Pitanja vezana za informatiku
Re: Pitanja vezana za informatiku
Što se tiče slika možeš koristiti Google Picasa ili neki sličan za import slika sa mobitela, kamere. Ne mora to biti Nokia Suite.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9622 times
- Been thanked: 11367 times
- Status: Offline
Jao imao sam to. Dobar je za editovanje - ko se snađe 
Ja imam običaj držati te programe jer čim prikačim mob, odmah mi sve povadi iz njega i sam soritra po folderima.

Ja imam običaj držati te programe jer čim prikačim mob, odmah mi sve povadi iz njega i sam soritra po folderima.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40706 times
- Been thanked: 27104 times
Nema dalje jednostavno i lakoMaja wrote:Pa što će ti program. Uzmeš USB kablo i povežeš mob i komp. Ako ti nikakav prozorčić ne iskoči odeš u Računar ili My computers i tu ga nađeš pa normalno otvoriš.
Ne traži savjet od zavidnika, niti pomoć od škrtice, niti obećanje od lažljivca.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7815 times
- Been thanked: 18413 times
Ja sam tako instalirala programe s nekih CD-ova koji su mi došli uz aparat kad sam ga kupila. Pola memorije mi zauzelo. Sve sam poslije obrisala i onda prebacivala preko kabla. A sad na laptopu samo gurnem karticu u njega.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Crkla mi Java

Šta je sad opet?
Odmah da kažem da sam je reinstalirao već

Šta je sad opet?
Odmah da kažem da sam je reinstalirao već

- Bla
- i dva polipa
- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Pa nije ti crkla java, nego ta aplikacija. 
Čim ti vidiš takvu grešku, koja bi se po svim pravilima trebala predvidjeti od strane programera, recimo da je ista loše iskodirana (ne vidi se sa slike koja je aplikacija u pitanju).

Čim ti vidiš takvu grešku, koja bi se po svim pravilima trebala predvidjeti od strane programera, recimo da je ista loše iskodirana (ne vidi se sa slike koja je aplikacija u pitanju).
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Multiplayer igrice. Ja sam tu godinama ali osim ponekad kad im na kratko padne server, ovo se sigurno nije dešavalo pa me je to i zbunilo.
http://www.flyordie.com/igre/
http://www.flyordie.com/igre/
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Ovo nije do sajta nego do jave. Sad tamo ima na stotine ljudi a meni je opet isto. Izguglao sam neke odgovore i šta ja znam... Da li je neko imao ovaj problem?
https://www.google.ba/search?q=invocati ... on+in+java
https://www.google.ba/search?q=invocati ... on+in+java
http://www.majorgeeks.com/mg/getmirror/javara,1.html
Probaj sa ovim izbrisati Javu sa računara. A onda skini samo najnoviju verzija sa java.com i koristi zadnju verziju web preglednika.
Probaj sa ovim izbrisati Javu sa računara. A onda skini samo najnoviju verzija sa java.com i koristi zadnju verziju web preglednika.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Eh, uspio sam s tim linkom brisati Javu ali kad sam je ponovo instalirao, sve je bilo isto. Skinuo sam downloader sa tog sajta pa sa njim ponovo instalirao i izgleda da sad fercera. 

- Bla
- i dva polipa
- Mood:
RuntimeException je poruka koju će java javiti kada se u aplikaciji desi nešto nepredviđeno tokom njenog izvršavanja. Pošto su te greške predvidljive, tj. programer mora predvidjeti da kada se to desi, da on sam ishendla grešku a ne da pusti da tako nešto iskoči krajnjem korisniku, samim tim je to bug u aplikaciji.
java.lang.reflect.InvocationTargetException konkretno kod pozivanja metode sa pogrešnim argumentima. Ne može se reći skršila se java, jer je to besmisleno. Nije to auto da se nešto kao kvari.
Digitalni podaci su prilično konzistentna stvar i osim ako ne pišeš po njima ili ako ne postoji neki hardverski kvar takve stvari se ni ne razmatraju. Kada koristiš neki program u javi koristiš java virtual mašinu da izvodi taj program i to je sve, ali ne mijenjaju se podaci samog java runtime environmenta.
Moguće je da je npr. aplikacija pisana za neku verziju jave korištenjem nekih features koji ne postoje u javi koja je instalirana kod tebe. Ali i to je opet programersko/aplikacijski problem, a ne problem same jave.
java.lang.reflect.InvocationTargetException konkretno kod pozivanja metode sa pogrešnim argumentima. Ne može se reći skršila se java, jer je to besmisleno. Nije to auto da se nešto kao kvari.
Digitalni podaci su prilično konzistentna stvar i osim ako ne pišeš po njima ili ako ne postoji neki hardverski kvar takve stvari se ni ne razmatraju. Kada koristiš neki program u javi koristiš java virtual mašinu da izvodi taj program i to je sve, ali ne mijenjaju se podaci samog java runtime environmenta.
Moguće je da je npr. aplikacija pisana za neku verziju jave korištenjem nekih features koji ne postoje u javi koja je instalirana kod tebe. Ali i to je opet programersko/aplikacijski problem, a ne problem same jave.
:

Ako je reinstalacija pomogla znači da je problem bio sa njegovim sistemom, da nije do aplikacije. Naravno da java može imati probleme i da se može "pokvariti".
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Dobro Bla, zahvaljujem se na preciznom pojašnjenju. 
Ali moraš biti svjestan da nismo svi toliko upućeni u informatiku a ima nas i koji nismo talentovani za to
Možda iz tih razloga i kažemo "pokvarilo se" jer iz našeg ugla gledano, lakše je tako izraziti se. U svakom slučaju nije bilo do zadnjeg korisnika a nekim čudom, pošto sam talentovan samo za iskomplicirati i na kraju nešto "pokvariti"

Ali moraš biti svjestan da nismo svi toliko upućeni u informatiku a ima nas i koji nismo talentovani za to

Možda iz tih razloga i kažemo "pokvarilo se" jer iz našeg ugla gledano, lakše je tako izraziti se. U svakom slučaju nije bilo do zadnjeg korisnika a nekim čudom, pošto sam talentovan samo za iskomplicirati i na kraju nešto "pokvariti"

Možda i jeste. Možda je na relaciji Java-sajt došlo do tog nekog, kako bih rekao... konflikt aplikacija/programa/brojkiAko je reinstalacija pomogla znači da je problem bio sa njegovim sistemom, da nije do aplikacije. Naravno da java može imati probleme i da se može "pokvariti".

- gejsha
- Inventar foruma
- Been thanked: 2 times
Kupila sam slušalice sa mikrofonom za računar i evo ne rade mi.. Ne vjerujem da su neispravne pa je li moguće da je kod mene otišao ovaj priključak na centralnoj za njih? Do čega bi moglo biti..
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
- Bla
- i dva polipa
- Mood:
a jesu li radile prije na tom mjestu?
:

-
pogledaj u control panel, opcije zvuka i promjeni da ti je zvuk na slusalicama, ako se nije automatski promjenilo..gejsha wrote:Kupila sam slušalice sa mikrofonom za računar i evo ne rade mi.. Ne vjerujem da su neispravne pa je li moguće da je kod mene otišao ovaj priključak na centralnoj za njih? Do čega bi moglo biti..
- gejsha
- Inventar foruma
Pa nisu, od kako sam probala ne radeBla wrote:a jesu li radile prije na tom mjestu?
Nije bilo automatski promijenjeno, evo sada sam postavila na slušalice, a i dalje se zvuk reproducira na zvučnicima.Blackhawk wrote:pogledaj u control panel, opcije zvuka i promjeni da ti je zvuk na slusalicama, ako se nije automatski promjenilo..gejsha wrote:Kupila sam slušalice sa mikrofonom za računar i evo ne rade mi.. Ne vjerujem da su neispravne pa je li moguće da je kod mene otišao ovaj priključak na centralnoj za njih? Do čega bi moglo biti..
- gejsha
- Inventar foruma
Sada čim postavim na slušalice ništa se ne čuje, a kada vratima na zvučnik, čuje se na zvučniku
-
Cek... jesu tebi i zvucnici ukopcani ili imas u centralnoj zvucnike ??
U koji dzek (rupu) si ukljucila slusalice ?
U koji dzek (rupu) si ukljucila slusalice ?
- Bla
- i dva polipa
- Mood:
Moraš malo slikovitije opisati jer može biti svašta, od banalnih stvari do ...
Npr. ako je računar u pitanju pa imaš na kućištu negdje s prednje strane "utičnice" za slušalice, moguće je da iste uopšte nisu spojene s pločom, tj. tvučnom kartom na njoj.
Ako je to slučaj, spoji slušalice s leđa računara.
Npr. ako je računar u pitanju pa imaš na kućištu negdje s prednje strane "utičnice" za slušalice, moguće je da iste uopšte nisu spojene s pločom, tj. tvučnom kartom na njoj.
Ako je to slučaj, spoji slušalice s leđa računara.
Last edited by Bla on 23 Oct 2013, 19:28, edited 1 time in total.
: