I OVOG SU PUSTILIspacebound wrote: 12 Aug 2023, 13:31 Kazu cojk uhvacen s 800 kg droge prije 3 godine, hoda gradom. Sirotana uhvate s 2 metra drva bez cekica pa ode u prdekanu 2, 3 godine. I to mi drzava.
Crna hronika
Moderator: Krokodil Behko
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41974 times
- Been thanked: 28826 times
- Status: Offline
Re: Crna hronika
Jedna od najtežih kazni za čovjekovo srce jeste da ga Allah udalji od Kur'ana.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 15175 times
- Been thanked: 26209 times
Majke mi je Zibambve za to drzavetina
Toliko joj je bilo bitno da se nije htijela zamarati novim obrazlozenjem.
Prekopirala drugi slucaj.
Toliko joj je bilo bitno da se nije htijela zamarati novim obrazlozenjem.
Prekopirala drugi slucaj.
Dozvolite da se obratimo
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 797 times
- Been thanked: 285 times
Pa to ti je to. Zgnjavi kakvog jadnika kakvu jadnicu. A ovih jebenijih i opasnijih od njih se skloni i je zamjeraj se jer ne znaš može li te gdje sačekati u mraku.spacebound wrote: 12 Aug 2023, 13:31 Kazu cojk uhvacen s 800 kg droge prije 3 godine, hoda gradom. Sirotana uhvate s 2 metra drva bez cekica pa ode u prdekanu 2, 3 godine. I to mi drzava.
{code}
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10616 times
- Been thanked: 18194 times
Rum wrote: 12 Aug 2023, 13:32I OVOG SU PUSTILIspacebound wrote: 12 Aug 2023, 13:31 Kazu cojk uhvacen s 800 kg droge prije 3 godine, hoda gradom. Sirotana uhvate s 2 metra drva bez cekica pa ode u prdekanu 2, 3 godine. I to mi drzava.
Svi mi znamo da organizovani kriminal ne moze bez aminovanja od policajca, preko sudije do politicara i oni su svi u talu i dijele zaradu. Je li tako? Sto bi ga hapsili.? Usput ubije zenu, hajde, ni prva ni zadnja. Boga ti. Nek biznis ide.Tierra Caliente wrote: 12 Aug 2023, 13:34Pa to ti je to. Zgnjavi kakvog jadnika kakvu jadnicu. A ovih jebenijih i opasnijih od njih se skloni i je zamjeraj se jer ne znaš može li te gdje sačekati u mraku.spacebound wrote: 12 Aug 2023, 13:31 Kazu cojk uhvacen s 800 kg droge prije 3 godine, hoda gradom. Sirotana uhvate s 2 metra drva bez cekica pa ode u prdekanu 2, 3 godine. I to mi drzava.
Od Mehe sto hoce djecu ugrijat nemaju koristi. Nek sjedi u prdekani.
...take me to Golden Gate, I will assimilate 

- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Koteljubi_kadnisamtu
- Inventar foruma

- Has thanked: 4309 times
- Been thanked: 2114 times
sinoć smo sve to fino pomeli ispod velikog bosanskog tepiha
Ko te jubi kad nisam tu jebla te beba ?
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 29684 times
- Been thanked: 8129 times
Tierra Caliente wrote: 12 Aug 2023, 00:47Kakvi impulsi. Odrastao bez majke, sa ocem ne prica 20 godina. Impulsi klošara...ulicara...bez roditelja...nikakvog autoriteta i uzora u životu... Društvo lažni jarani folovi golovi...droga...kriminal...Veca wrote: 11 Aug 2023, 22:53
...a sta cemo za muske impulse?!...na njima se slabo radi (svi su sami odgovorni za svoje impulse i trebaju na njima raditi) ................mnogi su jos uvijek lovci na zivotinje, da se prehrane?!
![]()
![]()
...bravo, ako si postao karakter, mozes biti ponosan na sebe! ...isto kao i ja!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Vanilla
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 5684 times
- Been thanked: 7146 times
I dalje u soku zbog ovoga sto se desilo nesretnoj zeni, koju nadlezni NISU zastitili....spacebound wrote: 11 Aug 2023, 20:44Meni se zeludac prevrnuo samo citajuci ovo. Zamislite vi 120 i kusur ljudi koji su lajkali tesko pretucenu lijepu, mladu zenu. Majku. Cija beba lezi na podu i place. Pucanj u njenu glavu. Njen mozak po podu. Lajk za ovih 150 kila smrdljivog smeca zbog cije smrti zalim jer prelako se to smece smrdljivo rijesilo belaja.Vanilla wrote: 11 Aug 2023, 20:23 Njeno ubistvo je prenosio uživo na Instagramu. On je prvo krvnički pretukao suprugu a potom ju, krvavu i sa brojnim povredama, snimao dok obamrla od udaraca i lica izobličenog od povreda, sjedi ispred kuće.
Ubica je potom uzeo pištolj, a u pozadini snimka se čuje dijete kako plače. Sulejmanović potom snima teško povrijeđenu suprugu uz riječi "gledajte, kad imate posla s +***** koja te prijavi policiji". Kako se moglo vidjeti na uznemirujućem snimku, on je pitao nesrećnu ženu zašto ga je prijavila policiji, a ona je odgovorila da se bojala za sebe i dijete.
"Bojala sam se za sebe i dijete"
- Bojala sam se, bojala sam se za sebe i dijete - teškom mukom rekla je ona, nakon čega joj je ubica hladnokrvno ispalio hitac u glavu.
Molim vas sve koji imate kceri pricajte, trubite, dobro gledajte, nek i one gledaju i paze kad biraju partnera. Jer nije monstrum samo ovaj ocigledni vec i svi tihi lajkaci i oni smjehuljeci na ovu i druge teske tragedije.
Ucite i sinove kako da tretiraju sve ljude oko sebe, ucite ih postovanju, samopostovanju, empatiji, ne odgajajte buduce nasilnike.
Jasno poslata poruka svim zenama koje trpe nasilje da nastave da trpe jer da bi prezivjele, uopste, najbolje im je da nikako ne reaguju, neka budu premlacene i zlostavljane.
Porazavajuce...
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4414 times
Gledaj ti debelog prdonje, propuho nakon 30 sekundiRum wrote: 12 Aug 2023, 13:32I OVOG SU PUSTILIspacebound wrote: 12 Aug 2023, 13:31 Kazu cojk uhvacen s 800 kg droge prije 3 godine, hoda gradom. Sirotana uhvate s 2 metra drva bez cekica pa ode u prdekanu 2, 3 godine. I to mi drzava.
Svi mi se morete obratit
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 25126 times
- Been thanked: 23104 times
Minuta šutnje + ukidanje vatrometa.
Sasvim dovoljno. I same Sarajlije kritikuju što to nije obilježeno na neki način na otvaranju festivala.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10013 times
Ma kako obiljezavanje. Ta nisu srpska deca
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 29684 times
- Been thanked: 8129 times
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
Hasan Jašarević je uprkos prijetnji pištoljem ubici iz Gradačca izdao ćorke umjesto prave municije i tako spasio neke živote
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hasan-j ... /230812069
https://www.klix.ba/vijesti/bih/hasan-j ... /230812069
- Skin
- Inventar foruma

- Has thanked: 2982 times
- Been thanked: 3430 times
- Zanki
- saudade

- Has thanked: 30937 times
- Been thanked: 35414 times
Neprirodno je da čovjek razmišlja kontra sebe, bolje ne šerati u buduće komentare posebno s licem.
Instead of saying "fuck off"
ask
"How can i help you to fuck off?"
Always be kind!
ask
"How can i help you to fuck off?"
Always be kind!
- Skin
- Inventar foruma

- Has thanked: 2982 times
- Been thanked: 3430 times
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sociolo ... e_vignette
Ubica iz Gradačca Nermin Sulejmanović prenosio je uživo svirepo ubistvo, a nakon toga se snimao u toku bijega. Dok se snimao sve je gledalo više hiljada ljudi, a što je najgore Sulejmanović je dobijao i podršku. Sociolog Vladimir Vasić upozorava na patološku i bolesnu stranu društvenih mreža.
"Ono što se desilo jučer je gnusan zločin, ali njegova okrutnost je još veća jer je ubica prenosio zločin, a još okrutnije je da je bilo osoba koje su to podržavale. To je patološka, bolesna strana društvenih mreža", govori Vasić.
Vasić kaže kako se zanemaruje kada se govori o potrebi da se nauče društvene mreže.
"Mislim da nam nedostaje dodatne edukacije, dodatne samosvijesti i ono što smo jučer pali na ispitu je osjećaj jednih prema drugim. Vidjeli ste zabrinjavajuće komentare, bilo je ljudi koji su podržavali monstruma, bilo je ljudi koji su likovali, radovali se događaju. To govori o vrijednosnoj krizi ovog društva ovdje i jednoj ozbiljnoj psihološkoj blokadi društva u kojem mi živimo", istakao je Vasić.
Sociolog Vladimir Vasić kaže kako se stalno u medijima spominju patološke teme, teme iz crne hronike, a niko nije sankcionisan za govor mržnje na internetu, za patološki narativ na internetu.
"Mislim da smo jučer doživjeli ozbiljan vrhunac samog zločina, ali ljudi i koji su to posmatrali. Ako nam ovo ne bude prekratnica onda smo počinili jedan produženi zločin", upozorava Vasić.
Upozorava da su društvene mreže nekontrolisane i haotično stanje i prosto se spremno i sklono targetiranju ljudi i da nadležni se moraju ozbiljno uključiti u problem u domenu cyber kriminala.
"Mi možemo i treba da osuđujemo, ali u ovoj državi postoje institucije koje se bave kriminaloškim aktivnostima i ne možemo mi suditi i presuditi. Moraju se poštovati institucije države", govori Vasić.
Vasić kaže kako se živi u društvu u kojem se nasilje toleriše i da instittucije ne reaguju adekvatno.
"Nemamo sankcionisanja govora mržnje, poziva na nasilje. Mi od ljudi u polugama vlasti čujemo govor mržnje, pozivanje na nasilje. Čujemo narativ koji nije u skladu sa normalnim ponašanjem. Kako onda da ne očekujemo od nekih skrivenih ljudi", zaključuje Vasić.
Ubica iz Gradačca Nermin Sulejmanović prenosio je uživo svirepo ubistvo, a nakon toga se snimao u toku bijega. Dok se snimao sve je gledalo više hiljada ljudi, a što je najgore Sulejmanović je dobijao i podršku. Sociolog Vladimir Vasić upozorava na patološku i bolesnu stranu društvenih mreža.
"Ono što se desilo jučer je gnusan zločin, ali njegova okrutnost je još veća jer je ubica prenosio zločin, a još okrutnije je da je bilo osoba koje su to podržavale. To je patološka, bolesna strana društvenih mreža", govori Vasić.
Vasić kaže kako se zanemaruje kada se govori o potrebi da se nauče društvene mreže.
"Mislim da nam nedostaje dodatne edukacije, dodatne samosvijesti i ono što smo jučer pali na ispitu je osjećaj jednih prema drugim. Vidjeli ste zabrinjavajuće komentare, bilo je ljudi koji su podržavali monstruma, bilo je ljudi koji su likovali, radovali se događaju. To govori o vrijednosnoj krizi ovog društva ovdje i jednoj ozbiljnoj psihološkoj blokadi društva u kojem mi živimo", istakao je Vasić.
Sociolog Vladimir Vasić kaže kako se stalno u medijima spominju patološke teme, teme iz crne hronike, a niko nije sankcionisan za govor mržnje na internetu, za patološki narativ na internetu.
"Mislim da smo jučer doživjeli ozbiljan vrhunac samog zločina, ali ljudi i koji su to posmatrali. Ako nam ovo ne bude prekratnica onda smo počinili jedan produženi zločin", upozorava Vasić.
Upozorava da su društvene mreže nekontrolisane i haotično stanje i prosto se spremno i sklono targetiranju ljudi i da nadležni se moraju ozbiljno uključiti u problem u domenu cyber kriminala.
"Mi možemo i treba da osuđujemo, ali u ovoj državi postoje institucije koje se bave kriminaloškim aktivnostima i ne možemo mi suditi i presuditi. Moraju se poštovati institucije države", govori Vasić.
Vasić kaže kako se živi u društvu u kojem se nasilje toleriše i da instittucije ne reaguju adekvatno.
"Nemamo sankcionisanja govora mržnje, poziva na nasilje. Mi od ljudi u polugama vlasti čujemo govor mržnje, pozivanje na nasilje. Čujemo narativ koji nije u skladu sa normalnim ponašanjem. Kako onda da ne očekujemo od nekih skrivenih ljudi", zaključuje Vasić.