Ali možeš li biti gurman, a da nisi ujedno i proždrljivac?
Jedete li i kad niste gladni?
Znate za ono "jedite gladne oči", koliko se možete suzdržati kad sjedite za stolom punim hrane?
Koliko Milka može stajati neraspakovana u ladici

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Kad već kompliciraš, postoji li hedonizam u ishrani?Julia-Klara wrote:Gurman nije isto sto i prozdljivac. Gurman je covjek koji voli hranu, njene ukuse i mirise, voli svasta probati, i uziva u onome sto proba. Ili ne uziva.
Ja nisam ni gurman, ni prozdrljivac, ja sam poguzija.

Milke sam se sjetila jer bih kao dijete odmah smazala čokoladu, za pola dana pojela čitavu kesicu bombona, čak i ako mi se nije toliko jelo. Dok je bilo djece koji otkinu jedan red čokolade, a ostalo zapakuju i ostave za kasnije.Blackhawk wrote:
Sto se tice milke.. zavisi.. nekad po par dana nekad vise... Ev trenutno jedna stoji 2 dana... koliko izdrzati.. vidjetal ima baklave od bajrama pa vise slatka i ne treba..

Katjusa,,u cemu je razlika izmedu domaceg francuskog croissantaKatja wrote:Mislim da je gurman onaj koji ima dobro razvijene okusne pupoljke (jel' se tako kaže?), uživa u finoj, "kvalitetnoj" hrani (to ne znači da mora biti skupa i imati francusko ime, može to biti i domaće nešto), nikako nije proždrljiv... prije probirljiv.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests