Vanzemaljci

Pozorište, slikarstvo, škola, fakultet, istraživanja, izumi.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply

Da li vanzemaljci postoje ?

Da
39
63%
Ne
12
19%
Vidio sam jednog
11
18%

Total votes: 62

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 39918 times
Been thanked: 25945 times
Status: Offline

Re: Vanzemaljci

Post by Rum » 08 Sep 2012, 19:34

VIDEO: Još jedan Sarajlija tvrdi da je vidio 'flotu NLO-a'

Nakon tvrdnji Sarajlije Marija Trogrlića da je iznad Buča Potoka vidio NLO, američki mediji danas donose sličnu priču iz Bostona. Svjedoci tvrde kako se sigurno nije radilo o ljudskoj letjelici jer je ova bila u obliku diska i izvodila je zapanjujuće manevre.

Image

odsjetimo Mario je juče za "Avaz" izjavio:

"Nasuprot mog balkona je RTV dom. NLO je bio mnogo veći, usudio bih se kazati i dva puta. Samo jedno crveno svjetlo veličine je recimo 'golfa'. Jeza me i sada hvata dok vam ovo pričam", kazao je Trogrlić.

Image

Redakciji portala "Dnevnog avaza" danas se javio i Alen F. koji tvrdi da priča Marija Trogrlića nije izmišljenja.

"Dugo pratim pojavu NLO-a, mada nisam ufolog nego se bavim svemirologijom uopšte. Nešto ranije, 23. 07. ove godine, u noćnim satima, registrovao sam flotu NLO-a, ali na žalost nisam uspio da je snimim. Tačno iznad središta Sarajeva, zadržala se desetak minuta. Napravio sam skicu formacije letjelica i kao da je taj raspored svjetala činio neki znak. Zvuči fantastično, ali je istina. Ovo se dešava skoro svake godine, a ja to pratim od 2001. godine. Nije mašta, nije izmišljotina o ovome već sve znaju i 'profesionalci' iz SAD i Australije", tvrdi Alen.

[ytube][/ytube]

[ytube][/ytube]
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 08 Sep 2012, 20:23

Čitala sam ovo ranije, pa sam se zapitala kako niko osim ovog mladića nije vidio ovaj NLO? Nije on jedini u Sarajevu te noći bio budan . :grana
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 624 times

Post by Zagorka » 08 Sep 2012, 21:02

Ja pocinjem vjerovati u svemirce.Neki mi ljudi zaista nekad djeluju kao da nisu sa ove planete :hm :cudi
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 20 Sep 2012, 15:10

VIDEO: "SAD i Kina u vojnoj misiji protiv vanzemaljaca

Youtube kanali i blogovi koji se bave razotkrivanjem vanzemaljskog života na Zemlji i sličnih strogo čuvanih tajni preplavljeni su izvještajima o navodnoj suradnji kineske i američke vojske.

Da stvar bude još bizarnija, zajednička vojna misija, tvrdi se, pokrenuta je zbog vanzemaljske prijetnje koja je navodno prisutna u Tihom okeanu gdje agresori s drugih planeta imaju svoje podvodne baze.

U teoriji to i ne zvuči tako nemoguće s obzirom na to da su okeani još uvijek većinom neistraženi i predstavljaju veliku misteriju. Uostalom, ako nešto može ujediniti SAD i Kinu onda je to jedino prijetnja s drugog planeta.

O kakvoj se tačno prijetnji radi, nije poznato, a izvori koji su navodno upoznati sa situacijom boje se za svoj život pa su bili vrlo škrti s informacijama koje su pustili u javnost.

Kako prenosi Webcafe, tom je prilikom američka vojska navodno upotrijebila i do sada neviđenu vrstu energetskog oružja, ali i tehnologiju za otkrivanje pomaka u vremenu i prostoru kakvu smo do sada viđali samo u naučno-fantastičnim serijama i filmovima.

I dok se još uvijek spekulira o autentičnosti ovog izvještaja, kao i o tome što se zapravo dogodilo ako je izvještaj istinit, analizu jedne Youtuberice možete pogledati ovdje.

[ytube][/ytube]
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 24 Oct 2012, 22:56

Potvrđeno: Vanzemaljci imaju bazu na Mjesecu!

Image

Vanzemaljci imaju svoju bazu na Mjesecu, pokazuje najnoviji snimak kineskog šatla Čeng-2, koji je osvanuo na internetu prije nekoliko dana.

Na njemu se vide obrisi konstrukcije koja nimalo ne liči na formaciju koja bi nastala prirodno na površini Zemljinog satelita. Prema navodima korisnika interneta, to je samo jedan u nizu video-zapisa koji Kina namjerava da objavi kako bi razotkrila da NASA godinama zna za postojanje vanzemaljskih baza na Mjesecu i da skriva istinu od cijelog svijeta.

Peking velikim brojem fotografija i video-zapisa namjerava da prekine dominaciju NASA u davanju informacija o Mjesecu. Zato je odlučio da ih objavi i otkrije vanzemaljsku prisutnost na tom prirodnom Zemljinom satelitu. Čovjek koji je postavio snimke na internet čak tvrdi da je NASA namjerno bombardovala važna područja na Mjesecu u namjeri da uništi sve artefakte i komplekse koje su na njemu godinama ranije gradili vanzemaljci, ali da je nešto od njih ipak ostalo.

Ukoliko se utvrdi da su kineske fotografije originalne, tako bi možda mogle da se potvrde i spekulacije iz šezdesetih godina 20. vijeka, u vrijeme kada je Nil Armstrong prvi put stupio na površinu Mjeseca. Tada je nastala teorija da na mračnoj strani Mjeseca, onoj koja se ne vidi sa Zemlje, postoji vanzemaljska baza koja kontroliše ovaj dio vasione.

Mediji su nakon što je 1969. završena Armstrongova ekspedicija „Apolo“, koju je na Mjesec poslala NASA, počeli da prenose da su Marsovci pratili čitav njen tok i da su i prije dolaska ljudi bili prisutni na površini Zemljinog satelita. Postoje podaci da je upravo Armstrong odmah nakon slijetanja na Mjesec poslao poruku na Zemlju da je video vanzemaljske brodove, ali njegova poruka nikad nije ugledala svjetlost dana zbog NASA cenzure.

Inače, spekulisalo se da su vanzemaljci na razne načine pokušavali da upozore ljude da napuste to područje i da tu nemaju šta da traže, piše Kurir. Pretpostavljalo se da je jedan od razloga za to i ogroman vanzemaljski rudnik, za koji se vjerovalo da se nalazi na mračnoj strani Mjeseca, iz kog „mali zeleni“ eksploatišu vrijedne rude.
Nil Armstrong je 1969, kad je kročio na Mjesec, video vanzemaljske brodove Nil Armstrong je 1969, kad je kročio na Mjesec, video vanzemaljske brodove

NASA gradi utvrđenje
NASA je još 2006. najavila da planira izgradnju solarnog pogona na jednom od Mjesečevih polova, čija bi izgradnja započela 2019, a koji bi potpuno bio opremljen do 2024. Ideja je bila da ta baza omogući stalno prisustvo ljudi na Mjesecu, ali i da pomogne programe daljeg istraživanja Marsa.

Vanzemaljski brod već snimljen na Mjesecu
Početkom 2007. godine izvjesni Vilijam Ratlidž, bivši radnik NASA, objavio je snimke sa tajne misije „Apolo 20“, u kojoj su, pored njega, učestvovali i ruski kosmonauti. Tom prilikom su iz broda snimili nepoznati objekat koji je veoma podsjećao na ogromni svemirski brod. Kasnije su se spustili na površinu Mjeseca i navodno pronašli letjelicu koja je na našem satelitu bila milionima godina.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9148 times
Been thanked: 10859 times

Medvedev potvrdio: "Vanzemaljci su medju nama" (VIDEO)

Post by Krokodil Behko » 08 Dec 2012, 21:52

Image

Ruski premijer Dmitrij Medvedev nesvjestan da su još uvijek uključene kamere nakon intervjua na ruskoj televiziji kazao je da vjeruje u Djeda Božićnjaka te da je vidio informacije o vanzemljacima koji su posjetili našu planetu, javlja Reuters. Njegovi komentari nisu završili na televiziji, ali su objavljeni na internetu.

- Vjerujem u Djeda Božićnjaka, ali ne previše duboko. Znate nisam jedan od onih ljudi koji može reći djeci da Djed Božićnjak ne postoji - kazao je.

Na pitanje novinara da li zna išta o postojanju vanzemaljaca odgovorio je:

"Reći ću vam prvi i zadnji put. Sa kovčegom u kojem se nalaze šifre za nuklearno oružje, predsjednik države dobije i poseban tajni folder. Ovaj folder u potpunosti sadrži informacije o vanzemaljcima koji su posjetili našu planetu. Uz to vam daju i izvještaj o potpuno tajnoj specijalnoj službi koja vrši kontrolu nad vanzemaljcima na teritoriji naše države. Ta dva foldera predsjednik dobije zajedno s nuklearnim šiframa. Kada vam završi predsjednički mandat, ti se folderi predaju sljedećem predsjedniku. Više detaljnijih informacija o ovoj temi možete dobiti u dobro poznatom filmu "Ljudi u crnom", postoji nekoliko verzija. Neću vam reći koliko ih je među nama jer bi to uzrokovalo paniku".

[ytube][/ytube]

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13981 times
Been thanked: 9654 times

Re: Medvedev potvrdio: "Vanzemaljci su medju nama" (VIDEO)

Post by Julia-Klara » 09 Dec 2012, 01:36

ja ba...eto on to tako lijepo rekao novinarima...sve se nesto bojim
daleko od toga da ne vjerujem u vanzemaljce,ali dugo ce se o njima jos samo nagadjati
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

Post by IM_ex » 09 Dec 2012, 18:35

Pa sta cemo sad, hocemol mu vjerovat' il necemo :hm mslm. znal ko jel taj Medvedev pouzdano ljude i to :maja
:rumenko
:grana
xD
E sad necu ni kako ja hocu

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9148 times
Been thanked: 10859 times

Post by Krokodil Behko » 09 Dec 2012, 19:04

Ja ne vjerujem u to. Djeluje kao da je baš namjerno to uradio.
Da je istina kao da bi on to rekao novinarima i to baš u studiju.

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust » 09 Dec 2012, 19:12

Medvedev garant ima kupljeno mjesto na jednom od brodova, kao u ovom filmu :ooo

[ytube][/ytube]
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer » 09 Dec 2012, 19:17

Ko ti ga zna sta se sve desava iza debelih zidova centara moci?!..Postoji toliko stvari koje mi nikad necemo saznat,a one su tu i dobro i vjesto se kriju od nas malih ljudi.
Tesko je znati tacno u sta covjek da vjeruje pored toliko manipulacija informacijama.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 02 Jun 2013, 16:24

VIDEO: Svjetleća kugla 'utopila' se u vulkanu

Još jedan izniman prizor odigrao se na nebu iznad Meksika, tačnije iznad vuklana Popocatepetl. Zagriženi 'ufoljupci' tvrde da se radi o NLO-u.
Image
Iznad aktivnog vulkana Popocatepetl u Meksiku snimljen je nepoznati leteći objekt kako silazi ravno u otvor vulkana te se utapa u njemu.

Snimka koja je obišla svijet izazvala je veliko zanimanje posebno ljubitelja paranormalnog, koji tvrde da se radi u NLO-u.

Pogledajte video i sami zaključite o čemu se tu tačno radi.
[media]xGhp9dAA5BY&feature=player_embedded[/media]

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 624 times

Post by Zagorka » 02 Jun 2013, 16:27

Treba pitati Ede Majke :hm
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

kim jong un
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by kim jong un » 22 Jun 2013, 23:16

amerika sve zna šute da zamažu oči rulji koja već ima dovoljno svojih problema i bez njih.

kao što je jedan agent edward snowden otkrio nedavno da (nsa)skuplja informacije od velikih kompanija
poput googla,fb i verizona i da se presluškuju svi pozivi,sve privatno,to je navodno tajna.

dan nakon toga nestaje bez traga(pogubljen)sam si iskopao ponor.
pitanje mi jedno davno na um padne moj debeli hlade zašto ljudi rade

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 21 Aug 2013, 12:18

Još jedan dokaz da su Egipćani bili u kontaktu s vanzemaljcima?

Egipatska civilizacija već se dugo povezuje s vanzemaljcima, čijem se utjecaju pripisuju razne stvari, od piramida pa do egipatskih božanstava.

Image

Još jedna činjenica koja bi mogla ići u prilog toj teoriji je nedavno pronađen nakit za kojeg je ustanovljeno da je napravljen od meteoritskih metala koji su na zemlju pali iz svemira.

No, ono što je najviše iznenadilo arheologe nije samo činjenica da su drevni Egipćani naišli na svemirski kamen, već da su ga znali i obraditi.

Metal znatno tvrđi i krhkiji od željeza i bakra koje se obrađivalo u to vrijeme sugeriraju da su, kao i u slučaju izgradnje piramida, korištene neke napredne tehnike, možda naučene upravo od vanzemaljaca.

Nakit star preko 5.000 godina čuva se u londonskom Petire muzeju egipatske arheologije, piše Hot. -

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 39 times

Post by Bla » 28 Sep 2013, 12:47

Po kardashevovoj skali postoji nekoliko tipova civilizacija (http://en.wikipedia.org/wiki/Kardashev_scale)
a razlikuju se, barem u onim nižim tipovima, po energiji koju kontrolišu, tj. tehnološkom nivou za kontrolisanje iste.

Tip 1
Kontrola planetarne energije

Tip 2
Kontrola energije najbliže zvijezde / sunca

Tip 3
Kontrola energije čitave galaksije

itd...

Mi smo Tip 0, koristimo energiju izumrlih biljaka i životinja, i transformišemo se u Tip 1 (ne znači da ćemo u tome uspjeti).
Uz taj proces transformacije dolaze i neke nuspojave kao što su planetarna kultura, planetarna ekonomija... A sve to je odavno evidentno. (Internet, muzika, engleski i kineski jezik, globalizacija...)
Očekuje se da se totalno transformišemo u Tip 1 u narednih stotinjak godina (ako se u tom procesu ne uništimo). :D
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Edin'
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Edin' » 13 Oct 2013, 21:13

Ne znam da li pratite,bude emisija na history channel ,"Ancient Aliens" ,Drevni vanzemaljci ,koja govori o egipatskoj kulturi koja je povezana sa vanzemaljcima.Tvrdnje su ,da su egipćani imali kontakt sa natprirodnim bićima.Crteži na zidinama objašnjavaju dosta stvari vezano za natprirodna stvorenja.
"The lion doesn't concern himself with the opinions of the sheep."

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 39 times

Post by Bla » 13 Oct 2013, 21:16

U starom Egiptu, jedan dan u školi, uciteljica kaže:
-Djeco izvadite tablice, grebat cemo diktat.
Mali Egipcani izvade tablice i uciteljica pocne:
- A sad pišite: Naš bog Amon Raa je jako prepotentan...
Mala Nefertiti digne ruku :
- Oprostite uciteljice, ja sam bila bolesna prošli tjedan, ne znam da li se "prepotentan" piše sa dva ili tri kurca?
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 12 Nov 2013, 16:47

Mislim da ih ima.
Niko dosad nije uspio dokazati da ne postoje. :kafa
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Awenary
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Awenary » 24 Nov 2013, 12:29

Mislim da nešto postoji. Svemir je prevelik i bilo bi glupo očekivati da smo jedini i neponovljivi :D Možda vanzemaljci ne liče na nas, čovjek sa tim često pretjeruje, jer sebe smatra kao najbolje biće, na koje svako mora ličiti :zid
A ako su pametniji to objašnjava zašto nemaju s nama kontakt - i ja ne bih voljela pričati sa budalom :puspus :tel
I'm to busy to be charmed (c)

Post Reply

Return to “Kultura, umjetnost, edukacija, nauka”