Sud u Štutgartu osudio je Cema M. (27) na dvije i po godine zbog krađe 135.000 eura iz firme Prosegur, decembra prošle godine.
Naime, riječ je o istoj firmi u kojoj je radila Mirnesa S., a Cem M. je svoju pljačku izveo mjesec i po dana nakon Mirnese, zbog čega mu je i suđeno.
Njemački mediji prenose da mu je Mirnesa na neki način bila uzor, te da je vjerovao da će se “izvući” bez ikakvih problema jer je riječ o daleko manjoj sumi.
Međutim, za presudu od dvije i po godine kaže da je previsoka i njegov advokat je već najavio žalbu, pišu Nezavisne.
Naime, on je 24.12. 2022. godine izveo pljačku, a zaposleni su tek četiri dana kasnije shvatili da nedostaje dio novca.
Istraga je policiju dovela do 27-godišnjeg mladića. On se u međuvremenu sam predao policiji. Sudija ga je pustio na uslovnu slobodu, ali niko ne zna šta se dogodilo s novcem, piše Bild.
Crna hronika
Moderator: Krokodil Behko
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
- Status: Offline
Re: Crna hronika
A evo i njemačkih sudova...
Svi mi se morete obratit
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4119 times
- Been thanked: 3086 times
Svodi se na to da drustvo zenu ne uzima za ozbiljno, pa samim tim ni Nizamin vapaj nije uzet za ozbiljno. Forum mi je svjedok, na istom ovom forumu postoji na hiljade postova u kojim muskarci diskriminiraju i/ili ponizavaju i ismijavaju zene. Na hiljade. Neki jedino u toj disciplini pokazuju kreativnost.Chloe wrote: 15 Aug 2023, 12:06Mislim i ja da su propusti namjerni.
Svaka PS ima uniformisaogi referenta koji radi samo na slučajevima obiteljskog nasilja. Prošli su sve moguće edukacije, seminare na tu temu. Oni su saradnici sa Centrom za socijalni rad te Odjelom za mentalnu podršku u Domu zdravlja.
Kolike su šanse da ne zna kompletirati takav predmet?
Telad...
I sad zamisli jednu ljepoticu koja zatrazi pomoc od policije. Njihova reakcija je "nista je to, malo se zakacili'.
Sad Tuzilastvo prebacuje lopticu na policiju, a istina je da su svi krivi sto je Nizama pod zemljom. Ta nekompetentna sutkinja je mogla zatraziti dodatne informacije od policije, pogledati negov dosije i tek tada donijeti odluku, a ne ponasati se kao da se radi o slomljenoj saksiji, a ne necijem zivotu. I istina je da monstruma nikakva zabrana ne bi sprijecila, ali postojala je i mogucnost njegovog pritvora dok se Nizama i dijete ne sklone na sigurno, sto sutkinja bez mrve profesionalnosti nije ni razmotrila.
Pa vani se zrtvi promijeni i ime, a ne samo lokacija da bi se zastitila, dok kod nas vecina ni ne poznaje znacenje rijeci profesionalnost, a primjena iste u poslu je u domenu pustih zelja.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Izgleda da su ipak tacne price o uzroku sukoba sa ovim turcima. Sestra i cerka

Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Lavlje_srce
- Alienka

Pravi se javio, samo karma is a bitch.
Memento Mori
- insomnia
- Rđav kurac

A jok no cubte pustiti da okolo valjas gluposti. Vani zrtvi promjene identitet 
- Lavlje_srce
- Alienka

Evo, tipican primjer kabadahijskog pristupa. "On zna", a "zensko valja gluposti". A zna...prosipati frustracije uzduz i poprijeko foruma, i tu se opus zavrsava.
Samo sto ja nikad ne "valjam gluposti". Moja poznanica je bila izlozena stalkanju i nasilju (vani), i promijenjena joj je ne samo lokacija nego i ime da bi se zastitila.
Za pametne (dostupno za par sekundi): https://safeescape.org/a-whole-new-you- ... -violence/
Samo sto ja nikad ne "valjam gluposti". Moja poznanica je bila izlozena stalkanju i nasilju (vani), i promijenjena joj je ne samo lokacija nego i ime da bi se zastitila.
Za pametne (dostupno za par sekundi): https://safeescape.org/a-whole-new-you- ... -violence/
Memento Mori
- insomnia
- Rđav kurac

Ah naravno, tvoja poznanica
Pa eto ovdje ima ljudi koji zive ili su zivjeli na razlicitim djelovima svijeta pa neka kazu koliko tinje prica utemeljena
Pa eto ovdje ima ljudi koji zive ili su zivjeli na razlicitim djelovima svijeta pa neka kazu koliko tinje prica utemeljena
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3781 times
- Been thanked: 6954 times
Vise se zene ubijaju u Austriji nego u BIH..
samo toliko o zastiti zena..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41033 times
- Been thanked: 27610 times
- Status: Online
Ja volim da udarim zenu al po guzici samar
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 797 times
- Been thanked: 285 times
I šta promijeni identitet. Opet je u kontaktu sa roditeljima. Hop tamo vamo. Uprati roditelje i dodje do zrtve.
Pa od Ćele rahhmetli su bježali u Englesku zbog dugova. Pa ih je hvatao tako preko rodbine i porodice.
To ko pobjegne mora prekinuti odnos sa porodicom da niko bukvalno ne zna gdje si.
Pa od Ćele rahhmetli su bježali u Englesku zbog dugova. Pa ih je hvatao tako preko rodbine i porodice.
To ko pobjegne mora prekinuti odnos sa porodicom da niko bukvalno ne zna gdje si.
{code}
- Tierra Caliente
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 797 times
- Been thanked: 285 times
- ironman
- sirius

- Has thanked: 25865 times
- Been thanked: 26479 times
Nije to argument . Msm na broj stanovnika.Matan wrote: 15 Aug 2023, 14:18 Vise se zene ubijaju u Austriji nego u BIH..
Da ne pricamo o kolicini neaustrijanaca u Austriji. A samim time i vecom sansom za vecim brojem ludjaka koji su spremni na takav zlocin . Bez da racunamo fetive austrijance.
Ma uopce,degutantno je o brojkama kad se radi o ubojstvima.
dream of spring...
- Matan
- Sila nečista

Apsurd ove price je samo u tome da se prenosilo ubistvo uzivo, sto je neki novi trend,
i izjave saucesca po drustvenim mrezama. sto mi je jos apsurdnije..
ono, bit ces u trendu ako izjavis saucesce na instagramu osobi koju i ne poznajes..
i izjave saucesca po drustvenim mrezama. sto mi je jos apsurdnije..
ono, bit ces u trendu ako izjavis saucesce na instagramu osobi koju i ne poznajes..
- Matan
- Sila nečista

Ma sta je degutantno..ironman wrote: 15 Aug 2023, 14:24Nije to argument . Msm na broj stanovnika.Matan wrote: 15 Aug 2023, 14:18 Vise se zene ubijaju u Austriji nego u BIH..
Da ne pricamo o kolicini neaustrijanaca u Austriji. A samim time i vecom sansom za vecim brojem ludjaka koji su spremni na takav zlocin . Bez da racunamo fetive austrijance.
degutantno je ovo sto se pise ovdje..
ova neka sablaznjavanja na forumu i drustvenim mrezama..
neka iscudjavanja i neka patnja i dusevna bol forumasa zbog ovog ubistva..
daj manite se patetike vise..
- ironman
- sirius

- Has thanked: 25865 times
- Been thanked: 26479 times
Koje patetike?Matan wrote: 15 Aug 2023, 14:29Ma sta je degutantno..ironman wrote: 15 Aug 2023, 14:24
Nije to argument . Msm na broj stanovnika.
degutantno je ovo sto se pise ovdje..
ova neka sablaznjavanja na forumu i drustvenim mrezama..
neka iscudjavanja i neka patnja i dusevna bol forumasa zbog ovog ubistva..
daj manite se patetike vise..
Ljudi su zgrozeni i svako se nosi s time kako zna.
Ne moze svako glumiti ili se praviti lud ili slijep.
Opusteno..ako ti se ne dopada predjes na drugi pdf. To sto je tebi pateticno neko dozivljava na drugi nacin.
dream of spring...
- Lavlje_srce
- Alienka

Sve se moze kad se mora. Nizamu AR bi samo sigurna lokacija i promjena identiteta zastitila od mostruma. Ovu zenu koju sam spomenula isto. Ne mogu se sad sjetiti je li bila u kontaktu s roditeljima, ali ime je promijenila. Za sve postoji nacin. S druge strane, svi znamo za slucajeve "ili moja ili nicija". Primitivci i mizoginija su prisutni sirom svijeta, slabici ne mogu prihvatiti da zensko moRe bez njega.Tierra Caliente wrote: 15 Aug 2023, 14:23 I šta promijeni identitet. Opet je u kontaktu sa roditeljima. Hop tamo vamo. Uprati roditelje i dodje do zrtve.
"Witness protection is expensive, however, and currently it's victims who usually bear the financial and emotional costs of removing themselves and their children from their lives as they seek new identities and security in new areas.
.
.
.
"A perpetrator will rarely stop," he says. "It's frequent that they do their time, do their punishment, and then they'll start again. So victims can be victims for a very long time."
https://www.theguardian.com/social-care ... protection
Memento Mori
- Sioux
- Inventar foruma

- Has thanked: 1370 times
- Been thanked: 1665 times
Lavlje_srce wrote: 15 Aug 2023, 14:10 Evo, tipican primjer kabadahijskog pristupa. "On zna", a "zensko valja gluposti". A zna...prosipati frustracije uzduz i poprijeko foruma, i tu se opus zavrsava.
Čega je ovo tipičan primer?Da ne pricamo o kolicini neaustrijanaca u Austriji. A samim time i vecom sansom za vecim brojem ludjaka koji su spremni na takav zlocin . Bez da racunamo fetive austrijance.
Pogled Joca Vujičića
- Lavlje_srce
- Alienka

Istine.Sioux wrote: 15 Aug 2023, 14:42Lavlje_srce wrote: 15 Aug 2023, 14:10 Evo, tipican primjer kabadahijskog pristupa. "On zna", a "zensko valja gluposti". A zna...prosipati frustracije uzduz i poprijeko foruma, i tu se opus zavrsava.Čega je ovo tipičan primer?Da ne pricamo o kolicini neaustrijanaca u Austriji. A samim time i vecom sansom za vecim brojem ludjaka koji su spremni na takav zlocin . Bez da racunamo fetive austrijance.
Memento Mori
- Duh
- Inventar foruma

- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
Koliko stanovnika ima Austrija, koliko Bih?Matan wrote: 15 Aug 2023, 14:18 Vise se zene ubijaju u Austriji nego u BIH..
Koliko je stranaca u Austriji medju pociniteljima ?
Edit
Vidim da ti je objasnjeno
- Sioux
- Inventar foruma

- Has thanked: 1370 times
- Been thanked: 1665 times
Aha, ja mislio konjušarstva..
Pogled Joca Vujičića