Bla wrote:Lakše je pomoći ako se postavi pitanje tako da se da i nekih info usput jer se manje stvari pretpostavlja a više ih se eventualno isključi kao mogućnost.
Npr. imam laptop, model taj i taj, računar taj i taj, koristim operativni sistem taj i taj, pa onda opišeš problem sa naznakom, prvi put to pokušavam ili nekad je radilo a sad neće itd.
Za početak ti slušalice spoji nazad a ne naprijed, jer ako je i onaj prednji spojen, to je svejedno, ali ako nije, onda nije svejedno. Dakle u zelenu nazad.
Ako možeš screenshot poslati iz Control Panel / Sound
Eh ovako..windows 7 je operativni sistem. centralna je marke twins ne znam baš da ti to nešto znači.
Problem je što sam kupila slušalice sa mikrofon koje ne rade, znači priključim ih u centralnu, i jednostavno ne funkcioniše.
A kada odem na control panel, postavke zvuka piše da su i mikrofon i slušalice ispravni.
Znači zvuk i dalje ide na zvučnike. Iako postavim da ide na slušalice, nekad ide na zvučnike, nekada se uopšte ne čuje zvuk, znači ni na zvučnike ni na slušalice svakako.
Pokušala sam spojiti slušalice i naprijed i nazad, ali neće.
Znači na slušalicama i mikrofonu imaju dva kabla, jedan crveni drugi zeleni, koji se naravno trebaju posebno ubaciti.
U control panelu u postavkama zvuka piše za slušalice prednja ploča i nacrtan zeleni kružić, a za mikrofon zadnja ploča i rozi kružić.Što bi bilo nemoguće, jer kablo je na kraju spojeno i ne bi moglo jedno ići naprijed drugo nazad ako me shvataš.ali ja sam probala i na zadnju i pednju rupicu i ne može.
Zvučnici su mi bili prikopčani u centralnu i sada sam ih isključila i probala sve ponovo sa slušalicama ali ne ide.
evo ti screenshot
evo kada odem na svojstva za slušalice
tako je sve isto i za mikrofon