Saće te napadnu ovi promoteri i zaštitnici brendova na forumu..
"Samo" je promijenio orbitu.Duh wrote: 15 Aug 2023, 10:49sta je bilo sa drugim?BritkiMozak wrote: 15 Aug 2023, 10:20
MS ChatBot mi je rekao da su se prije 424 000 000 godina sudarila dva asteroida u asteroidnom pojasu između Jupitera i Marsa. Jedan od ta dva se odbio, krenuo ka Zemlji i tresnuo o nju.
Ja uvijek citiram da priupitam sto me interesira.BritkiMozak wrote: 15 Aug 2023, 14:28"Samo" je promijenio orbitu.
Ljudi, ako me već hoćete citirati, zašto nitko ne citira onaj moj post u kojem sam rekao da se omega 3 masnoće mogu dobiti iz biljaka na kopnu. I da je političke volje da bi se ta biljka o kojoj sam pisao mogla uzgajati u velikim staklenicima ili plastenicima da se spriječi njeno nekontrolirano razmnožavanje.
Evo što guglo kaže: kad u njega utipkate ove pojmove: - "Echium plantagineum" "omega 3"
Echium oil is a vegetable oil of non-GMO plant origin extracted from the seeds of Echium plantagineum containing significant amounts of omega-3 fatty acid Stearidonic Acid (SDA) and omega-6 acid γ-linolenic acid (GLA).
Echium is a novel crop grown in areas of Essex and Yorkshire. It is unique in that it contains high levels of SDA, an immediate Omega 3 pre-cursor to EPA, the fatty acid more commonly found in fish oils and which regulates the body's inflammatory response.
Ja san ih pod stare dane počela jest, priznaem
Ma šta te briga.
Jasta to je meni kao djetetu nasmigao zeljezarski portir igrqmo se mi kod kapije i svratimo u kucicu ,a on to jede aaa haha i sada voda na usta ,obicna sardina i glavica luka i vekna nimetaironman wrote: 16 Aug 2023, 16:11 Jel neko napomenuo da se sardina ne jede bez luka crvenog.
Barem svi oni koje sam vidio da konzervu otvore imali su spremnu glavicu![]()
Jedem bez luka, ubi me zgaravica ako pojedem. A ne mogu malo. I onda ne jedem nikakoironman wrote: 16 Aug 2023, 16:11 Jel neko napomenuo da se sardina ne jede bez luka crvenog.
Dje stanujes kad si obilazio zeljezaru?Rum wrote: 16 Aug 2023, 16:19Jasta to je meni kao djetetu nasmigao zeljezarski portir igrqmo se mi kod kapije i svratimo u kucicu ,a on to jede aaa haha i sada voda na usta ,obicna sardina i glavica luka i vekna nimetaironman wrote: 16 Aug 2023, 16:11 Jel neko napomenuo da se sardina ne jede bez luka crvenog.
ironman wrote: 16 Aug 2023, 16:11 Jel neko napomenuo da se sardina ne jede bez luka crvenog.
Može biti, ali nisu mnogo čitali, sumnjam
Moram probati te slovenskeTokmak wrote: 15 Aug 2023, 14:06 Btw,prije su mi te Evine sardine bile puno puno bolje.
Ne znam šta su im radili,ali im je nestao onaj fini šmek koji ih je krasio,barem za moja nepca.
Ne pomaže ni saransak,ni maslinovo ulje ako im se doda,ništa.![]()
Tako da od ribe samo jedem tunjevinu.
Nhf.
I od ovih što sam probao,puno je bolja slovenska Izolabrand od Eve.
EVA SardineMorgen wrote: 17 Aug 2023, 09:40 Sardine - jako mali izbor i marka koju ne kupujem (gornji levi ćošak)
Izgleda u nemackoj nisu popularne sardine
F694A25E-FAE0-402F-B1B7-E142D10CF9A7.jpeg