Da li nas teretana čini zdravijim i jačim?
Moderator: Krokodil Behko
-
Ahhhhhhh
- Poneki mu pročitamo

- Status: Offline
Re: Da li nas teretana čini zdravijim i jačim?
Nemoj samo pretjerivati s gimnasticiranjem, povremeno napravi pauzu i popij šolju vrućeg čaja ili kafe...

What can change the nature of a man?
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41487 times
- Been thanked: 28279 times
- Status: Online
Za Behku postoji i lakSi put da dodjete do misica

Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
A šta kad budem morao skinuti majicu u "datom trenutku"? 
Furaću priču da je mršavost u modi pa koja padne nek padne odmah..
Furaću priču da je mršavost u modi pa koja padne nek padne odmah..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

I meni je bilo simpa kad sam pročitao. Čisto poželio da sam mlad i da mogu ponovo uraditi 60 čučnjeva. To bi bile dvije karte
Ali zbilja, treniram na svoj način. Penjem se uz brdo i spuštam više puta na dan i to iz rekreacije. Brdo nije ni blago. Bgm, čini mi se da ima i 35 stepeni nagiba. Plus razmrdavanje kičme. Još uvijek, mogu se sageti na način, da prstima dotaknem pod i to bez imalo savijanja u koljenima. Ono što bi se reklo "iz struka". Ok, meni to ide jer nemam stomaka ali ipak ima ih koji to ne mogu.. Ama to mogu učiniti i dvadeset puta za redom. Romberg uz podosta koncentracije, može biti negativan. 
-
Ahhhhhhh
- Poneki mu pročitamo

Ma, baš je dobra fora, oduševio sam se!
Iako penjanje i spuštanje uz/niz brdo nije uvijek optimalan oblik cardio vježbe (duga priča), ja ga lično isto veoma preferiram (uz regularni brzi hod) - pošto ti to odgovara, samo opali i ne daj se zbuniti! A, zbavi si bar nekakav set bućica, mogu se pronaći fini kompleti i po http://www.pik.ba/ i dodaj nekakve vježbe koje možeš raditi bez da ti agitiraju kičmu (npr. seated dumbbell press, dumbbell bench press, dumbbell shrugs, raznovrsne biceps & triceps dumbbell vježbe, možda i one arm dumbbell row itd. - prostom google pretragom dobićeš video tutorijale, da vidiš konkretno o čemu govorim). Dobio bi time mnogo benefita.
Iako penjanje i spuštanje uz/niz brdo nije uvijek optimalan oblik cardio vježbe (duga priča), ja ga lično isto veoma preferiram (uz regularni brzi hod) - pošto ti to odgovara, samo opali i ne daj se zbuniti! A, zbavi si bar nekakav set bućica, mogu se pronaći fini kompleti i po http://www.pik.ba/ i dodaj nekakve vježbe koje možeš raditi bez da ti agitiraju kičmu (npr. seated dumbbell press, dumbbell bench press, dumbbell shrugs, raznovrsne biceps & triceps dumbbell vježbe, možda i one arm dumbbell row itd. - prostom google pretragom dobićeš video tutorijale, da vidiš konkretno o čemu govorim). Dobio bi time mnogo benefita.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Ne znam da li sam pominjao, u posthospitalnom tretmanu, išao sam na te neke fizikalne tretmane. Uglavnom, sastojalo se od toga da me uključe u struju i odu na kafu
Šalu na stranu. Bila je tu jedna prateća pojava koja utiče na nervni sistem a zove se polineuropatija. Gadna je bila ali sam se obračunao s njom i to više nemam. Ostao je taj L5-S1 disk. Dakle, polineuropatija čini mišiće zgrčenim i slabim. Vjeruj, kad legnem na leđa i pokušam izbaciti nogu u stranu, nisam mogao ni pola kao što mogu sada. Ili noga u vis, max 45 stepeni. A danas, vježbao sam i tačno pod 90%. Želim reći, radim ove vježbe za koje sam dobio preporuku i još poneku usput. Sklekovi mi najgore idu i volio bih da nabavim onu gumicu za jačanje šaka. Znaš ona guma u vidu prstena/kruga koja se stalno pritišče? Eh to nikako da nađem u blizini.
-
Ahhhhhhh
- Poneki mu pročitamo

Znam tačno o čemu govoriš, prošao sam slične stvari kao dijete zbog brachial plexus povrede. Vjeruj mi, bućice i ove vježbe koje sam pominjao su ti "prirodni evolutivni korak", a uz adekvatne klupice/stolice se možeš vrlo dobro pozicionirati tako da praktično isključiš mogućnost agitacije kičme, ali se svakako konsultuj sa svojim fizioterapeutom.
A, "štipaljke" su generalno bolja stvar od guma i možeš to pronaći po eBayu, ukucaj samo npr. "hand grips" ili "grip wrist device", možeš ih dosta povoljno zbaviti, s tim da i rad s bućicama koji ti predlažem jača stisak kao lud... A, imaš i onu staru vježbu gdje uzmeš neki teg (a može i flaša s vodom, pegla, ili šta god imaš da ti pruža adekvatno opterećenja) i zavežeš ga špagom za šipku ili obrađen obli komad drveta i namotavaš i odmotavaš - zvuči jednostavno, ali radi posao!
A, "štipaljke" su generalno bolja stvar od guma i možeš to pronaći po eBayu, ukucaj samo npr. "hand grips" ili "grip wrist device", možeš ih dosta povoljno zbaviti, s tim da i rad s bućicama koji ti predlažem jača stisak kao lud... A, imaš i onu staru vježbu gdje uzmeš neki teg (a može i flaša s vodom, pegla, ili šta god imaš da ti pruža adekvatno opterećenja) i zavežeš ga špagom za šipku ili obrađen obli komad drveta i namotavaš i odmotavaš - zvuči jednostavno, ali radi posao!
-
Ahhhhhhh
- Poneki mu pročitamo

Zamislite, otkrili su do sada nepoznati (iako hipotezirani) ligament u koljenu:
http://newsfeed.time.com/2013/11/06/you ... body-part/
http://newsfeed.time.com/2013/11/06/you ... body-part/
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Pa ako su se ičega nasjeckali do sada... Baš čudno zvuči da se tek sada potvrđuje nešto takvo u anatomiji.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
-
Ahhhhhhh
- Poneki mu pročitamo

Pa, šta je tu čudno?
Iako znamo dosta, po meni je naivna pretpostavka da smo "mapirali sve što ima za mapirati" na tijelu, uključujući i ovako "očigledne" stvari. Nedavno su isto tako pronašli "novo" sočivo u oku (http://www.medicalnewstoday.com/articles/262013.php), a do prije deceniju i nešto nismo znali ni da je klitoris zapravo ogroman organ koji "mota" oko unutrašnje strane stomaka i da je "ono što se vidi" (a što mnogi opet nisu u stanju da lociraju, ahm...
) mali dio cijele "skalamerije".
Kada žena kaže da "ima leptiriće u stomaku" kad vidi osobu koja joj se dopada, nije riječ o ničemu drugom do seksualnoj ekscitaciji, tj. ekscitaciji tog dijela klitoralnog tkiva i, zapravo, formi "skrivene ženske erekcije". I da me sad neko ne optuži za "sexy off-topic", imam način i da ovaj podatak dovedem u direktnu vezu sa teretanom. Naime, upravo zbog ovog klitoralnog tkiva, određeni procenat žena doslovno doživljava orgazam prilikom vježbanja, a najčešće se to, očekivano, događa upravo prilikom vježbi adbomena - evo članka i o tome: http://www.medicalnewstoday.com/articles/243153.php! Zapravo, sad kad malo razmislim, trebao sam onim ženama što su vikale kako je fizička vježba zlo odmah dati ovu informaciju, jer ako bi im išta "OtvOrilO Oči" ("Big O" - Did you see what I did here?!
), onda je to ovo... 
Kada žena kaže da "ima leptiriće u stomaku" kad vidi osobu koja joj se dopada, nije riječ o ničemu drugom do seksualnoj ekscitaciji, tj. ekscitaciji tog dijela klitoralnog tkiva i, zapravo, formi "skrivene ženske erekcije". I da me sad neko ne optuži za "sexy off-topic", imam način i da ovaj podatak dovedem u direktnu vezu sa teretanom. Naime, upravo zbog ovog klitoralnog tkiva, određeni procenat žena doslovno doživljava orgazam prilikom vježbanja, a najčešće se to, očekivano, događa upravo prilikom vježbi adbomena - evo članka i o tome: http://www.medicalnewstoday.com/articles/243153.php! Zapravo, sad kad malo razmislim, trebao sam onim ženama što su vikale kako je fizička vježba zlo odmah dati ovu informaciju, jer ako bi im išta "OtvOrilO Oči" ("Big O" - Did you see what I did here?! What can change the nature of a man?
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Pa ne znam, u doba kada možeš vidjeti ne samo svaku ćeliju nego i njene dijelove ponaosob, to zvuči kao da se ne vidi drvo od šume.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
-
Ahhhhhhh
- Poneki mu pročitamo

Pa, praktično si odgovorio na svoje pitanje.
Osim toga, nije da je biološko tkivo baš tako precizno diferencirano - čitao sam nekad izjavu jednog (čini mi se neuro)hirurga koji je rekao nešto u stilu da pored svog znanja anatomije, uvijek postoje sitne individualne varijacije i da često "zasiječe i nada se najboljem".
Osim toga, nije da je biološko tkivo baš tako precizno diferencirano - čitao sam nekad izjavu jednog (čini mi se neuro)hirurga koji je rekao nešto u stilu da pored svog znanja anatomije, uvijek postoje sitne individualne varijacije i da često "zasiječe i nada se najboljem".
- Calla
- Legenda foruma

- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
ahm... ) mali dio cijele "skalamerije". Kada žena kaže da "ima leptiriće u stomaku" kad vidi osobu koja joj se dopada, nije riječ o ničemu drugom do seksualnoj ekscitaciji, tj. ekscitaciji tog dijela klitoralnog tkiva i, zapravo, formi "skrivene ženske erekcije". I da me sad neko ne optuži za "sexy off-topic", imam način i da ovaj podatak dovedem u direktnu vezu sa teretanom. Naime, upravo zbog ovog klitoralnog tkiva, određeni procenat žena doslovno doživljava orgazam prilikom vježbanja, a najčešće se to, očekivano, događa upravo prilikom vježbi adbomena - evo članka i o tome: http://www.medicalnewstoday.com/articles/243153.php! Zapravo, sad kad malo razmislim, trebao sam onim ženama što su vikale kako je fizička vježba zlo odmah dati ovu informaciju, jer ako bi im išta "OtvOrilO Oči" ("Big O" - Did you see what I did here?! ), onda je to ovo...
postovani Ahhhhhhh,,,a za sve ostale zenske koje ne vole fizicke vjezbe u teretanama postoje tako jednostavne spravice za klitoralne orgazme ,,
vjezbaonica pomocu vakumskih pumpi ili vibratora sa jacom frekvencijom
a cak ih je moguce spontano dobiti taj potajni orgazam za vrjeme vaznijeg ispita ,
kao rezultat prevelike napetosti nervnih stanica ..
postovani Ahhhhhhh,,,a za sve ostale zenske koje ne vole fizicke vjezbe u teretanama postoje tako jednostavne spravice za klitoralne orgazme ,,
vjezbaonica pomocu vakumskih pumpi ili vibratora sa jacom frekvencijom
a cak ih je moguce spontano dobiti taj potajni orgazam za vrjeme vaznijeg ispita ,
kao rezultat prevelike napetosti nervnih stanica ..
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
-
Ahhhhhhh
- Poneki mu pročitamo

Da, ali u teretani imaš zagarantovanu publiku! Beat that! 
-
Obrisan profil
-
Ahhhhhhh
- Poneki mu pročitamo

Jeste, naravno da je teretana zlo, ubija milione širom svijeta i tako to... ili bi to bila sedanternost/neaktivnost, hmmm...? Baš se pitam šta nauka ima o tome da kaže, ah, da nam je samo nekako to znati!