Štetna zračenja podzemne vode Hartman Curry

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

gavrict
Na probnom
Na probnom
Status: Offline

Štetna zračenja podzemne vode Hartman Curry

Post by gavrict »

Zračenje podzemne vode,Hartman,Curry rađena su naučna istraživanja.Štetnost ovih prirdnih zračenja je frekvencija i pojačan magnetizam,na svakom Hartmanovom čvoru,Curryjevom čvoru ili žili podzemne vode mjeri se odrđena frekvencija i pojačan magnetizam.Možemo kupiti uređaje(naučne uređaje) koji mjere frekvenciju i magnetizam i lagano proći prostorom i doći do zaključka da se upravo događa svakih 2-2.5m(Hartman) i 3.5-4m(Curry).Onda neko kaže nije naučno i medicinski dokazano da ova jačina frekvencije i magnetizma stvaraju nama zdrastvene probleme.Pruža se prilika tko želi da čita između redaka,osobe koje rade na radarima mogu raditi 6mj i onda je obavezena pauza 6mj(radi neke druge poslove nije na radaru) , za taj posao ima benificriani radni staž.Piše u zakonu (pravilniku) i zaštiti na radu iz kojeg razloga mora na ovaj način raditi a to je doza izloženosti elektro magnetnog zračenja i frekvenciji.Pitanje je kako navedeno zračenje štetno je za osobu koja radi na radaru a nije za osobe koje žive u kućama i zgradama pored radara?!Strojovođe imaju pravo na staž sa povećanim trajanjem(beneficirani radni staž) tako da 12 mjeseci povedenih na poslu računa se kao 18 mjeseci uplaćenog radnog staža.Opet se pitanje nameće samo po sebi,kako naponska mreža štetna je strojovođi a nije osobama u kućama i zgradama pored te iste naponske mreže(pruga) ?! Radnici koji rade na održavanju na dalekovodima, štetno je tih par sati koji rade na dalekovodu a osobama koji žive pored godinama nije?! Ima puno ovakih primjera koji su nama ostavljeni da ih jednostavno čitamo između redaka.Hartmanov čvor,Curry,podzemna voda i druga prirodna zračenja imaju slabiju frekvenciju i magnetizam ali izloženi smo konstantno i godinama.

http://stetnazracenja.blogspot.com/
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Re: Štetna zračenja podzemne vode Hartman Curry

Post by Bla »

:kafa ... :ovaj ... :?? ... :grana ... :bjezi
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3927 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga »

koliko ima radijacije i zracenja samo u jednom tramvaju,autobusu...
ako su puni putnika...
kiliko je tu mobitela i raznih masinica....
pa u novijim automobilima,koliko je tu tehnike i raznih materijala koji nisu dobri za organizam....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

A koliko je samo instalacija u zgradi, a u gradu, a u svijetu, a u...
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Svojevremeno dok je bilo ono u Japanu aktuelno na http://xkcd.com je autor objavio ovaj graf koji mi od tada stoji na računaru a ni sam ne znam zašto.
Sad sam mu konačno našao svrhu. Da ne bi ovog topica ne znam šta bi s njim. :oo

Image
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11698 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

Dovoljno je pobrojati PC, laptop, wifi, monitor, mobitel.. sve mi je to u sobi.
Ko će mi sad platiti benificirani staž? :??
gavrict
Na probnom
Na probnom

Post by gavrict »

.Zračenja podzemnih voda stvara magnetizam i frekvenciju koja najčešće iznosi manje od 20 Hz,sve frekvencije manje od 20 Hz ne osjetimo ih sluhom već vibracijom.Kad je frekvencija zračenja podzemne vode izrazito visoka u tom slučaju čujemo zvuk.Događa se kod osoba koje spavaju na podzemnoj vodi da čuju protok podzemne vode,frekvenciju od 20 Hz do 100 Hz naš sluh prepoznaje kao šum.Sve frekvencije ispod 100 hz štetne su za naš organizam a pogotovu su štetne frekvencije od 1 Hz do 8 Hz.Britanski naučnici radili su istraživanje utjecaj frekvencije od 17 Hz na ljudski organizam.Dokazali da izloženost ovoj frekvenciji samo par sati kod svih osoba stvara : tjeskobu,snažnu tugu,nervozu,napetost,trnce u tijelu....Otkrivena je nova vibroakustična bolest (VAD),to je bolest koja nastaje kao posljedica dugotrajnom izloženosti frekvencijama ispod 100 Hz.Osobe koje najčešće obole od ovih bolesti :radnici koji rukuju strojevima koji proizvode infrazvučne vibracije,osobe koje slušaju preglasnu muziku sa niskim frekvencijama.Simptomi ove bolesti su: strah,epilepsija,moždani udar,srčani udar,poremećaj ravnoteže,poremećaj u ponašanju,problem vizualne percepcije,neurološka oštećenja,tumor,kancer,krvožilna oštećenja,suicid...Poznato je da trudnicama ne savjetuje se letenje avionom jer se stvara frekvencija 5 Hz-10 Hz koja može izazvati pobačaj.

http://stetnazracenja.blogspot.com/
Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja »

Svatko može vjerovati u šta hoće ali me uvijek zasmeta kad se netko lažno pozove na znanost.
Što se znanosti tiče, ovo je glupost.
Pseudoznanstvenici iskorištavaju laike tako da ih prvo isprepadaju štetnim utjecajima ovoga, onoga, a onda naravno ponude skupu zaštitu.
Ljudi plaćaju gluposti jer se jednostavno nemaju vremena informirati oko svakog šarlatana koji im se pojavi u životu
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8075 times
Been thanked: 19098 times

Post by Maja »

Ja sam čula za ove podzemne vode. Ako je to to o čemu gavricit govori. Kao ako ti je krevet iznad te žile da imaš velike poteškoće s nesanicom i svime što nesanicu prati. Bili su čak na TV onaj hrvatski redatelj sa ženom.. E ne znam sad koji..star je, možda Krsto Papić, al nisam sigurna.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14634 times
Been thanked: 10132 times

Post by Julia-Klara »

moj krevet definitivno nije na Otim vodama :hihi ja spavam ko medo
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla »

i ja sam dugo razmisljala o tim magnetnim vibracijama i to ne sa podzemnim vodama nego zbog visokonaponskog stuba koji mi je smjesten u basti do kuce i spavanju na vodenom krevetu ,pa sam se raspitivala i trazila savjete,
jedan strucnjak kaze da je visokonaponski stub u blizini kuce jako opasan po ljudsko zdravlje
a drugi strucnjak kaze da je visokonaponski stub toliko opasan koliko i mobilni telefon prislonjen na uho... ja jos uvjek stanujem ispod visokonaponskog stuba,,,i nisam jos sigurna da li da napustim kucu i odselim se negdje drugo !!!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Kako to nije zakonski regulisano? Ako stub zaist šteti čovjeku možeš li tražiti njegovo premiještanje i ima li još stanara tu, smeta li njima?
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Calla wrote:i ja sam dugo razmisljala o tim magnetnim vibracijama i to ne sa podzemnim vodama nego zbog visokonaponskog stuba koji mi je smjesten u basti do kuce i spavanju na vodenom krevetu ,pa sam se raspitivala i trazila savjete,
jedan strucnjak kaze da je visokonaponski stub u blizini kuce jako opasan po ljudsko zdravlje
a drugi strucnjak kaze da je visokonaponski stub toliko opasan koliko i mobilni telefon prislonjen na uho... ja jos uvjek stanujem ispod visokonaponskog stuba,,,i nisam jos sigurna da li da napustim kucu i odselim se negdje drugo !!!
Da, znaš li o kojim naponima je riječ i koliko je udaljen.
Zemljište oko dalekovoda visokog napona se smatra zagađenim.
Naravno, to nigdje nećete naći u zakonima jer bi stvorilo masu problema zbog postojećih instalacija. Svi se ograđuju od toga. Ali vam elektroprivrede neće dati ni saglasnost da gradite u blizini njih i obično je pravilnicima riješeno da se mora biti udaljen X metara od projekcije pružanja vodova na zemlju.

Nekad dok sam tražio da kupim zemljište, našao neko preko kojeg je išao dalekovod, pa sam malo dublje čeprkao po temi i istraživao kako je i kod nas i u svijetu. I odmah nakon toga sam i odustao.
Ta zračenja su mala i drastično opadaju s udaljenošću i teško da mogu stići da se odraze na zdravlje nekoga ko je recimo u srednjim godinama, ali podizati dijete u tome je nešto sasvim drugo...
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla »

Maja,,najvjerovatnije da je zakonski regulisano,,i da bi zaista trebala dovesti strucnu komisiju da izmjere tacno magnetna polja ali dokle god nemam nekih bolesnih simptoma koji bi dokazali da je ta bolest nastala upravo od magnetnih polja ni kod mene ni kod mojih podstanara ne vjerujem da ce itko ista zeljeti uciniti u sklanjanju dalekovoda !!

Bla,,
udaljenost dalekovoda je jedva nekih 30 m od kucnog praga a ne znam ni tacan napon ili jacinu u Kw?
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Calla wrote:a ne znam ni tacan napon ili jacinu u Kw?
Može se na osnovu izgleda stuba skontati o kojem naponu je riječ. Dakle, uslikaš ako ništa.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

I kroz moje naselje prolazi dalekovod. Mislim da kroz svako naselje u BiH prolazi neki vrag. Ili dalekovod ili željeznica. Malo se ovo predimenzionira. Da je to tako, me bi imali na planeti ni pola struje ili željeznice kao što već ima.
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Dok god je nečujan, dobro je: :oo

[ytube][/ytube]
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Dugo ti traje traj klip. Nemam kad gledati.
Sljedeći put napiši koju rečenicu o radnji kao neki sažetak. :D
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Ma nemaš šta gledati, sluša se (u zasebnom tabu, jebo Faust, kakvi su ovo zvukovi) :oo
a ukratko:
wrooooom woooom bling toooong...
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Bla wrote:Dok god je nečujan, dobro je: :oo

[ytube][/ytube]
A jest ovo strašno. Skoro kao oni alieni koji vade naftu. Ono mi je baš jezivo. Sreća pa nisam nikad vidjela uživo :oo
Post Reply

Return to “Zdravlje”