Ljudi i dogadjaji/Životne priče

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9552 times
Been thanked: 11290 times
Status: Online

Nakon djevojke na kutiji tu je čovjek sa klupkom vune

Post by Krokodil Behko » 05 Nov 2013, 16:04

Image

Nakon Jelene Topić, koja je stajala na kutiji, novi protest, i to možda još čudniji u Prijedoru.
Luka Stanić iz prijedorskog naselja Petrovo protestuje ispred centralnog spomenika palim borcima u Prijedoru, zbog, kako kaže, “uvezanog kriminala u svim institucijama, od Elektrodistribucije do vlasti”.

Image

U rukama drži klupko vune i rukom pokazuje na gradsku upravu, čija zgrada je preko puta spomenika.

- Ja sam glasno govorio šta sam htio, a drugi su ćutali pa su postigli cilj, a ja nisam. Sada ću ja malo da ćutim, da koristim njihov taktiku i nadam se da će konačno klupko početi da se odmotava! Skrećem pažnju na kriminal, koji kreće iz Elektrodistribucije, a štite ga i pokrivaju sve institucije, kaže Luka Stanić.

On je već u dva navrata protestovao na centralnom gradskom trgu u Prijedoru, zbog nezadovoljstva, kako kaže, radom i načinom naplate za potrošenu električnu energiju.

Protivio se ugovoru o snabdijvanju električnom energijom, koji bi građani trebalo da potpisuju sa prijedorskom Elektrodistribucijom, jer, kako kaže, ugovor predstavlja iznudu, zbog čega je on pokrenuo peticiju protiv ovakvog vida naplate.

Luka kaže da je ovo nastavak neuspelih protesta, a stajaće pred spomenikom koliko bude imao snage.
(Doznajemo.com/Novosti.rs)

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40553 times
Been thanked: 26874 times

Re: Nakon djevojke na kutiji tu je čovjek sa klupkom vune

Post by Rum » 05 Nov 2013, 16:16

Nije vise zanimljivo isfurano :lud :lud :lud :lud sad je bezveze vise mislim :djed :grana :grana :grana :grana :grana :grana :grana
"Ti sa svakim - lijepo! i traži da se čine dobra djela, a neznalica se kloni!"

dacina_curica
Status: Offline

Post by dacina_curica » 05 Nov 2013, 16:20

Protest nikad nije isfuran. :klara

P.S. Sta bi s onog lika sto je klecao pred spomenikom "Branitelja Zvornika" :bua (pod mojim prozorom)?

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla » 05 Nov 2013, 17:12

ko da ih Terry Gilliam režira.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

dacina_curica

Post by dacina_curica » 05 Nov 2013, 17:16

Terry :srce

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7784 times
Been thanked: 18312 times

Post by Maja » 05 Nov 2013, 17:19

Od sutra i ja stojim na španskom trgu s kamenom u ruci.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 05 Nov 2013, 17:22

Ja bih morao ponijeti i cigare. Bit će mi dosadno bez sumnje.

dacina_curica

Post by dacina_curica » 05 Nov 2013, 17:23

Maja wrote:Od sutra i ja stojim na španskom trgu s kamenom u ruci.

Molim vas uslikajte je :oo

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla » 05 Nov 2013, 17:28

obeliks.gif
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 » 05 Nov 2013, 17:34

Sutra baba muze kravu.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7784 times
Been thanked: 18312 times

Post by Maja » 05 Nov 2013, 18:26

dacina_curica wrote:
Maja wrote:Od sutra i ja stojim na španskom trgu s kamenom u ruci.

Molim vas uslikajte je :oo
Zaboravila sam dodati da ću imati vreću na glavi.

Vijest u Avazu...

Djevojka s papirnatom vrećicom na glavi i kamenom u ruci nepomično stoji na španskom trgu

U ranim jutarnjim satima na mostarskom španskom trgu pojavila se još jedna djevojka koja svojim neobičnim performansom želi odaslati poruku u svijet.
Očevici kažu da je došla na trg u 6 i 10 gunđajući što je morala ustati tako rano, pozicirala pčelinju košnicu i popela se na istu. Iz torbe je izvadila vreću, te je brižljivo nabila na glavu, a zatim je iz te iste torbice izvukla poveći kamen, podigla iznad glave, tri puta napravila krug po zraku, pa ga spustila na nivo grudnog koša.
Oni koji su je vidjeli prije nego što je stavila vrećicu na glavu tvrde da ima oko trideset godina, te da je malo vjerovatno da je razlog njenog protesta izrada diplomskog rada.
Neki tvrde da djevojka drži vrećicu na glavi kako ne bi vidjela kako oni na vlasti ruše njenu državu. Drugi, pak, kamen u ruci vide kao kamen spoticanja, u smislu da mladi u našoj državi nemaju budućnost jer, unatoč diplomi, stanje u zemlji ih sprječava da grade karijeru.
Ispitali smo slučajne prolaznike i evo najzanimljivijih odgovora:

Hajro iz Mahale, 75 godina, penzioner:
Ma kakav protest moj sine. Sad je sezona kiseljenja kupusa, a u nje kamen u ruci. Sigurno je iz Dubrava pa reklamiše kupus.
(prilazi djevojci...a mala? pošto je vreća? Ne dobivši odgovor, odmahnuo je rukom i udaljio se)

Amar iz Cernice, 36 godina, nezaposlen:
Ta će onaaaa.... Majke mi moje ja sam sa 17 godina stajao na prvoj liniji, na kiši, snijegu, onom zvizdanu od kojeg mozak provre i ona da mi sad oe pametuje...idi mala u k....jes čula?

Devleta iz Šantićeve, 55 godina, članica Mostarskih kiša:
Podržavam mladu damu u njenom naumu. Mladi treba da se bore za svoju budućnost, na njima svijet ostaje. Ovo je žalosno šta nam oni gore rade. Žalosno!
(prilazi djevojci i kraj košnice spušta karanfil)

Milada iz Blagaja, 58 godina, čistačica u zgradi Federacije:
Možda cura hoće da se uda. Najprije će bit to. Ma da ti pravo kažem zaboli me ona stvar. Haj odo. Saće mi autobus.

Davor s Avenije, 42 godine, kostimograf u Kosači:
Šta god da je nagnalo dotičnu na ovaj čin treba da je podržimo. Osim vrećice i kamena, osobno mislim da i košnica ima neko značenje. Možda želi da izrazi kako joj je u glavi haos, kao košnica.

(ne, Fifi, ne valja to! Vuče pudlicu koja je upravo zapišala djevojčinu košnicu)

Šta je nagnalo mladu djevojku na ovaj čin ostaje nam da vidimo. A vi koji čitate ovaj članak, trčite na facebook i osnujte grupu podrške.

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 05 Nov 2013, 18:32

Svaka čast Majo. :D.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

dacina_curica

Post by dacina_curica » 05 Nov 2013, 18:52

Maja wrote:Milada iz Blagaja, 58 godina, čistačica u zgradi Federacije:
Možda cura hoće da se uda. Najprije će bit to. Ma da ti pravo kažem zaboli me ona stvar. Haj odo. Saće mi autobus.
Znala sam :ideja

Leb, jes' cuo? :oo

Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 3 times

Post by Bahra » 05 Nov 2013, 22:44

Ja mu klupka u p.m kao da je ukr'o.
Majo :valja
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 06 Nov 2013, 11:05

Majo, hahahahahhahhahahahah.... :valja
Image

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 06 Nov 2013, 12:12

Maja wrote: Ne dobivši odgovor, odmahnuo je rukom i udaljio se
:valja

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40553 times
Been thanked: 26874 times

Post by Rum » 06 Nov 2013, 19:53

:plavi
"Ti sa svakim - lijepo! i traži da se čine dobra djela, a neznalica se kloni!"

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Re: Ljudi i dogadjaji/Životne priče

Post by Peggy Sue » 12 Nov 2013, 11:27

Priča o jednom Čovjeku...

Mahnito neko vrijeme. Postalo je normalno da se čudimo normalnom. Tako se i ja iz prikrajka, a da on to ni ne zna, čudim jednom Čovjeku. Tačnije, dovim za njega, jer znam da bi ga to učinilo sretnim.

Čovjek živi sa svojom porodicom, u kući koju je naslijedio od oca. Ima troje djece i divnu ženu. Ima i onaj standardni problem - kako preživjeti dan, ali o tome ne priča. A i da priča ne biste mu vjerovali, jer se uvijek smije, a samo sit čovjek se smije, je li tako? Vrijedan je taj Čovjek. Bio je najbolji radnik u firmi, ali firma se raspade, on osta bez ono malo plate. Valja hraniti porodicu. A on i dalje nasmijan i zadovoljan. Zna Ko mu je to sve propisao, Ko mu je sudbinu skrojio.

Zazvoni tom Čovjeku telefon. Neki "strani" broj. Zovu ga da ga obavijeste da treba doći potpisati papire u vezi zemlje koja mu je ostala od oca. Samo da stavi potpis i zemlja je njegova. I to mnogo zemlje. Doboljno za 4 fudbalska stadiona. Čovjek kaže da će doći. Kaže, ali zna da to nije njegova zemlja. Zna da je tu zemlju njegov babo prodao prije više od 15 godina. Zna i ljude koji su tu zemlju kupili. A zna i da je došlo do greške u administraciji. Posudi pare za kartu, sjedne na autobus i preko granice. Nađe te ljude, objasni im da je došlo do greške i ponudi da odu zajedno ispraviti nepravdu. Nisu vjerovali dobroti koju su vidjeli ispred sebe. Tražili su objašnjenje, nisu krili čuđenje. Kako neko, ko nema od čega da živi pređe toliki put i "da" skoro milion koji je mogao zadržati za sebe??!! A Čovjek nije ni razmišljao o tome da bi zemlju mogao zadržati za sebe. To njemu i nije bilo neko iskušenje. Postupio je onako kako bi svaki Čovjek postupio. Ponudili su mu nagradu, ali je odbio sve osim putnih troškova. A i to bi odbio da novac nije posudio.

Danas taj čovjek ima svoju malu prodavnicu na pijaci. Prodaje sve i svašta. Prodaje?! Ne! Dijeli. Kaže ne može ostati ravnodušan na ljude koji mu svraćaju u radnju. Nedavno svratila starija žena, traži deke, kaže ukrali joj njene. A on deke i halali. Takav je.

Često razmišljam o njima. Skladna porodica, sretna. U kući vlada neka smirenost, sabur. Neobjašnjivo.
I ne znaju da mi pomažu da budem bolja osoba. Mislim na njih kad god se uhvatim u sitnim ovozemaljskim hirovima. I oni se bore za sve što imaju, a opet prvi pritrče u pomoć kad kome zatreba. Jednom sam i sama gledala kako daje, poklanja sto maraka nekom kome je tih sto maraka trebalo manje nego njemu. Znam da je za tih sto maraka radio mjesec dana. I opet ih s osmijehom daje. Ne - posuđuje. Nego daje.

To je priča o Čovjeku kojeg poznajem. Žao mi je što vam ne umijem bolje dočarati o kakvoj "ljudini" se radi.

Dragi Čovječe, neka dragi Allah čuva i tebe i tvoju porodicu. I neka te nagradi za sve što radiš. Amin!
Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Mlada čula Šabanovu pjesmu pa pobjegla sa vjenčanja

Post by Krokodil Behko » 14 Nov 2013, 22:32

Image

U Gornjem Milanovcu na vjenčanju koje se odigralo proteklog vikenda desio se nesvakidašnji događaj. Naime, kako pišu "Naše Novine", mlada je pobjegla usred proslave!

Sonja Stefanović, koja je trebalo da se uda za Miroslava Miletića, kada je muzika zasvirala pjesmu Šabana Šaulića “Skini prsten s desne ruke”, ustala je, bacila burmu i pobjegla s vjenčanja!

Mladoženja Miletić zajedno s mnogobrojnim gostima ostao je zbunjen, očekujući da mu se mlada vrati, a kad se to nije desilo, svi su se razišli.

- Znali smo da je snajka već imala nekoliko brakova i vanbračnih veza iza sebe, ali niko nije mogao ni da pretpostavi šta će se desiti. Blago rečeno, bili smo šokirani. Usred slavlja je pokupila poklone i otišla u nepoznatom pravcu. Ne treba ni govoriti da je svadba završena istog momenta. Mladoženja nas je nekoliko mjeseci prije vjenčanja uvjeravao da se ona promijenila i da joj se stare greške neće ponoviti – priča R. M., jedan od mladoženjinih rođaka.

Mladoženji, naravno, nije do priče i on danima, postiđen, ne izlazi iz svoje kuće.

- Miroslav ne želi ništa da kaže ovim povodom. Shvatite ga… On je želio najbolje, a vidite kako mu se vraća – kaže jedna od rođaka mladoženje.

pa eto, zena od rijeci...jeste se promijenila,i stare greske ne ponavlja...dosla tobe...

dacina_curica

Re: Mlada čula Šabanovu pjesmu pa pobjegla sa vjenčanja

Post by dacina_curica » 14 Nov 2013, 22:34

:valja :valja :valja

Post Reply

Return to “Mediji”