Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Chan wrote: 08 Aug 2023, 12:59
Ako neko ima nekretninu u Hrvatskoj, a recimo neki član uže porodice hoće da ode tamo na odmor iako on/ona nije vlasnik nekretnine, šta na granici treba predočiti od dokaza ako budu tražili?
Jesu li dovoljni podaci o adresi i vlasniku stana da se to provjeri u bazi šta već?
Ne treba nista ako ides u posjetu porodici.
Kao da oni na granici znaju jel vlasnik kuci ili ne.
Vise puta sam prelazio na Zupanji ,isao u Zg pa ostajao u kuci od tetke.
Koja je u to vrijeme bila u Tz.
Barem meni nisu nista trazili.
Zadnji puta msm 21'
Sad da li je Sengen promijenio nesto,ne znam.
Ako neko ima nekretninu u Hrvatskoj, a recimo neki član uže porodice hoće da ode tamo na odmor iako on/ona nije vlasnik nekretnine, šta na granici treba predočiti od dokaza ako budu tražili?
Jesu li dovoljni podaci o adresi i vlasniku stana da se to provjeri u bazi šta već?
Zadnji puta msm 21'
Kažu da su to sad znatno pooštrili i da baš znaju peglati na granici.
U pitanju je stan od mog buraza koji tad neće biti tu, pa smo se dogovorili da mi odemo dole u oktobru na jednosedmični odmor, ali nam ovo nije jasno ak budu šta tražili.
Ma hajd valjda neće kad vide malo dijete.
ironman wrote: 08 Aug 2023, 13:04
Zadnji puta msm 21'
Kažu da su to sad znatno pooštrili i da baš znaju peglati na granici.
U pitanju je stan od mog buraza koji tad neće biti tu, pa smo se dogovorili da mi odemo dole u oktobru na jednosedmični odmor, ali nam ovo nije jasno ak budu šta tražili.
Ma hajd valjda neće kad vide malo dijete.
Ne vjerujem da ce ista traziti.
Porodicna posjeta.
Opet,najsigurnije pozoves neki od granicnih prelaza nasih.
2min razgovora,rijesis dilemu.
Calla wrote: 08 Aug 2023, 13:49
Kako je u Ore Beach, kad si bio zadnji put tamo??
Bio u prolazu 2021. Peljesac je prelijep,za mene barem.
Proveo sam dva dana ..kod para koji izdaje sobe i zivi tu preko ljeta a inace hrvatski imigranti iz Kanade..
Vece sa gazdom bilo nezaboravno. Radio do penzije na onim brodovima sto love krabe tamo oko Aleutskih otoka ..
Nista. Od stotina puta me mozda 3 puta pitao gdje idem. Kuci svojoj il kod oca kazem i cao. Nikakvi papiri, nista. Ni djeci, 300 puta su presli i vodili masu raje...
Zanki wrote: 08 Aug 2023, 14:56
Zato što znaju da ideš uvik na istoj adresi, on će prvi puta sam dok nema nikog, mora biti prijavljen od vlasnika...
Al sredit će se
Pa prijavice se. Ima brat pravo cini mi se do 15 osoba godisnje bez takse... Ako je na njemu nekretnina.
Zanki wrote: 08 Aug 2023, 14:56
Zato što znaju da ideš uvik na istoj adresi, on će prvi puta sam dok nema nikog, mora biti prijavljen od vlasnika...
Al sredit će se
Pa prijavice se. Ima brat pravo cini mi se do 15 osoba godisnje bez takse... Ako je na njemu nekretnina.
Al neće on biti tamo zato on pita, al ponit će dokumentaciju i možda ga i nazovu, u biti ne bi trebalo biti problema jer ipak su obitelj s malim ditetom.
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.
Al neće on biti tamo zato on pita, al ponit će dokumentaciju i možda ga i nazovu, u biti ne bi trebalo biti problema jer ipak su obitelj s malim ditetom.
Sta onda ove moje rade kuku, samo im se smjenjuju drugarice. Haj starija je prijavljena da zivi na adresi, mladja radi i prijavila se al ove sto dolaze dabogda da se iko prijavi. Sta me sad furas da napadam djecu.
Zanki wrote: 08 Aug 2023, 15:00
Sta onda ove moje rade kuku, samo im se smjenjuju drugarice. Haj starija je prijavljena da zivi na adresi, mladja radi i prijavila se al ove sto dolaze dabogda da se iko prijavi. Sta me sad furas da napadam djecu.
Šta tie pa ok je samo pita čovik ja kažem ono kako ide ovdje nemoj me ružit
Terajte vi kako znate amaan, dobro meni kad ne dolazim na ovu temu
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.