Zlatan Ibrahimović

Kutak za sportski trenutak
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7455 times
Been thanked: 17370 times
Status: Online

Re: Bolesnom dječaku iz BiH posljednja je želja upoznati Zla

Post by Maja » 04 Oct 2013, 00:17

Jesmo.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Post by mrki62 » 04 Oct 2013, 10:17

Pismo čitateljke, malo duže al vrijedno čitanja:

Pozdravljam te Zlatane,
Napisat ću ti ovo pismo, vjerujući da ćeš ga pročitati, a ako i nećeš neće biti neke velike štete po mene, a ni po tebe. Jedino što će biti drukčije je da nećeš znati koliko si me rastužio. Niti ćeš znati da je sve moglo biti drukčije, mogao si me i obradovati. I ne samo mene… Ja sam Bosanka Zlatane, Veliki Zlatane, Ibra, Ibrakadabra..i mogu ti sa sigurnošću reći da je ovog trenutka kada ti ovo pišem, u Bosni i Hercegovini najviše Bosanaca i Hercegovaca.
Znaš zašto Zlatane? Zato jer smo mi Bosanci takvi, ništa nas ne okupi na hrpu kao nevolja, teška nevolja. Tada ti mi Zlatane postanemo jednaki, svi imamo isti problem, svi govorimo istim jezikom i svi jednako želimo. Isti smo ti i kada nas zaokupi kakva dobra nafaka, tada nam svima srce puno i svi u glas ponosno bi viknuli da smo Bosanci i Hercegovci. A evo, golema nas nevolja sada okupila na hrpu. Golema nevolja, a tuga prevelika. Dječak od osam godina, k’o osam treptaja okom, Hajrudin se zove, teško je bolestan. Toliko teško da i nema nade da će preboljeti bolest. A dijete k’o dijete, ima želje.
A ko od nas ljudi na ovom svijetu nema želje Zlatane? I najzdraviji ih ima. I najbogatiji. I najsiromašniji. Ljudi smo i ispod kože jednaki, slabi i jaki po potrebi. A ovo je dijete i jako i slabo. A želja mu pregolema. Da vidi svog junaka, idola, pa da oči sklopi. A idol si mu ti Zlatane. Ti, Veliki Zlatan, Ibra, Ibrakadabra. I kada smo mi Bosanci i Hercegovci, ovakvi kakvi jesmo saznali za Hajrudinovu želju, svi do jednog povjerovasmo da će se u tebi Zlatane probuditi Bosanac i da ćeš ispuniti san dječaku koji nije dobio priliku da sanja druge snove.
Ti mu šalješ dres, tek si ga skinuo sa sebe i potpisao. Formalnost. Šta je jedan dres za tebe? Ništa. Šta tvoj dres znači Hajrudinu? Ništa. Jer ga neće imati priliku obući niti se njime hvaliti pred prijateljima. Niti će ikad u njemu zaigrati lopte „na male“ u školskom dvorištu, ni na kakvoj livadi. Neće se u njemu ni slikati, za uspomenu i dugo sjećanje. Jer neće imati priliku prebirati po tim sjećanjima. Njegov je san svoje okice od osam treptaja uprti u svoju legendu, u Velikog Ibru koji igra „Zlatan stylom“, u Velikog Ibrakadabru, za kojeg Hajrudin vjeruje da mu venama teče i bosanska krv.
Veliki Zlatane,
Znamo mi koliko si ti velik, znamo i kakve su tvoje obaveze, znamo i da dobijaš puno zahtjeva ovakvih ili sličnih. I da te nekad ljudi gnjave svojim željama. A znamo i da ti nisi fontana želja, pa da svakom želju ispuniš. Znamo i da od tebe neki ljudi traže novac, svakakve ludorije padaju ljudima na pamet, znamo mi to. Ali, Hajrudin nema vremena Zlatane. Nema on vremena čekati da ti spoznaš da je njegova želja njemu i zadnja, a nije ni svjestan toga. Nema on to vrijeme moj Zlatane.
Osam njegovih treptaja okom umorni su Zlatane, žele se sklopiti zauvijek i u miru otići tamo, gdje mi Bosanci i Hercegovci vjerujemo da odlaze sve dobre duše. Ti imaš vremena Zlatane. Pred tobom je još puno treninga i tekmi, još puno toga što ćeš poželjeti i sebi ostvariti. Nedaj Bože da ikad budeš morao čekati da ti želju drugi ispune…
I znaš, baš smo mislili da će se u tebi probuditi Bosanac i Hercegovac, pa ćeš samo onako k’o jedan od nas u svlačionici nakon pobjede nad Benficom reći: „Ma, i trening i tekmu, odoh ja u Bosnu. Odoh vidjeti Hajrudina, čeka me to dijete, mene čeka, mene Zlatana. Od toliko ljudi na svijetu on čeka mene i ja odoh..“ Eto, baš smo mislili i gotovo da nema među nama nekog ko suzu nije pustio kada je čuo da ćeš i doći.
A ti ne dođe…i nemoj djeci našoj slati dresove, djeci čije bi se oči sklopile dok čekaju tebe..Nemoj Zlatane.. Znamo mi i da ti bježiš od Bosne i Hercegovine, zbog nekih ljudi ili zbog tebi znanih razloga. Ali, mi ovakvi kakvi jesmo, tebe svojatamo k’o rod najrođeniji, a od tebe ništa niti tražimo niti te gnjavimo. Nama bi bilo dosta da dođeš i dječaku Hajrudinu ispuniš želju da te ugleda očima svojim od osam treptaja. I ne ljuti se ako pročitaš ovo pismo što ti pišem „moj Zlatane“. Takvi smo mi Bosanci i Hercegovci, volimo se i svojatamo kada nam je najteže.
A sada nam je baš teško, preteško. Golema nam se tuga na srca navalila, veća od svih tuga i žalosti koje nas desetljećima satiru. Gotovo veća. Nama je to isto. Ne znaš ti o nama ništa moj Zlatane. Da znaš, nikad nas se ne odrekao. A odričeš nas se evo još jednom. Nemoj to raditi. Sjeti se sebe kada si gotovo bosonog po švedskim igralištima kotrljao loptu. Sjeti se ko si i šta si bio, sjeti se svojih snova tada. Znamo mi Bosanci i Hercegovci o tebi puno, puno više nego što si ikada pomislio da znamo. I ne damo na tebe, naš si kakav god da si.
Nema večeras sna nama na oči moj Zlatane. Čekamo sve da neće odnekud vijest da si ipak došao. Ne bi zamjerili ni da dođeš, a ne javiš nam se. Ništa ti nećemo zamjeriti, samo da odeš tamo gdje trebaš i gdje te čeka Hajrudin. Važno je to nama, takvi smo mi. A ti duboko u sebi znaš zašto je to nama važno, samo dopusti sebi da iz tebe progovori Bosanac i Hercegovac.
Od svog vremena koje ti je ostalo u životu, tih nekoliko trenutaka u Hajrudinovim očima koliko bi se zabavio kod njega, vjeruj Zlatane bili bi ti najsnažniji trenuci života. Jači od svih postignutih golova, od svih dobijenih tekmi, svih pehara, svih titula. Ti znaš Zlatane onaj osjećaj kad ti je do kraja utakmice ostalo još malo, kad gledaš sudiji u oči a on se sprema svirati kraj. A ti želiš još samo malo, još tek toliko vremena da iz sve snage zapucaš na gol. Da kraj bude u tvom stilu. A onda ti ne bude žao ni što je kraj. Tako ovdje u Bosni i Hercegovini, u svom krevetu čeka Hajrudin… kraj samo što nije, a tebe niodkuda da sviraš produžetak.
Zlatane,
Nemoj zamjeriti na čemu, tako mi u bosni kažemo kad se opraštamo. Ne zamjeri ni ti, a ni mi tebi nećemo dođeš li i sakriješ li se od svih nas, samo ne od onoga koji te čeka. Neka čovjek u tebi odluči.
(Citaj.BA/M.Anadolac)
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3064 times

Post by Lavlje_srce » 05 Oct 2013, 14:09

Najezila sam se od glave do pete u vise navrata citajuci ovo. Daj Boze cudo da Hajrudin bude bolje.

Daj molim te (i daj nam sto manje Zlatana i Bla molim te).
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 39 times

Post by Bla » 05 Oct 2013, 15:50

Lavlje_srce wrote:i daj nam sto manje .... Bla molim te).
Podržavam, dosta je jedan. ;)
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 05 Oct 2013, 15:51

Ne znam, meni je ovo pismo izazvalo neugodan osjećaj... kao da netko tragediju iskorištava za politiziranje.
A možda je samo nevješto sročeno.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14042 times
Been thanked: 9678 times

Post by Julia-Klara » 05 Oct 2013, 16:05

Posmatram i citam, pa onda razmisljam, i sve mi se cini da rijetko ko od nas zna za Zlatanove obaveze.
U posljednje vrijeme se svaka bolest na jako ruzan nacin koristi da se bilo kome nabijaju kompleksi, da se prozivaju za svoje ne reagovanje i neudovoljavanje zeljama obicnih ljudi.
Sada je i Zlatan prozvan. Ne znam koliko znate.mo o njegovim obavezama prema klubu,ali mislim da bez izricitog odobrenja uprave kluba on bas ne moze puno uraditi. Svaki njegov korak je dobro placen, i cisto sumnjam da ima cak i ta 4 sata slobodnog vremena dnevno.
Nemojte me pogresno razumjeti,naravno da bih voljela da zelje svih djevojcica i djecaka budu ispunjene, da ni jedno ne umre na ovaj nacin,niti bude bolesno,ali uplicemo emocije previse u sve.
Ovo pismo mi je licno jako gadno, nisko, pokusava udariti sto je nize moguce.
Da li bismo ovako reagovali da je djecak pozelio vidjeti nekoga drugoga ili je ovakva reakcija samo jer je u pitanju Ibrahimovic, koji je igrom slucaja Bosanac, ali ni sam to ne priznaje... Za sebe tvrdi da je Svedjanin, i bezveze mi je pokusaj svih da se uzdaju u njegovo bosanstvo.

nadam se da raumijete sto hoceu reci...
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 05 Oct 2013, 23:05

1) Da li bi ti Julia nekom djetetu ispunila posljednju zelju da te vidi?

2) Po cemu je Zlatan posebniji od bilo kog drugog covjeka? Zato sto dobro barata loptom I zato sto mu za tu vjestinu pretjerano placaju?

Tu sva pitanja i svi odgovori zavrsavaju (mene savrseno ne tangira je li Bosanac, Svedjanin ili Zimbabveanac btw).
Memento Mori

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 06 Oct 2013, 00:32

Ibišević i Pjanić posjetili malog Hajrudina

Image

Iako poziv nije stigao na adresu Ibiševića i Pjanića, oni su pokazali da on nije potreban, već samo – želja. Riješili su da usreće dječeka, pa su iskoristili slobodno vrijeme da ga posjete. Prvo je Miralem došao u bolnicu i poklonio dječaku dres reprezentacije Bosne i Hercegovine sa brojem osam, nakon čega je u posjeti bio i Ibišević, koji se fotografisao sa dječakom i njegovom majkom.

Osmogodišnjem Hajrudinu Kamenjašu, dječaku na samrti, posljednja želja bila je da upozna zvijezdu PSG-a, Zlatana Ibrahimovića, ali mu neće biti ispunjena. Ipak, osmjeh na lice su mu vratili reprezentativci Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević i Miralem Pjanić, koji su ga posjetili...

Image

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 06 Oct 2013, 00:34

Oni su imali vremena, oni eto nemaju klubove i menadžere, nisu firme od kojih zavise mnogi.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9182 times
Been thanked: 10906 times

Post by Krokodil Behko » 06 Oct 2013, 00:44

Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9182 times
Been thanked: 10906 times

Post by Krokodil Behko » 06 Oct 2013, 00:48

I još je Pjanić, danas imao utakmicu iz koje je izašao povrijeđen

http://www.avaz.ba/sport/fudbal/roma-oc ... og-povrede

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14042 times
Been thanked: 9678 times

Post by Julia-Klara » 06 Oct 2013, 00:53

Lavlje_srce wrote:1) Da li bi ti Julia nekom djetetu ispunila posljednju zelju da te vidi?

2) Po cemu je Zlatan posebniji od bilo kog drugog covjeka? Zato sto dobro barata loptom I zato sto mu za tu vjestinu pretjerano placaju?

Tu sva pitanja i svi odgovori zavrsavaju (mene savrseno ne tangira je li Bosanac, Svedjanin ili Zimbabveanac btw).
1-DA, uradila bih sve sto jeu MOJOJ moci

2-meni nije bolji od nas, ali sigurno postoje ljudi koji ga drze vrijednijim od svin nas-oni koji ga placaju pa im on mora vracati , kao sto je i ovom djecaku od vrijedniji od mene,jer je pozelio vidjeti njega a ne mene

Znaci,postoje ljudi koji su nekima bitniji od onih drugih, to je tako

Pazi, ne pravim razliku medju ljudima,ali je cinjenica da ja nemam iste obaveze prema svojoj firmi u odnosu na one koje ima Zlatan, ili Ronaldno, ili Madonna, ili peti i deseti ...
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 06 Oct 2013, 02:19

Maja wrote:Ibišević i Pjanić posjetili malog Hajrudina

Image

Iako poziv nije stigao na adresu Ibiševića i Pjanića, oni su pokazali da on nije potreban, već samo – želja. Riješili su da usreće dječeka, pa su iskoristili slobodno vrijeme da ga posjete. Prvo je Miralem došao u bolnicu i poklonio dječaku dres reprezentacije Bosne i Hercegovine sa brojem osam, nakon čega je u posjeti bio i Ibišević, koji se fotografisao sa dječakom i njegovom majkom.

Osmogodišnjem Hajrudinu Kamenjašu, dječaku na samrti, posljednja želja bila je da upozna zvijezdu PSG-a, Zlatana Ibrahimovića, ali mu neće biti ispunjena. Ipak, osmjeh na lice su mu vratili reprezentativci Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević i Miralem Pjanić, koji su ga posjetili...

Image
Eto, moze ko moze. :pusa

Julia, branis neodbranjivo. On je mogao doci nocu, i vidjeti dijete u rano jutro. Ne postoji Klub i obaveze koje bi ga u tome mogle sprijeciti, jer bi se digla javnost (ono veze nemam ni gdje igra, bio mi je zgodan kao pojava - sad mi vise nije ni zgodan). Nebitno, nadam se da je i djetetu sada nebitno.
Memento Mori

Blackhawk

Post by Blackhawk » 06 Oct 2013, 07:47

A sta mislite vi kad bi tako svako malo neki djecak htio da vidi zlatana ??

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 06 Oct 2013, 11:01

Black je napisao nešto slično što sam i ja i tu emocije trebaju da prestanu.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 06 Oct 2013, 11:23

Blackhawk wrote:A sta mislite vi kad bi tako svako malo neki djecak htio da vidi zlatana ??
Pa nista. U toj situaciji bi mozda mogao razmisliti sta je to njegova misija na ovom svijetu - mozda nije da ganja loptu pri tome zaradjujuci perverzne svote novca, nego da tjesi bolesnu djecu. Njegov novcanik bi to mogao podnijeti, ali njegov ego ocigledno ne bi.

Samo, njegova slava ce jednom proci.
Memento Mori

Trepavica

Post by Trepavica » 06 Oct 2013, 11:25

Blackhawk wrote:A sta mislite vi kad bi tako svako malo neki djecak htio da vidi zlatana ??

Sva sreća sto nisu svi dječaci bolesni , i nije im poslednja zelja upoznati Zlatsna ...ja poznajem samo ovaj slučaj ....

Zlatan će živjeti i dalje kako je živio i prije , dječaku budućnost znamo nažalost , a roditeljima njegovim će biti jako trško.. Jer želja mu se nije ispunila ..a svsko ko je ima dijete zna i predpostavljati može koliko to bolno može biti , ne ispuniti mu želju..a ovde još o posljednjoj je riječ...

Ježom se..prljava bolest ..

Blackhawk

Post by Blackhawk » 06 Oct 2013, 11:33

Lavlje_srce wrote:
Pa nista. U toj situaciji bi mozda mogao razmisliti sta je to njegova misija na ovom svijetu - mozda nije da ganja loptu pri tome zaradjujuci perverzne svote novca, nego da tjesi bolesnu djecu. Njegov novcanik bi to mogao podnijeti, ali njegov ego ocigledno ne bi.

Samo, njegova slava ce jednom proci.
Njegov novcanik zavisi od toga koliko i kako ganja loptu... Njegove noge i sutanje mu donosi to da je sto jes...

Trepavice.. ti poznajes samo ovaj slucaj... jer je izasao na net.. roditelji to objavili..
A sta mislis.. da li postoje djeca ciji roditelji ne mogu na net niti znaju sta je net, a ipak bi da upoznaju Zlatana... ??

I jos jedna stvar... nije to samo doci vidjeti djecaka... Lako bih ja dosao, niko me ni primjetio nebi... Ali da Zlatan dodje, tu su odmah novinari, navijaci, i ko sve ne oko njega.. daj izjavu ovom, daj onom... i opet.. i da dodje, na kraju bi neko napisao nesto negativno i rekao bi da je Zlatan djubre..

Trepavica

Post by Trepavica » 06 Oct 2013, 11:44

Blackhawk wrote: Trepavice.. ti poznajes samo ovaj slucaj... jer je izasao na net.. roditelji to objavili..
A sta mislis.. da li postoje djeca ciji roditelji ne mogu na net niti znaju sta je net, a ipak bi da upoznaju Zlatana... ??

I jos jedna stvar... nije to samo doci vidjeti djecaka... Lako bih ja dosao, niko me ni primjetio nebi... Ali da Zlatan dodje, tu su odmah novinari, navijaci, i ko sve ne oko njega.. daj izjavu ovom, daj onom... i opet.. i da dodje, na kraju bi neko napisao nesto negativno i rekao bi da je Zlatan djubre..

Svjesna sam ja da puno djece bolesne i slicne koji su u ovoj situaciji..ali eto od milion slucajeva , koji nam nisu poznati , moze se bar jednom jedna zelja ispuniti, ta koja nam je poznata..Znamo da ima djece gladne , a mi bacamo visak hrane...Znamo puno toga , a nemocni smo pomoci svima...a eto postoje neki koji samom prisutnoscu mogu usreciti djete..

A o Zlatanu ce se pisati , sve i svasta...i svjestan je on toga od dana kada je postao slavan , i to ga bas puno i ne tangira..On je svoj san ostvario...

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 06 Oct 2013, 11:47

Blackhawk wrote: Njegov novcanik zavisi od toga koliko i kako ganja loptu... Njegove noge i sutanje mu donosi to da je sto jes...
Obezbijedio je on vec i sebe i svoju zenu i djecu, pa to nije nikakav problem. Znas li ti uopste koliko sedmicno zaradjuju fudbaleri njegovog ranga?
Ali da Zlatan dodje, tu su odmah novinari, navijaci, i ko sve ne oko njega.. daj izjavu ovom, daj onom... i opet.. i da dodje, na kraju bi neko napisao nesto negativno i rekao bi da je Zlatan djubre..
A njemu bi to slomilo srce, bas kao sto je umirucem djetetu on slomio je li?

Ma ne postoji nikakav argument da opravda to sto nije ucinio, pogotovo ne to sto pises. A posto mi je tesko gledati ovo jadno dijete, povlacim se s teme. Zelim samo da mu bude bolje, to je sve.
Memento Mori

Post Reply

Return to “Fudbal”