Od svih besmislenih stvari koje ljudi rade, ovo je jedna od najbesmislenijih.Bla wrote: Neko živi zbog sebe, a neko zbog komšiluka.
SVADBE
Moderator: spacebound
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3072 times
- Status: Offline
Re: Mladenci na dan iz snova potroše više od 100.000 KM
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Re: Mladenci na dan iz snova potroše više od 100.000 KM
A nekad se i isplati.Na vlastitom vjenčanju upoznala muškarca svog života
Kada je shvatila da ima 30 godina, a na vidiku nema muškarca s kojim bi se skrasila, Australka Mary-Ann udala se sama za sebe.
Točnije, organizirala je pravu svadbu bez mladoženje.
Kada je shvatila da od prave svadbe u skoroj budućnosti neće biti ništa, Australka Mary-Ann organizirala je svadbu za svoj gušt.
Nije bilo obreda, ali je sve ostalo bilo kao na pravom vjenčanju. Pozvala je oko 100 gostiju, iznajmila salu s pet zvjezdica, nabavila vjenčanu tortu, obukla bijelu haljinu i fotografirala se po cijelom Melbourneu.
Nije joj bilo žao što je na ovu neobičnu ceremoniju, potrošila pravo malo bogatstvo. Pogotovo jer je na vlastitom vjenčanju upoznala muškarca svog života.
Naime, kada je trebala sam otplesati prvi valcer, na podij je izašao njen kolega s posla, koji je oduvijek zaljubljen u nju te je kleknuo ispred nje i pitao je bili željela izići s njim.
Godinu dana kasnije Mary-Ann je organizirala svadbu s mladoženjom i udala se za svog kolegu, javlja news.com.au.

Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
-
Re: SVADBE
Dolazak snahe u kuću
Nova mlada je bila dočekana na tradicionalan način u kući svoga muža. Njena nova porodica je zatražila od nje da održi mali govor, na što je mlada počela govoriti:
- Moja voljena porodico, zahvaljujem vam što ste me dočekali lijepo. Prije svega, želim vam reći da svojim prisustvom ne želim izazvati neke neugodnosti ili da zbog mene mijenjate svoje navike i običaje…
- Kako misliš, moje dijete?, upitao ju je svekar.
“Ono što mislim je da oni koji su prali suđe – mogu slobodno nastaviti sa svojim poslom. Oni koji su prali odjeću, neka nastave sa svojim poslom. Oni koji su kuhali – ne trebaju prestati sa svojim poslom zbog mene. I oni koji su čistili kuću, također trebaju nastaviti sa svojim poslom… Što se mene tiče, ja sam ovdje samo da zabavljam vašeg sina!”
Nova mlada je bila dočekana na tradicionalan način u kući svoga muža. Njena nova porodica je zatražila od nje da održi mali govor, na što je mlada počela govoriti:
- Moja voljena porodico, zahvaljujem vam što ste me dočekali lijepo. Prije svega, želim vam reći da svojim prisustvom ne želim izazvati neke neugodnosti ili da zbog mene mijenjate svoje navike i običaje…
- Kako misliš, moje dijete?, upitao ju je svekar.
“Ono što mislim je da oni koji su prali suđe – mogu slobodno nastaviti sa svojim poslom. Oni koji su prali odjeću, neka nastave sa svojim poslom. Oni koji su kuhali – ne trebaju prestati sa svojim poslom zbog mene. I oni koji su čistili kuću, također trebaju nastaviti sa svojim poslom… Što se mene tiče, ja sam ovdje samo da zabavljam vašeg sina!”
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Šalu na stranu,ako želim potrošiti pet hiljada (ili više),čisto jer imam ćeif da počastim rodbinu ili društvo,zašto ovo nekoga drugog žulja?
Ako ću ih baciti,šta onda?Ima i puno gorih načina za trošenje:kockanje,plaćanje sponzoruša,njihove operacije isl.,alkohol,droge itdisl......
Ali naučila sam ja da ljudi govore sta trebaš sa svojim parama,tako da ovo ne čudi
Ako ću ih baciti,šta onda?Ima i puno gorih načina za trošenje:kockanje,plaćanje sponzoruša,njihove operacije isl.,alkohol,droge itdisl......
Ali naučila sam ja da ljudi govore sta trebaš sa svojim parama,tako da ovo ne čudi

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
-
Ne volEm svatove ni onaj cirkus i kiceraj od auta, kicenja, sviranje okolo, zastave, to je meni ciganija.
Imala sam i ja svadbu. I sreca imamo isto misljenje o tome. Narucili maticara u salu, gosti sami dosli tako da nije bilo ciganije.
Imala sam i ja svadbu. I sreca imamo isto misljenje o tome. Narucili maticara u salu, gosti sami dosli tako da nije bilo ciganije.
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 625 times
Pa onda organiziraš kako se tebi sviđa.Meni definitivno nije ciganija,ako se organizira u de luxe hotelu (sto je bio slučaj kod mene),i ako ti ne drmaju jeftini turbaci.
Znači,ti svakim svojim gestom,djelom u životu možeš itekako pokazati da imaš stila.I sve što se radi,treba uraditi sa stilom,ja sam zagovornik toga.
Svadbu praviš u okviru mogućnosti.Ako imaš novca za 30 osoba,onda ih zovneš i odradiš kvalitetnu svadbu.Ne trebaš zvati 300 ljudi,uključujući i očeve tetke i strine,(s kojima se prije toga godinama btw nisi čula),pa da bude nekakvo šarenilo nepovezano,niko ni sa kim.
Ali ako neko zeli i to,neka mu bude,ako se dobro osjećam u tom šarenilu,sad ja kao trebam glumiti nivo time što uopće ne obilježim najvažniji dan u životu?
Ja ga jednostavno želim podijeliti s voljenim osobama,želim podijeliti svoju radost i sreću,a kod nas je danas sve više škrtih koji se vade na to da ne vole svadbe,a tuđe ne propuštaju niti jedne,onda im paše sve kad je džabe,a kad treba on počastiti rodbinu,odjednom ne voli to
btw moja prijateljica je doslovno imala cigane svirače na svadbi,imala je takvu želju,svadba bila u tom stilu nekako,ali meni je i tu bilo super....bitna je raja i atmosfera.......a ako ću gledati šta je ko obukao,koliko je ko donio,primijetiću neke stvari pa će mi sve biti loše,ako se usmjerim u tome cilju........umjesto da se opustim sa svojim najblizima
Znači,ti svakim svojim gestom,djelom u životu možeš itekako pokazati da imaš stila.I sve što se radi,treba uraditi sa stilom,ja sam zagovornik toga.
Svadbu praviš u okviru mogućnosti.Ako imaš novca za 30 osoba,onda ih zovneš i odradiš kvalitetnu svadbu.Ne trebaš zvati 300 ljudi,uključujući i očeve tetke i strine,(s kojima se prije toga godinama btw nisi čula),pa da bude nekakvo šarenilo nepovezano,niko ni sa kim.
Ali ako neko zeli i to,neka mu bude,ako se dobro osjećam u tom šarenilu,sad ja kao trebam glumiti nivo time što uopće ne obilježim najvažniji dan u životu?
Ja ga jednostavno želim podijeliti s voljenim osobama,želim podijeliti svoju radost i sreću,a kod nas je danas sve više škrtih koji se vade na to da ne vole svadbe,a tuđe ne propuštaju niti jedne,onda im paše sve kad je džabe,a kad treba on počastiti rodbinu,odjednom ne voli to

btw moja prijateljica je doslovno imala cigane svirače na svadbi,imala je takvu želju,svadba bila u tom stilu nekako,ali meni je i tu bilo super....bitna je raja i atmosfera.......a ako ću gledati šta je ko obukao,koliko je ko donio,primijetiću neke stvari pa će mi sve biti loše,ako se usmjerim u tome cilju........umjesto da se opustim sa svojim najblizima

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
-
Kakve veze ima orkestar sa svatovima. Nisam rekla da ne volim svadbe nego sam rekla svatove.
A sve je stvar ukusa neko voli da ga izvode kroz mahalu i sviraju sa autima i prave dozivljaj za mahalu sa stilom.
Mi smo izabrali lijepu i skromnu svadbu za najuze prijatelje i familiju, a ostatak smo potrosili na putovanje od 4 sedmice u 3 drzave. Sami nas dvoje, kod nas mahala ne ide na bracno sa mladencima.
A sve je stvar ukusa neko voli da ga izvode kroz mahalu i sviraju sa autima i prave dozivljaj za mahalu sa stilom.
Mi smo izabrali lijepu i skromnu svadbu za najuze prijatelje i familiju, a ostatak smo potrosili na putovanje od 4 sedmice u 3 drzave. Sami nas dvoje, kod nas mahala ne ide na bracno sa mladencima.
Najgluplje od svega mi je pozvati neku rodbinu sa kojom uposte nisi u kontaktu (ne racunam zvanje za Bajram), ali kod nas je to uobicajeno eto da ne bi pricali kako nisu bili pozvani. A kad takev pozoves onda pricaju sta im se nije svidjalo, a obavezno ima nesto sto nije po njihovom ukusu.
Nikako ljudi da shvate da tamo neka tetkina tetka ne cici od srece sto se ti udajes/zenis nego zato sto ima materijala za iglenisati narednih mjeseci
Nikako ljudi da shvate da tamo neka tetkina tetka ne cici od srece sto se ti udajes/zenis nego zato sto ima materijala za iglenisati narednih mjeseci
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
-
Podsjeti me Nela na jednu strinu od muza. Zena sve zna, nista joj ne promice i niko ne valja samo ona. Kad je nama cestitala, to nikad necu zaboravit.
Prilazi prvo cestita meni ali mi je obavezno nesto morala popraviti na glavi i uz cestitke dodaje da sam trebala pustiti kosu, onda cestita muzu, i ono standardno "sretno, hairli, bla, bla" dodaje "eto si se ozenio ali Bogami cini mi se da ces se morati za dugo hraniti u Mc d-u, nije nju majka ucila kuhat"
Prilazi prvo cestita meni ali mi je obavezno nesto morala popraviti na glavi i uz cestitke dodaje da sam trebala pustiti kosu, onda cestita muzu, i ono standardno "sretno, hairli, bla, bla" dodaje "eto si se ozenio ali Bogami cini mi se da ces se morati za dugo hraniti u Mc d-u, nije nju majka ucila kuhat"
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14344 times
- Been thanked: 9940 times
ne volim svadbe, ono hala, guzva, drmanje cinci-linci, ali volim vjencanja ... i ako je isto ljudima koje bas-bas volim onda obavezno placem, ne znam zasto...emotional baby 
meni mama uvijek govorila "nista, ukradi se ziva bila, nemamo mi para za svadbe"
i ja se ukrala...svima

meni mama uvijek govorila "nista, ukradi se ziva bila, nemamo mi para za svadbe"

i ja se ukrala...svima

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Luna.
- Inventar foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
ja prezalit ne mogu, sto nisam imala svadbu i bijelu vjencanicu...
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
bizi jana Luna, vidi kako ti crveno lijepo stoji 

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

-
Julia-Klara wrote:ne volim svadbe, ono hala, guzva, drmanje cinci-linci, ali volim vjencanja ... i ako je isto ljudima koje bas-bas volim onda obavezno placem, ne znam zasto...emotional baby
meni mama uvijek govorila "nista, ukradi se ziva bila, nemamo mi para za svadbe"![]()
i ja se ukrala...svima

Mi uskoro moramo na jednu svadbu, uzeli su jednu salu kod jednog jezera, prejepo mjesto, nece nas biti puno, ovdje samo rijetko ko narucuje muziku uzivo, sve su super organizovali ali ce tu biti najmananje tri "strine" koje ce tvrditi da je " kavijar" jeftini od janjetine na kolcu.
-
Ja sam imala vjencanicu i cuvala je godinama, ko eto nesto mi to znacilo. Bezveze Bogami.Luna. wrote:ja prezalit ne mogu, sto nisam imala svadbu i bijelu vjencanicu...
Kad mi se rodica u Bosni udavala i u toku priprema dok smo pricali kad ce mo mi doci i kako, kaze ona da trazi vjencanicu slicnu ko kod mene. Ja se ponudim i ona pristane, ali morala je skracivati. Nije mi zao.
-
U subotu sam bila na svadbi. Familija od mog muza.
Sve je bilo lijepo organizovano ali nas je bilo puno. Vecinu ne poznajem. Svak je imao svoje mjesto i pisalo je po imenima gdje ce ko sjediti.
Razlog je bio sto je mladozenja sa sjevera Danske a mlada sa juga, pa njihovi i njeni prijatelji i rodbina se i ne poznaju. Pa su oni to nekako iskombinovali kao eto da se upoznamo, da ne bi bili podjeljeni.
Preko puta nas je izmedju ostalih sjedio neki tip, nikad ga prije nisam vidjela. Ima negdje oko 40 godina. Poslje vjencanja, rucka i svih ceremonija, napio se za sta vremena.
Muzika je bila uzivo, tip se ustade (a ocito se zna sa muzicarima) i nesto im je pricao (kasnije se uspostavilo da je pjesme narucio)
Prvo je bila ova
I tu je poceo da "zabavlja" prisutne, kako pjesma ide tako on ustaje i sjeda, kad ustane razdere se "u dusi njenoj drugi se krio................. pa onda sjede pa kaze "da je nevjerna nisam znao" i tako cijelu pjesmu.
Pa onda koja got pjesma iza toga pjeva on opet isto "a ja sam je majko ludo volio" Onda dodju neki pa ga smire, on suti pet minuta pa onda odjednom skoci "da je nevjerna nisam znao" I tako je trazio nekoliko puta da mu ponavljaju istu pjesmu.
Onda su ga skoro izvucali vani bice da uhvati cistog zraka i zadrazli su ga malo tamo i poslje su ga natjerali da pije kafu. Taman se malo smirio, pa nesto tiho sam sebi govori, kad moj muz njemu "i tebe prijatelju nesto pravo stislo" ja ga raspalim nogom ispod stola da suti, kad se covjek navio ko pokvarena ploca, pa poceo prepricavati svoj zivot. Ne znas ili bi se smijao ili plakao.
Covjek se taman malo smirio, ovaj ga sve zagovarao, kad je pocela ova kad je covjek skocio i uzeo casu i vjerovali ili ne poceo jesti, ja sam umrla od straha, kaze moj muz "ne bojse nece mu nista biti, garant mu nije prvi put, onda su mu uzeli casu i opet ga odveli, pa se opet vratio i tako cijeli dan sve ispocetka, ama nije bilo pjesme da ga nije dirnula, i na kraju je poceo opet
"da je nevjerna nisam znao" A svako pet minuta obraca se mom muzu " jarane, hajde zivio" ovaj mu kaze "zivio" pa onda "jarane to ti je dobro sto ne pijes ovaj otrov" onda mu muz kaze "hajde odmori i ti malo uzmi kafu ili pojedi nesto" on opet "dobri moj zemo, volio sam je" pa onda opet "jarane reci im da volim onu dva galeba bela"
Neka zena sto je sjedila blizu njega cijelo vrijem govori "rospija sta uradi od momka"
Sve je bilo lijepo organizovano ali nas je bilo puno. Vecinu ne poznajem. Svak je imao svoje mjesto i pisalo je po imenima gdje ce ko sjediti.
Razlog je bio sto je mladozenja sa sjevera Danske a mlada sa juga, pa njihovi i njeni prijatelji i rodbina se i ne poznaju. Pa su oni to nekako iskombinovali kao eto da se upoznamo, da ne bi bili podjeljeni.
Preko puta nas je izmedju ostalih sjedio neki tip, nikad ga prije nisam vidjela. Ima negdje oko 40 godina. Poslje vjencanja, rucka i svih ceremonija, napio se za sta vremena.
Muzika je bila uzivo, tip se ustade (a ocito se zna sa muzicarima) i nesto im je pricao (kasnije se uspostavilo da je pjesme narucio)
Prvo je bila ova
I tu je poceo da "zabavlja" prisutne, kako pjesma ide tako on ustaje i sjeda, kad ustane razdere se "u dusi njenoj drugi se krio................. pa onda sjede pa kaze "da je nevjerna nisam znao" i tako cijelu pjesmu.
Pa onda koja got pjesma iza toga pjeva on opet isto "a ja sam je majko ludo volio" Onda dodju neki pa ga smire, on suti pet minuta pa onda odjednom skoci "da je nevjerna nisam znao" I tako je trazio nekoliko puta da mu ponavljaju istu pjesmu.
Onda su ga skoro izvucali vani bice da uhvati cistog zraka i zadrazli su ga malo tamo i poslje su ga natjerali da pije kafu. Taman se malo smirio, pa nesto tiho sam sebi govori, kad moj muz njemu "i tebe prijatelju nesto pravo stislo" ja ga raspalim nogom ispod stola da suti, kad se covjek navio ko pokvarena ploca, pa poceo prepricavati svoj zivot. Ne znas ili bi se smijao ili plakao.
Covjek se taman malo smirio, ovaj ga sve zagovarao, kad je pocela ova kad je covjek skocio i uzeo casu i vjerovali ili ne poceo jesti, ja sam umrla od straha, kaze moj muz "ne bojse nece mu nista biti, garant mu nije prvi put, onda su mu uzeli casu i opet ga odveli, pa se opet vratio i tako cijeli dan sve ispocetka, ama nije bilo pjesme da ga nije dirnula, i na kraju je poceo opet
"da je nevjerna nisam znao" A svako pet minuta obraca se mom muzu " jarane, hajde zivio" ovaj mu kaze "zivio" pa onda "jarane to ti je dobro sto ne pijes ovaj otrov" onda mu muz kaze "hajde odmori i ti malo uzmi kafu ili pojedi nesto" on opet "dobri moj zemo, volio sam je" pa onda opet "jarane reci im da volim onu dva galeba bela"
Neka zena sto je sjedila blizu njega cijelo vrijem govori "rospija sta uradi od momka"
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
-
Svako neka radi kkao mu se dopada. Nisam ljubitelj svadbi, velikih derneka i svega onog što većina danas radi. Nešto skromno da, u krugu porodici i najbolje raje. Moj tetična je lani odradila svadbu u Meksiku. Zaplatili hotel, ceremonija vjenčanja je bila na plaži, dvadesetak bijelih stolica i maleni šatorić. Dečki obučeni u lagane koše i hlače koje su podvrnuli, bez kravata, mašni, fitilja i bosi, cure u haljinama svijetlih boja, bose ili u sandalama ravnim. Oduševili su me.
Naša svadba je bila skromna, u ratu. Toliko se pucalo da su neki ljudi mislili da je "neprijatelj prešao rijeku", pakovali se da bježe.
Naša svadba je bila skromna, u ratu. Toliko se pucalo da su neki ljudi mislili da je "neprijatelj prešao rijeku", pakovali se da bježe.

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9540 times
- Been thanked: 11282 times
Žene vjenčanja planiraju prije nego upoznaju izabranika

Neke žene najvažniji dan u životu planiraju od malih nogu.
Čak dvije trećine žena priznalo je da u glavi već imaju film o tome kako će izgledati njihovo vjenčanje, iako još možda i nemaju mladoženju, a u prosjeku već s 13 godina počinju zamišljati svoje vjenčanje.
Pokazalo je to istraživanje firme Interflora na nešto više od 600 žena. Prema njemu će tako šest od deset žena, uprkos tome što su slobodne, isplanirati detalje oko svog budućeg vjenčanja, kao npr. koje će cvijeće imati.
Istraživači tvrde da se tu zapravo radi o milionima žena koje još uvijek traže gospodina pravog, ali već su pregledale materijale za vjenčanje i razmišljale o crkvi u kojoj se žele vjenčati, kakve će haljine imati djeveruše ili ko će im biti vjenčana kuma, a 58 posto njih to nikad ne bi priznalo svom dečku.
Za većinu njih vjenčanje iz snova podrazumijeva lijepu haljinu, cvijeće i dobro vrijeme.
To izgleda otprilike ovako u brojkama:
6 posto njih već zna datum vjenčanja.
12 posto zna kakvu svadbenu tortu žele.
17 posto njih razmišljalo je o svadbenom meniju.
20 posto već zna kakvu frizuru žele, a 23 posto kakvo cvijeće žele.
31 posto njih odabralo je kumu i djeveruše.
32 posto zna gdje će na medeni mjesec, a 49 posto kakvu će vjenčanicu imati.
A sve to i prije nego su upoznale mladoženju.