Dženan i David: Ubistva bez kazne u BiH

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times
Status: Offline

Re: Dženan i David: Ubistva bez kazne u BiH

Post by Taare » 22 Jul 2023, 15:37

Razumijem i nazifa i duminja.
duminja podnijelo pa reaguje emotivno kao što većina nas reaguje kada je u pitanju taj slučaj.
I na kliksu je znao osovat.
nazif, opet, ide logički.
arijana je dobila mandat. Mandat nije vezan za stranku, nego za ime.. Da pređe u neku drugu stranku, mandat ide s njom.
dakle, ako je sigurna da je čampara prikrivao neke podatke, neka izađe iz nipa i ponovo ga optuži.

Lično smatram da je u pitanju neš treće.
Nije se arijana ušutila zato što su u istoj stranci. Prije vjerujem da joj je čampara priložio sve moguće dokaze koje je htjela kojima je dokazao da nema ništa sa slučajem.
ni ja ne vjerujem da ima.
Svi dostupni dokazi vode ka ciganima.
Svi mi se morete obratit

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3695 times
Been thanked: 3419 times

Post by Naseef Mushroom » 22 Jul 2023, 16:07

Taare wrote: 22 Jul 2023, 15:37 Razumijem i nazifa i duminja.
duminja podnijelo pa reaguje emotivno kao što većina nas reaguje kada je u pitanju taj slučaj.
I na kliksu je znao osovat.
nazif, opet, ide logički.
arijana je dobila mandat. Mandat nije vezan za stranku, nego za ime.. Da pređe u neku drugu stranku, mandat ide s njom.
dakle, ako je sigurna da je čampara prikrivao neke podatke, neka izađe iz nipa i ponovo ga optuži.

Lično smatram da je u pitanju neš treće.
Nije se arijana ušutila zato što su u istoj stranci. Prije vjerujem da joj je čampara priložio sve moguće dokaze koje je htjela kojima je dokazao da nema ništa sa slučajem.
ni ja ne vjerujem da ima.
Svi dostupni dokazi vode ka ciganima.
Napisao sam da shvatam Duminjovu reakciju.
Hajd pokušaj išta logično napisati vezano za ovaj slučaj a da ne ispadneš nečovjek, kako god formulišeš post, pogrešno je.

Evo primjer Mirsad Kebo, lahko je bilo prije 10 godina popljuvati sve u šta je Kebo bio upleten, ali hajd sad probaj išta napisati sa istom žestinom što je se ukazao u prvom redu protesta, ako su ti protesti vezani za ubijenog momka, kako god napišeš, ispadaš nečovjek.
Isto i za Gordanu Tadić koja je bila pozitivac u ovom slučaju a imamo hrpu drugih primjera gdje je Gordana negativac.

Djeca i omladina su uvijek bili jako oružje da se drugima zavežu usta u početku, jer druga strana tada uvijek uma nepopularno mišljenje.
Američki političari uvijek ljube bebe u čelo u predizbornoj, Vučić je spašavao dijete u oluji, Draško Stanivuković koji je u zadnje vrijeme pokazao kakav je kretenski antipatični sociopata je par godina unazad bio najglasnija podrška Davoru Dragičeviću dok nije postao vlast.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2505 times
Been thanked: 7691 times
Status: Online

Post by Duminjo » 22 Jul 2023, 19:38

Naseef Mushroom wrote: 22 Jul 2023, 15:37
Duminjo wrote: 22 Jul 2023, 15:18

:rol
Pa budi fer i objasni neupućenim forumašima da ima razlog zašto sam napisao “Pitam za Arijanu”.
Postavio sam njenu izjavu.
Nije problem ni sa šešeljem u koaliciju ali je poenta sa njim u koaliciju nakon što ga je prozivala.
Biti fer prema nekome ko ismijava curu koja 7 godina rovi i kopa na sve nacine da sazna istinu?

Postoje i drugi nacini Nazife. I drugi ljudi komentarisu, pisu svakakve akrobacije, slabo ko ismijava.
Osim onih koji zivotima brane SDA.

Jel treba da za godinu dana isto piše onaj taksista sto je ubio dvije cure "pitam za dvije doktorice"?
Sram te bilo.

I nemaš ti mene sta shvatati a ni glumiti neku zrtvicu zbog moje boje nika. Sto puta dokazano do sada da smo svi tu ravnopravni. Samo smo izgleda neki malo veca govna.

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 22 Jul 2023, 19:47

Pa nije napiso da pita za dženana, neg za njegovu sestru koja je živa i zdrava
Svi mi se morete obratit

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 8973 times
Been thanked: 10665 times

Post by Krokodil Behko » 22 Jul 2023, 19:54

Ama, ove je Memići iskoristio ko je hito i kako je htio, uglavnom neprijatelji zemlje.
Samo još možemo razmatrati, jesul oni stvarno povjerovali u sbve to, ili su odlučili graditi karijere i sticati korist od svega toga.

Ko zna ko se sve upetljao. Prosto je nevjerovatno, da su ti Seferovići priznali sve i da su oslobođeni, a Memići su na sve to opalili aplauz.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 22 Jul 2023, 19:58

Taare wrote: 22 Jul 2023, 19:47 Pa nije napiso da pita za dženana, neg za njegovu sestru koja je živa i zdrava
Ja ba.
I kad je neka lijeva tema na nekom drugom dijelu foruma koja nema veze sa ovom, slucajno se iz naftalina izvali slucaj Memic i forsira se kako je slucaj cirkus.

Imas pravo jednom pogadjati zasto.
Hajd insan zazmiri, pregrize jezik malo. Ono ufatilo furceta i pocelo bukvalno ismijavati curu u svem njenom belaju. Jbo je granica, imal je...

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 22 Jul 2023, 20:49

Krokodil Behko wrote: 22 Jul 2023, 19:54 Ama, ove je Memići iskoristio ko je hito i kako je htio, uglavnom neprijatelji zemlje.
Samo još možemo razmatrati, jesul oni stvarno povjerovali u sbve to, ili su odlučili graditi karijere i sticati korist od svega toga.

Ko zna ko se sve upetljao. Prosto je nevjerovatno, da su ti Seferovići priznali sve i da su oslobođeni, a Memići su na sve to opalili aplauz.
Još kad onom ciganinu obuče onu majicu, bi mi zlo.
Svi mi se morete obratit

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 22 Jul 2023, 20:51

Duminjo wrote: 22 Jul 2023, 19:58
Taare wrote: 22 Jul 2023, 19:47 Pa nije napiso da pita za dženana, neg za njegovu sestru koja je živa i zdrava
Ja ba.
I kad je neka lijeva tema na nekom drugom dijelu foruma koja nema veze sa ovom, slucajno se iz naftalina izvali slucaj Memic i forsira se kako je slucaj cirkus.

Hajd insan zazmiri, pregrize jezik malo. Ono ufatilo furceta i pocelo bukvalno ismijavati curu u svem njenom belaju. Jbo je granica, imal je...
Slučaj je takav da ostavlja prostor za svaku moguću špekulaciju.
tebi udarilo na emocije.
za nazifa nisam siguran što to radi.
samo se pitam da li bi pisao identične poruke da je arijana prešla u sda
Svi mi se morete obratit

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 20902 times
Been thanked: 5652 times

Post by Veca » 22 Jul 2023, 22:45

...ne mogu da shvatim, ama bas nikako, koliko ste negativno nastroeni i koje sve gadosti pisete protiv roditelja ubijene djece- i to na koji nacin ubijene djece :( haaaalooo, baaaa, djeca su u pitanju! ...sta su trebali, sahranit ih i svako sebi! ...bog te neyebo, dokle ide ta necovjecnost, imate li vi (cast izuzetcima) srce u grudima ili sante leda! ...ja se bojim takvih ljudi! :(
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 23 Jul 2023, 00:39

Duminjo wrote: 22 Jul 2023, 19:38
Naseef Mushroom wrote: 22 Jul 2023, 15:37
Pa budi fer i objasni neupućenim forumašima da ima razlog zašto sam napisao “Pitam za Arijanu”.
Postavio sam njenu izjavu.
Nije problem ni sa šešeljem u koaliciju ali je poenta sa njim u koaliciju nakon što ga je prozivala.
Biti fer prema nekome ko ismijava curu koja 7 godina rovi i kopa na sve nacine da sazna istinu?

Postoje i drugi nacini Nazife. I drugi ljudi komentarisu, pisu svakakve akrobacije, slabo ko ismijava.

Jel treba da za godinu dana isto piše onaj taksista sto je ubio dvije cure "pitam za dvije doktorice"?
Sram te bilo.

I nemaš ti mene sta shvatati a ni glumiti neku zrtvicu zbog moje boje nika. Sto puta dokazano do sada da smo svi tu ravnopravni. Samo smo izgleda neki malo veca govna.
Ne glumim žrtvu, samo napominjem da se za razliku od pojedinih isto ponašam prema svakome (uz sve njihove vrline i mane) i imam isti ton obraćanja i prema moderatorima i prema običnim forumašima i prema nekome sa 10.000 postova i prema nekome ko je se jutros registrovao i na ovom i na onom forumu i na internetu i u pravom životu.

Očigledno da i dalje ignorišeš poentu mog posta, jer je Arijana izjavila sada da je zadovoljna što su osuđeni oni koji su skrivali dokaze osuđeni dok je još prije par godina napadala Čamparu za skrivanje dokaza, tu je sasvim opravdano pitati “Ima li još Čampare u toj priči?”.

Primjer za djevojke, taksistu i doktorice nije dobar jer niko u toj priči nije nekoga prozivao samo da bi se na kraju ušutio kada su završili na istoj strani.

I opet nisi fer, tu ne mislim na sebe jer ne krijem da glasam za SDA a i po prirodi sam debelokožac gdje ne dam da me emocije odvrate od dokumentovanih izjava, ali nisi fer prema drugim, i ostali pamte izjave za Čamparu i stvari koje su nelogične, a ti ih svrstavaš u one koji do smrti brane SDA.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 23 Jul 2023, 00:57

Taare wrote: 22 Jul 2023, 20:51
Duminjo wrote: 22 Jul 2023, 19:58

Ja ba.

Slučaj je takav da ostavlja prostor za svaku moguću špekulaciju.
tebi udarilo na emocije.
za nazifa nisam siguran što to radi.
samo se pitam da li bi pisao identične poruke da je arijana prešla u sda
Znao sam da će jednom neko postaviti to pitanje :oo

Ja obično imam uvijek odgovore na ŠBBKBB pitanja ali je ovo surealna situacija.
Surealno u smislu da rođena sestra proziva osobu za prikrivanje dokaza samo da kada su oboje završili u NiPu bi se ušutila za tu osobu ali i dalje nastavila prozivati ostale za skrivanje dokaza.

Ali evo ipak odgovorim, da je npr. Zahiragića za isto govorila pa se ušutila kada bi se učlanila u SDA.
Da sam najekstremnija SDA botina na planeti, tada bih zaobišao temu kao nijednu prije jer bih i ja bio šokiran zbog takvog preokreta u njenoj izjavi.

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 23 Jul 2023, 08:01

Naseef Mushroom wrote: 23 Jul 2023, 00:57 Surealno u smislu da rođena sestra proziva osobu za prikrivanje dokaza samo da kada su oboje završili u NiPu bi se ušutila za tu osobu ali i dalje nastavila prozivati ostale za skrivanje dokaza.
Pa, dao sam odgovor u vezi toga.
mandat se veže uz nju, jok uz nip. Da ima dokaze protiv čampare, mogla je proći u bilo koju stranku i ponijeti svoj mandat, pa iz te nove stranke nastaviti sa kritikama čampare.
Recimo da bi ljudi iz sbih jedva dočekali nekog nipovca koji bi donio dokaze da je čampara umiješan u slučaj jer bi ga to pokopalo na sljedećim izborima.
Vjerovatno da je od čampare dobila dokaze da on nema veze sa prikrivanjem podataka.
Svi mi se morete obratit

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2582 times
Been thanked: 21502 times

Post by HAVANA » 23 Jul 2023, 08:27

Obzirom kako je sve to islo i ko joj je otac i ostali itd super su oni prosli. Da je neko drugi umjesto muriza, bez glave bi osvanuli...Sve skupa tuga i jos jedna bosanska nebuloza.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 23 Jul 2023, 10:59

Naseef Mushroom wrote: 23 Jul 2023, 00:39
Duminjo wrote: 22 Jul 2023, 19:38

Sram te bilo.

Ne glumim žrtvu, samo napominjem da se za razliku od pojedinih isto ponašam prema svakome (uz sve njihove vrline i mane) i imam isti ton obraćanja i prema moderatorima i prema običnim forumašima i prema nekome sa 10.000 postova i prema nekome ko je se jutros registrovao i na ovom i na onom forumu i na internetu i u pravom životu.

Očigledno da i dalje ignorišeš poentu mog posta, jer je Arijana izjavila sada da je zadovoljna što su osuđeni oni koji su skrivali dokaze osuđeni dok je još prije par godina napadala Čamparu za skrivanje dokaza, tu je sasvim opravdano pitati “Ima li još Čampare u toj priči?”.

Primjer za djevojke, taksistu i doktorice nije dobar jer niko u toj priči nije nekoga prozivao samo da bi se na kraju ušutio kada su završili na istoj strani.

I opet nisi fer, tu ne mislim na sebe jer ne krijem da glasam za SDA a i po prirodi sam debelokožac gdje ne dam da me emocije odvrate od dokumentovanih izjava, ali nisi fer prema drugim, i ostali pamte izjave za Čamparu i stvari koje su nelogične, a ti ih svrstavaš u one koji do smrti brane SDA.
"Pitam za..." je šprdnja.

Ovo nije šprdnja, postoji drugi, normalniji nacini i to je to. Bezveze raspredamo.

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2582 times
Been thanked: 21502 times

Post by HAVANA » 23 Jul 2023, 11:03

Pa dobro nazif se cudi i kad uhapse 17 policajaca, ko biva nije vrijeme. A bilo je davno, nego eto ko i sve... Kopacemo djecu i ispracat ih po bijelu svijetu al nemoj da diramo nase!
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 23 Jul 2023, 15:57

Duminjo wrote: 23 Jul 2023, 10:59
Naseef Mushroom wrote: 23 Jul 2023, 00:39

"Pitam za..." je šprdnja.

Ovo nije šprdnja, postoji drugi, normalniji nacini i to je to. Bezveze raspredamo.
Nije šprdnja. To je preuzeto iz engleskog “Asking for a Friend” u dva slučaja.
Kada je nekome neprijatno da pita za sebe pa glumi da pita za nekoga drugog (što ovdje nije slučaj)
ili kada je nešto previše ofirno i jasno ali neko tvrdi suprotno pa da se ta osoba i druge osobe podsjete (što je ovdje slučaj).
Primjer: Hoće li se Trojka povući, sada kada Dodik ne sarađuje? Pitam za prijatelja Nikšića.
Nermin Nikšić: "Čović i Dodik su spremni da sarađuju, ako ne budemo u pravu - povlačimo se"
Nisam ja kriv što nisi čuo za to.

Nisi čuo za to, ne znaš za Arijaninu izjavu, pišeš da za tebe Čampara nije ni dobar ni loš iako ga je Arijana sama prozvala kao lošeg.
Nisi uopšte upućen u tematiku, samo se vodiš emocijama umjesto činjenicama i na osnovu toga samo vrijeđaš i kriviš nekoga da se šprda.

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 23 Jul 2023, 16:00

Ubi nazif brašno u duminju
Svi mi se morete obratit

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 23 Jul 2023, 16:22

HAVANA wrote: 23 Jul 2023, 11:03 Pa dobro nazif se cudi i kad uhapse 17 policajaca, ko biva nije vrijeme. A bilo je davno, nego eto ko i sve... Kopacemo djecu i ispracat ih po bijelu svijetu al nemoj da diramo nase!
To je se odnosilo da u vremenu kada je stanje napeto kao nikada prije u zadnjih 25 godina, dok Dodik vrši državni udar mi aplaudiramo hapšenju policajaca u većinski bošnjačkoj sredini.
Kao što srpski političari vrše otvoreno državni udar a mi aplaudiramo hapšenju Skake zbog rasvjete.

Čak sam siguran da mnogima za koje je Skaka lopov smrdi tajming što ga hapse u momentu dok se kriminalni nacionalistički HDZ od Zapada predstavlja kao dobri momci a Srbi u entitetu guslaju kao nikada prije i ako su SDA-HDZ-SNSD tronožac zla zašto se hapsi samo 1/3.

Tako i ovdje, dok imamo jednog Nešića na vrhu zbog čega su Srbi dobili još veća krila, mi aplaudiramo hapšenju Bošnjaka u uniformama. Neka svako odgovara pred zakonom, ali je sve stvar tajminga.
Svi trebamo čistiti ispred svojih vrata ali je dojadilo naše čišćenje mrvica dok drugi neće da očiste komade hljeba ispred svog.

Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 21765 times
Been thanked: 9304 times

Post by Nice » 23 Jul 2023, 16:27

A kad bi bio kao dobar tajming
Do tada neka svako radi šta i radi... imaš zanimljivo razmišljanje

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 23 Jul 2023, 16:47

Taare wrote: 23 Jul 2023, 08:01
Naseef Mushroom wrote: 23 Jul 2023, 00:57 Surealno u smislu da rođena sestra proziva osobu za prikrivanje dokaza samo da kada su oboje završili u NiPu bi se ušutila za tu osobu ali i dalje nastavila prozivati ostale za skrivanje dokaza.
Pa, dao sam odgovor u vezi toga.
mandat se veže uz nju, jok uz nip. Da ima dokaze protiv čampare, mogla je proći u bilo koju stranku i ponijeti svoj mandat, pa iz te nove stranke nastaviti sa kritikama čampare.
Recimo da bi ljudi iz sbih jedva dočekali nekog nipovca koji bi donio dokaze da je čampara umiješan u slučaj jer bi ga to pokopalo na sljedećim izborima.
Vjerovatno da je od čampare dobila dokaze da on nema veze sa prikrivanjem podataka.
To i jest jezivo vezano za sve ovo, što ona može to uraditi šta si napisao.
I ako je dobila dokaze, mogla je uputiti javno izvinjenje Čampari, ili bar izjaviti ili postaviti dokaze zbog čega se Čampara ne tereti to bi svako mogao razumijeti.

Jer svako ko bi bio u koži sestre ubijenog momka bi tako reagovao, čitav svijet bi krivio za smrt brata, od Čampare preko Lagumdžije pa do Joe Bidena i svi bi tu osobu razumjeli. Da je mojoj komšinici neko ubio brata i ona onda ušeta u objekat gdje sjedimo ja i još 9 osoba i počne vikati da smo joj ubili brata ili da štitimo ubice, niko ne bi reagovao jer bi razumjeli da je puna tuge i bijesa.
Ali kasnije, kada bi unajmila advokata i kada se počnu gledati činjenice umjesto emocija i da ta komšinica ponovo dođe u objekat i kaže da zna da nismo imali veze sa tim, niko joj ništa loše ne bi rekao i svi bi rekli da joj ne zamjerimo jer bi mi možda i gore reagovali na njenom mjestu.

Da je samo pomenula Čamparu i oslobodila ga krivice, to bi sve potpuno drugačije izgledalo, jer ako rođena sestra rahmetli Dženana to kaže mnogi bi se pomirili sa tim, ali kriviti nekoga pa se ušutiti i nikada pomenuti više, onda je logično da će mnogi i dalje pitati za Čamparu.

Post Reply

Return to “BiH”