Da li je napokon otkriven lijek za rak?

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3879 times
Been thanked: 2918 times
Status: Offline

Re: NAPOKON: Vakcina protiv raka već se daje pacijentima

Post by Pasaga »

Rockefeller wrote:Znaci Pasaga da im je draze ljude pustiti da umru nego da zarade sitno? :D
Kolega,neznam sta je u pitanju.
U mnogo instituta u svjetu je dokazano da se od te biljke moze napraviti ne samo taj,vec i stotine drugih ljekova koji su od vitalnog interesa za covjecanstvo.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Rockefeller wrote:Znaci Pasaga da im je draze ljude pustiti da umru nego da zarade sitno? :D

To mozes pitati i ove sto prodaju cigarete. :oo
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

Na trafikama? :D

Jobs je umro od raka pankreasa. Da su ikako mogli sprijecili bi, jer je on bio jako vazan covjek i za americku ekonomiju i za americku politiku. Umro je prije dvie godine, znaci ne tako davno.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Post by dacina_curica »

Moze, moze...pocni sa tetama na crvenim kioscima pa onda lagano do vrha Philip Morrisa ilikogavec.... :oo

Jobs je ipak bio samo jedan obican covjek, nemoj se zavaravati. Americka ekonomija i politika su iz njega dobili onoliko koliko im je trebalo... :)
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

Ma do samog mr. Morisa. :valja

Je l' se meni samo cini ili je i Hugo Chavez umro od raka? :imex

Edit: provjerio i jeste.
Like Frankie said I did it my way!

Post by dacina_curica »

And your point is? :hm
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

od nečega se mora umrijeti :)
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14324 times
Been thanked: 9925 times

Post by Julia-Klara »

:hihi joj Bla ... svaka ti je zlatna (skoro svaka :rol )
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9505 times
Been thanked: 11245 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko »

Bla wrote:Lijek protiv raka je tako širok pojam, skoro pa kao da se kaže lijek protiv bolesti. :)
Ja se kao što rekoh, apsolutno ne razumijem oko ovoga, pa ne želim slagati teorije, nego samo da te pitam oko par principa/iskustava a u smislu neke logike.
Pretpostavljam da si čitao negdašnje SF časopise poput Siriusa?
Jel se sjećaš prognoza, kako će kompjuteri da se udruže pa da unište čovječanstvo? Eh sad, ne znam za tvoj komp ali ja svog mogu ištekati iz struje kad god poželim. Zapravo, želim reći, možda nam sada na ovom nivou tehnologije, izgleda prekomplicirano ovo sve oko mnogobrojnih vrsta raka ali možda će u budućnosti, to ipak biti neki univerzalan lijek. Ko bi prije 30 godina rekao, da će računari biti ovako napredni a jednostavni za to neko (bar osnovno) rukovanje. Helem, stoji li bar to da smo sa naukom još nedovoljno razvijeni za taj jednostavan a učinkovit lijek?
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

Nista vazmo Dacino. Samo ka'em da ga nisu tvoji (?) Ameri ubili. :ooo

i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Meni se kosi s logikom da se dvije različite stvari rješavaju istim sredstvom. Kao kad bi pokušavao jesti supu viljuškom. Haj recimo da su to neki budući nanoboti koji kolaju sistemom i rješavaju naše zdravstvene probleme. Opet mislim da bi taj svaki mikroskopski doktorčić morao za različite uzroke koristiti različite metode porpavke istih.
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Zar uzrok nije isti? Mislim na tu neku kiselost u organizmu?
Ne znam pa pitam jbg :D
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Ne znam baš neke detalje, ako gvorimo u karcinomima slučaj nekakvog nenormalnog rasta, tj. množenja nekakvih nenormalnih ćelija al' ne može se reći da su uzročnici isti baš kao što ni ćelije koje ga stvaraju (abnormalne ćelije iz epitelnog tkiva) nisu iste. Možda su kasnije manifestacije slične ili iste, al' nije logično da će uzrok pojave raka recimo na plućima, debelom crijevu itd... biti isti, jer ni ti dijelovi tijela nisu izloženi istim uslovima.
Dalia
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dalia »

Katja wrote:
Dalia wrote:Zar ne znaju već i ptice na grani da je lijek za rak davno otkriven, samo što farmaceutskim kompanijama nije u interesu da ga prodaju nama smrtnicima.
Da je to istina, zar ne bi farmaceutskim kompanijama bilo najviše u interesu da ga prodaju i tako zarađuju? :D
Otkad si ti tako naivna :hihi
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. :zubi
Dalia
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dalia »

Rockefeller wrote:Na trafikama? :D

Jobs je umro od raka pankreasa. Da su ikako mogli sprijecili bi, jer je on bio jako vazan covjek i za americku ekonomiju i za americku politiku. Umro je prije dvie godine, znaci ne tako davno.
Evo već dvije godine samo ga oplakuju i njega i Chaveza, ne znaju šta će bez njih :valja
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. :zubi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Doktori potvrdili... Hemoterapija ne pomaže ljudima?!

Post by Krokodil Behko »

Image

Alternativne terapije protiv raka rastu iznad 30 posto, ali ovi brojevi nikada nisu izašli u javnost. Zašto se hemoterapija uopšte odmah daje pacijentima kojima je dijagnosticiran rak? Zašto se pacijentima govori da će umrijeti i uz hemoterapiju kada je situacija sasvim suprotna?

Dok smo istraživali alternativne terapije koje je, između ostalog, koristila i glumica Suzanne Somers, naišli smo na doktore koji su očajnički htjeli srušiti njenu tvrdnju. Njihove su reakcije toliko nepromišljene da su slučajno otkrili rezultate istraživanja koji nisu bili nikako namijenjeni za javnost, prenosi Dnevno.hr.

"Pronašli smo otprilike 25 do 30 posto stanica raka koje su prestale rasti u jednom trenutku koje smo liječili tretmanima koji su zapravo izgledali kao da ništa ne pomažu. Dok su doktori otkrili koji pacijenti imaju rak koji se neće proširiti, odlučili su tretman primijeniti na sve. Dok neki ljudi misle kako je postotak od 30 posto mali, ovo je zapravo veći postotak izliječenja od liječenja hemoterapijom - posebno ako ste otkrili lijek koji traje više od pet godina".

Doslovno, dugoročni lijekovi protiv raka poboljšati će životni vijek za između tri do četiri posto. Kada se uporedi sa 30 posto, to postaje impresivan broj. Naravno, ovi se brojevi odnose na one koji navodno ne bi trebali ništa učiniti. Alternativne terapije protiv raka rastu iznad 30 posto, ali ovi brojevi nikada nisu izašle u javnost. Uprkos svim njihovim doktorskim obrazovanjima, niko zapravo ništa ne zna o doktoru Ottu Warburgu koji je dobio Nobelovu nagradu za otkriće uzroka raka, na koji uzrok su sve alternativne terapije fokusirane.

Zašto se hemoterapija uopšte odmah daje pacijentima kojima je dijagnosticiran rak? Zašto se pacijentima govori da će umrijeti i uz hemoterapiju kada je situacija sasvim suprotna?

Sjećam se komšije koji je obolio od raka kada sam bio dječak. Rekli su mu da ima samo šest mjeseci života uz hemoterapije. A bez nje možda samo sedmice. Odbio je hemoterapiju i danas živi sasvim normalno i sasvim zdravo. Počeo je uzgajati i organsku hranu.

Doktori, zapravo, stvarno nemaju pojma koja vrsta raka će napredovati, a koja neće. I zato se moramo pitati da li su rani testovi zaista dobra ideja. Pri ranijim testovima smo izloženi radijaciji, trovanju i ostalim nepodobnim stvarima, potičući zapravo rast raka, kada smo samo to mogli ostaviti na miru jer će vrlo vjerovatno nestati samo od sebe.

Doktori najčešće liječe anomalije koje vide na ranijim testovima, ali zapravo oni potiču rast tih anomalija.

U statistikama je također pokazano da ljudi umiru od tretmana, a ne od raka. Dokazano je da su hemoterapije jako štetne i slabe prirodne i zdrave stanice. To je sve potvrđeno u službenim dokumentima. Doktori u dokumentima potvrđuju da hemoterapije slabe stanice raka, ali zapravo napadaju stanice i ruše cijeli imunološki sistem čovjekai sprječavaju oporavak.

(Dnevno.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)
Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Doktori potvrdili... Hemoterapija ne pomaže ljudima?!

Post by Spanac_113 »

:zid :zid :zid :zid
pa ja ne znam ko ovo pise ebote. literature morsku milju a oni izvukli dvije i to pogresne.
:zid :zid :zid
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela »

Alternativna medicina sve vise uzima maha, po svaku cijenu nastoje potrati sve dobro naucne medicine. Ja bih bas voljela upoznati nekoga ko je cajevima izlijecio rak.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Na žalost, ne stoji ime autora teksta ali prije nekoliko dana, imali smo jedan članak o tome kako ovakvi tekstovi, završe i u profesionalnim zdravstvenim časopisima. Naravno, sve je oko biznisa i raznih interesnih sfera.

Možda ti bude zanimljivo pročitati. Na linku je ispod.

http://www.bosanski-forum.com/viewtopic ... 65&t=12142
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela »

S obzirom da je danas sve korumpirano uopste nije cudo ako ovakav jedan clanak zavrsi u zdravstvenom casopisu.
Mozda odskacem od teme ali eto moram reci, ovdje 99% pedijatara svajetuju hipp kasice za djecu. Mene je licno pitala dr. zast djetetu dajem domace sljive a ne kasicu jer je kao kasica bolja za probavu :??
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Post Reply

Return to “Zdravlje”