A na djulagu nista?Julia-Klara wrote: 07 Aug 2023, 11:49 ja kad bih otisla s Tricom na kafu sve bih mislila na ovog misa s kapicom i torbicom, kako jede mrkvicu
![]()
Odmor u Hrvatskoj
Moderator: Krokodil Behko
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 51009 times
- Been thanked: 9075 times
- Status: Offline
Re: Odmor u Hrvatskoj
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

- seln
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 256 times
- Been thanked: 560 times
Naravno... nista nije preskupo ako se time moze izazvati zavist kolega i poznanika slikama na fejsu.
Za 3/5 spremni!
- Duh
- Inventar foruma

- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
i austrijanci ce kukati po novinama kako je skupo u hr...
a naplate ljeti apartman po 200 eura da setas i ljetujes po kisi, penjuci se na brda ko debil.
vase pare su vase...trosite gdje hocete.
sad su more hrvati oteli od juge, pa nije sada svacije.
ali vase je , ako ga smatrate vasim...platiti ste ionako uvijek morali.
ako vam je vase egejsko ili neumsko i to je ok.
a naplate ljeti apartman po 200 eura da setas i ljetujes po kisi, penjuci se na brda ko debil.
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3772 times
- Been thanked: 6930 times
Ma ja, navikli ljudi jeftino ljetovati..Duh wrote: 07 Aug 2023, 12:01 i austrijanci ce kukati po novinama kako je skupo u hr...
ono sa pola plate, se provedes na moru..
pa nek odu u Tirol na skijanje, pa ces vidjeti kakve su cijene..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
Upravo tako,Lavlje_srce wrote: 05 Aug 2023, 12:01 Bice im prazne plaze iduce godine. Lokalci idu na odmor u Italiju iz Istre jer im je jeftinije.![]()
uprska ih pohlepa.
Iako kvalitet hrane ima svoju cjenu ne treba prekomjerno pretjerivat.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Matan
- Sila nečista

Neki nikako da svate da se turizam ne odredjuje po najnizoj plateznoj moci..
i da nije cilj da siromasni idu da ljetuju..
vec je cij da se zaradi..
tako je u citavom svijetu..
Hrvatska je nekad bila dostupna najnizem sloju stanovnistva iz regije, sto zbog cijena, sto zbog blizine..
sad vise nije..
a dobro, neku su navikli da je turizam hrpa naslagani peskira na plazi..
prosla su ta vremena..
ko ima ljetovace, ko nema nece..
Hrvatska je nekad bila dostupna najnizem sloju stanovnistva iz regije, sto zbog cijena, sto zbog blizine..
sad vise nije..
prosla su ta vremena..
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times

Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Zanki
- saudade

- Has thanked: 27339 times
- Been thanked: 31345 times
Jes ti one kartonske kučice u Novalji poskupjela?Calla wrote: 07 Aug 2023, 12:25Upravo tako,Lavlje_srce wrote: 05 Aug 2023, 12:01 Bice im prazne plaze iduce godine. Lokalci idu na odmor u Italiju iz Istre jer im je jeftinije.![]()
uprska ih pohlepa.
Iako kvalitet hrane ima svoju cjenu ne treba prekomjerno pretjerivat.
imaj srca prema mladima
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
- Calla
- Legenda foruma

Bez obzira na sve, dajem ti za pravo da su cjene porasle u cjelom svjetu, iako sam dugogodisnja putoholicarka dobro odvagam cjenovnik ponude potraznje I kvaliteta.Matan wrote: 07 Aug 2023, 12:39 Neki nikako da svate da se turizam ne odredjuje po najnizoj plateznoj moci..
sad vise nije..
prosla su ta vremena..
Dat cu primjer iz licnog iskustva I ne mora to biti Hrvatsko more, inace zbog seminarskih putovanja cesto uporedujem hotelske smjestaje po Njemackoj recimo sta sam primjetila u kojem smjeru hotelijerstvo srlja,
U Februaru ove godine Hotel pullman u Stuttgartu 4 zvjezdice kojeg sam mogla godinama ispod 150 € sa doruckom ulovit za dvije osobe prije korone,
sad je skocio na220€.
To je okay neka je cjenovnik podignut ako je I servisni katalog ponude ostao isti kao prije korone
ali ako hotelski menadzment iskljuci 3 saune, isprazni bazen, I sve zjapi prazno a nosi pri bukiranju naziv Spa hotel I to opravda inflacijom e onda mi ne mozes povecavati cjenu boravka. Odnosno necu ti vise dolazit jer cu trazit za 220 € za noc bolju uslugu. I bolju ponudu I trazit cu dok ne pronadem . Ne treba se bezobrazluk pojedinaca bez razmisljanja tek tako podrzavat.
I da se pohvalim,
ovo je moj dugogodisnji Favorit Spa oaza Kempinski podigli su cjenu isto kao I svi hotelijeri na 50 € vise za noc po osobi nakon korone ali je sve tip top I ponuda i usluga I cak broji 5 zvjezdica I Spa je megalomania. Sve radi I unutra I vani.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Calla on 07 Aug 2023, 13:26, edited 1 time in total.
- seln
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 256 times
- Been thanked: 560 times
Right!Calla wrote: 07 Aug 2023, 13:15Bez obzira na sve, dajem ti za pravo da su cjene porasle u cjelom svjetu, iako sam dugogodisnja putoholicarka dobro odvagam cjenovnik ponude potraznje I kvalitet.Matan wrote: 07 Aug 2023, 12:39 Neki nikako da svate da se turizam ne odredjuje po najnizoj plateznoj moci..
sad vise nije..
prosla su ta vremena..
Dat cu primjer iz licnog iskustva I ne mora to biti Hrvatsko more, inace zbog seminarskih putovanja cesto uporedujem hotelske smjestaje po Njemackoj recimo sta sam primjetila u kojem smjeru hotelijerstvo srlja,
U Februaru ove godine Hotel pullman u Stuttgartu 4 zvjezdice kojeg sam mogla godinama ispod 150 € sa doruckom ulovit za dvije osobe prije korone,
sad je skocio na220€.
To je okay neka je cjenovnik podignut ako je I servisni katalog ponude ostao isti kao prije korone
ali ako hotelski menadzment iskljuci 3 saune, isprazni bazen, I sve zjapi prazno a nosi pri bukiranju naziv Spa hotel I to opravda inflacijom e onda mi ne mozes povecavati cjenu boravka. Odnosno necu ti vise dolazit jer cu trazit za 220 € za noc bolju uslugu. I bolji ponudu I trazit cu dok ne pronadem . Ne treba se bezobrazluk pojedinaca bez razmisljanja tek tako podrzavat.
Ja sam iz slicnih razloga prestao sa seminarskim turizmom.
Jebote, prije petnaestak godina si za 100 eura po danu mogao dobiti hotelski apartman sa direktnim izlazom u vrt.
Kad sam zadnji put bio, ima tome 5 godina, za 150 eura dobijes sobicu 3x4. I jos zabranjeno pusenje.
Plus, u jednom luksuznom privatnom hotelu u Melku, breakfast buffet je bio jedan posluzavnik sa dvije-tri vrste salame i sira, pored njega korpa sa zemickama.
Neki ljudi se fakat izgube od pohlepe.
Za 3/5 spremni!
- Calla
- Legenda foruma

To radi Agentura,a jebli sebe jesu cjene podigli,
ono ja nikad ne bih licno platila
A moram sacekat I zavrsetak sezone da vidim sta su za radili ove godine naspram prosle.
I nisu kucice od kartona
- Zanki
- saudade

Ok ok nemoj po glavi druže plaviCalla wrote: 07 Aug 2023, 13:31To radi Agentura,a jebli sebe jesu cjene podigli,Zanki wrote: 07 Aug 2023, 12:59
Jes ti one kartonske kučice u Novalji poskupjela?
imaj srca prema mladima![]()
ono ja nikad ne bih licno platila![]()
A moram sacekat I zavrsetak sezone da vidim sta su za radili ove godine naspram prosle.
I nisu kucice od kartona![]()
- Calla
- Legenda foruma

Može se I ovako upitat.
Jesul poskupile one luxuzne mini kucice
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2711 times
- Been thanked: 8437 times
Pa ne pisem i ne zanima me. Jel me mora zanimati?Nice wrote: 07 Aug 2023, 10:15Ali ne piše na temi i ne zna šta se dešavaDuminjo wrote: 06 Aug 2023, 14:57
Ubiše Tunis, Egipat i Turska.
U Hrvatsku idu oni koji nisu mrdnuli dalje iz sela i koji ne znaju da postoji neko drugo more osim jadrana.
Idu oni koji imaju malu djecu pa moraju birati njablize zbog djece.
Idu oni kojima slucajno ispadne par dana slobodnih pa onako neorganizivano se samo spuste na foru.
Idu hercegovci tzv jednodnevni izlet paradajz turisti.
Ostali, prosjecni ljudi koji redovno planiraju godisnje odmore, idu mahom dalje, cak i do Kube ili Juzne Afrike.
Sto se cijena tice, znas ono kad ljudi kazu "nije skupo ako valja".
E tako ti je sa Istambulom, Parizom, Barselonom i slicnima. Ljudi odu, plate, dozive nesto i prozive, valja..
Onda ti isti ljudi dodju iz takvih turistickih metropola u Tucepe i doceka ih isti racun. Sta imaju u Tucepima osim kamena i nadrkane granicne policije koja se prema tebi ponasa kao prema indijancu? Nema nista i zato mu je skupo.
Zato nije skupo samo Bosnji, nego je skupo i Nijemcu i Zagrebcanu.
Hrvatska ima jedan grad koji vrijedi obici a u tom gradu je nedavno covjek postavio video kako 4 sata parkinga placa 40€. Da ne znam kolko para imaš, skupo je. Ne dozvoljava ti mozak, ako si i malo normalan, da za 4 sata platis 40€ parking.
Da ti docaram
Otvorio Rum doo preduzece. Zadovoljava zene za pare.
Ti vidio kako Rum radi i mlati lovu pa se i ti odlucio da otvoris isto preduzece, jer, hvala bogu, imaš preduslove.
Podjes ti da radis, poso cvjeta, dokaze sa svih strana, sve super.
Nakon odredjenog vremena ti skontaš kako Rum naplacuje usluge 200€ po jednom zadovoljavanju a ti citavo vrijeme naplacujes po 50€.
Prvo dignes svoje usluge na 100€. Zene se malo zale, malo ne zale, ali opet ima posla jer jbg..zasvrbilo, potreba je.
Sljedecu godinu ti dignes na 200€, isto kao sto je kod Ruma. Zene se podju masovno zaliti, skoro svaka. I ona mladja i starija i brkata i depilirana i sisata i guzata..sve se zale kako je skupo.
Tvoje opravdanje "i kod Ruma je 200€, i kod Greenajsa je 200€, eto i kod mene je".. Al one se i dalje zale da je kod tebe skupo a kod njih dvojice nije. I tebi i dalje nije jasno zašto se one zale.
Sto se Hrvatske tice i hrvatskog mora, ta zemlja me apsolutno ne zanima. Osjeco bih se glupim kada bih tamo postrosio i jednu marku. Isto tako Imam jako lose misljenje o nasim ljudima koji idu u Hrvatsku na more.
Zato i ne pisem skoro nikada na ovoj temi nit imam pojma sta se haman desava.
Povuko me jedino ovaj tvoj neki snobisticki nastup prema Bosancima, njihovim ekonomskim prilikama i gledanje sa visine, kurcenjem nekim kao ti mozeš da platis i ti ces ici pa se neces ni zaliti, tako je kako jeste svuda jel.. sve poskupilo. A Bosanci se, po tebi, zale jer ne mogu da plate, nemaju primanja i slicno.
Mogu Bosnje itekako da Plate i sa manjin primanjima i sa kreditom ako treba ili na bilo koji nacin. Snadje se Bosnjo pa fino plati i spavanje i kafanu i hranu. Cujemo redovno od samih Hrvata kako Bosanci troše.
Sa druge strane, malo te i razumijem kada ovoliko braniš hrvatski turziam (poznato je da su bosanski Hrvati veci od Hrvata) i da hladno halališ svoje novce kako bi pogurao Hrvatsku jer bih i ja isto uradio da se prica o Neumu. Nikad se ne bih pozalio na bilo kakvu cijenu i opet bih isao tamo rado iz godine u godinu jer je za mene Neum u rangu Monaka, isto kao sto je za tebe Makarska u rangu Nice.![]()
Reagovah na ovo pišanje po sirotinji.
- Matan
- Sila nečista

Ma sve je poskupilo, najmanje 30%, od goriva pa hrane..Calla wrote: 07 Aug 2023, 13:15Bez obzira na sve, dajem ti za pravo da su cjene porasle u cjelom svjetu, iako sam dugogodisnja putoholicarka dobro odvagam cjenovnik ponude potraznje I kvaliteta.Matan wrote: 07 Aug 2023, 12:39 Neki nikako da svate da se turizam ne odredjuje po najnizoj plateznoj moci..
sad vise nije..
prosla su ta vremena..
sad je skocio na220€.
ali ako hotelski menadzment iskljuci 3 saune, isprazni bazen, I sve zjapi prazno a nosi pri bukiranju naziv Spa hotel I to opravda inflacijom e onda mi ne mozes povecavati cjenu boravka. Odnosno necu ti vise dolazit jer cu trazit za 220 € za noc bolju uslugu. I bolju ponudu I trazit cu dok ne pronadem . Ne treba se bezobrazluk pojedinaca bez razmisljanja tek tako podrzavat.
I da se pohvalim,
ovo je moj dugogodisnji Favorit Spa oaza Kempinski podigli su cjenu isto kao I svi hotelijeri na 50 € vise za noc po osobi nakon korone ali je sve tip top I ponuda i usluga I cak broji 5 zvjezdica I Spa je megalomania. Sve radi I unutra I vani. IMG-20230804-WA0035.jpgIMG-20230804-WA0036.jpgIMG_20230804_213142.jpgIMG_20230805_114414.jpgFB_IMG_1691331081570.jpg
u cijelome svijetu..
- Zanki
- saudade

Joj skroz san blesava, skužaj zezan seCalla wrote: 07 Aug 2023, 13:39Dobro, onda budi njeznija drugi put ,
![]()
Može se I ovako upitat.
Jesul poskupile one luxuzne mini kucice![]()
- BritkiMozak
- Osvježenje foruma

- Mood:
- Has thanked: 140 times
- Been thanked: 298 times
Čuo sam prije nekoliko dana na RTL-u da je osjetni postotak turista otišao iz HR zbog visokih cijena. Vlasnici turističkih objekata su im onda ponudili niže cijene, ali oni su svejedno otišli.
Razumijem vlasnike, sezona traje prekratko, digli su možda kredite za apartmane, ali ugostitelje ne razumijem nikako. Pa zamislite dva ojra jedna kugla sladoleda!!! I sad ako četveročlana obitelj želi polizati dvije kugle sladoleda dnevno, to je 16 ojra dnevno samo za sladoled. Pa gdje je ugostiteljima pamet!!!
I ne, nemogu se opravdavati cijenom goriva jer naše elektrane ne rade na plin, osim jedne termoelektrane-toplane koja je s mazuta prešla na plin, ali one se ionako aktiviraju kad je zima. Ostali izvori domače proizvodnje struje su termoelektrana na ugljen, nuklearka Krško i hidropotencijal. 30-50 posto energije uvozimo iz mađarske, koja značajan postotak struje dobiva iz nuklearnih elektrana. Plin se jedino upotrebljava za pečenje i kuhanje hrane, ali ako je riječ o nekom hotelu, hrana je samo dio hoteleske ponude.
A sigurno je i ovo hirovito vrijeme utjecalo da manje ljudi dođe u HR.
Razumijem vlasnike, sezona traje prekratko, digli su možda kredite za apartmane, ali ugostitelje ne razumijem nikako. Pa zamislite dva ojra jedna kugla sladoleda!!! I sad ako četveročlana obitelj želi polizati dvije kugle sladoleda dnevno, to je 16 ojra dnevno samo za sladoled. Pa gdje je ugostiteljima pamet!!!
I ne, nemogu se opravdavati cijenom goriva jer naše elektrane ne rade na plin, osim jedne termoelektrane-toplane koja je s mazuta prešla na plin, ali one se ionako aktiviraju kad je zima. Ostali izvori domače proizvodnje struje su termoelektrana na ugljen, nuklearka Krško i hidropotencijal. 30-50 posto energije uvozimo iz mađarske, koja značajan postotak struje dobiva iz nuklearnih elektrana. Plin se jedino upotrebljava za pečenje i kuhanje hrane, ali ako je riječ o nekom hotelu, hrana je samo dio hoteleske ponude.
A sigurno je i ovo hirovito vrijeme utjecalo da manje ljudi dođe u HR.
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14456 times
- Been thanked: 10000 times
koj Djulaga sad?ElTriconi wrote: 07 Aug 2023, 11:58A na djulagu nista?Julia-Klara wrote: 07 Aug 2023, 11:49 ja kad bih otisla s Tricom na kafu sve bih mislila na ovog misa s kapicom i torbicom, kako jede mrkvicu
![]()
![]()
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Matan
- Sila nečista

Evo sad se Austrijanci zale kao im je Italija skupa..
a ne pisu kako je sve u Austriji poskupilo..
a ne pisu kako je sve u Austriji poskupilo..
- ElTriconi
- Đulaga

- Mood:
- Has thanked: 51009 times
- Been thanked: 9075 times
Pise ispod nika, pored misa koji brsti mrkvu
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao