivača svog, korektan dečko u dvije riječi.
A, neću, bogme puno ni dužiti u vezi sa nacijom jezikom i vjerom. Izjasnio sam se kao i vi. Ili nisam, moja stvar.
50 kvadrata i šestica bez karijesa
Tek, poslije popisa, čovjek malo bolje shvati da je zapravo riječ o hmm, pa o popisu, evidentiranju, notiranju, upisivanju... Vjera, jezik i nacija će biti posve sigurno bitne u izbornoj godini i pisaće se o tome. Nego, ima jedna druga, važnija stvar.
A, to je osjećaj-šta je ko od nas napravio, uradio, izgradio od života svog, pa da to ponosno turi u državni CV? Svi se zaklinjemo da je upravo to smisao popisa, koji će nas izbaciti iz iste rečenice sa Somalijom i ubaciti u tri lijepe..nove rečenice.
Od fakulteta, a prije toga vojske, nisu me pitali za mater, njene godine, gdje me je rodila, kud i kako sam hodio, a niko me nije pitao šta sam stekao do danas, i gdje se moja malenkost trefila '91.
Osim naravno bankara. Oni to sve znaju odavno i mnogo su ozbiljniji od popisa našeg nasušnog.
Pravo da Vam kažem, i nemate bog zna šta za reći popisivaču. Prvo, ovo bog, može i početnim velikim, a to ste već naveli u popisu. Onda pogledate stan, kreditnu ili ako ste srećni nasljeđenu stečevinu, koju nikako niste mogli kupiti u kešu. Pitate se, dal' je glupo što ste klincu rekli da živite u 50 kvadrata? Malo je to, a neće niko provjeravati. I zašto vam kuhinja koja je spojena sa dnevnom sobom ima 6 kvadrata. Bruka! Neće to niko gledati, znate, ali opet, kuhinja u 6 kvadrata, pa to nema ni u Tokiju. Kakva je to kuhinja? Prababa i baba da se u zemlji okrenu. Iskreni ste opet ispali. Šteta.
Onda Vas je evidentiralo kako ste bili malo tamo, malo amo, kao i sve ostalo. E, sad, na Vama je da kažete dal' je to na kraći period od godinu dana. Da ne budete izbjeglice. A, ako i jeste niste usamljeni.. Osim vaših 50 kvadrata i usamljene izbjeglice u njima.
Žena je na poslu, pa to dodatno pojačava transfer neprijatnosti. Ne znate ništa osim datuma njenog rođenja. Zovete je na posao, da pitate za gospođin JMBG, koji dobijate nakon nekoliko demonstartivnih minuta čekanja. Taman, kad pomislite da je transfer blama završen, kad ono prc. Morate reći , gdje Vam je tašta bila '91??? Smijete se od muke. Pozovi broj dva za ženu. Ona kao iz topa odgovara. Popisivač se u međuvremenu smije. Kaže, da svi tako...Da vam olakša, možebitno.
Onda se malo uozbilji pa Vam pojasni kako bračna i izvanbračna zajednica predstavljaju zapravo jedno te isto, ali samo u prvom dijelu upitnika. U drugom morate reći da ste ili niste šarnuli bračni potpis. Pita Vas ima li žena živorođene djece, Vaše ili ..bilo čije? Vi odgovorite,-onoliko koliko Vam je poznato, pa navedete cifru podmlatka, uz kvaztišeretski osmijeh broj 6.
Popisivač Vam kaže da je tu „šalu“ od svakog već čuo.
Šeretski osmijeh broj 6 u 50 kvadrata, naglo splasne!
-Nisam Vas, ponudio bilo čim, sjetiš se!
-Neka ne treba, komšije jesu, odgovara popisivač.
Razmišljaš kako si jedina budala sa osmijehom broj 6, koji nije ponudio narečenog ni čašom vode. Ipred tebe i njega užegao rinfuz- kikiriki, pa moliš boga da mu ruke ne ulete u posudu. I nekako ti bitniji postaje kikiriki od mitskih pitanja 25. , 26. , 27.
Tu te iz kikirikijevske hipnoze trzne mladac i kaže kako na ova „škakljiva pitanja“ sam moraš odgovoriti.
-Srbin, Hrvat, Bošnjak ili ostali, pitaš po automatizmu, kao da si ti popisivač?
-Ne, to Vam ne mogu reći, uživa mladac u svom cool pravu da bude enigmatičan narednih minut-dva
Žešća zbunjoza u glavi. Pametan si da ne kažeš prvo troje, a još si pametniji da ne lupiš „ostali“. Zna se ko su „ostali“. Nisi ti ostali. Nisi ti manjina, Rom, Ukrajinac, Rusin...Sejdić/Finci.
-Hoćete li gospodine, brižno pita mladac?
Spremao si se za ovo mjesecima. Kažeš mu nešto mnogo duže od gore pobrojanih mogućnosti. Nisi ispao ni pingvnin ni džedaj. Dobro je. Na ostala dva kažeš da si srpskohrvatski ateista. Uff, ispao si cool. Mada to mladac popisivač ne evidentira svojom facijalnom ekspresijom kao cool. Više mu se isčitava sa lica neizmjerno-zaboli me ona stvar. Što je na neki način uber dobro. Objektivno. Tješiš se.
Ostalo je lako, broj nogu, ruku, očiju, dal' si pokretan, imaš li kakve fele...K'o na regrutaciji/ubrzano i jebitačno.
Odgovoriš kako ti se zove firma i đe pare zarađuješ. Kobiva može mimo firme? Pa naravno da može, ali nisi ti iz te lige mladih džentlmena. Čekaš uredno svoju mjesečnu apanažu i kraj popisne rezignacije.
Opet ti popisivač, kao dobri psiholiški savjetnik pomaže i kaže, kako je drugima mnogo gore.
-Po stanovima jedno-dvoje živi, niko ništa ne radi. Ova Banjaluka je prazna. Možda svijeta ima po selima, sliježe ramenima mladac.
Složiš se sa njim i zahvališ mu se, kao i bogu u koga ne vjeruješ što nije dirao žižljiv kikiriki.
Opet, po ko zna koji pu ostaješ sam, sa osmjehom broj 6, stanom od 50 kvadrata, ženom koja nije tu, majčinim i taštinim mističnim mjestom boravka 91', užeglim kikirikijem, začudno postojećom platom, znanjem rada na računaru i osjećajem da si evidentiran.
Veseo je život u trouglu, smješiš se, zatvaraš vrata sa jednim velikim „Svako dobro“ popisivaču i brzo provjeravaš ima li ta jebena šestica karijes i koliko će to koštati:
Pod (A) sa ovjerenom, postojećom zdravstvenom knjižicom, pod (B), kao frilenser kroz čije džepove vjetar duva. Pod (C) , nemaš šesticu.
To te niko nije pitao.
Banke ionako znaju sve. Kud je otišlo ovih 50 miliona maraka? Oćemo li se dijeliti na ostale i preostale, kako reče uman čovjek? Racionalizuješ sebe i svoje ja, izmađijano, dodijeljeno- metafizičko i realno „ja“ sve sa jebenih 50 kvadrata i žižak-kikirikijem.
K'o popišan si-tako popisan
DRAGAN BURSAĆ
A, neću, bogme puno ni dužiti u vezi sa nacijom jezikom i vjerom. Izjasnio sam se kao i vi. Ili nisam, moja stvar.
Tek, poslije popisa, čovjek malo bolje shvati da je zapravo riječ o hmm, pa o popisu, evidentiranju, notiranju, upisivanju... Vjera, jezik i nacija će biti posve sigurno bitne u izbornoj godini i pisaće se o tome. Nego, ima jedna druga, važnija stvar.
A, to je osjećaj-šta je ko od nas napravio, uradio, izgradio od života svog, pa da to ponosno turi u državni CV? Svi se zaklinjemo da je upravo to smisao popisa, koji će nas izbaciti iz iste rečenice sa Somalijom i ubaciti u tri lijepe..nove rečenice.
Od fakulteta, a prije toga vojske, nisu me pitali za mater, njene godine, gdje me je rodila, kud i kako sam hodio, a niko me nije pitao šta sam stekao do danas, i gdje se moja malenkost trefila '91.
Osim naravno bankara. Oni to sve znaju odavno i mnogo su ozbiljniji od popisa našeg nasušnog.
Pravo da Vam kažem, i nemate bog zna šta za reći popisivaču. Prvo, ovo bog, može i početnim velikim, a to ste već naveli u popisu. Onda pogledate stan, kreditnu ili ako ste srećni nasljeđenu stečevinu, koju nikako niste mogli kupiti u kešu. Pitate se, dal' je glupo što ste klincu rekli da živite u 50 kvadrata? Malo je to, a neće niko provjeravati. I zašto vam kuhinja koja je spojena sa dnevnom sobom ima 6 kvadrata. Bruka! Neće to niko gledati, znate, ali opet, kuhinja u 6 kvadrata, pa to nema ni u Tokiju. Kakva je to kuhinja? Prababa i baba da se u zemlji okrenu. Iskreni ste opet ispali. Šteta.
Onda Vas je evidentiralo kako ste bili malo tamo, malo amo, kao i sve ostalo. E, sad, na Vama je da kažete dal' je to na kraći period od godinu dana. Da ne budete izbjeglice. A, ako i jeste niste usamljeni.. Osim vaših 50 kvadrata i usamljene izbjeglice u njima.
Žena je na poslu, pa to dodatno pojačava transfer neprijatnosti. Ne znate ništa osim datuma njenog rođenja. Zovete je na posao, da pitate za gospođin JMBG, koji dobijate nakon nekoliko demonstartivnih minuta čekanja. Taman, kad pomislite da je transfer blama završen, kad ono prc. Morate reći , gdje Vam je tašta bila '91??? Smijete se od muke. Pozovi broj dva za ženu. Ona kao iz topa odgovara. Popisivač se u međuvremenu smije. Kaže, da svi tako...Da vam olakša, možebitno.
Onda se malo uozbilji pa Vam pojasni kako bračna i izvanbračna zajednica predstavljaju zapravo jedno te isto, ali samo u prvom dijelu upitnika. U drugom morate reći da ste ili niste šarnuli bračni potpis. Pita Vas ima li žena živorođene djece, Vaše ili ..bilo čije? Vi odgovorite,-onoliko koliko Vam je poznato, pa navedete cifru podmlatka, uz kvaztišeretski osmijeh broj 6.
Razmišljaš kako si jedina budala sa osmijehom broj 6, koji nije ponudio narečenog ni čašom vode. Ipred tebe i njega užegao rinfuz- kikiriki, pa moliš boga da mu ruke ne ulete u posudu. I nekako ti bitniji postaje kikiriki od mitskih pitanja 25. , 26. , 27.
Tu te iz kikirikijevske hipnoze trzne mladac i kaže kako na ova „škakljiva pitanja“ sam moraš odgovoriti.
-Srbin, Hrvat, Bošnjak ili ostali, pitaš po automatizmu, kao da si ti popisivač?
-Ne, to Vam ne mogu reći, uživa mladac u svom cool pravu da bude enigmatičan narednih minut-dva
Žešća zbunjoza u glavi. Pametan si da ne kažeš prvo troje, a još si pametniji da ne lupiš „ostali“. Zna se ko su „ostali“. Nisi ti ostali. Nisi ti manjina, Rom, Ukrajinac, Rusin...Sejdić/Finci.
Spremao si se za ovo mjesecima. Kažeš mu nešto mnogo duže od gore pobrojanih mogućnosti. Nisi ispao ni pingvnin ni džedaj. Dobro je. Na ostala dva kažeš da si srpskohrvatski ateista. Uff, ispao si cool. Mada to mladac popisivač ne evidentira svojom facijalnom ekspresijom kao cool. Više mu se isčitava sa lica neizmjerno-zaboli me ona stvar. Što je na neki način uber dobro. Objektivno. Tješiš se.
Ostalo je lako, broj nogu, ruku, očiju, dal' si pokretan, imaš li kakve fele...K'o na regrutaciji/ubrzano i jebitačno.
Odgovoriš kako ti se zove firma i đe pare zarađuješ. Kobiva može mimo firme? Pa naravno da može, ali nisi ti iz te lige mladih džentlmena. Čekaš uredno svoju mjesečnu apanažu i kraj popisne rezignacije.
Opet ti popisivač, kao dobri psiholiški savjetnik pomaže i kaže, kako je drugima mnogo gore.
-Po stanovima jedno-dvoje živi, niko ništa ne radi. Ova Banjaluka je prazna. Možda svijeta ima po selima, sliježe ramenima mladac.
Složiš se sa njim i zahvališ mu se, kao i bogu u koga ne vjeruješ što nije dirao žižljiv kikiriki.
Opet, po ko zna koji pu ostaješ sam, sa osmjehom broj 6, stanom od 50 kvadrata, ženom koja nije tu, majčinim i taštinim mističnim mjestom boravka 91', užeglim kikirikijem, začudno postojećom platom, znanjem rada na računaru i osjećajem da si evidentiran.
Veseo je život u trouglu, smješiš se, zatvaraš vrata sa jednim velikim „Svako dobro“ popisivaču i brzo provjeravaš ima li ta jebena šestica karijes i koliko će to koštati:
Pod (A) sa ovjerenom, postojećom zdravstvenom knjižicom, pod (B), kao frilenser kroz čije džepove vjetar duva. Pod (C) , nemaš šesticu.
To te niko nije pitao.
Banke ionako znaju sve. Kud je otišlo ovih 50 miliona maraka? Oćemo li se dijeliti na ostale i preostale, kako reče uman čovjek? Racionalizuješ sebe i svoje ja, izmađijano, dodijeljeno- metafizičko i realno „ja“ sve sa jebenih 50 kvadrata i žižak-kikirikijem.
DRAGAN BURSAĆ
-
Ruana
Ne, voda nista ne kosta dobice je samo ako zatrazi. Ponudice mu se stolica za trpezarijskim stolom a ja do njega da vidim sta pise. Pusenje je u mojoj kuci zabranjeno. Sto se tice prosjaka oni su uvjek pocasceni kao i gosti, koøsije i prijatelji. Popisivaci su na poslu, i nema potrebe za ugoscavanje. Da je popis ovdje gdje ja zivim, cascenje bi bilo strogo zabranjeno.Lebowski wrote:Pa meni bilo ko da je došao u kuću, stan, bilo gdje, na minut, 10 a ne sat vremena počastio sam. Ne znam drugačije. A pušto sam svakog, ciganke, slučajne prolaznike, prodavače. Čuuuj na poslu su.Ruana wrote:Pa nije Bajram, oni su na poslu sta se imaju castit.Pa smrde mu čarape u tvom stanu, spušta zvoju oznojenu guzicu na tvoj novi namještaj boje kestena a ti se premišljaš oko jednog keksa i čaše vode što će te koštati. Svašta.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41557 times
- Been thanked: 28336 times
Aha znaci samo jedan pravilno , da jos nesto pitam brata moram popisati (on je vanI)e sad mogu li kod svoje kuce (imam licnu njegovu i podatke o kvadraturi sve) ,zato sto kod njega ne zivi niko ili moram cekati tamoLebowski wrote:Jedan, ali se može desiti da neko dođe sa instruktorom, u slučaju da isti odluči da radi kontrolu popisivača baš tada.Sheval wrote:Jeli dolazi samo jedan popisivač ili ih dolazi dvoje,troje?
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Pazi kako će ti cuku pisati. Mogu ga pisati u pitbule ili vegetarijance.Sheval wrote:Jeli dolazi samo jedan popisivač ili ih dolazi dvoje,troje?
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14701 times
- Been thanked: 10242 times
upravo ovako...Peggy Sue wrote:Evo šta je dobro kod popisa. Za razliku od izbora, kad imate predizbornu ćutnju, u toku samog popisa možete do mile volje da prenosite svoje utiske, namjere, očekivanja, iskustva...I, čudno u našim administrativnim papazjanijskim prilikama za vaše obmane, improvizacije i izmišljotine, samo popisivač može da najebe, a vi....pa, gotvo nikako.
To te niko nije pitao.
DRAGAN BURSAĆ
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
Pa da, u pravilu samo jedan ide mada bi bilo interesantnije i preciznije da više dolazi. Ali tako i košta više i ide sporije. Moraš definisati "vani".Rum wrote:Aha znaci samo jedan pravilno , da jos nesto pitam brata moram popisati (on je vanI)e sad mogu li kod svoje kuce (imam licnu njegovu i podatke o kvadraturi sve) ,zato sto kod njega ne zivi niko ili moram cekati tamoLebowski wrote:Jedan, ali se može desiti da neko dođe sa instruktorom, u slučaju da isti odluči da radi kontrolu popisivača baš tada.Sheval wrote:Jeli dolazi samo jedan popisivač ili ih dolazi dvoje,troje?
Ako brat živi vani a ima ovamo namješten stan u kome ne boravi popisaće se samo da je stan napušten, nije u upotrebi, tada kvadratura nije ni bitna, niti šta ostalo. Barem je kod mene tako bilo, imao sam 3 slučaja.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Depo(nija) objavio rezultate svoje vlastite ankete.
Roma ima više nego konstitutivnih zajedno
Roma ima više nego konstitutivnih zajedno
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41557 times
- Been thanked: 28336 times
Ok hjleb zahvaljujem 
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
s takvom lakoćom
Ja k'o da gledam meni kad dodju taman će se beba probuditi, drecice ko pivara. Dok ja drezdim oko nje on me može svrstati kako želi, bas će mi pasti na pamet da provjerim. Ali ako dodje ok 2 popodne tad možda i uspijem da mu ponudom vode da dušu povrati.
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
-
Trepavica
Uz sliku je poslao i kratak tekst, u kojem tvrdi da popisnice ostaju u kući popisivača, te da ukućani, ukoliko to žele, mogu s njima raditi bilo šta.
"Moja supruga radi kao popisivač u općini ********* i sinoć je sobom donijela ispunjene i prazne popisnice koje su i danas ostale u nas kod kuće. Nije istina da su joj rekli da ih mora dostaviti komisiji, sve su popisnice u našoj kući danas dok je ona na poslu i ona uopće ne zna kada ih mora odnijeti u tu komisiju.
U našoj kući živi nas četvero, ima nas dvoje nezaposlenih i dvoje penzionera i kod kuće smo sada cijeli dan svi osim supruge koja sada radi popis. Da smo mi sad nekakvi kakvi nismo, dok ona nije tu mi ako hoćemo možemo s tim popisnicama učiniti šta bilo, imamo tu i prazne popisnice koje možemo čak i popuniti ako hoćemo i kad bi to napravili ja ne znam kako bi neko dokazao da ih nije ona donijela tako popunjene sa terena!?
E sad ako ja ovako mogu sa tuđim popisnicama, dali to znači da može i neko to isto sa mojom popisnicom uradit i tamo upisati što god hoće ili slikati i objaviti moju popisnicu i šta onda?!?! Evo na slici se vidi kako oni navodno čuvaju te popisnice, kad ih ja mogu uslikati mobitelom i raditi sa tim slikama šta hoću. Ne pišem vam što mislim to raditi, jer mi to nećemo sigurno napravit i ja ne mislim nikoga špijunirati, vjerujte da nisam čak ni pogledao nijednu popisnicu jer mi je to ružno i nepošteno nego vam ovo šaljem samo da se vidi kako su ovo obične laži i da su popisnice cijeli dan na izvolite dok je popisivač na terenu.
Ja mislim da je to nevjerovatno da se dopusti tako nešto i samo sam vam se zato obratio jer sam šokiran bio prvo kad sam vidio da ona donosi to kući i onda još kad sam pročitao kako lažu da se to nosi u komisiju, kad ja svojim očima vidim da to stoji ovdje cijeli dan. I to nije jedino što su slagali, oni su zapošljavali popisivače koji nisu uopće nezaposlene osobe nego rade u općini, a trebali su samo nezaposlene primati i još hiljadu takvih stvari, ali previše je toga da bi sad o njima pisao, a supruga nije htjela ništa prijavljivati jer nama u kući i ovaj njen bijedno plaćeni posao mnogo znači, a ne znam ni kome bi prijavila kad je sve ovako", stoji u pismu građanina.