Mnogo mi te zao, ostao si uskracen i kao beba i kao momcic, nije ti stvarno bilo lahkoPasaga wrote:Ja nisam dojio ni sekunde...ev me zdrav i ziv....MORENA wrote:Ja mogu da se mazim sa svojim detetom bez vadjenje SISE
to je za mene nenormalno
Znaci, kvalitet NULA
Vezes dete na nenormalan nacin pa posle kuknjave jaoooo, pa ne znam sta mu jeeeee
Fuj![]()
Nisam vidio sisu prije 15-16-te godine.
Kako je bilo meni.....
Dojenje
Moderator: spacebound
Re: Ima 51 godinu i doji petogodišnju kćerku u javnosti
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14698 times
- Been thanked: 10229 times
- Status: Offline
sad je meni jasna tvoja opsjednutost sisama i tema sa istim...Pasaga wrote:Ja nisam dojio ni sekunde...ev me zdrav i ziv....MORENA wrote:Ja mogu da se mazim sa svojim detetom bez vadjenje SISE
to je za mene nenormalno
Znaci, kvalitet NULA
Vezes dete na nenormalan nacin pa posle kuknjave jaoooo, pa ne znam sta mu jeeeee
Fuj![]()
Nisam vidio sisu prije 15-16-te godine.
Kako je bilo meni.....
zene, dojite djecu!!!
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Rockefeller
- Aktivni forumaš

Katja wrote:ali ako je to njihov način razmjenjivanja nježnosti između majke i djeteta tko smo mi da sudimo. Prije se, kao što je netko napomenuo da je tako na selu, dojilo djecu jako dugo, uz drugu hranu naravno.

Ovo je posrijedi 100%.
Za one koji žele više:link
Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place
Cak od 6. meseca (dokazano) mleko gubi na kvalitetu, preko godinu dana skoro pa skroz.
I kakvo strpljenje?
Ja licno sam apsolutna ZA dojenje, i naravno svako nek doji koliko god hoce, njihov izbor. Al imam pravo da kazem da je "pedofilno" (moje misljenje!) i da se zgrazavam na to.
Zamisljam kako ga/je majka ceka ispred skole dok je odmor , dodji malo da pocuclas, bljak
Jbt. i ako je to samo ostavljeno za MAZENJE, jebote zivot, onda mi ostale majke koje ne vadimo sisu dok smo s klincima nismo nezne i ne vodimo toliku brigu, a ona je tolika majka, ma...bolje da ne pisem dalje, meni ovo ne da mira.
Odvratno je i tacka.
Alo ba . 5 godina!!!
I kakvo strpljenje?
Ja licno sam apsolutna ZA dojenje, i naravno svako nek doji koliko god hoce, njihov izbor. Al imam pravo da kazem da je "pedofilno" (moje misljenje!) i da se zgrazavam na to.
Zamisljam kako ga/je majka ceka ispred skole dok je odmor , dodji malo da pocuclas, bljak
Jbt. i ako je to samo ostavljeno za MAZENJE, jebote zivot, onda mi ostale majke koje ne vadimo sisu dok smo s klincima nismo nezne i ne vodimo toliku brigu, a ona je tolika majka, ma...bolje da ne pisem dalje, meni ovo ne da mira.
Odvratno je i tacka.
Alo ba . 5 godina!!!
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11848 times
Pa kud baš da se ti pobuniš? Ti ne bi trebala imati nikakvih problema s tim 
DaSad će forumaši reći kako bi je i oni dojili
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8210 times
- Been thanked: 19309 times
MORENA wrote:Cak od 6. meseca (dokazano) mleko gubi na kvalitetu, preko godinu dana skoro pa skroz.
I kakvo strpljenje?
Odvratno je i tacka.
Alo ba . 5 godina!!!
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Ne treba biti isključiv. Ne mora značiti da je samo jedan put ispravan.
Tvrdnja o gubljenju kvaliteta ne znači ništa bez broja i dokaza.
Samim tim bi bila tačna takva tvrdnja ako npr. gubi 1 promil na kvalitetu, pa je brojčano tačna a u stvarnosti ništa ne znači.
Bojim se da nećeš naći naučne dokaze da nakon 6 mjeseci mlijeko gubi toliko na kvalitetu da postaje beskorisno, a pogotovo ne da tako rapidno kvalitet opada da nakon godinu dana nije ni za šta.
To je i laiku poput mene isuviše očito kao nemoguća stvar.
Tvrdnja o gubljenju kvaliteta ne znači ništa bez broja i dokaza.
Samim tim bi bila tačna takva tvrdnja ako npr. gubi 1 promil na kvalitetu, pa je brojčano tačna a u stvarnosti ništa ne znači.
Bojim se da nećeš naći naučne dokaze da nakon 6 mjeseci mlijeko gubi toliko na kvalitetu da postaje beskorisno, a pogotovo ne da tako rapidno kvalitet opada da nakon godinu dana nije ni za šta.
To je i laiku poput mene isuviše očito kao nemoguća stvar.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
Sastav majcinog mlijeka se mijenja u ovisnosti od potreba djeteta, nije tacno da gubi na kvaliteti niti postoji takav dokaz. Kao sto rekoh do prve godine mlijeko je osnovna hrana a sve ostalo dohrana.
Preporucuje se dojenje prvu godinu djetetovog zivota ali je jako pozeljno i drugu.
Takodjer, u Kur anu stoji da je dojenje potpuno ako majka doji dijete dvije godine. (Znam da vecini ova informacija ne predstavlja mnogo ali eto da napomenem)
Preporucuje se dojenje prvu godinu djetetovog zivota ali je jako pozeljno i drugu.
Takodjer, u Kur anu stoji da je dojenje potpuno ako majka doji dijete dvije godine. (Znam da vecini ova informacija ne predstavlja mnogo ali eto da napomenem)
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
Sorry na povelikom copy/paste, al' čisto zbog nekih brojki, lakše pričati o materiji na osnovu nekih brojeva koji su pred očima. Izvor http://kellymom.com/ages/older-infant/ebf-benefits/
“Human milk expressed by mothers who have been lactating for >1 year has significantly increased fat and energy contents, compared with milk expressed by women who have been lactating for shorter periods. During prolonged lactation, the fat energy contribution of breast milk to the infant diet might be significant.”
– Mandel 2005
In a study of 250 toddlers in western Kenya, breastmilk provided, on average, 32% of the child’s total energy intake. “Breast milk made an important contribution to the fat and vitamin A intakes of toddlers in this community.”
– Onyango 2002
“Breast milk continues to provide substantial amounts of key nutrients well beyond the first year of life, especially protein, fat, and most vitamins.”
– Dewey 2001
In the second year (12-23 months), 448 mL of breastmilk provides:
29% of energy requirements
43% of protein requirements
36% of calcium requirements
75% of vitamin A requirements
76% of folate requirements
94% of vitamin B12 requirements
60% of vitamin C requirements
– Dewey 2001
Studies done in rural Bangladesh have shown that breastmilk continues to be an important source of vitamin A in the second and third year of life.
– Persson 1998
“Human milk expressed by mothers who have been lactating for >1 year has significantly increased fat and energy contents, compared with milk expressed by women who have been lactating for shorter periods. During prolonged lactation, the fat energy contribution of breast milk to the infant diet might be significant.”
– Mandel 2005
In a study of 250 toddlers in western Kenya, breastmilk provided, on average, 32% of the child’s total energy intake. “Breast milk made an important contribution to the fat and vitamin A intakes of toddlers in this community.”
– Onyango 2002
“Breast milk continues to provide substantial amounts of key nutrients well beyond the first year of life, especially protein, fat, and most vitamins.”
– Dewey 2001
In the second year (12-23 months), 448 mL of breastmilk provides:
29% of energy requirements
43% of protein requirements
36% of calcium requirements
75% of vitamin A requirements
76% of folate requirements
94% of vitamin B12 requirements
60% of vitamin C requirements
– Dewey 2001
Studies done in rural Bangladesh have shown that breastmilk continues to be an important source of vitamin A in the second and third year of life.
– Persson 1998
:
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
Helem, iz gore priloženog one cifre u drugoj godini nisu uopšte zanemarljive.
:
- Maja
- Administrator

Pa zdrava je i mrkva pa je većina nas ne jede.
Eto i u Kuranu piše do 2 godine. Ne piše da je grijeh dojiti nakon 2g ali ne piše ni to da treba.
Tako nekako i ja mislim. Dojiti do godinu dana, najdalje do 2.
Nakon 2 zaista nema potrebe.
Druga su vremna prije bila kad se djeci nije imalo šta ni davati, nije bilo dječije hrane, već bi s mlijeka odmah prešli na puru i raštiku.
Eto i u Kuranu piše do 2 godine. Ne piše da je grijeh dojiti nakon 2g ali ne piše ni to da treba.
Tako nekako i ja mislim. Dojiti do godinu dana, najdalje do 2.
Druga su vremna prije bila kad se djeci nije imalo šta ni davati, nije bilo dječije hrane, već bi s mlijeka odmah prešli na puru i raštiku.
ne, ti nemislis tako jer da mislis onda bi se slozila s Nelom, Julijom, trepavicom, katjom... al ti si se slozila sa morenom koja je u pricu uvela PEDOFILIJUMaja wrote: Tako nekako i ja mislim. Dojiti do godinu dana, najdalje do 2.
koja zamislja pomenutu majku kako detetu na ulici vice dodji da malo cuclas
koja je zenu odma prozvala KRAVETINOM
dojenje tako kasno je i za mene skoz nepotrebno i preterano al optuzit majku da ima seksualne sklonosti prema svom detetu - e tek je to uznemirujuce.
- Maja
- Administrator

Ne pretjeruj. Znam da na taj način nastojiš privući forumašice al nekad zaista pretjeraš.
o kakvom preterivanju ti pricas? gde sam preterao kad sam tacno ponovio sta je morena napisala?
i hajde molim te, ako neznas sta da odgovoris jer ti je jasno da si se zaletela - barem nemoj da omalozavas sugovornika glupim optuzbama
taman se ozbiljno upustim u temu....
i hajde molim te, ako neznas sta da odgovoris jer ti je jasno da si se zaletela - barem nemoj da omalozavas sugovornika glupim optuzbama
taman se ozbiljno upustim u temu....
- Maja
- Administrator

Uopšte nije tako kako si ti nastojao da prikažeš i bolje ti je da ideš spavati.
onda potrazi u kakvom pojmovnom recniku pedofilija.
- Maja
- Administrator

Šta si se svezao toga? Ona nije rekla da je majka pedofilka nego da joj to djeluje malo pedofilski kad dijete od 5 godina sisa.
Tu ima razlike. Možda nije pedofilski ali i meni je to pomalo nenormalno. Igrom slučaja sestrinom sinu je 5 godina i sad kad zamislim malog da sisa ono...wtf??? Ono recimo u jednoj ruci drži playstation a u drugoj sisu. Dijete od 5 godina je već u fazi da zna šta je ženska sisa, vidiš to po tome kako se Ma de bolan...
Dijete od 5 godina je već u fazi kad počinje polako shvatati šta su ženske grudi (obrati pažnju kako se smiju kad se na TV-u prikaže gola teta).
I mislim da ti nije fer što pokušavaš prikazati Morenu kao neku odvratnu ženu. Ali eto izvoli.
Tu ima razlike. Možda nije pedofilski ali i meni je to pomalo nenormalno. Igrom slučaja sestrinom sinu je 5 godina i sad kad zamislim malog da sisa ono...wtf??? Ono recimo u jednoj ruci drži playstation a u drugoj sisu. Dijete od 5 godina je već u fazi da zna šta je ženska sisa, vidiš to po tome kako se Ma de bolan...
Dijete od 5 godina je već u fazi kad počinje polako shvatati šta su ženske grudi (obrati pažnju kako se smiju kad se na TV-u prikaže gola teta).
I mislim da ti nije fer što pokušavaš prikazati Morenu kao neku odvratnu ženu. Ali eto izvoli.
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Meni su ovdje dvije stvari veliki problem - dojenje djeteta u toj dobi i dojenje na javnom mjestu.
Maja spomenu Kur'an. Kad god ne znam odgovor na neko pitanje - to je moj vodič. A taj Vodič kaže da je poželjno dojiti dijete do 1 godine, a najkasnije do 2. I to je kraj priče. Jasno je da postoje jaki razlozi za to.
Drugi problem mi je ovo isticanje majčinstva na javnom mjestu. "Jao kako sam ja dobra majka, ja ću sada cijelom gradu pokazati svoju lijevu sisurinu samo da bi moje dijete bilo mirno". (Ovdje mislim da potpuno obnaživanje dojki). Znam da se u ovome nećete složiti sa mnom, jer smo već polemisale na posebnoj temi, ali dozvolite da ponovim. Bebicu treba naučiti kad se jede, a kad se spava. I baš kad dijete treba da jede ti eto moraš na kafu s prijateljicama? Ako dijete iznenada zaplače, naravno tu je marama, šal, pokrije se brate dragi... Da je Allah htio da javno hranimo dijete, dao bi da nam mlijeko ide iz dlanova, a ne iz stidnih dijelova tijela... Pokrijte se sestre mile... Pogotovo u pedesetim godinama....
A sada
Maja spomenu Kur'an. Kad god ne znam odgovor na neko pitanje - to je moj vodič. A taj Vodič kaže da je poželjno dojiti dijete do 1 godine, a najkasnije do 2. I to je kraj priče. Jasno je da postoje jaki razlozi za to.
Drugi problem mi je ovo isticanje majčinstva na javnom mjestu. "Jao kako sam ja dobra majka, ja ću sada cijelom gradu pokazati svoju lijevu sisurinu samo da bi moje dijete bilo mirno". (Ovdje mislim da potpuno obnaživanje dojki). Znam da se u ovome nećete složiti sa mnom, jer smo već polemisale na posebnoj temi, ali dozvolite da ponovim. Bebicu treba naučiti kad se jede, a kad se spava. I baš kad dijete treba da jede ti eto moraš na kafu s prijateljicama? Ako dijete iznenada zaplače, naravno tu je marama, šal, pokrije se brate dragi... Da je Allah htio da javno hranimo dijete, dao bi da nam mlijeko ide iz dlanova, a ne iz stidnih dijelova tijela... Pokrijte se sestre mile... Pogotovo u pedesetim godinama....
A sada
Pegy, ne mogu se sloziti s tobom da bebicu mozes nauciti kad se spava a kad jede, a to ces abd vidjeti. Beba moze da jede nakon dva sata a isto tako da ogladni nakon 15 min. sa malim bebama se ne mozes tek tako organizovati