Proljece, budjenje prirode: zuta, zelena
Ljeto, toplota: crvena
Jesen: naranzasta, braon
Zima, hladnoca: ljubicasta, plava, bijela (nije boja, znam, ali je bitna
Moderator: Krokodil Behko

ljubav je crvene bojeTrepavica wrote:crvenu kao vruću, toplu boju, boju ljubavi itd..
??Tempy wrote:ljubav je crvene bojeTrepavica wrote:crvenu kao vruću, toplu boju, boju ljubavi itd..
Ja ih bas imam tamo iz tih razloga...CRVENA
Boja ljubavi, emocija i žestine.. Ne preporuča se u spavaćim i radnim sobama.
Trepavica wrote:Ja ih bas imam tamo iz tih razloga...CRVENA
Boja ljubavi, emocija i žestine.. Ne preporuča se u spavaćim i radnim sobama.
U prevelikim količinama izaziva razdražljivost i hiperaktivnost
Tempy wrote:Trepavica wrote:Ja ih bas imam tamo iz tih razloga...CRVENA
Boja ljubavi, emocija i žestine.. Ne preporuča se u spavaćim i radnim sobama.U prevelikim količinama izaziva razdražljivost i hiperaktivnost

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Znači crvena izgleda kao bol? Zelena kao glatko?ina wrote: 05 Feb 2018, 14:00 Boje mozemo gledati drugacijim ocima i mi koji vidimo, tako da bi bilo potesko objasniti boje onim koji ne vide.
Mislim ipak da bih koristila opipljivost i mirise, mozda i zvukove.
Dodala im u ruke zemlju i objasnjavala. Travku ili list primjer... objasnila da su inace zeleni (ako zivi) a kad uvenu druge boje. I sve to dodavala u ruke. Primjer suho lisce.
Zapalila vatru i priblizila ruke toploti, asocirajuci na crvenu itd.

Rekla sam pribliziti, a ne oprzitiOblak wrote: 05 Feb 2018, 14:06Znači crvena izgleda kao bol? Zelena kao glatko?ina wrote: 05 Feb 2018, 14:00 Boje mozemo gledati drugacijim ocima i mi koji vidimo, tako da bi bilo potesko objasniti boje onim koji ne vide.
Dodala im u ruke zemlju i objasnjavala. Travku ili list primjer... objasnila da su inace zeleni (ako zivi) a kad uvenu druge boje. I sve to dodavala u ruke. Primjer suho lisce.
Zapalila vatru i priblizila ruke toploti, asocirajuci na crvenu itd.![]()
Jesi li sigurna da bi mu imalo jasnije bilo na šta te boje liče?ina wrote: 05 Feb 2018, 14:14Rekla sam pribliziti, a ne oprzitiOblak wrote: 05 Feb 2018, 14:06Znači crvena izgleda kao bol? Zelena kao glatko?ina wrote: 05 Feb 2018, 14:00 Boje mozemo gledati drugacijim ocima i mi koji vidimo, tako da bi bilo potesko objasniti boje onim koji ne vide.
Eto crvenu bih mogla objasniti i ono kad se postidis pa ti obrazi zarumene.
Zelenu uglavnom kao zivot, nesto zivo.
Smedju kao nesto bezzivotno.

Oblak wrote: 05 Feb 2018, 14:15Jesi li sigurna da bi mu imalo jasnije bilo na šta te boje liče?ina wrote: 05 Feb 2018, 14:14Rekla sam pribliziti, a ne oprzitiOblak wrote: 05 Feb 2018, 14:06Znači crvena izgleda kao bol? Zelena kao glatko?ina wrote: 05 Feb 2018, 14:00 Boje mozemo gledati drugacijim ocima i mi koji vidimo, tako da bi bilo potesko objasniti boje onim koji ne vide.
Eto crvenu bih mogla objasniti i ono kad se postidis pa ti obrazi zarumene.
Zelenu uglavnom kao zivot, nesto zivo.
Smedju kao nesto bezzivotno.
Recimo, daš mu nešto drugo smeđe u ruku poslije, nešto što je mekano, a on nikako to ne može sa smeđim povezati jer smeđe je njemu samo suho i hrapavo, krhko...