Marihuana liječi depresiju i šizofreniju

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Edin'
Sitna buranija
Sitna buranija
Status: Offline

Re: Indijska konoplja-mišljenje ?( marihuana,vutra,ganja itd

Post by Edin' » 08 Oct 2013, 00:26

Zar sumnjaš da liječi ? Pretraži onda malo po internetu.
"The lion doesn't concern himself with the opinions of the sheep."

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9622 times
Been thanked: 11364 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 08 Oct 2013, 00:41

I šta je toliko loše u legalizaciji iste?
Kad alkohol može biti legalan može i marihuana.
Jel može statistika o tome iz kojih razloga ne bi trebalo legalizirati?

dacina_curica

Post by dacina_curica » 08 Oct 2013, 00:41

Ne konzumiram ali ne negodujem, naprotiv. Podrzavam legalizaciju i uopste ne vidim zasto ne bi bila pristupacna svima koji je zele.

Onu furku o "gateway drug" oliti "uvodu u drogiranje" ne berem. Supljak teski.

Edin'
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Edin' » 08 Oct 2013, 01:05

Ma naravno da treba legalizovat,šta je loše ne vidim ,pogledajte neke države druge Holandija,Urugvaj ..
Lijepo im je :)

A što se tiče "uvodom u droge" ovisi s kim se družiš sve,društvo je ključ toga.
No , kako se ono kaže među pušačima vutre, "stay green. "

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla » 08 Oct 2013, 01:31

Krokodil Behko wrote:I šta je toliko loše u legalizaciji iste?
- Ja lično ne vidim kako legalizacija marihuane može uticati pozitivno na društvo a pošto nismo pojedinci nego društvo, ja vidim više negativnog uticaja nego ikakvog pozitivnog, pa sve da je i samo jedan negativan.
- Opravdavati nešto loše nečim što je takođe loše me ni na koji način ne ubjeđuje u suprotno.
Oko štetnosti, korisnosti i propratnih stvari se trubi decenijama da je malo poteško sabirati sve te stvari.
- Al' hajmo na statistike: broj smrtnih udesa u saobraćajnim nesrećama uzrokovanih marihuanom je duplo veći od onih izazvanih alkoholom. (Ovo uzeti u procentualnom smislu, jer je alkoholizam daleko rašireniji).
- Razvijanje depresije
- Razvijanje šizofrenije diže na nivo iznad prosjeka
- Druge psihološke stvari poput kompulzivnog uzimanja (jako velika mogućnost za razvijanje kod redovnog konzumiranja). Protumači to ovako: trava mi je na prvom mjestu u životu pa sve ostalo.
- Neka istraživanja su pokazala da su osobe koje su rano krenule s uzimanjem osjetno bili lošiji u obrazovanju ali se to nije moglo povezati sa direktnim efektima marihuane nego možda načina života koji taj profil ljudi slijedi..
- Vjerovatno bi neko ko je psihijatar mogao da vazi danima čega se sve nagledao vezanog za marihuanu
- Pošto psihologija ima nekih dodirnih tačaka sa ovim iznad možda bi Ahhhhhhh mogao dodati neke konkretnije stvari.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Edin'
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Edin' » 08 Oct 2013, 01:44

- Ja lično ne vidim kako legalizacija marihuane može uticati pozitivno na društvo a pošto nismo pojedinci nego društvo, ja vidim više negativnog uticaja nego ikakvog pozitivnog, pa sve da je i samo jedan negativan.
- Opravdavati nešto loše nečim što je takođe loše me ni na koji način ne ubjeđuje u suprotno.
Oko štetnosti, korisnosti i propratnih stvari se trubi decenijama da je malo poteško sabirati sve te stvari.
- Al' hajmo na statistike: broj smrtnih udesa u saobraćajnim nesrećama uzrokovanih marihuanom je duplo veći od onih izazvanih alkoholom. (Ovo uzeti u procentualnom smislu, jer je alkoholizam daleko rašireniji).
- Razvijanje depresije
- Druge psihološke stvari poput kompulzivnog uzimanja (jako velika mogućnost za razvijanje kod redovnog konzumiranja). Protumači to ovako: trava mi je na prvom mjestu u životu pa sve ostalo.
- Neka istraživanja su pokazala da su osobe koje su rano krenule s uzimanjem osjetno bili lošiji u obrazovanju ali se to nije moglo povezati sa direktnim efektima marihuane nego možda načina života koji taj profil ljudi slijedi..
- Vjerovatno bi neko ko je psihijatar mogao da vazi danima čega se sve nagledao vezanog za marihuanu
- Pošto psihologija ima nekih dodirnih tačaka sa ovim iznad možda bi Ahhhhhhh mogao dodati neke konkretnije stvari.
- Kad smo tog prvog ,duhan je legalan ,alkohol je legalan ,i sve to ne utiče dobro na društvo.
- Ne znam samo gdje je taj podatak da je više nesreća uzrokovano marihuanom ?! Alkohol je uvijek bio taj problem,btw marihuana nema tako dugo djelovanje kao alkohol ( pomutnja ravnoteže .. ) da bi tako lako nesreća bila .
- Depresija ? Veseo budeš kad pušiš a ne depresivan.Depresija se javlja početnicima..I opet ,alkohol je taj koji stvara depresiju.
- Šizofrenija iznad prosjeka ? Koji je to čovjek došao do te granice?! Znači trebo bi bit lud da svaki dan pušiš otprilike 150g ,da bi došlo do toga.A to jedino možeš uraditi ako si lud.
- Maloljetnici su ti koji postaju ovisni ne iz razloga šta je u jointu nego iz razloga društva ,bitno je da se oni "ističu u društvu " kao "faca sam jer pušim travu ".Opet ,to su sve adolescenti koji sve gledaju iz nekog drugog ugla pa i to.A ovdje govorimo o legalizaciji ,što znači 18+ il možda čak i 21+ .
- Kao što kažem ,društvo.. " S kim si takav si . "
- Koja bi punoljetna i normalna osoba željela staviti travu na prvo mjesto,dnevno uzimat previše grama..Opet ,psihologija ima veze ,ali dosta više ima veze kada su adolescenti u pitanju.

Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller » 08 Oct 2013, 01:52

Ako bi bosansko društvo trebalo biti društvo izbora onda bi se trebalo legalizirati. Ako želi da bude društvo u kome vlada tiranija, jednoumlje i nemogućnost odlučivanja onda će zabraniti mogućnost izbora. Mislim da je stvar jednostavna.
Bla wrote:- Al' hajmo na statistike: broj smrtnih udesa u saobraćajnim nesrećama uzrokovanih marihuanom je duplo veći od onih izazvanih alkoholom. (Ovo uzeti u procentualnom smislu, jer je alkoholizam daleko rašireniji).
Analogija ti je: heteroseksualci izazovu više smrti nego homoseksualci. Možda bi i trebali razmisliti i zabraniti heteroseksualnost.

I jedno i drugo je potencijalno opasno, kao što je i ustati iz kreveta potencijalno opasno.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi » 08 Oct 2013, 01:55

Djeco draga, drzite se mrkvice i graska :D
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 08 Oct 2013, 02:03

Rockefeller wrote:Ako bi bosansko društvo trebalo biti društvo izbora onda bi se trebalo legalizirati. Ako želi da bude društvo u kome vlada tiranija, jednoumlje i nemogućnost odlučivanja onda će zabraniti mogućnost izbora. Mislim da je stvar jednostavna.
Da, stvar izbora, a ima onaj film http://www.imdb.com/title/tt0387808/ pa ako se ja budem ikada pitao da dam svoj glas na kakvom referendumu za legalizaciju u rekreativne svrhe, dobiće moj negativan glas, jer ne želim da živim u takvom društvu. Volio bih vidjeti roditelja da je zagovara u te nadriljekovite svrhe i da svom djetetu za doručak servira. Daj molim te.
Rockefeller wrote:Analogija ti je: heteroseksualci izazovu više smrti nego homoseksualci. Možda bi i trebali razmisliti i zabraniti heteroseksualnost.
I jedno i drugo je potencijalno opasno, kao što je i ustati iz kreveta potencijalno opasno.
To izvrtanje teza ti ne ide baš od ruke, da izvineš, lupetaš gluposti. Da prevedem: riječ je o nečemu što utiče na svijest i mogućnost rasuđivanja: i alkohol i marihuana to rade, naravno na različite načine. Zapali koju pa se malo provozaj. Samo živ bio u kakvoj planini, da ne stradaju nevini. :oo
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 08 Oct 2013, 02:08

Bla wrote: - Ja lično ne vidim kako legalizacija marihuane može uticati pozitivno na društvo a pošto nismo pojedinci nego društvo, ja vidim više negativnog uticaja nego ikakvog pozitivnog, pa sve da je i samo jedan negativan.
Ja sam iz rečenog zaključio, ili da si ti sam svoje društvo ili si 100% siguran da ti najbolje znaš šta je dobro za to društvo. :cudi

Da raščlanimo faktore ove složene rečenice kojom se ništa ne dokazuje.
Bla wrote: - Ja lično ne vidim kako legalizacija marihuane može uticati pozitivno na društvo a pošto nismo pojedinci nego društvo, ja vidim više negativnog uticaja nego ikakvog pozitivnog, pa sve da je i samo jedan negativan.
Prvo nastupiš lično, pa se kasnije nazoveš društvom, pa u ime društva kažeš još i ovo
ja vidim više negativnog uticaja nego ikakvog pozitivnog, pa sve da je i samo jedan negativan.
Rekao bih da ti gajiš neke podebele predrasude o ovoj temi, jer samo neko takav može biti isključiv zbog jedne jedine negativnosti, ukoliko se ista dokaže u vezi marihuane.
-Opravdavati nešto loše nečim što je takođe loše me ni na koji način ne ubjeđuje u suprotno.

Ja to nisam rekao. To je krivo tumačenje mog posta. Rekao sam:
Krokodil Behko wrote:I šta je toliko loše u legalizaciji iste?
Dakle, pitao sam šta je toliko loše a potom sam doveo alkohol i marihuanu u istu ravan ali ne i da sam rekao da je marihuana super zdrava nego sam pitao zašto se ne bi mogla legalizirati ako je već alkohol legalan. Tu nema opravdavanja nego samo logička usporedba i jedno pitanje na kraju :cudi
Ili možda zato što preteže onaj tas na kojem se nalaze argumenti ZA legalizaciju?
- Al' hajmo na statistike: broj smrtnih udesa u saobraćajnim nesrećama uzrokovanih marihuanom je duplo veći od onih izazvanih alkoholom. .
Link?
(Ovo uzeti u procentualnom smislu, jer je alkoholizam daleko rašireniji)
Ne čini li ti se onda da ti je puno preče da nastupaš protiv konzumacije alkohola?

- Razvijanje depresije
Želiš me uvjeriti da najmanje 30% građana BiH aktivno puši marihuanu? Toliko ih je depresivnih ili poludepresivnih ako nisi znao.

Ovo malo pojasni.
Tako je i sa alkoholom, duhanom, kafom, pa čak i sa čokoladama, čipsom, seksom..... a o kockanju da i ne govorimo. :rol

E izvini ali ovo ti je već ono baš ofirno.
Koja istraživanja?
Eto ni sam ne vjeruješ u to jer pri kraju citata piše da to možda nije to :??
Možda ali mi nemamo psihijatra pri ruci, a ti nisi ništa naveo iz tog ugla pa tako da ću pominjanje psihijatra shvatiti kao namicanje kakvih-takvih "argumenata"
:perezube

Edin'
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Edin' » 08 Oct 2013, 02:23

Behko ,objasnio si :)

Evo par fotki ,koje uspoređuju sodu sa marihuanom ,cigarete sa marihuanom ,te nešto o alkoholu
Image
Image
Image

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 08 Oct 2013, 03:13

Krokodil Behko wrote:
Krokodil Behko wrote: Ja sam iz rečenog zaključio, ili da si ti sam svoje društvo ili si 100% siguran da ti najbolje znaš šta je dobro za to društvo. :cudi
To što si zaključio ne znači da je i jedini mogući zaključak. Kažem da ne vidim neki pozitivan uticaj na društvo. A i ako postoji nešto pozitivno a propraćeno je sa negativnim onda ću razmatrati taj negativni, a to je možda 5-6% šizofreničara više, od kojih neki mogu biti nakljukani lijekovima i aktivni u društvu a neki zahtijevaju konstantnu brigu. To mi je sasvim dovoljno da se protivim. I pri tome i ostajem. Preskačem dalju analizu rečenice jer mi je bezveze da se ponavljam i quotam u nedogled.
Krokodil Behko wrote:
-Opravdavati nešto loše nečim što je takođe loše me ni na koji način ne ubjeđuje u suprotno.

A nisam ni ja napisao da si ti to rekao - nego sam rekao baš ono što piše, evo proširiću malo da bude jasnije:
Bespredmetno je da ulazimo u opravdavanje nečeg lošeg postojanjem nečeg što je jednako, manje ili više loše. Ovdje se naše logike očito razilaze. Ovim preskačem i sljedeći dio jer će se opet ponavljati odgovor.
Krokodil Behko wrote:
Ili možda zato što preteže onaj tas na kojem se nalaze argumenti ZA legalizaciju?
Možda, ali ja te ZA ne poznajem, naveo sam to u početku svog posta, a nisam dobio nikakav smislen odgovor osim onog iznad džankija koji je rekao da mu je dobro. :oo
Krokodil Behko wrote:
- Al' hajmo na statistike: broj smrtnih udesa u saobraćajnim nesrećama uzrokovanih marihuanom je duplo veći od onih izazvanih alkoholom. .
Link?
Studija na uzorku od 10000 saobraćajnih nesreća u Francuskoj.
http://www.bmj.com/content/331/7529/1371
Krokodil Behko wrote:
(Ovo uzeti u procentualnom smislu, jer je alkoholizam daleko rašireniji)
Ne čini li ti se onda da ti je puno preče da nastupaš protiv konzumacije alkohola?
Ne čini li ti se da je u predmetnom topicu riječ o marihuani?
Krokodil Behko wrote:
- Razvijanje depresije
Želiš me uvjeriti da najmanje 30% građana BiH aktivno puši marihuanu? Toliko ih je depresivnih ili poludepresivnih ako nisi znao.
Ne želim, ne kontam odakle ovakav zaključak.
Krokodil Behko wrote:
Ovo malo pojasni.
Evo tu ima raznih i linkova i studija i zaključaka, da ne radim ja sav teški posao dok ostali postavljaju pitanja i mašu pamfletima, pošto se očito samo moji pamfleti dovode u pitanje. :oo
http://www.schizophrenia.com/prevention ... drugs.html
Krokodil Behko wrote:
Tako je i sa alkoholom, duhanom, kafom, pa čak i sa čokoladama, čipsom, seksom..... a o kockanju da i ne govorimo. :rol
A to bi trebao biti razlog da promijenim mišljenje o legalizaciji marihuane u rekreacione svrhe? :sok
Krokodil Behko wrote:
E izvini ali ovo ti je već ono baš ofirno.
Koja istraživanja?
Eto ni sam ne vjeruješ u to jer pri kraju citata piše da to možda nije to :??
Da, postoje tzv. uzročnoposljedične veze u raznim sferama, pa tako i u ovoj. Npr. možeš imati direktan i indirektan uticaj na nešto.
A ako se razmatra legalizacija neke droge, onda će se vjerovatno razmatrati malo širi uticaj a ne samo to hoće li se neki narkoman nakašljati dva ili tri puta i koliko će mu mozak otupiti.
Zamisli da krenemo o sociološko/ekonomskim pa dođemo do onog parkinga na Zetri gdje ti nećeš da parkiraš auto. :oo
Krokodil Behko wrote:
Možda ali mi nemamo psihijatra pri ruci, a ti nisi ništa naveo iz tog ugla pa tako da ću pominjanje psihijatra shvatiti kao namicanje kakvih-takvih "argumenata"
Možda, a možda je i bezveze da dalje pišem na ovu temu jer sam dao svoje mišljenje, a ništa smisleno kontra tome nisam pročitao, :oo Pa dok se to ne desi... :hoi

Toruk Makto
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 6 times
Been thanked: 10 times

Post by Toruk Makto » 08 Oct 2013, 08:26

:dzoja
Dal se trava sadi kod njih ko kod nas žito ,
da vidim svemirca , to bi ga ja upitooo .

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23572 times
Been thanked: 6198 times

Post by Veca » 08 Oct 2013, 09:29

...imala sam u stanu,negdje,za jenog jointa,ali ubi me,ne znam gdje sam,od djece,sakrila! :sok ...odoh traziti,javim se ako pronadjem! :plavi :888 :mar
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 08 Oct 2013, 10:36

Bla wrote:
Krokodil Behko wrote:
Krokodil Behko wrote: Ja sam iz rečenog zaključio, ili da si ti sam svoje društvo ili si 100% siguran da ti najbolje znaš šta je dobro za to društvo. :cudi
To što si zaključio ne znači da je i jedini mogući zaključak.
Pa naravno čovječe.....naravno. Rekao sam da sam tako zaključio. Jbg, nisam rekao niti da sam čuvar tog društva, niti da je tvoj post opasan po društvo :)
Kažem da ne vidim neki pozitivan uticaj na društvo.
Pa dobro, recider gdje sam ja napisao da bi to imalo pozitivan uticaj na društvo? Mislim, možda ne bi bilo loše da pošteno diskutujemo? :D
A i ako postoji nešto pozitivno a propraćeno je sa negativnim onda ću razmatrati taj negativni, a to je možda 5-6% šizofreničara više, od kojih neki mogu biti nakljukani lijekovima i aktivni u društvu a neki zahtijevaju konstantnu brigu.

Akcent ću staviti na ono "možda".

Usput da razmotrimo prvi dio citata
A i ako postoji nešto pozitivno a propraćeno je sa negativnim onda ću razmatrati taj negativni
I šta si ti sad ako nisi unaprijed isključiv kao što sam već naveo? Čemu diskusija? :cudi To znači da mi koji imamo drugačiji stav trebamo prestati sa iznošenjem istog ili možda isto tako biti isključivi?
To mi je sasvim dovoljno da se protivim. I pri tome i ostajem.

Eto opet. Ali šta ti je dovoljno? Ček da vidimo još jednom
a to je možda 5-6% šizofreničara više
Aha. ok

Krokodil Behko wrote:

A nisam ni ja napisao da si ti to rekao - nego sam rekao baš ono što piše, evo proširiću malo da bude jasnije:
Bespredmetno je da ulazimo u opravdavanje nečeg lošeg postojanjem nečeg što je jednako, manje ili više loše. Ovdje se naše logike očito razilaze. Ovim preskačem i sljedeći dio jer će se opet ponavljati odgovor.

I opet velim, ne opravdavam ništa. Samo kažem da npr, homoseksualaca ima mnogo manje ali su zadnjih godina baš glasni, zar ne? Dakle, to što neki traže za njih i ja tražim za korisnike marihuane - ista prava u odnosu na većinu i tu nema nikakvog opravdavanja niti ima mjesta teorijama koje počinju sa riječima "možda, "ja ovo", "ja ono" itditsl..

Krokodil Behko wrote:
Možda, ali ja te ZA ne poznajem, naveo sam to u početku svog posta, a nisam dobio nikakav smislen odgovor osim onog iznad džankija koji je rekao da mu je dobro. :oo
De bO da spustimo loptu. Jeko džanki i štajaznam. Odg ćeš dobiti ispod kad stignemo do depresije i šizofrenije. :hihi
Studija na uzorku od 10000 saobraćajnih nesreća u Francuskoj.
http://www.bmj.com/content/331/7529/1371
Tu piše da je u istraživanju učestvovalo 10.748 vozača od čega je na kanabis bilo pozitivno njih 681, iliti 8.8% slučajeva, a preostalih 91.2% valjda je bilo pozitivno na alkohol. I kako ti sad taj link ide u prilog?

Evo tu ima raznih i linkova i studija i zaključaka, da ne radim ja sav teški posao dok ostali postavljaju pitanja i mašu pamfletima, pošto se očito samo moji pamfleti dovode u pitanje. :oo
http://www.schizophrenia.com/prevention ... drugs.html
Dakle rekao si da kanabis podstiče depresiju i šizofreniju? Stojiš li iza toga? OK, ja ne moram dalje od ovog foruma kad su u pitanju linkovi :D

Mnoštvo podataka a sam naslov te pobija odmah i u startu.. Naravno - potpuno :D

http://www.bosanski-forum.com/viewtopic.php?f=20&t=6725

A to bi trebao biti razlog da promijenim mišljenje o legalizaciji marihuane u rekreacione svrhe? :sok
Eto.
Pa čuj, ovo evo po peti put kažem. Ti si isključiv pa ne znam kako da diskutujemo. Ja nisam razlog da ti promjeniš mišljenje, nego ističem svoje mišljenje a ti svoje možeš zadržati.

Da, postoje tzv. uzročnoposljedične veze u raznim sferama, pa tako i u ovoj. Npr. možeš imati direktan i indirektan uticaj na nešto.
A ako se razmatra legalizacija neke droge, onda će se vjerovatno razmatrati malo širi uticaj a ne samo to hoće li se neki narkoman nakašljati dva ili tri puta i koliko će mu mozak otupiti.
Zamisli da krenemo o sociološko/ekonomskim pa dođemo do onog parkinga na Zetri gdje ti nećeš da parkiraš auto. :oo
Da i ja to podržavam. Samo, čini mi se da si ti uvjeren da će kanabis pasti na tom testu pa si zato i ti ZA. Šta ako prođe?
Krokodil Behko wrote:
Možda, a možda je i bezveze da dalje pišem na ovu temu jer sam dao svoje mišljenje, a ništa smisleno kontra tome nisam pročitao, :oo Pa dok se to ne desi... :hoi
Kako nisi jbg? Ljudi su pisali i dokazivali. Prvo kažeš da si čvrsto pri tome da je to neko veliko zlo, ništa ne želiš uzeti u razmatranje a što si napisao i sam, dva ili tri puta i na kraju kažeš da ništa nije ni bilo smisleno. Prilično sam siguran da se to sad gledajući iz tvog ugla, neće ni destiti jer će besmisleno biti sve ono sa čim se ti, u vezi ove teme ne slažeš, a ne slažeš se sa ničim što nije zabrana kanabisa.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40694 times
Been thanked: 27072 times

Post by Rum » 08 Oct 2013, 10:44

Sta ce vam trava uzmite sta jace :osama
Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.

laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini » 08 Oct 2013, 10:48

ok je trava ali nije legalizirana pa time kršiš zakon a ako kršiš zakon možeš završiti u zatvoru...dosta slučajeva znam koji to potvrđuju..a pošto je poštovani kolega koji je postavio post reka da je legalna u holandiji djelomično točno..u određenim kafićima je dozvoljena uporaba..ne moš do kioska i reć evo deset eura oću travu..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40694 times
Been thanked: 27072 times

Post by Rum » 08 Oct 2013, 10:50

lagani kod vas je opet prekrsaj pusenje
Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. » 08 Oct 2013, 11:06

nemam nista protiv legalizacije, al´ nemoj mi ba edine sad ovdje suplje ko da se radi o nekom vitaminu...

kao prvo, trava ne lijeci rak. niti je jos otkriveno sredstvo, koje ga lijeci... ko ti je to reko, slago ti je...
marihuana je dobra za oboljele od raka, pogotovo onima, koji su na hemoterapiji, jer ublazava tegobe, koje se javljaju kao posljedica hemoterapije.. u nekim ameruickim drzavama je pacijenti dobiju na rwecept. znaci, ublazava simptome a o lijecenju nema ni pojma...

kao drugo, svakodnevno konzumiranje marihuane ostavlja i te kakvog uticaja na mozak i psihu... ko konzumira svaki dan a kaze ti da nije ovisnik, isto ti je slago.. jeste, samo ne fizicki, jer je takva ovisnost kod marihuane nemoguca i to je izdvaja od ostale vrste opijata, ali jeste psihicki ovisnik... isto tako njegove mozdane celije se ne mogu dovoljno regenerisat ako ih svaki dan obandaci po par sati... to ti je tako...

jedan joint tu i tamo, par puta godisnje mi je ok... ali redovno konzumiranje i to u kratkim razmacima je stetno
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Edin'
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Edin' » 08 Oct 2013, 11:16

Luna. wrote:nemam nista protiv legalizacije, al´ nemoj mi ba edine sad ovdje suplje ko da se radi o nekom vitaminu...

kao prvo, trava ne lijeci rak. niti je jos otkriveno sredstvo, koje ga lijeci... ko ti je to reko, slago ti je...
marihuana je dobra za oboljele od raka, pogotovo onima, koji su na hemoterapiji, jer ublazava tegobe, koje se javljaju kao posljedica hemoterapije.. u nekim ameruickim drzavama je pacijenti dobiju na rwecept. znaci, ublazava simptome a o lijecenju nema ni pojma...

kao drugo, svakodnevno konzumiranje marihuane ostavlja i te kakvog uticaja na mozak i psihu... ko konzumira svaki dan a kaze ti da nije ovisnik, isto ti je slago.. jeste, samo ne fizicki, jer je takva ovisnost kod marihuane nemoguca i to je izdvaja od ostale vrste opijata, ali jeste psihicki ovisnik... isto tako njegove mozdane celije se ne mogu dovoljno regenerisat ako ih svaki dan obandaci po par sati... to ti je tako...

jedan joint tu i tamo, par puta godisnje mi je ok... ali redovno konzumiranje i to u kratkim razmacima je stetno
Svi se slažemo da je pretjerana upotreba štetna naravno,šta god da uzimaš pretjerano šteti.
To su tvoja mišljenja možda da ne liječi,mogao bi sad redom krenut po google pa da pišem linkove od slučajeva gdje je čajem trave liječen rak.
Jedino što u Americi u apoteci uzmeš od kanabisa je kanabisovo ulje.

Post Reply

Return to “Zdravlje”