Kupovina na pijaci
Moderator: Krokodil Behko
-
Blackhawk
- Status: Offline
Re: Kupci čekaju pojeftinjenje na tržnici: Luksuz pola kg ja
Eh bas to Zagorka...
Meni su se smijali, kaze kako ti kupis samo pola kile mesa, ja nebih od sramote to otisao i kupio...
A ja ne kupujem pola jer nemam za kilu, nego jednostavno mi vise ne treba.. Ne volim smrzavati a sve mi blizu i trgovina i mesnica, kad god pozelim odem kupim koliko treba..
sta cu kupiti 5 kg i stavit u zamrzivac i daj otkravljivaj kad mi treba, ovako par min do mesnice i kupim koliko treba..
Ili mi ne smeta kupit 2 pileca krilca, par banana, koju narandzu i slicno..
A jagode su uvijek bile skupe u trgovinama, pogotovo u ovo doba kad nije njihovo vrijeme kod nas.. Ja ih kupim jednom, dva put, et cisto za ceif, dok moje ne sazriju i to sto mi bude u basci dovoljno da mogu se zasititi..
Meni su se smijali, kaze kako ti kupis samo pola kile mesa, ja nebih od sramote to otisao i kupio...
A ja ne kupujem pola jer nemam za kilu, nego jednostavno mi vise ne treba.. Ne volim smrzavati a sve mi blizu i trgovina i mesnica, kad god pozelim odem kupim koliko treba..
sta cu kupiti 5 kg i stavit u zamrzivac i daj otkravljivaj kad mi treba, ovako par min do mesnice i kupim koliko treba..
Ili mi ne smeta kupit 2 pileca krilca, par banana, koju narandzu i slicno..
A jagode su uvijek bile skupe u trgovinama, pogotovo u ovo doba kad nije njihovo vrijeme kod nas.. Ja ih kupim jednom, dva put, et cisto za ceif, dok moje ne sazriju i to sto mi bude u basci dovoljno da mogu se zasititi..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9996 times
- Been thanked: 11878 times
Re: Kupovina na pijaci
Kupih na pijaci, kutiju cigara za 1.50 maraka - eksperimentalno.
Mislim da je riječ o hercegovačkom duhanu u tzv "filterima", pa vidjet ćemo
Mislim da je riječ o hercegovačkom duhanu u tzv "filterima", pa vidjet ćemo
Kakve su Behko da i ja počnem? Odera me 3 marke kutija, srećom sad pušim samo na balkonu pa sam htjela- ne htjela drastično smanjila pušenje.
Inače, ja volim pijacu, nekad mi je najdraža i najbliža bila na Otoci, ali su sad dole pravo bezobrazni s cijenama postali, pantole po 35 KM, džemperi 30, niđe veze. U posljednje vrijeme volim otići na Ciglane samo se teško nakanim jer mi je daleko, ali su najjeftinija pijaca iako i oni nekad budu bezobrazni
Inače, ja volim pijacu, nekad mi je najdraža i najbliža bila na Otoci, ali su sad dole pravo bezobrazni s cijenama postali, pantole po 35 KM, džemperi 30, niđe veze. U posljednje vrijeme volim otići na Ciglane samo se teško nakanim jer mi je daleko, ali su najjeftinija pijaca iako i oni nekad budu bezobrazni
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Zovu se "cartel" i imaju pakovanje slično ratnoj Drini 
Jedno je sigurno, bolje su od bilo kojeg "fabričkog duhana", a koji se prodaju po trafikama i slično. Piše na pakovanju da su extra blage, a evo ja tek drugu zapalio pa potvrđujem navod, a detaljniji opis dajem nakon pola ispušene kutije
Isto tako, sigurno je da se malo sporije puše jer su nabijene domaćinski
Jedno je sigurno, bolje su od bilo kojeg "fabričkog duhana", a koji se prodaju po trafikama i slično. Piše na pakovanju da su extra blage, a evo ja tek drugu zapalio pa potvrđujem navod, a detaljniji opis dajem nakon pola ispušene kutije
Isto tako, sigurno je da se malo sporije puše jer su nabijene domaćinski
Rijetko idem na pijacu, ne volim guranje sa svijetom. Zadnja stvar koju sam kupio su šarafi za dasku WC šolje, morao sam hitno s*ati a pijaca mi odmah ispod kuće pa sam otišao.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Neki dan mi puče mašinica za cigarete pa skoknem do pijace da uzmem novu. Uzmem onu najjeftiniju i donesem kući i ne radi dobro, teško navući do kraja, zapinje nešto, ispada duhan, lome se i deru filteri, neupotrebljivo al smotam sebi desetak a pokušao sam jedno 30 puta. Odnesem da zamijenim, dadne mi isti model, donesem i nju kući probam smotati i opet ne radi, ovaj put može se navući do kraja al nemoguće staviti filtere u nju, spadaju a ona gumica totalno drugačija nego na prošlom..
Odem pa vratim i nju i kažem da isproba na licu mjesta i da mi onda da tu..on pripremi duhan i filter, uzme jednu - neće, druga -neće... a on se čudi, kao kako je moguće da ne radi nijedna. Kažem čovjeku da neću uopšte taj model i da mi da drugu kakvu ako ima a on će meni "Pa šta očekuješ da radi, kineska neka marka" na što sam se začudio..zašto prodaješ neispravnu robu ako pretpostavljaš da ne radi kako treba..pa makar bila tri marke.
Ko u vicevima.
Odem pa vratim i nju i kažem da isproba na licu mjesta i da mi onda da tu..on pripremi duhan i filter, uzme jednu - neće, druga -neće... a on se čudi, kao kako je moguće da ne radi nijedna. Kažem čovjeku da neću uopšte taj model i da mi da drugu kakvu ako ima a on će meni "Pa šta očekuješ da radi, kineska neka marka" na što sam se začudio..zašto prodaješ neispravnu robu ako pretpostavljaš da ne radi kako treba..pa makar bila tri marke.
Ko u vicevima.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Mrsko mi da slikam.
Imam neku staru švapsku mašinicu i fercera bez problema već godinama.
Imam neku staru švapsku mašinicu i fercera bez problema već godinama.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8228 times
- Been thanked: 19375 times
Jesi naivan Meša 
Briga njih sto ne radi.
A tesko je naci da valja.
Imas iste modele i neki su ok a neki jok.
Briga njih sto ne radi.
A tesko je naci da valja.
Imas iste modele i neki su ok a neki jok.
- Maja
- Administrator

kilo ili? ne treba ni pola kile za rucak. probaj smotati u blitvu, odlicna je zamjena.Maja wrote:Koliko je kod vas raštika? Ovdje 6 km wtf???
- Maja
- Administrator

- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5281 times
- Been thanked: 7495 times
nisam bila ima stoljece... ali kad sam u mogucnosti prosetam.
Kupim ako mi se nesto svidja... i ako bas to trazim.
Kupim ako mi se nesto svidja... i ako bas to trazim.
Svijest ima sidrište.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
..mogu vala i brasunice...Maja wrote:Kilo. Pa ne pravi se samo japrak od nje. Vecinom pirjan.
bas u ovo vrjeme su najbolje.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Legalizacijom pijačne prodaje do 10.000 novih radnih mjesta

Oni su i dalje van legalnih tokova, nikad nije urađen pravičan i održiv model registracije njihovih poslovnih subjekata, a od njihovog privređivanja država nije imala koristi.
Inicijativa koju je pokrenuo Jasmin Duvnjak (SDA), dopredsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, na dobrom je tragu da to promjeni, a prema nekim procjenama na ovaj način u sistem bi bilo uvedeno oko 10.000 pijačnih prodavaca, koji bi bili brisani sa evidencija službi zapošljavanja, a u državne fondove bi se ubralo godišnje barem 20 miliona KM.
(oslobođenje)
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
Re: Legalizacijom pijačne prodaje do 10.000 novih radnih mje
do 10 000 novih radnih mjesta ?
ha/ha kome oni prodaju suplju
Pola ce ih pozatvarati al bitno da oni ubiru pare
ha/ha kome oni prodaju suplju
Pola ce ih pozatvarati al bitno da oni ubiru pare
Nije loše....isto bi se legalizacijom marihuane stvorilo radnih mjesta i ubrao porez....a zašto to nekome ne odgovara, drugi je par postola, kako bi dalmoši rekli i kazali 
ove države pored glomaznog aparata ubija i siva ekonomija...
ok uvijek će toga biti ali ovo bi bilo nepodnošljivo i za mnogo jače ekonomije, kamoli ove iscrpljene koje gledamo oko sebe.
ove države pored glomaznog aparata ubija i siva ekonomija...
ok uvijek će toga biti ali ovo bi bilo nepodnošljivo i za mnogo jače ekonomije, kamoli ove iscrpljene koje gledamo oko sebe.
Habibti, ya nour el - ain... 
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Da je drzava normalna,rekla bih a sto ja da placam porez a oni ne.....ali posto nije,ne stoji izjava...........kad vidim da su covjeka koji prodaje kestenje fiskalizirali,a ratni profiteri i dalje profitiraju od utaje miliona poreza,onda vidis kome je naklonjena vlast i kako je sve nakrivo nasadjeno.................lafo neke zakone postavljaju,jao sad novih sto su dosli kino koliko su besmisleni
trebala bi nam tema: svi besmisleni zakoni ove zemlje,ali nisam sigurma je li za smijeh ili plac,pa je mozda bolje da je nema.....
trebala bi nam tema: svi besmisleni zakoni ove zemlje,ali nisam sigurma je li za smijeh ili plac,pa je mozda bolje da je nema.....
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
Zagorka wrote:Da je drzava normalna,rekla bih a sto ja da placam porez a oni ne.....ali posto nije,ne stoji izjava...........kad vidim da su covjeka koji prodaje kestenje fiskalizirali,a ratni profiteri i dalje profitiraju od utaje miliona poreza,onda vidis kome je naklonjena vlast i kako je sve nakrivo nasadjeno.................lafo neke zakone postavljaju,jao sad novih sto su dosli kino koliko su besmisleni![]()
..nesto sirovije neprocitah odavno.....
...opet.....sve gluparije uvjek dolaze od samozvanih pametnih ljudi.....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce