Lavlje_srce wrote:
Imam problem s tim jer podrazumijeva da je zena inferiorna u odnosu na muskarca, a to cesto jednostavno nije tacno. Dakle mene neko moze eventualno udariti 1x (jedan put). To je sve. Ne vjerujem u razgovore rukama ili ne daj Boze sakama, suvise sam evoluirala za to, bez lazne skromnosti.
Žena u Islamu nije inferiorna. Ja svog muža volim! Meni nije teško kuhati, prati, održavati naš dom, čuvati njegov obraz, njegovu čast, njegov imetak.
A njemu nije teško da me takvu voli, da mi se zahvali pogledom, poklonom, zagrljajem. Divan je prema meni. Takmičimo se u tome.
Ako sastaviš dvije normalne osobe, bez obzira koje vjere bili, dobićeš skladan brak, baš onakav kakav propagira Kur'an.
Nikad nisam izašla iz kuće, a da mu se nisam javila! NIKAD! A nikad mi to nije naredio. Imam završen fakultet, imam sredstva, imam taj exit o kojem pričaš. Ali zbog te glupe porukice koju mu pošaljem, kad dođe s posla stoji na vratima i grli me 10 minuta. To Islam propagira. Budi dobra supruga. A dobra si ako si pažljiva prema njemu. Šta imam od toga što ću mu reći: "Neću da ti se javljam kad idem preći cestu da s mamom popijem kafu!" Jao, samosvjesna sam!
Poenta braka je biti s nekim jedno! Poenta je činiti nekog sretnim. A ako nađeš normalnu osobu, ta osoba će biti na tome zahvalna i trudit će se da ti to uzvrati. I eto ti savršen brak. Ne treba ti posao, diploma da bi bila samostalna. Treba ti normalna osoba, zdravi kriteriji za rezonovanje pri odabiru svom muza i to je to.
Ja se u ovom braku ne osjećam inferiornom, čak ni kad sam na koljenima i ribam pod. Ja sam u ovom braku
zaštićena i sigurna.
Odlutala sam od teme letve, ali morala sam se javiti, jer sam se osjećala prozvanom u ovom dijelu u kojem kažeš da je inferiorna.