Nogometna/fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine

Kutak za sportski trenutak
mentalist
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Nogometna/fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mentalist »

čestitam Bosnooo :respekt :klanja :aplauzz

neka vam bude kao nama '98

znam za koga navijam u Brazilu :hop
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

nico wrote:e j.... ti coeka kad mu svak kriv i na svakom cosku neku ispriku trazi :cudi
http://www.haber.ba/sport/fudbal/60343- ... ajevi.html

ps. kakav je ovaj haber kao novina/portal... moze mu se vjerovati, ili je ojha..?
ispod prvi komentar imaš u kojem kaže da je to vijest sa satiričnog portala:
http://news-bar.hr/sport/stimac-kako-da ... sna-litva/

Mislim da sam ujedno odgovorio i kakav je haber čim plasira nešto na taj način. :oo
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Ideja »

Čestitke našim zmajevima :apl
Iako nisam neki ljubitelj nogometa, moram priznati da sam bila jako jako radosna (slično kao daleke devedeset i neke kad sam čamila pred televizorom navijajući za hrvatsku reprezentaciju :D. )

A šta će biti u Brazilu? Mahh, hajmo onom otrcanom "važno je učestvovati"
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Jel ko zna, zašto baš Zmajevi ?
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9612 times
Been thanked: 11357 times

N/FSBiH dobiva od FIFA-e oko 8 miliona dolara

Post by Krokodil Behko »

Image

Do utorka se strahovalo od najgoreg raspleta, a kada je posljednji zvižduk zbacio teret s leđa, počelo se slaviti.

No, već dan poslije predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić usmjerio je misli na posao. Emocije su se slegle, slijedi put kojim naša krovna kuća fudbala nikada nije kročila.

- Naravno, skinuo se teret ne samo meni nego i svim navijačima koji su ga nosili na plećima, ali kako se stišavaju emocije, vraćamo se redovnim aktivnostima. Idu novi planovi, novi problemi i nova dimenzija rada, jer je pred nama put koji nikada nismo imali priliku prelaziti, a to je organizacija operacije "Brazil". Kako, šta, u koje vrijeme, kakvi resursi, koliko novca... sve su to pitanja na koja moramo pronaći odgovor kako bismo reprezentaciji omogućili optimalne pripreme za Mundijal. Svakako ćemo nastojat iskoristiti iskustva naših susjeda - kaže Begić.

Treba raditi

Ko bi rekao da ćemo u tako kratkom periodu prevaliti dugi put od suspenzije FIFA-e i UEFA-e do finansijski stabilnog Saveza, a na kraju i do plasmana reprezentacije BiH na SP? Begić je, prvo kao potpredsjednik Komiteta za normalizaciju NSBiH, a potom i kao predsjednik Saveza, bio jedan od ljudi koji su našu kuću fudbala sa stranputice usmjerili na pravi put.

- To sam napomenuo odmah po slijetanju u Sarajevu, ali samo kao na činjenicu koja se ne smije zaboraviti, kao dokaz da imamo potencijal i imamo šansu. No, treba raditi. Treba imati dobar i organiziran tim u kojem svako igra svoju ulogu. Kada se hoće i kada se nađu pravi i kompetentni ljudi na pravim pozicijama, može se postići mnogo - tvrdi Begić.

Korist od plasmana reprezentacije na SP bit će višestruka, ali prvi čovjek NSBiH ističe da je ružno govoriti samo o finansijskoj dobiti Saveza.

- Šteta će biti ako svi, pa čak i vi, mediji, u odlasku reprezentacije na Mundijal ne prepoznate priliku za svoju promociju, što marketinšku, što finansijsku. Degutantno je da se u ovim trenucima najviše polemike vodi o tome koliko će Savez dobiti od plasmana i kako će se to potrošiti. Ono šta ja za sada znam jeste da je za prošli SP ta nagrada iznosila osam miliona dolara i ništa više.

Nije to sadaka

Mi zaboravljamo da FIFA nikome ništa ne daje na lijepe oči. Nije to sadaka koja se daje savezima da se rasipa na sve strane. To je suma koju je reprezentacija zaslužila, koja će kompenzirati troškove kvalifikacija i suma koja će nam trebati za investicije, projekt odlaska na SP, nagrade fudbalerima i stručnom štabu, namjensku potrošnju u poboljšavanju fudbala u BiH...

Umjesto da se osmisli kako će se privući sponzori i investicije, kako se predstaviti u Brazilu i kako će odlazak BiH na SP ojačati našu privredu, ovdje se samo priča o tome ko će šta dobiti od nagrade Savezu i kako će se to podijeliti. Tu filozofiju moramo promijeniti - riječi su Begića.

Dobitna kombinacija

Ko ne bi bio ponosan - prvi plasman na jedno veliko takmičenje za vrijeme njegovog mandata.

- Naravno da sam ponosan i, na kraju, zahvalan Bogu što sam u ovom historijskom trenutku na ovoj poziciji. Dok sam u januaru sjedio sa Papetom konstatirao sam da ne treba sumnjati u plasman na SP, jer je sve vodilo ka tome. Papetov životni put bio je nanizan uspjesima, moj obilježavaju rad i planiranje, a uz sebe smo još imali i čovjeka poput Ivice Osima. Tada sam Papetu rekao da je to dobitna kombinacija. Izgleda da je bilo predodređeno da uspije - kaže Begić.

Jedni naprijed, drugi natrag

Begić kaže da je put kojim je reprezentacija kročila u protekloj godini, bio težak i da ga je teško proživljavao, ali da su plodovi rada vidljivi.

- Bilo je svega, što je, valjda, i neminovno u ovom poslu i državi BiH, da taj put bude teži nego što bi trebao biti. Jedni su vukli naprijed, drugi natrag. Bilo je i nekih drugih struja koje se i danas ne raduju toliko uspjehu reprezentacije i ljudi koji bi sada, po završetku kvalifikacija, željeli veći dio kolača nego što im pripada. Zbog toga je umor nakon svega još i veći, ali i slađi - rekao je Begić.
Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: N/FSBiH dobiva od FIFA-e oko 8 miliona dolara

Post by Bambi »

Odlično :bravo

:srce
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

Prije par noći, nakon pobjede, gledam intervju s njim i novinarka mu pominje, eto čuli smo da će NS dobiti 8 miliona, šta ćete s njima?
On: Odma o novcu...
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. »

novac je uglavnom svugdje glavna tema, ne smao kod nas, nego i u svijetu... samo sto se u svijetu prvenstveno gleda u sto treba novac ulozit a kod nas se gleda kako cemo procerdat..
u pravu je on sto kaze, ovo je sanssa sada svima da zarade
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

To i nisu neke pare u odnosu na (mogući) indirektni prihod a na osnovu marketinga i promocije zemlje. Sam plasman nešto je već učinio oko toga. Predstavio nas je u (nerealnom) svjetlu, koliko-toliko normalne zemlje.
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7815 times
Been thanked: 18405 times

Post by Maja »

mrki62 wrote:Jel ko zna, zašto baš Zmajevi ?
Taj nadimak im je dao Marjan Mijajlović pa je to poslije prihvaćeno kod navijača i ostadoše službeno Zmajevi.
A osim Zmajevi zove ih i Dijamanti.

Zar nećeš čestitati na plasmanu Mrki?
Blackhawk

Post by Blackhawk »

Zmaj od Bosne....
Zmajevi od Bosne...
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3894 times
Been thanked: 2929 times

Post by Pasaga »

Blackhawk wrote:
Zmaj od Bosne....
Zmajevi od Bosne...
Bogme su i opravdali to ime??
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40684 times
Been thanked: 27045 times

Post by Rum »

Maja wrote:
Taj nadimak im je dao Marjan Mijajlović pa je to poslije prihvaćeno kod navijača i ostadoše službeno Zmajevi.
A osim Zmajevi zove ih i Dijamanti.

Zar nećeš čestitati na plasmanu Mrki?
+ u zmajevom gnijezdu

Image
Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

:cudi ja sam čula da im je Marjan dao ime, a da je on baš mislio na Zmaja od Bosne ne vjerujem baš nikako.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

U Bosni se inače pojavljuje dosta legendi o tim mitskim bićima.
Nije nikakva rijetkost. Vjerovatno je to zbog toga. Zbog toga je i zmaj od Bosne bio to - Zmaj od Bosne. Jednostavno, tradicija je u pitanju.
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Ali ja opet ponavaljam da Zmajevi nemaju veze s Husein-kapetanom Gradaševićem, a na to Mrki i ide. Ne pita on ništa bez razloga :)
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Zato i kažem da nema veze. I Husein i nogometaši, nose taj nick zbog tradicije koja je puno starija od Zmaja od Bosne. Ama baš nikakve veze to nema.
Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja »

Ali i ti i ja znamo da džaba pišemo i da će Mrki opet reći kako nam se repka zove po "autonomašu" i da Srbi i Hrvati ne mogu za nju navijati iz tog razloga :DD
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Krokodil Behko wrote:U Bosni se inače pojavljuje dosta legendi o tim mitskim bićima.
Nije nikakva rijetkost. Vjerovatno je to zbog toga. Zbog toga je i zmaj od Bosne bio to - Zmaj od Bosne. Jednostavno, tradicija je u pitanju.
Ima neka planina sto iz nje izlazi zmaj , gledao sam podavno emisiju na Bht ako nije Dino Kasalo reziser :hm :hm
Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Evo šta građani Beograda i BL misle o plasmanu Zmajeva!

Plasman reprezentacije BiH je izazvao oduševljenje širom naše zemlje, pa čak i regiona. U noći sa utorka na srijedu su kolone automobila i hiljade navijača izašli na ulice bh. gradova kako bi proslavili ovaj historijski uspjeh.

Image

[media]S86KEJ414uM#t=82[/media]
Post Reply

Return to “Fudbal”