spacebound wrote: 31 Jul 2023, 12:31
Eto, upala uha. Isprane usi, ciste, nije bilo cepa. Dobila sam amoksicilin 1000 mg svakif 12 sati i defrinol. Kontrola u petak. Danas mi je ko malo bolje.
Kazem dr nisam htjela jucer u hitnu, uho u pitanju, bezveze, a ona me pogleda i kaze - Uho nikad nije bezveze, uho je jako ozbiljno.
Ako imate upalu uha ili vam zvoni u ušima, slobodno isprobajte. Antibakterijska svojstva belog luka će očistiti uši (omekšati smolu u ušima) i spriječiti infekciju!
Ali, da bi ova "terapija" bila uspešna, potreban vam je organski beli luk. Dakle, bez ikakvih pesticida (koji vašem uhu mogu načiniti više štete od koristi). Jednostavno odstranite vrhove češnja, oljuštite ga i stavite u uho. Nemestite češanj tako da ne ispadne, ali pazite da vas ne žulja i ostavite tako preko noći. Ujutro uši isperite vodom i dobro ukoliniteostatke fosforne kiseline koja se iscedila i komadiće belog luka.
''Ako vas neko nervira i ljuti, onda nešto nije u redu sa vama. Morate se promijeniti. Kako možete dati nekome moć da izazove nervozu u vama?''
-