Privatnost na netu
Moderator: Krokodil Behko
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

- Status: Offline
Re: Privatnost na netu
Stranka nas pratiKrokodil Behko wrote:Imati privatnost na netu je u medjuvremenu, postalo još teže. Google nas prati, fejs nas prati, ludaci nas prate, botovi nas prate. Forume i slične sajtove, počinjem doživljavati kao u onom filmu propovjednik u kojem se slobodnomisleći ljudi, kriju u suterenima. Na ovom svijetu, stvarno je puno zahlupanih ljudi. samo ih je na fejsu više od milijarde.
Kolega, molim vas da objasnite ovu vašu konstataciju.Jonas wrote:Privatnost je jako precjenjena na forumu.
Privatnost,naravno...kada ponekad citam pojedine postove,samo odmahnem glavom,s nevjericom sta sve ljudi iznose po forumu,i smatram to ne odgovornoscu,i ne zrelosti....postoje mnoge teme,na kojima se moze razmjeniti misljenje,i vidjeti koliko ko moze.......forum je zabava za mene u tisini,gdje se opustim,uz muziku,pisanje,igrice.....kada nemam volje za izlaske.
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
Znači mi privatnost na forumu, i volim ih upravo zato što su anonimni, niko te ne zna, plus imam malu fobiju od toga da me neko koga znam ne skonta na forumu, zato ne postavljam nikada slike, a rijetko pišem i o osobama koje poznajem, prijateljima i porodici, nekako mi to nije fer prema njima.
Ima jedna tema na jednom drugom forumu gdje cure pod raznim klonovima postavljaju svoje erotske slike, sise noge i guzice, i iako im se nikad ne vidi lice niti glava, uvijek sam razmišljala kako ih neko može prepoznati iz rl-a po građi tijela, tetovaži, dizajnu trosjeda, zavjesama itd.
Ima jedna tema na jednom drugom forumu gdje cure pod raznim klonovima postavljaju svoje erotske slike, sise noge i guzice, i iako im se nikad ne vidi lice niti glava, uvijek sam razmišljala kako ih neko može prepoznati iz rl-a po građi tijela, tetovaži, dizajnu trosjeda, zavjesama itd.
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. 
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8237 times
- Been thanked: 19384 times
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
a isto tako možete početi i da privlačite muškarce s drugih foruma... 
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Maja
- Administrator

Ma de ba.... pa to se moderatori kloniraju i stavljaju tuđe slike zarad aktivnosti na forumu 
Joj da je bar, neke se slikaju pa između nogu metnu ceduljicu sa svojim nickom, pa se neke uvijek slikaju u istoj prostoriji, fakat da ne povjeruješ ali etoMaja wrote:Ma de ba.... pa to se moderatori kloniraju i stavljaju tuđe slike zarad aktivnosti na forumu
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41560 times
- Been thanked: 28345 times
- Status: Online
Dalia wrote:Znači mi privatnost na forumu, i volim ih upravo zato što su anonimni, niko te ne zna, plus imam malu fobiju od toga da me neko koga znam ne skonta na forumu, zato ne postavljam nikada slike, a rijetko pišem i o osobama koje poznajem, prijateljima i porodici, nekako mi to nije fer prema njima.
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
Čudo mi još nijedan pm nije došao s pitanjem koji je forum, iako sam mislila da znate to već 
- Luna.
- Inventar foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
Garant onaj hrvatski... forum.hrDalia wrote:Čudo mi još nijedan pm nije došao s pitanjem koji je forum, iako sam mislila da znate to već
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Pa relativno se o velikom broju ljudi može štošta iskopati po netu, samo je pitanje koliko je ko vrijedan kopanja, tj. šta je njegova svrha itd.
U tim slučajevima skrivanje iza nicka ne predstavlja neku aman zaman stvar. Dovoljno je reći da ISP ima sasvim dovoljno podataka o vama da se ostalo lako uveže. Nije ni neka mudrolija.
A imao sam slučaj recimo kada ne postoji ni taj detalj preko ISP-a jer koristi tuđi account, pa se opet dođe i do imena i prezimena i lokacije, telefona...
U drugim državama je to još i jednostavnije, recimo predstavnicima zakona, jer se tamo kojekakvi transferi podataka snimaju, tj. service provideri moraju zakonski da bilježe i čuvaju stvari, dok kod nas toga još uvijek nema.
U tim slučajevima skrivanje iza nicka ne predstavlja neku aman zaman stvar. Dovoljno je reći da ISP ima sasvim dovoljno podataka o vama da se ostalo lako uveže. Nije ni neka mudrolija.
A imao sam slučaj recimo kada ne postoji ni taj detalj preko ISP-a jer koristi tuđi account, pa se opet dođe i do imena i prezimena i lokacije, telefona...
U drugim državama je to još i jednostavnije, recimo predstavnicima zakona, jer se tamo kojekakvi transferi podataka snimaju, tj. service provideri moraju zakonski da bilježe i čuvaju stvari, dok kod nas toga još uvijek nema.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10003 times
- Been thanked: 11893 times
E pa zato ja uvijek i kažem, da je istina najbolja krinka.
Svima govorim istinu, ne krijem se i opet mi niko ništa ne vjeruje
Svima govorim istinu, ne krijem se i opet mi niko ništa ne vjeruje
- Maja
- Administrator

Prepravih uvodni post 
Na ovu temu me potakla jedna forumašica s drugog foruma koja stalno piše o nekim ličnim tragedijama, ali ne na način da traži savjet od onih koji su prošli isto, nego piše tužne monologe, pa dok joj ostali pišu kako im je žao, ona na temi šta slušate lijepi vesele clipove i smajlije koji plešu.
Na ovu temu me potakla jedna forumašica s drugog foruma koja stalno piše o nekim ličnim tragedijama, ali ne na način da traži savjet od onih koji su prošli isto, nego piše tužne monologe, pa dok joj ostali pišu kako im je žao, ona na temi šta slušate lijepi vesele clipove i smajlije koji plešu.
-
Trepavica
Krokodil Behko wrote:E pa zato ja uvijek i kažem, da je istina najbolja krinka.
Svima govorim istinu, ne krijem se
I ja tako isto....negdje vec napisah i adresu kucnu dam...
U svakom slucaju, nema privatnosti u koristenju interneta...
-
Ciklama
Nije da se krijem, al' i ne idem za tim da se predstavljam imenom i prezimenom. Vrijeme uvijek doenese neka članove sa kojima se ostvari prijateljstvo, a ti forumaši opet imaju svoje prijatelje ... i eto, niko ne zna, a svako zna ... 
Nismo mi toliko interesantni da bi neko istraživao po netu o nama ...........
Nismo mi toliko interesantni da bi neko istraživao po netu o nama ...........
sve je stvar povjerenja..kod mene je diskrecija zagarantirana ..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times