Kuda ide ova naša država?
Moderator: Krokodil Behko
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9872 times
- Been thanked: 11667 times
- Status: Offline
Re: Niti jedan bošnjački političar do sada nije procesuiran
Pa tako je i ovdje. Koliko ih je tuženo i koliko je istraga provedeno a na kraju ništa. Oni tuže jedni druge u zavisnosti od stranačke opredjeljenosti i na taj način, dodatno zatrpavaju sudstvo koje ionako nikoga od njih ne osuđuje. Prosto je nemoguće da je Nedžad Branković izbjegao kaznu.
Re: Kuda ide ova naša država?
Behko, nije to dupla tema i najmanje po tvom POTPUNO
Ta vijest se pojavila na stranici http://dosije.ba/kuda-ide-bih/ i ta vijest ima svog autora, koji nimalo nema isto mišljenje kao članovi ovog foruma.
Dakle, nemoj suditi vijest ili temu po približnom naslovu, to je moja sugestija a ti čini kako želiš.
Ta vijest se pojavila na stranici http://dosije.ba/kuda-ide-bih/ i ta vijest ima svog autora, koji nimalo nema isto mišljenje kao članovi ovog foruma.
Dakle, nemoj suditi vijest ili temu po približnom naslovu, to je moja sugestija a ti čini kako želiš.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
iako se i srbija i hrvatska odriču javnog utjecaja na bosnu, i srbi i hrvati unutar bosne su vezani uz svoje države van bosne i sanjaju o velikoj srbiji, odnosno o velikoj hrvatskoj!
i to nema veze sa narodom, već sa političarima i crkvom!
kao hrvat iz hrvatske bio sam užasnut sa detaljima života i ponašanjem ljudi u hercegovini,
oni jesu i dalje dobrodušni balkanci,prijazni otvoreni dok misle da si njihov,
u svim sporama života dominira crkva, sa velebnim izdanjima;
a ispričat će vam legende u borbi protiv turaka i otporu ustaša partizanima na kupresu,
i da ne pomenem kako postoje spomenici ustašama, a u birtijama slike ante pavelića i karte velike hrvatske!
ništa nije drugačije ni u tzv republici srpskoj, mada ih manje poznam, ali jednako im je živa legenda o turcima, a ćirilica i predizborni plakati jesu:
srpska kuća do srpske kuće!
naravno da je takav ekstremizam morao dovesti i treći, muslimansku stranu!
bosna danas je kaotićna,
u kladuši sam našao taj istinski duh stare bosne i nadam se da će se proširiti diljem bosne!
vaš forum jest poticaj!,
bez obzira na tihu podršku od strane hrvatske ili srbije, ne postoji više mogućnost rascjepljenja bosne, a na vama mladima je veliki posao da ponovo integrirate bosnu u jednu državu!
moguće je,
pogledajte švicarsku koja nema ni svoj jezik!
ok, tamo je jedna religija, ali pogledajte ameriku , mladu državu u kojoj su crnci bili robovi, a sada im je predsjednik crnac!
zajebite prošlost, okrenite se budućnosti!
i to nema veze sa narodom, već sa političarima i crkvom!
kao hrvat iz hrvatske bio sam užasnut sa detaljima života i ponašanjem ljudi u hercegovini,
oni jesu i dalje dobrodušni balkanci,prijazni otvoreni dok misle da si njihov,
u svim sporama života dominira crkva, sa velebnim izdanjima;
a ispričat će vam legende u borbi protiv turaka i otporu ustaša partizanima na kupresu,
i da ne pomenem kako postoje spomenici ustašama, a u birtijama slike ante pavelića i karte velike hrvatske!
ništa nije drugačije ni u tzv republici srpskoj, mada ih manje poznam, ali jednako im je živa legenda o turcima, a ćirilica i predizborni plakati jesu:
srpska kuća do srpske kuće!
naravno da je takav ekstremizam morao dovesti i treći, muslimansku stranu!
bosna danas je kaotićna,
u kladuši sam našao taj istinski duh stare bosne i nadam se da će se proširiti diljem bosne!
vaš forum jest poticaj!,
bez obzira na tihu podršku od strane hrvatske ili srbije, ne postoji više mogućnost rascjepljenja bosne, a na vama mladima je veliki posao da ponovo integrirate bosnu u jednu državu!
moguće je,
pogledajte švicarsku koja nema ni svoj jezik!
ok, tamo je jedna religija, ali pogledajte ameriku , mladu državu u kojoj su crnci bili robovi, a sada im je predsjednik crnac!
zajebite prošlost, okrenite se budućnosti!
Naslov je; Kuda ide ova naša država .
Ja kontam o kojoj je to državi riječ, jer nema političara u BiH od 1992 pa do danas da zagovara BiH već sve i jedan zagovara jedan određeni dio te zemlje - popravite me ako griješim.
Država je osuđena na propast ako nema državnika već sve sami nacio vođe a narod nesvjesno te nacio vođe podupire i brani iz petnih žila.
Ja kontam o kojoj je to državi riječ, jer nema političara u BiH od 1992 pa do danas da zagovara BiH već sve i jedan zagovara jedan određeni dio te zemlje - popravite me ako griješim.
Država je osuđena na propast ako nema državnika već sve sami nacio vođe a narod nesvjesno te nacio vođe podupire i brani iz petnih žila.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
na žalost, potpuno si u pravu, a ti političari egzistiraju zbog podrške hrvatske i srbije, izuzetak su novoproglašeni bošnjaci, koji kao treći entitet nemaju podrške od nikog!
problem nemogućnosti integrieta je najviše u religiji!
srbi pravoslavci, hrvati katolici, a muslimani bošnjaci!
bosnom trenutno upravljaju religije i sekularnost bosne kao počelo civilizirane države ne postoji!
na žalost u skoroj budućnosti ne vidim rješenje;
niti kuda ide bosna
problem nemogućnosti integrieta je najviše u religiji!
srbi pravoslavci, hrvati katolici, a muslimani bošnjaci!
bosnom trenutno upravljaju religije i sekularnost bosne kao počelo civilizirane države ne postoji!
na žalost u skoroj budućnosti ne vidim rješenje;
niti kuda ide bosna
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
da bar negdje ide, al' ne ide, stagnira
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Rockefeller
- Aktivni forumaš

Jedna od najdražih rečenica koju ja volim da citiram je: "... ali gubitnik sada biće kasnije pobjednik, u vremenima koja se mijenjaju."
To mi dodje onako kao citat iz Svetog pisma nekog kardinala ili iz Kur'ana nekog muftije. Nisam siguran ni odakle mi taj citat, ni da li je tačan, al' je ono što ja volim da citiram i da, u većini primjera samog sebe, ubjedjujem.
Tako je i sa Bosnom. Ne želim vjerovati da smo osudjeni gubitnici niti želim vjerovati da u Bosni nikada ništa neće uspjeti.
Bog nam je dao jedan vrlo rijedak gen, gen koji ljude predodredjuje da budu umjetnici, da tragaju za odgovorima na duhovna pitanja i da imaju prekrasan osjećaj za ljepotu. To je ono u šta ja vjerujem.
Za mene sva ova parodija, paranoja, košmar i sva ova ružna dešavanja u BiH znače proces. Ja vjerujem da smo mi u procesu, gradimo nacionalni karakter. I prije ili kasnije svi ovi problemi koje imamo će nam karakter učiniti toliko jakim da ćemo prije ili kasnije postati i duhovni i kulturni i umjetnički centar svijeta.
To je za mene ujedno i definicija BiH. A ja sam strpljiv čovjek. Ne mora ova Bosna doći za mog života, može i 200 godina poslije mene ali sam siguran da hoće.
Nije floskula, niti je neutemeljena mašta. Ja, kao neko ko solidno poznaje historiju ili bolje reći kronologiju nastanka današnjih država, znam šta je bila Francuska, znam šta je bila Amerika i znam šta je bio Rim, i sve druge značajne države svijeta su prolazile tako trnovit put da bi na kraju, tj. danas, postale ono što jesu.
Sa političarima ćemo mi lahko. Oni su zlo našeg društva. A zlo nikada ne pobjedjuje. Srpski i hrvatski narod u BiH će prije ili kasnije shvatiti da smo mi svi slični i sličniji jedni drugima nego Hrvatima ili Srbima, a oni koji ne shvate će otići u Srbiju ili Hrvatsku da žive i biće konačno sretni i zadovoljni svoji na svome.
To mi dodje onako kao citat iz Svetog pisma nekog kardinala ili iz Kur'ana nekog muftije. Nisam siguran ni odakle mi taj citat, ni da li je tačan, al' je ono što ja volim da citiram i da, u većini primjera samog sebe, ubjedjujem.
Tako je i sa Bosnom. Ne želim vjerovati da smo osudjeni gubitnici niti želim vjerovati da u Bosni nikada ništa neće uspjeti.
Bog nam je dao jedan vrlo rijedak gen, gen koji ljude predodredjuje da budu umjetnici, da tragaju za odgovorima na duhovna pitanja i da imaju prekrasan osjećaj za ljepotu. To je ono u šta ja vjerujem.
Za mene sva ova parodija, paranoja, košmar i sva ova ružna dešavanja u BiH znače proces. Ja vjerujem da smo mi u procesu, gradimo nacionalni karakter. I prije ili kasnije svi ovi problemi koje imamo će nam karakter učiniti toliko jakim da ćemo prije ili kasnije postati i duhovni i kulturni i umjetnički centar svijeta.
To je za mene ujedno i definicija BiH. A ja sam strpljiv čovjek. Ne mora ova Bosna doći za mog života, može i 200 godina poslije mene ali sam siguran da hoće.
Nije floskula, niti je neutemeljena mašta. Ja, kao neko ko solidno poznaje historiju ili bolje reći kronologiju nastanka današnjih država, znam šta je bila Francuska, znam šta je bila Amerika i znam šta je bio Rim, i sve druge značajne države svijeta su prolazile tako trnovit put da bi na kraju, tj. danas, postale ono što jesu.
Sa političarima ćemo mi lahko. Oni su zlo našeg društva. A zlo nikada ne pobjedjuje. Srpski i hrvatski narod u BiH će prije ili kasnije shvatiti da smo mi svi slični i sličniji jedni drugima nego Hrvatima ili Srbima, a oni koji ne shvate će otići u Srbiju ili Hrvatsku da žive i biće konačno sretni i zadovoljni svoji na svome.
Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

- Has thanked: 8067 times
- Been thanked: 19084 times
Samo jedan posto građana BiH osjeća se sretnim

Rezultati opsežnog istraživanja koje je provela agencija za ispitivanje javnog mjenja “Prism Research” za potrebe Ujedinjenih naroda (UN) pokazali su da se polovina građana u Bosni i Hercegovini osjeća letargičnim, odnosno nezadovoljnim svojim životima i uslovima u kojima žive, javlja Anadolu Agency (AA).
Prema ovom istraživanju, na pitanje kako su se osjećali tokom prethodne godine, 50,2 posto građana BiH je odgovorilo da se osjećaju letargičnim, odnosno vrlo nezadovoljnim i ogorčenim životom i stanjem u kojem se nalaze.
Posmatrano po nacionalnoj pripadnosti, 54,1 posto Bošnjaka je kazalo da se osjeća letargičnima, 46,3 posto Srba i 41 posto Hrvata, kao i 53,5 posto onih koji se izjašnjavaju kao ostali.
Također, 7,2 posto građana je istaklo da su pesimistični po pitanju života u BiH, od čega se tako osjeća 5,2 posto Bošnjaka, 10,3 posto Hrvata, 9,8 Srba i 4,4 posto ostalih.
Pomenuto istraživanje javnog mnijenja u BiH je pokazalo da je u BiH vrlo visok procenat građana koji sebe smatraju depresivnim u suočavanju sa vlastitiom sudbinom, ali i sudbinom cijele zemlje i društva. Tako se u BiH 4,8 posto građana osjeća depresivnim, od čega se tako osjeća 5,6 posto Bošnjaka, 5,5 posto Hrvata, 3,4 posto Srba i 4,4 posto ostalih.
S druge strane, u BiH sebe sretnim smatra samo jedan posto građana, od čega Bošnjaci čine 0,8 posto, Hrvati 0,5 posto, Srbi 1,3 posto i ostali 3,5 posto. Stoga se može zaključiti da bez obzira na nacionalnu pripadnost, samo mali broj je onih koji sebe smatraju sretnima i zadovoljnima u BiH.
Također, isto istraživanje je pokazalo da više od polovine građana BiH vjeruje da im se u životu u odnosu na prethodne godine nije mnogo toga promijenilo te njih 52,2 posto smatra da je sve ostalo isto.
Štaviše, 10 posto bh. građana smatra da su stvari u njihovom životu mnogo gore i lošije nego prethodnih godina, od čega Bošnjaci čine 10,3 posto, Hrvati 10,2 posto, Srbi 8,8 posto i ostali 15,7 posto. Ovdje se posebno ističe loše stanje građana u BiH koji sebe svrstavaju u kategoriju ostalih.
Prema istraživanju “Prism Research”, skoro polovina građana BiH, odnosno njih 46,3 posto vjeruje da će stvari i naredne godine biti iste, dok njih 10,7 posto vjeruje da će biti čak i gore, od čega Bošnjaci čine 12,1 posto, Hrvati 8,3 posto, Srbi 8,5 posto i ostali 17,7 posto.
Vrlo je zanimljivo da ni bh. građani sa visokom stručnom spremom ne vjeruju da će naredne godine život u BiH biti bolji i kvalitetniji. Tako 58,6 posto visokoškolovanih bh. građana misli da će naredne godine biti isto kao i prethodne.
Također, 33,7 posto građana BiH je nezadovoljno financijskom situacijom u kojoj se nalazi, njih 24,7 posto vrlo je nezadovoljno, 23,3 posto niti zadovoljno niti nezadovoljno, 16,6 posto donekle zadovoljno i samo 1,7 posto onih koji su vrlo zadovoljni financijskim stanjem u kojem se nalaze.
Istraživanje javnog mijenja je pokazalo da su nezadovoljniji građani BiH koji žive na selima, pa tako je njih 61,1 posto nezadovljno financijskim stanjem u kojem se nalazi, dok je 55 posto građana u urbanom dijelu zemlje nezadovoljno svojim financijskim stanjem.
Također, posmatrano prema starosnoj dobi, najnezadovoljniji financijskom situacijom su bh. građani iznad 66 godina starosti, odnosno njih 66,5 posto, dok je takvih 47,5 posto u grupi građana između 18 i 35 godina starosti.
Zadovoljnih financijskom situacijom je 22,7 posto građana BiH između 18 i 35 godina, koji su ujedno kategorija stanovnika koja je najzadovoljnija svojima financijama, dok je takvih samo 12,1 posto građana starijih od 66 godina.
Posmatrano prema stepenu obrazovanja, najnezadovoljnjiji financijskom situacijom su građani BiH sa osnovnom i bez završene škole, i to njih 68,8 posto odnosno 66,6 posto, dok je najmanje nezadovoljnih onih sa visokom stručnom spremom, i to njih 31,1 posto.
S druge strane, zadovoljnih sa vlastitom financijskom situacijom je samo 12 odnosno 11,1 posto građana BiH sa osnovnom i bez završene škole, dok je 34,5 posto građana sa visokom stručnom spremom zadovoljno vlastitim financijskim bilansom.
Pomenuto istraživanje je provela agencija “Prism Research” u periodu od 7. do 22. maja 2013. godine. Istraživanje je provedeno metodom intervjua i slučajnog odabira na uzorku od 1.500 osoba starijih od 18 godina iz cijele BiH.
(AA/md)
-
dacina_curica
Re: Samo jedan posto građana BiH osjeća se sretnim
Pa Maja je uvijek sretna a nije političar. 
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
-
dacina_curica
- Heidi
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 7 times
Geni bona
Poskocim kad mi neko aktivira i ono pola
Poskocim kad mi neko aktivira i ono pola
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
..rum je garant tu..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9872 times
- Been thanked: 11667 times
Građani BiH najviše vjeruju policiji i vjerskim liderima

Rezultati opsežnog istraživanja koje je provela agencija za ispitivanje javnog mjenja “Prism Research” za potrebe Ujedinjenih naroda (UN) pokazali su da većina građana u cijeloj Bosni i Hercegovini najviše vjeruje policiji i vjerskim liderima, a najmanje političkim partijama, javlja Anadolija.
Prema ovom istraživanju, 51,8 posto građana je izjavilo da vjeruje policiji, dok isto to tvrdi i 42,7 posto građana za vjerske lidere i predstavnike vjerskih institucija u zemlji.
Povjerenje u OHR
Nakon toga slijedi Evropska unija (EU) u koju vjeruje 39 posto bh. građana, pa vojska u koju vjeruje 37,4 posto građana, Ujedinjeni narodi (UN) sa 31,2 posto i sudovi u koje vjeruje 29,1 posto bh. građana.
Zanimljivo je da oko jedna trećina građana u BiH vjeruje u međunarodnu zajednicu, pa tako 24,7 posto građana BiH ističe da imaju povjerenje u OHR, dok u Tribunal u Hagu vjeruje 23,4 posto građana.
S druge strane, građani BiH najmanje vjeruju političarima i političkim partijama, pa tako samo 14 posto građana vjeruje Vijeću ministara BiH i 11,4 posto političkim partijama u zemlji.
Prema tome, može se zaključiti da građani BiH svih nacionalnosti četiri odnosno pet puta više vjeruju policiji i vjerskih čelnicima nego političarima i političkim partijama.
Posmatrano s aspekta nacionale pripadnosti, Bošnjaci najviše vjeruju vojsci, Hrvati imaju povjerenje u Evropsku uniju, Srbi u policiju i građani iz reda ostalih u policiju.
Naime, većina Bošnjaka najviše vjeruje vojsci i policiji, i to njih 45,9 odnosno 45,5 posto, dok najmanje povjerenja imaju u političke partije i to njih 10,8 posto.
Hrvati u BiH najviše povjerenja imaju u Evropsku uniju i vjerske lidere, i to 58,4 posto odnosno 57,1 posto, dok pak, kao i Bošnjaci, najmanje vjeruju političkim partijama i to njih 17,6 posto.
Srbi u BiH najviše vjeruju u policiju i vjerske lidere, i to njih 63,5 posto odnosno 49,5 posto, dok najmanje vjeruju u Tribunal u Hagu i to samo njih 7,4 posto.
Građani BiH koji sebe svrstavaju u grupu ostalih najviše vjeruju policiji i općinskim vlastima, i to njih 60,8 odnosno 43,9 posto, dok pak najmanje povjerenja imaju u političke partije kao i većina građana BiH, i to njih 11,8 posto.
Vjera u EU
Isto istraživanje je pokazalo da 46,6 posto građana Federacije BiH vjeruje u EU kao i 37,2 posto građana Brčko Distrikta, dok 26,7 posto građana u Republici Srpskoj vjeruje u EU. Isto tako, 33,7 posto građana FBiH vjeruje u OHR, kao i 38,1 posto građana Brčko Distrikta, dok samo 8,8 posto građana RS-a vjeruje u OHR.
Istraživanje je pokazalo da među ženama i muškarcima u BiH postoje znatne razlike u pogledu osjećaja povjerenja prema određenim strukturama i ustanovama u zemlji. Tako 9,8 posto muškaraca vjeruje u političke partije dok žene više vjeruje političkim partijama, odnosno njih 12,9 posto. Također, žene u BiH više vjeruju vjerskim liderima, i to njih 44,9 posto, dok je kod muškaraca taj procenat 40,3 posto.
Isto tako, većina građana vjeruje da je njihov najveći problem korupcija, i to njih 72,4 posto, pa ekonomija 59 posto, politika 50,5 posto i kriminal 33,9 posto.
S druge strane, većina građana u BiH svih nacionalnosti smatra da su domaći političari odgovorniji od međunarodne zajednice za sve probleme s kojima se suočavaju nakon završetka rata.
Tako, primjerice, većina bh. građana tvrdi da su političari najodgovorniji za pomenute probleme, i to njih 86,2 posto, pa vlada koju odgovornom smatra 79,3 posto bh. građana i međunarodna zajednica 33,5 posto građana.
Pomenuto istraživanje je provela agencija "Prism Research” u periodu od 7. do 22. maja 2013. godine. Istraživanje je provedeno metodom intervjua i slučajnog odabira na uzorku od 1,500 osoba starijih od 18 godina iz cijele BiH.
Re: Građani BiH najviše vjeruju policiji i vjerskim liderima
...počinjem sumnjat u inteligenciju građana bih..
laganini wrote:...počinjem sumnjat u inteligenciju građana bih..
..skupljam karme..ne živi se od lipi riči..
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Ma policija je policija, šta ima njoj da se vjeruje ili ne. Obični izvršioci.
Tužioci su ti čije se (ne)povjerenje treba preispitati.
Tužioci su ti čije se (ne)povjerenje treba preispitati.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
-
Ciklama