Javni saobraćaj

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9622 times
Been thanked: 11365 times
Status: Offline

Sarajevo: Stravični sudar dva tramvaja, 40 povrijeđenih

Post by Krokodil Behko »

Image

Više osoba povrijeđeno je u sudaru dva tramvaja u Sarajevu kod Tehničke škole koji se desio danas oko 14 sati.

Potparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić Agenciji Fena je kazao da se sudar tramvaja desio na skretnici prema željezničkoj stranici.

Na mjesto nesreće su stigla vozila hitne pomoći i policijska patrola.

Image
Image

Sudarili su se tramvaj broj tri koji je išao sa Barščaršije prema Ilidži i tramvaj broj četiri koji je s Ilidže išao prema Željezničkoj stanici.

Ekipe hitne pomoći intervenirale su na mjestu događaja, jedna osoba je prevezena u Zavod za hitnu medicinsku pomoć, a nekoliko osoba je prebaćeno na KUM i Opću bolnicu.

Image

Broj povrijeđenih u sudaru tramvaja u bh. prijestolnici Sarajevu povećao se na 45, rečeno je Anadolu Agency (AA) u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Isti izvor je naveo da bi se broj povrijeđenih mogao povećati te da, prema sadašnjim informacijama, nema životno ugroženih osoba.

U MUP-u KS tvrde da je o uzrocima nesreće u kojoj su se sudarila dva tramvaja za sada rano govoriti. Istraga je u toku.

Kako javlja reporter AA sa mjesta događaja, saobraćaj u tom dijelu grada je u kolapsu, a na šinskim vozilima koja su učestvovala u nezgodi pričinjena je veća materijalna šteta.

Image

Portparol JKP Gras Meliha Sabljić je, u izjavi za Anadolu Agency, saopćila da je u sudaru dva tramvaja na križanju ulice Zmaja od Bosne i ulice Halida Kajtaza u u Sarajevu povrijeđeno više osoba, a da uslijed udesa od 13:54 sati saobraća samo tramvaj na relaciji Ilidža-Čengić Vila.

Iz Grasa nisu dali precizne podatke o broju povrijeđenih, a policija vrši uviđaj na terenu.

Tramvaj garažnog broja 215, kojii se kretao iz pravca Baščaršije, sudario se sa tramvajem garažnog broja 228, koji je iz pravca Ilidže skretao prema Željezničkoj stanici u bh. prijestolnici.

Image

Image
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Re: Sarajevo: Stravični sudar dva tramvaja, 40 povrijeđenih

Post by Bla »

E ne mogu da vjerujem. Obistini se ono iz "Sasvim lično" Nedžada Begovića da je Sarajevo jedini grad u kojem su se dva tramvaja direktno sudarila. :ccc
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Bambi
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Bambi »

Brz oporavak im želim... Stvarno strašno :tuga
gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by gejsha »

Hvala Bogu pa nema životno ugroženih.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Ček, ček, sudeći po prvoj i petoj slici (ako ne računam malu sliku iznad teksta) Ovo se desilo na raskrsnici kod Zemaljskog muzeja? Ne znam. Jedan od ova dva vozača morao je imati zabranu prolaza na semaforu za tramvaje. Ali ne bi me iznenadilo i ako doznam da su oba imala dozvoljen prolaz.
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Na žuto/plavom piše da je "šestica" tj. da vozi na relaciji Ilidža-Skenderija i nije ni u kojem slučaju trebao skrenuti prema želj. stanici. Moguće da je vozač bio ubijeđen da vozi pravo a greškom šine bile postavljene na skretanje. Tako da nije do semafora, ili je greška vozača ili je neki kvar na skretnici.

Ne znam zašto u samom tekstu navode lažne navode da se radi o "četvorci". Vjerovatno zato što pišu napamet kao i obično. :D
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Bla wrote:Na žuto/plavom piše da je "šestica" tj. da vozi na relaciji Ilidža-Skenderija i nije ni u kojem slučaju trebao skrenuti prema želj. stanici. Moguće da je vozač bio ubijeđen da vozi pravo a greškom šine bile postavljene na skretanje. Tako da nije do semafora, ili je greška vozača ili je neki kvar na skretnici.

Ne znam zašto u samom tekstu navode lažne navode da se radi o "četvorci". Vjerovatno zato što pišu napamet kao i obično. :D
Pročitah tvoj post i isprva pomislih da sam ponovo (po ko zna koji put) površno pročitao tekst. Ali izgleda da nisam jer zaista piše da je četvorka. Moguće je da su novinari zabrljali. Logičnije mi djeluje to objašnjenje sa kvarom na skretnici. Možda su nešto popravljali pa zaboravili da vrate u pravo stanje :D
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

A evo otkriveni su uzroci sudara. Prvi manje vjerovatan i drugi više vjerovatan
Sudar je prouzrokovala automatska skretnica i to je treći slučaj u posljednje tri godine.
Kako saznaje "Dnevni avaz", tramvaje koji su se sudarili vozile su Devla Hećo i Sejda Hamzić.
:hihi
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Ma to je isključiva krivica vozačica. Naravno da se može pokvariti, ali ima 3 mjesta u gradu gdje treba obratiti pažnju. Prije su često tramvajdžije znali stati, izaći sa šipkom i ručno prebaciti skretnicu ako vide da nije u odgovarajućem položaju. Pa ne može se voziti tolike ljude i spavati.
Alexandar
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Alexandar »

samo sam doso da kazem da necu nista da kazem na cinjenicu da su vozile zene.

samo se kazalo. :kafa
Trepavica

Post by Trepavica »

Alexandar wrote:samo sam doso da kazem da necu nista da kazem na cinjenicu da su vozile zene.

Nesrece se desavaju i kada su vozaci muskarci...!
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

ali ne i katastrofe poput ove :ooo
Trepavica

Post by Trepavica »

Bla wrote:ali ne i katastrofe poput ove :ooo
Ne poput ove, ali puno vece i gore od ove !
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela »

Da ima zena katastrofa vozaca je istina ali ima i muskaraca. Vecinu nesreca prouzrokuju muskarci. A sto se tice nesrece, ako ste pratili vijesti onda znate da su u pitanju sine, skretnica koja nije obnovljena dugo vremena i na koju se upozoravalo, medjutim nadlezne nije bilo briga.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3895 times
Been thanked: 2930 times

Post by Pasaga »

Alexandar wrote:samo sam doso da kazem da necu nista da kazem na cinjenicu da su vozile zene.

...moja zena ...vozi dobro..... :)
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Vozač GRAS-a "prepolovio" "došljakinju" u trolejbusu

Post by Krokodil Behko »

Image

O tome šta sve trpe sarajevski putnici od strane vozača, revizora i drugih uposlenika GRAS-a, moglo bi se pisati svaki dan. Najnoviji slučaj maltretiranja putnika desio se prije dva dana u trolejbusu, nakon čega se redakciji DEPO Portala obratila putnica koje se našla na meti još jednog bahatog vozača.

Njeno pismo prenosimo u cjelosti...

Ovo je prostak, bahati i nekulturni vozač trolejbusa JKP Gras... Juče sam, prilikom dolaska na posao, doživjela neugodnu scenu, nažalost ne po prvi put u vozilima JKP Gras.

Dolaskom na posljednju trolejbusku stanicu, pokušavam izaći iz vozila na način što pritišćem taster (koji bi trebao da radi). Vrata se konačno otvaraju i gospodin ispred mene izlazi, dok su se vrata zatvorila u trenutku kada smo gospođa od nekih 60 godina i ja pokušale izaći. Ostale smo pola u vozilu, pola vani, trpeći fizičku bol, a potom je uslijedilo maltretiranje već pomenutog vozača. Dozivamo ga, i nas dvije i putnici koji su ispred vozila, kako bi nas „oslobodio“. Na to, uz vrlo uvredljiv i povišen ton, vozač nam kaže: „Kad ste znale doći u Sarajevo, morate se znati ponašati u troli“. Nastavio je galamiti dok je otvorio vrata i vrijeđati nas.

Prišla sam mu i kazala kako nije uredu da se tako ophodi prema putnicima, jer je kao vozač javnog gradskog prevoza dužan brinuti se i za sigurnost putnika, a ne dodatno ih još maltretirati. Gospodin prostak mi se nije htio predstaviti (iako bi trebalo da ima akreditaciju), kako bih podnijela žalbu njegovoj „ustanovi“. Napravila sam ove fotografije u nadi da će me moje kolege novinari i ostali sugrađani podržati, kako bismo spriječili dalje bahato i uvredljivo ponašanje uposlenika GRAS-a.

Nadam se da će ovo pročitati i vozač na kojeg se odnosi, kojeg želim podsjetiti da se kao radnik JKP Gras obavezao etičkim kodeksom iz člana 34. na „kulturno ponašanje“.

Želim mu reći da se ja itekako znam ponašati u vozilima javnog gradskog prevoza (i na ostalim mjestima) iako nisam iz Sarajeva i da sam tamo odakle sam došla naučena lijepom ponašanju i bontonu.

A šta ste vi naučili, „gospodine“?

Džana Gazibara Brkanić

Image
dacina_curica

Re: Vozač GRAS-a "prepolovio" "došljakinju" u trolejbusu

Post by dacina_curica »

Nu, Dzana pise. :ooo

P.S. nakon ovakvog naslova sam ocekivala red krvavih fotki sa lica mjesta ali Behko opet izradi. :ljut
Dalia
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dalia »

Joj naslova :plavi
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. :zubi
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Ne pomenuše da li je fizička bol bila od vrata ili PMSa.
Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja »

Ups. Malo prerano stisnuo onaj botun za zatvaranje vrata.
Post Reply

Return to “BiH”