Miješanje rasa, aka preplanuli dobri Bošnjani. Biće nas 10.000.000

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 79 times
Been thanked: 216 times
Status: Offline

Re: Miješanje rasa, aka preplanuli dobri Bošnjani. Biće nas 10.000.000

Post by Superhik »

insomnia wrote: 31 Jul 2023, 20:28 Naravno. I to nema veze sa islamom nego sa dominacijom i sto bi rekli “politickim islamom”. Svi ovi burkiniji, pokrivanja, klanjana po cesti, picke materine
Kultura dominacije nema obavezno uporište u vjeri. Nema problema na zapadu sa Bosnjacima, Malezijcima, Turcima, Cecenima, Dagestancima, Kurdima, Irancima. a može se reći i da Somalci, Sudanci.. nisu ni blizu bahati i agresivni kao Arapi.
Kod Arapa ti je ili će oni gaziti druge i utjerivati strahopoštovanje drugima ili........
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

A znam. Živim pored njih
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Taktika
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:
Has thanked: 3 times
Been thanked: 32 times

Post by Taktika »

Vidim da sam izazvao razne reakcije:). Razumijem ljude koji nisu nikad zivili mimo bih pa ne znaju kako je zivjeti u drzavama sa mnogo rasa. Ja jesam zivio, od amerike do europe do azije. Dan danas poslovno putujem svijetom i znam sta je biti bijlac i ponosim se tim. Ljudi te gledaju ko boga u aziji a kad prodjes svijet vidis da ne postoji mnogo uredjeni drzava u svijetu, vecina su haos bez pravde i zakona. Ono malo sto ima ugl je u europi i sjevernoj americi (iako su i oni na granici treceg svijeta). Svaka drzava u europi sto ima veliki broj migranta ima ogromne probleme… svako u svojoj grupi ne zele da se uklope u zajednicu za sve to postoji razlog. drugiciji su. Ljudi iz hegemonski drustava kao BiH nemaju pojma sta je biti bijelac u svijetu i koju prednost imamo, zasto bih to dobrovoljno predali? Da smo u africi ili bliskom istoku 1992-1995 ne bih bili ni na vijestima.

Cuvanje nacije, drzave je ovih dana provokativno, i to bošnjaci nesto glume a jedva da postojima jos bih se mjesali, stvarno smo glup narod.
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 24488 times
Been thanked: 6377 times

Post by Veca »

Nice wrote: 31 Jul 2023, 10:22
Krokodil Behko wrote: 31 Jul 2023, 10:21

Ja mislim da ti imaš najviše zabluda i da sam ja najduhovitiji, na ovom forumu
Daj link :kafa

:haha :ljub :srcee
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
sehohari
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:
Has thanked: 13 times
Been thanked: 113 times

Post by sehohari »

Taktika wrote: 31 Jul 2023, 23:10 Vidim da sam izazvao razne reakcije:). Razumijem ljude koji nisu nikad zivili mimo bih pa ne znaju kako je zivjeti u drzavama sa mnogo rasa. Ja jesam zivio, od amerike do europe do azije. Dan danas poslovno putujem svijetom i znam sta je biti bijlac i ponosim se tim. Ljudi te gledaju ko boga u aziji a kad prodjes svijet vidis da ne postoji mnogo uredjeni drzava u svijetu, vecina su haos bez pravde i zakona. Ono malo sto ima ugl je u europi i sjevernoj americi (iako su i oni na granici treceg svijeta). Svaka drzava u europi sto ima veliki broj migranta ima ogromne probleme… svako u svojoj grupi ne zele da se uklope u zajednicu za sve to postoji razlog. drugiciji su. Ljudi iz hegemonski drustava kao BiH nemaju pojma sta je biti bijelac u svijetu i koju prednost imamo, zasto bih to dobrovoljno predali? Da smo u africi ili bliskom istoku 1992-1995 ne bih bili ni na vijestima.

Cuvanje nacije, drzave je ovih dana provokativno, i to bošnjaci nesto glume a jedva da postojima jos bih se mjesali, stvarno smo glup narod.
To nema veze sa bijelcima već prije svega sa razvojem

Ljudi više znaju o Koreji i Japanu nego o Bosni, to je činjenica.

Argument o ratu nije dobar. Pa ovdje je zapad bukvalno dozvolio genocid na samom kraju 20. vijeka. Da, BiH je bila na vijestima, ali ništa manje od zaljevskih ratova, Iraka, Afganistana i tkd.
Na kraju krajeva, tamo je zapad čak i više intervenisao nego ovdje, rat u Bosni im je došao kao neka emisija National Geographica o divljim životinjama. Tužno, ali istinito.
È solo una questione di tempo...

Di molto tempo...
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41205 times
Been thanked: 27867 times

Post by Rum »

Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
sehohari
Sitna buranija
Sitna buranija
Mood:
Has thanked: 13 times
Been thanked: 113 times

Post by sehohari »

Isto tako, još jedan primjer da boja kože ništa ne znači

Na zapadu će Indijac sa diplomom svugdje 1000x puta biti bolje primljen nego white trash
È solo una questione di tempo...

Di molto tempo...
Superhik
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 79 times
Been thanked: 216 times

Post by Superhik »

Taktika wrote: 31 Jul 2023, 23:10 Vidim da sam izazvao razne reakcije:). Razumijem ljude koji nisu nikad zivili mimo bih pa ne znaju kako je zivjeti u drzavama sa mnogo rasa. Ja jesam zivio, od amerike do europe do azije. Dan danas poslovno putujem svijetom i znam sta je biti bijlac i ponosim se tim. Ljudi te gledaju ko boga u aziji a kad prodjes svijet vidis da ne postoji mnogo uredjeni drzava u svijetu, vecina su haos bez pravde i zakona. Ono malo sto ima ugl je u europi i sjevernoj americi (iako su i oni na granici treceg svijeta). Svaka drzava u europi sto ima veliki broj migranta ima ogromne probleme… svako u svojoj grupi ne zele da se uklope u zajednicu za sve to postoji razlog. drugiciji su. Ljudi iz hegemonski drustava kao BiH nemaju pojma sta je biti bijelac u svijetu i koju prednost imamo, zasto bih to dobrovoljno predali? Da smo u africi ili bliskom istoku 1992-1995 ne bih bili ni na vijestima.

Covjek moze promijeniti naciju, vjeru, ideologiju, drzavu,.... ali ne moze rasu.
Zato se ljudi ponose svojim dostignicima u zivotu i svojim izborom a ne bojom koze koju nisu birali niti mogu promijeniti. Ponos bijelom kozom je utjeha za white trash jer se na licnom planu nemaju cim drugim pohvaliti pa misle da su Bogovi ko ti u Aziji. Usput receno u kineskim jezicima postoji izraz za bijelca koji se prevodi kao varvarin,.. iz starih vremena kada su nas tako dozivljavali. Nisu oni vidjeli Boga u tebi vec evt interes. Ko kada kod nas polupismeni gastarbajter pun dolara navrati u selo pa mu se pismeniji od njega dodvoravaju iz svog interesa. E to ti je ta tvoja prednost.

Ja sam isto putovao mnogo i mogu samo reci da je osnovna podjela medju ljudima intelektualna. Zato znam da ovo napisano neces skontati kao ni ostale kritike. Isto kao problematicni migranti koji ne znaju sta je obzir i respekt.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4200 times
Been thanked: 3881 times

Post by Naseef Mushroom »

Da je neko 1991. došao u bilo koje bosanskohercegovačko mjesto i rekao “Najmanje 50% vas će za par godina živjeti u Njemačkoj, Švedskoj, Americi, Australiji i tu će i umrijeti” proglasili bi ga ludim.

To što će za nekoliko godina biti u Bosni hrpa tamnoputih građana u doba globalizacije i odlaska radne snage (dok su tamnoputi građani u drugim državama već 40 godina nešto sasvim normalno) nije nikakva “senzacija” u poređenju sa navedenim scenarijom iz 1991.
godine.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1238 times
Been thanked: 3937 times

Post by Laser »

U potrazi sam za novim dobrim Bošnjanima.

Ako štagod nađem, javim vam svakako.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Klanjam džematile po parkovima.
BritkiMozak
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Mood:
Has thanked: 140 times
Been thanked: 298 times

Đaba će biti 10 milijuna Bošnjana, ako nećete imati jaku vojsku.

Post by BritkiMozak »

Može Bošnjana biti 10 milijuna bez obzira preplanulih, crnih, žutih, ljubičastih, ovakih-onakih. Ali ako nećete imati snažnu ekonomiju koja će osigurati snažnu vojsku, nema vam sigurnosti.

Ništa ne vrijedi to što EUropska Unija ima 550 milijuna stanovnika kad nema zajedničku vojsku. Da nas recimo Rusija napadne, možete mislit kako bi nas SAD išao braniti. Da, ima onaj famozni peti članak o priskakanju u pomoć drugih NATO članica ako jedna od NATO država bude napadnuta, ali taj članak možemo objesiti mačku o rep. SAD se rastegao po cijelom svijetu. Po cijelom svijetu ima vojne baze i vodi ne znam koliko ratova ili zamrznutih sukoba.

Poslje ratova devedesetih, ne vjerujem nikome. Jedino sam si dozvolio biti toliko praznovjeran pa do-ne-kle vjerovati u demokraciju, da je ipak ona neki mehanizam da se vladari previše ne osile. Nakon situacije sa Koronom ne vjerujem više ni u demokraciju i pitam se kako sam kao relatrivno star čovjek mogao biti tako naivan, pa sve do 47. godine vjerovati u demokraciju, pa makar ta vjera nebila potpuna nego samo djelomična.

Uglavnom, morate imati jaku vojsku.
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.
BritkiMozak
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Mood:
Has thanked: 140 times
Been thanked: 298 times

Post by BritkiMozak »

Superhik wrote: 31 Jul 2023, 20:46
insomnia wrote: 31 Jul 2023, 20:28 Naravno. I to nema veze sa islamom nego sa dominacijom i sto bi rekli “politickim islamom”. Svi ovi burkiniji, pokrivanja, klanjana po cesti, picke materine
Kultura dominacije nema obavezno uporište u vjeri. Nema problema na zapadu sa Bosnjacima, Malezijcima, Turcima, Cecenima, Dagestancima, Kurdima, Irancima. a može se reći i da Somalci, Sudanci.. nisu ni blizu bahati i agresivni kao Arapi.
Kod Arapa ti je ili će oni gaziti druge i utjerivati strahopoštovanje drugima ili........
Ima jedna arapska poslovica koja jako dobro oslikava arapski mentalitet, a ide ovako:

Ja protiv moga brata.
Moj brat i ja protiv našeg bratića.
Ja, moj brat i naš bratić protiv cijeloga svijeta.
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Da se ja pitam il da se udovoljava mojim zahtjevima, uveli bismo jedno 200k čečena il dagestanaca, il odakle je već onaj habib.
Svi mi se morete obratit
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9852 times
Been thanked: 11622 times

Re: Đaba će biti 10 milijuna Bošnjana, ako nećete imati jaku vojsku.

Post by Krokodil Behko »

BritkiMozak wrote: 01 Aug 2023, 09:03 Može Bošnjana biti 10 milijuna bez obzira preplanulih, crnih, žutih, ljubičastih, ovakih-onakih. Ali ako nećete imati snažnu ekonomiju koja će osigurati snažnu vojsku, nema vam sigurnosti.

Ništa ne vrijedi to što EUropska Unija ima 550 milijuna stanovnika kad nema zajedničku vojsku. Da nas recimo Rusija napadne, možete mislit kako bi nas SAD išao braniti. Da, ima onaj famozni peti članak o priskakanju u pomoć drugih NATO članica ako jedna od NATO država bude napadnuta, ali taj članak možemo objesiti mačku o rep. SAD se rastegao po cijelom svijetu. Po cijelom svijetu ima vojne baze i vodi ne znam koliko ratova ili zamrznutih sukoba.

Poslje ratova devedesetih, ne vjerujem nikome. Jedino sam si dozvolio biti toliko praznovjeran pa do-ne-kle vjerovati u demokraciju, da je ipak ona neki mehanizam da se vladari previše ne osile. Nakon situacije sa Koronom ne vjerujem više ni u demokraciju i pitam se kako sam kao relatrivno star čovjek mogao biti tako naivan, pa sve do 47. godine vjerovati u demokraciju, pa makar ta vjera nebila potpuna nego samo djelomična.

Uglavnom, morate imati jaku vojsku.

Pa ne treba nam baš toliko jaka vojska.
Dovoljno će biti, da snaga te vojske odvrati Srbiju od agresije.
Niko drugi nas neće napasti.

Što se ekonomije tiče, bila bi ona dosta jača, da nije ovakvo državno uređenje.
Najgora je Srbija. Najmanje plate i penzije na kontinentu, osim ako računamo i Dodikov feud.

Objektivno, BiH sa svim svojim resursima, mogla bi prehraniti u vrh glave između 7 i 8 miliona ljudi.
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6706 times

Post by greeneyes »

Ako dodju kakvi plaho jaki jal pametni mi cemo biti obicne sluge ☹️
Samo sabura
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser »

Ljudi iz ove čaršije ne valjaju ništa. Glasali su za kemaliste.

Koji će nam moj, imamo svoje komunjare.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9852 times
Been thanked: 11622 times

Post by Krokodil Behko »

greeneyes wrote: 01 Aug 2023, 09:34 Ako dodju kakvi plaho jaki jal pametni mi cemo biti obicne sluge ☹️

Bitna je i sloga :hm
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26099 times
Been thanked: 26724 times

Post by ironman »

Gledam u Turskoj,Adana.
Policija ide redom od radnje do radnje i skida natpise i reklame na arapskom jeziku.
dream of spring...
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22486 times
Been thanked: 20599 times
Status: Online

Post by Masamune »

Napad na Bošnjake
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser »

ironman wrote: 01 Aug 2023, 11:33 Gledam u Turskoj,Adana.
Policija ide redom od radnje do radnje i skida natpise i reklame na arapskom jeziku.
Adana, Izmir, Edirne.

Sve kemalističke utvrde.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”