Danas citam upala zena u Neretvu u Bakinoj luci i isplivala u Santicevoj. E sad, koji dio Santiceve, stari ili "novi"

Moderator: Krokodil Behko
I mene je to isto zaintrigiralo.Maja wrote: 10 May 2023, 18:42 Aha. A pricali su da ce Lidl biti u Razvitku.
Danas citam upala zena u Neretvu u Bakinoj luci i isplivala u Santicevoj. E sad, koji dio Santiceve, stari ili "novi"![]()
Poslije oslobodjenja Banjaluke, odmah vratiti stare nazive.Superhik wrote: 16 Jul 2023, 09:42 U Banjaluci interesantna stvar. Gradska naselja su preimenovana 90-tih: Mejdan u Obilicevo, Hiseta u Kocicev venac, Seher u srpske toplice, Budzak u Lazarevo.
Ma stvarno mi idu na kurac vise sa Srpstvom..Superhik wrote: 16 Jul 2023, 09:42 U Banjaluci interesantna stvar. Gradska naselja su preimenovana 90-tih: Mejdan u Obilicevo, Hiseta u Kocicev venac, Seher u srpske toplice, Budzak u Lazarevo. Lokalni Srbi koriste stare nazive i ismijavaju ove nove. Ali do momenta kada neki nesrbin, posebno Bosnjak kritikuje nove nazive naselja i onda naravno odbrana i potvrda novih naziva naselja. Znaci idiotizam se priznaje kao idiotizam samo u odredjenim internim okvirima. Idiotska imena ulica, naselja, gradova ce opstati dokle god postoji politicka konfrontacija i logika prsta u oko.
tako je. postaje navika a ne obaveza.nego .....
Navikasehohari wrote: 27 Jul 2023, 23:46 Ono što mene interesuje: Koliko su ti novi nazivi uopšte "prihvaćeni" u društvu?
Ulica odakle je moj otac je ostao promijenila ime, ali se opet svi drže starog naziva, nevezano da li se radi o Srbima ili Bošnjacima.
gdje se to vi radjate? na brodu, na plazi, u pecini ?!? cak i u sumi i na planinama postoje staze sa raznim imenima !Matan wrote: 04 Aug 2023, 10:56 Ja i svi moji pradjedovi su se rodili u ulici bez imena..
tako je najbolje..
i danas nema imena..
Na selu, koje ima dvije ulice, jedna se zvala ulica, sli ne zvanicno..Kent wrote: 04 Aug 2023, 11:00gdje se to vi radjate? na brodu, na plazi, u pecini ?!? cak i u sumi i na planinama postoje staze sa raznim imenima !Matan wrote: 04 Aug 2023, 10:56 Ja i svi moji pradjedovi su se rodili u ulici bez imena..
tako je najbolje..
i danas nema imena..
kakva je to ulica bez imena?
izvini nisam znao. da ne bi ispalo da nisam nikad selo vidio u zivotu ...sada se sjecam da je zaista tako. nacisto sam zaboravio. oprosti kume
Ne zivim ni ja na selu..Kent wrote: 04 Aug 2023, 11:11izvini nisam znao. da ne bi ispalo da nisam nikad selo vidio u zivotu ...sada se sjecam da je zaista tako. nacisto sam zaboravio. oprosti kume
nista licno protiv sela
moj san je da zivim na selu ali to je danas cisti luksuz
Kako bi ti napisao?Tokmak wrote: 10 May 2023, 22:07I mene je to isto zaintrigiralo.Maja wrote: 10 May 2023, 18:42 Aha. A pricali su da ce Lidl biti u Razvitku.
Danas citam upala zena u Neretvu u Bakinoj luci i isplivala u Santicevoj. E sad, koji dio Santiceve, stari ili "novi"![]()
![]()
Kaže vijest: "žena isplivala ispod Šantićeve ulice"...
Čuj isplivala ISPOD ulice![]()
Kako će majke ti isplivati ispod ulice...
A to je kod čitatelja bitno,u drugom planu je to što se sve sretno završilo![]()
neke i nisuVanilla wrote: 03 Aug 2023, 22:27 U Sarajevu su prihvaceni. Jedino sto cujem od starijih generacija da kazu, kad objasnjavaju gdje se neka ulica nalazi, ma to ti je prijeratna Djure Djakovica (npr.).
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests