Moze li religija biti opasna

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Moze li religija biti opasna

Post by komsija »

Evo religija je opasna, slika sve govori koja je ovo diskriminacija cccc
Image
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by komsija »

carobnjak_iz_voza wrote:
marinac wrote:http://www.putvjernika.com/U-fokusu/sii ... -foto.html

Kliknite gore na link i pogledajte, upozoravam one koji su osjetljivi da ne otvaraju jer su scene uzasne, puno je krvi koja potice od samokaznjavanja

Dokle mogu da idu ljudi sa svojim glupostima, pa zar se ovo ne moze nazvati opasna religija
zao mi je vas koji kazu da religija ne moze biti opasna
Ipak ja mislim da ovakva vrsta religije i slicne itekako mogu biti opasne

Da ne bi bilo zabune mi govorimo o religiji a ne samo o "jednoj" religiji
Samo da te obavjestim da si prenio link sa "vehabijske " stranice "Put vjernika" u kojem se bas govori negativno o siitima i tom samokaznjavanju.Hehe nikako ti se ne uklapa u teoriju :lol
nisi shvatio poruku, ovim sam zelio da kazem koliko je religija opasna, dakle uklapa se u temu
to ne znaci da se ja slazem s tim, kao sto rekoh primjer dobar za temu ccc
vehabijska posla, samo vide sa svojim naocarima :haha
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
adacta
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by adacta »

Naravno da religija moze a i do sada kroz istoriju se pokazalo da sa sobom nosi i mnogo opasnosti i pogresnih tumacenja koji su se ogledali cak i u vjerskom fanatizmu sto je veoma opasno . Religija i vjera trebalo bi da budu nadsocijalne i bez prismjesa koji se ogledaju u drustvenom , kulturnom , intelektualnom ili politickom statusu ali dosadasnja praksa to bas i nije pokazala tako da je religija sa sobom donosila dosta oprecnosti sa njenom pravom definicijom .Naravno kada govorim o opasnostima ne zellim nijednu religiju da u tome favorizujem jer svaka ima svoju negativnu klicu koja je cesto nicala .
sancezo
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by sancezo »

marinac wrote:Evo religija je opasna, slika sve govori koja je ovo diskriminacija cccc
Image

Ovo nije religija, ovdje se radi o .. Maskembalu u vodi... :valja :valja :valja
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9704 times
Been thanked: 11439 times

Post by Krokodil Behko »

Mislim da je pitanje u naslovu teme malo blago intonirano..
Trebalo je pitati "Zasto je religija opasna" ..
Jer sve su religije opasne. Tako je bilo od nastanka bilo koje vjere pa sve do danas.
Ne kazem da su one opasne zato sto su takve kakve jesu nego su ljudi koji ih predstavljaju takvi kakvi jesu. Puno ih je bilo u historiji..koji su bili vjerski sluzbenici visokog ranga a njihovo djelo je licilo na sve samo ne na bozije djelo. Najvise je licilo na djelo samog sejtana/sotone...kako god..
Svaki vjerski centar,koristi poziciju,da preko vjere,protezira uticaj na druge narode. Bilo da je rijec o samom vjerskom centru ili o narodu na cijoj se teritoriji on nalazi. Na primjer,srpska historija se stoljecima oslanjala na famozni ljetopis pecke patrijarsije,narod je zaglupljivan raznim mitovima i tomu slicno,da bi se na kraju dokazalo da taj ljetopis,nema blage veze sa srednjim vijekom,nego je nastao u doba kad je Srbija,vec dobrano bila pod osmanskom vlascu. Danas ga kao relevantan izvor ne koriste ni srpski hostoricari..bar ne oni koji stvarno teze ka nekom koliko-toliko realnom stavu. Ali to ne sprijecava SPC da i dalje truje o nekim svetim i presvetim srpskim zemljama sirom Balkanskog poluostrva. Ili da razne vjerske objekte,sagradjene u doba osmanskog carstva,proglasavaju za srednjovijekovne,cime zele reci kako je ta vjera bila tu i u srednjem vijeku a nije (Zitomislic,Foca,Tavna...itd...itd...) Sto se tice katolicke crkve,bar za nju (Vatikan) je jasno da je Bosni,od prvog dana osamostaljenja Bosne od Bizanta,namijenila vazalski odnos prema Madjarskoj. Sreca pa je Bosnom tada vladao ban Kulin a dosli su i franjevci i stvari su krenule nekim drugim tokovima. Ali ima ta tema u podforumu historija pa cu tamo nesto reci o tome. Sto se islama tice,mislim da ove postratne eleljepne dzamije,nemaju ama basnikakve veze sa tradicijom naseg naroda. Trebalo je retusirati projekt malih bosanskih dzamija.. Onih sa krovom na 4 vode.. Toliko tipicnih za Bosnu od samog njenog postanka pa do danas. da smo neki pametan narod i kuce bi tako pravili jer tako se radi u Evropi. Niko svoju tradiciju nece baciti pod noge zbog tehnoloskog napretka. A ove vehabije definitivno ne smatram niti cu ikada pod prijetnjom bilo kakve ovozemaljske,nadzemaljske ili vanzemaljske sile,smatrati Bosancima i Hercegovcima. Negdje iza rata,neki su me pokusali vrbovvati..i govorili kako je S.Arabija,samo da je htjela,mogla 92.godine,poslati avione i cijeli narod preseliti na sigurno..... Pitao sam ga kako to preseliti? A gdje je Bosna u svemu tome? Patriotizam,tradicija,odbrana od fasizma i slicno?? Tip me zbunjeno gleda samo... Dakle,u njihovim vizijama,nema Bosne kao Bosne.. Bosna moze biti samo jedna u nizu teritorija kojima vlada njihov kalif ili sta ja znam ko vec.. A on je naravno savrsen u vjeri i svi bi smjesta bili sretni i zadovoljni. Nisu daleko od njih ni neki ljudi iz SDA koji su svojski zapinjali tokom rata,da se zemlja podijeli.. Cak su protivnicima te ideje govorili "Ko hoce ratovati za Bosnu do Drine,ostavicemo mu dezurni front pa nek ratuje dok ne pogine" .. HHelem,ne racunajuci SPC (ciji predstavnici ionako nemaju blage veze sa vjerom) dodjemo do zakljucka da vjera ne postuje suveenitet naroda u njihovim zemljama. Nekome se digne i odmah pozeli u ime vjere vladati cijelim sijetom.. Ili neko od vas neki drugi razlog zbog kojeg je pocetkom 16.stoljeca,nastala engleska nacionalna crkva??
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N »

Ako su vehabije prijetnja ,onda neka neko dokaze da su u BiH napravili neki organizovani kriminal..neka dokaze i ja cu ih pljunuti isto,ali ovako napamet tovariti ljude bez dokaza nije nista drugo nego tipicni sovinizam i diskriminacija.
Dok se mi bavimo tim ljudima,s druge strane imamo svaki dan otvaranje spomenika nekom cetnickom vojvodi i zivu organizaciju koja traje skoro 100godina,a utemeljena je na zlocinima vrlo lahko dokazivim.U medjuvremenu nasa SIPA se bavi proganjanjem i spijuniranjem ljudi i hapse ih cim kupe umjetni djubar (iako su poljprivrednici )ili posjeduju cd-ove koje su skinuli ni manje ni vise nego sa yt...Eto ti zlocinaca,a ovi to rade jer (mislim sipa ta) jednostavno ne razumiju filozofiju tih skupina koja se zasniva na zivljenju u manjim zajednicama slicnih pogleda na islam,samodisciplini i odricanju od danasnjeg modernog drustva.Medjutim ideja zasnivaca tih sela jeste da NE SMIJU BITI PRIJETNJA DRZAVI u kojoj zive...znaci nema oruzja,neka iznese sipa jedan pistolj da su pronasli kod njih.?Isto tako oni praktikuju borilake vjestine i samoodbranu te vojno znanje a sad ako je to zabranjeno onda ...
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

carobnjak_iz_voza wrote:Ako su vehabije prijetnja ,onda neka neko dokaze da su u BiH napravili neki organizovani kriminal..neka dokaze i ja cu ih pljunuti isto,ali ovako napamet tovariti ljude bez dokaza nije nista drugo nego tipicni sovinizam i diskriminacija.
Dok se mi bavimo tim ljudima,s druge strane imamo svaki dan otvaranje spomenika nekom cetnickom vojvodi i zivu organizaciju koja traje skoro 100godina,a utemeljena je na zlocinima vrlo lahko dokazivim.U medjuvremenu nasa SIPA se bavi proganjanjem i spijuniranjem ljudi i hapse ih cim kupe umjetni djubar (iako su poljprivrednici )ili posjeduju cd-ove koje su skinuli ni manje ni vise nego sa yt...Eto ti zlocinaca,a ovi to rade jer (mislim sipa ta) jednostavno ne razumiju filozofiju tih skupina koja se zasniva na zivljenju u manjim zajednicama slicnih pogleda na islam,samodisciplini i odricanju od danasnjeg modernog drustva.Medjutim ideja zasnivaca tih sela jeste da NE SMIJU BITI PRIJETNJA DRZAVI u kojoj zive...znaci nema oruzja,neka iznese sipa jedan pistolj da su pronasli kod njih.?Isto tako oni praktikuju borilake vjestine i samoodbranu te vojno znanje a sad ako je to zabranjeno onda ...
[media]PeeLBX0O9Xs[/media]

A o cetnickim vojvodama napravicemo posebnu temu i necemo dozvoliti da se vjera iskoristi kao paravan toboznjeg bosanskog patriotizma
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Cekaj ,svi su objavili vijest neki dan da je sipa napravila raciju i zapljenu "opasnih dokaza" ,a niko osim malih "kalesijskih novina" nije objavio onu vijest sto sam ja postavio .Kako to?
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by komsija »

Mislim da smo ovdje skrenuli sa teme
Kada govorimo o ovoj temi treba dati primjere zasto je religija opasna
Nije dobro ako skrenemo sa teme i pocnemo o vehabijama samo i Islamu, jer o religiji govorimo generalno
Da li je religija opasna i zasto?
I, obratno!
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Zar stvarno mislis da me zanima sta je napisao neki seoski novinar blizak tim krugovima??
Mozda je amidzic nekome od njih..
I sta su postigli sa tim amidzickim clankom? Da su u pravu,vec bi to bilo u nekom vecem mediju..

....... ?? ah daaaaa.. Svi veci mediji su izdajnicki kaoi sav narod.. Samo vehabije e bore za pravu stvar.. Samog sebe se stidim sto cu za koji desetak minuta ici u kladionicu da se kockam.. Ali cu prethodno obrisati prasinu sa moje potvrde o pripadmosti patriotskoj ligi.. cinova,pohvala i slika u novinama.. Trebace mi mozda pred penzionom komisijom.. Naravno da nisu kalesijske novine u pitanju.... Ili ja tebi stvarno licim na nekog seljobera koji trosi zivot na citanje takvih novina??
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

marinac wrote:Mislim da smo ovdje skrenuli sa teme
Kada govorimo o ovoj temi treba dati primjere zasto je religija opasna
Nije dobro ako skrenemo sa teme i pocnemo o vehabijama samo i Islamu, jer o religiji govorimo generalno
Da li je religija opasna i zasto?

Mislim da onaj video jeste dokaz i da je "u duhu teme"

A nisam ja taj koji pravi off cijelo vrijeme.. ali u svakom slucaju...hvala..na sugestiji pozabavicu se i ostalim vjerama :pusi
komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by komsija »

OBITELJSKA SVAĐA OKO VJERE: Joseph Reyes krstio je kćer (3) bez
dopuštenja bivše supruge. Ima sudsku zabranu da izlaže kćer katolicizmu

Amerikanac Joseph Reyes (35) iz Chicaga, koji se s bivšom suprugom
Rebeccom bori za skrbništvo nad djetetom optužen je zato što je
trogodišnju kćer odveo u katoličku crkvu. Reyes je imao sudsku zabranu
da je ne smije 'izložiti bilo kojoj drugoj vjeri osim židovske'. Njegova
otuđena supruga, koja je židovka i privremena skrbnica djevojčice,
rekla je na sudu kako bi odlasci u katoličku crkvu nanijeli
nepopravljivu štetu njezinoj kćeri. Sud je Josephu odredio zabranu da
kćer vodi u crkvu bez majčinog dopuštenja. Ako ga proglase krivim mogao
bi dobiti šest mjeseci zatvora.
- Moja djevojčica trebala bi biti
izložena i jednoj i drugoj vjeri. Ja bih sad mogao završiti u zatvoru.
Ne mogu vjerovati da je do toga došlo - rekao je Reyes. Rebecca nije
bila dostupna za komentar. Međutim, njezin odvjetnik tvrdi kako Joseph
uopće nije neki veliki katolik već je samo želi iznervirati.

http://www.24sata.hr/news/otac-bi-mogao ... vu/159460/
I, obratno!
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Mislim da je i Avaz skoro pisao o nasilnom pokatolicavanju djece rodjene u SA a unutar jednog mjesovitog braka.. I inace katolicki svecenici su najgori po tom pitanju.. Uvijek ama bas uvijek nastupaju sa ciljem da pokatolice sve narode na svijetu i po vaku cijenu.. Koliko to moze biti opasno za Bosnu? taman toliko da je to ujedno i glavni razlog brzog pada Bobovca i ostalih bitih utvrda u Bosni pod tursku vlast. Dakle,pad Bosne ide na dusu Vatikanu i njegovim sljedbenicima.. ili tacnije receno,jedinom Kotromanicu koji je nasao za shodno da se pokloni papi i da to bude iskreno.. Misli se na kralja Stepana Tomasa Kotromanica i njegovu zenu Katarinu koja ga je i navela na to. Terorizirali su svoj rodjeni narod u ime rimske crkve irezultat je bio onakav kakav je i bio..
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

sistaba wrote:Zar stvarno mislis da me zanima sta je napisao neki seoski novinar blizak tim krugovima??
I sta su postigli sa tim amidzickim clankom? Da su u pravu,vec bi to bilo u nekom vecem mediju..

....... ?? ah daaaaa.. Svi veci mediji su izdajnicki kaoi sav narod.. Samo vehabije e bore za pravu stvar.. Samog sebe se stidim sto cu za koji desetak minuta ici u kladionicu da se kockam.. Ali cu prethodno obrisati prasinu sa moje potvrde o pripadmosti patriotskoj ligi.. cinova,pohvala i slika u novinama.. Trebace mi mozda pred penzionom komisijom.. Naravno da nisu kalesijske novine u pitanju.... Ili ja tebi stvarno licim na nekog seljobera koji trosi zivot na citanje takvih novina??
Naravno da vase godspodstvo ne zanima to ,vi citate samo ono sto vama pase i renomirane novine koje ti govore kako ces misliti,zivjeti,disati,a da ti toga hudnjak nisi ni svjestan.Ti si vjerovatno jos jedan od onih nasih bosnjaka tipa za-sta-sam-se-ja-borio..........i slicno,pa im sad treba samo meta da se obruse sa svojim frustracijama na nju
adacta
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by adacta »

Nemojte skretati diskusiju u pogrešnom smjeru !
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

carobnjak_iz_voza wrote:
sistaba wrote:Zar stvarno mislis da me zanima sta je napisao neki seoski novinar blizak tim krugovima??

Naravno da vase godspodstvo ne zanima to ,vi citate samo ono sto vama pase i renomirane novine koje ti govore kako ces misliti,zivjeti,disati,a da ti toga hudnjak nisi ni svjestan.Ti si vjerovatno jos jedan od onih nasih bosnjaka tipa za-sta-sam-se-ja-borio..........i slicno,pa im sad treba samo meta da se obruse sa svojim frustracijama na nju

Ti ne samo da ne citas svoje postove nego ih cak i ne pises ccc!

Vrati se na svoj zadnji "post" i procitaj sta si napisao...a zatim uporedi to sa onim sta si pisao prije.. Iz aviona se vidi da si lagao kad si rekao da si ti lafo samo promatrac sa strane a nisi unutar tih vehabija.. I dosao si tu da lazes kobiva ono ti neutralan pa da zacas svi zauzmu takav stav a uporuiste cemo potraziti u "kalesijskim novinama" .. Ako vec te renomirane novine moraju da pisu kako pisu,da bi opstali na trzistu,kako to da famozni kalesijski list ne mora ???????
Ko ga finansira? Da nije mozda dobro prodavan u cijeloj galaksiji pa je zato toboze nezavistan a poznat pa cemo se uvijek pozivati na njega. Licno mislim da je to list u ligi "violete". I naravno,...ja nisam niti mogu biti isfrustriran.. Ovo je moje prirodno stanje. Dakle,ne moze mi neki kratkogaci doci pa soliti pamet.. Nije ovo BiH za koju sam se borio...ocito nije.. Ali sasvim sigurno nece biti ni takva za kakvu se ti boris.. Mada se ti i ne boris za nju. Svi vehabisti,opce jasno,bore se za neki svjetski kalifat sa nekom bradatom nakaradom na celu.. I zamolio bih te ubuduce da se malo skockas iliti skuliras.. vjeruj da mi je mrsko odgovarati na nebulozne komentare..

Dakle,ti kao takav,sa onakvim drskim odgovorom u vezi slucaja "Bugojno",tvrdis da mediji lazu a da sam ja jadnik neki koji im vjeruje...
Nisam bas siguran oko toga ko je jadnik... Meni do sada,niko i nikada nije posolio pamet pa neces ni ti koji za stivo imas te seoske novine... A moderatoru bih obratio paznju na to da se ovakvi mediji na forumu ne bi trebali reklamirati na nacin da se namjerno provlace kroz postove. Otkud znas,mozda je to cilj sekte..

I na kraju... Ne mogu da vjerujem da neki ljudi,nisu nista ama bas nista naucili iz hiljadugodisnje bosanske historije... A ad idem kod doktora i znam unaprijed da cu dok dodjem do tamo,sresti bar dvije stotine normalnih ljudi i nijednog u kratkim gacama.. Ali meni se to mozda samo cini.. Jer kako bi neki jadnik mogao imati ispravan stav ako nije bogom dan da u selu Hebacine gornje,bude prdvodnik mase :pusi
Porta
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Porta »

Citajuci ove postove od pocetka ja nisam vidio niti jedan dokaz da bilo koja religija nosi opasnost u sebi, nego sam samo primjetio da opasnost dolazi od pojedinaca koji pogresno (namjerno ili nenamjerno) primjenjuju religiju dabi preko iste poboljsali svoj status u drustvu ili zajednici kojoj pripadaju.
Zao mi je sto pojedini clanovi foruma na ovoj temi sa puno predrasuda i mrznjre govore o pojedinim grupama ljudi, zao mi je sto pojedinci u tim grupama ljudi manipulisu sa istim tim ljudima.Ali morate shvatiti da religija nema nikakvog uticacaja na pojedinca i njegovu ( nasilnu ili nenasilnu ) primjenu iste.
Fundamentalno pitanje je :
Dali vjerujes ili ne vjerujes.
U oba slucaja svako od nas kao pojedinac ima pravo da zivi sa uvjerenjima koja zeli sa tim da ne utice na zivote drugih pojedinaca oko sebe.
To je religija. I u njoj, to jest u njenoj cistoci nema nimalo mjesta zlu, zavisti, pakosti i ostalim porocima koji su u ljudskoj prirodi.
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7886 times
Been thanked: 18643 times

Post by Maja »

Porta wrote:Citajuci ove postove od pocetka ja nisam vidio niti jedan dokaz da bilo koja religija nosi opasnost u sebi, nego sam samo primjetio da opasnost dolazi od pojedinaca koji pogresno (namjerno ili nenamjerno) primjenjuju religiju dabi preko iste poboljsali svoj status u drustvu ili zajednici kojoj pripadaju.
upravo tako. u tome je mudrost svega. ja mislim da ni u kuranu ni u biblijama nema spornih dijelova koja navode na mržnju i grijeh, koja zatupljuju i šta ja znam. vjera sama po sebi je čista i oni istinski vjernici kojih je 0,5 posto sigurno ne propagiraju nasilje, mržnju prema ljudima druge vjere, niti gomilaju svoje bogatstvo. problem je u onih 99,5 posto "vjernika" koji tumače vjeru onako kako njima lično odgovara a sve u cilju sticanja moći.

razumijem ja i stavove marinca i basiste, a i čarobnjaka ali bih zamolila da ne etiketirate jedni druge. nema potrebe da pišete čarobnjaku "vi vehabije", "vas vehabija" i sl.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Maja wrote:
Porta wrote:Citajuci ove postove od pocetka ja nisam vidio niti jedan dokaz da bilo koja religija nosi opasnost u sebi, nego sam samo primjetio da opasnost dolazi od pojedinaca koji pogresno (namjerno ili nenamjerno) primjenjuju religiju dabi preko iste poboljsali svoj status u drustvu ili zajednici kojoj pripadaju.
upravo tako. u tome je mudrost svega. ja mislim da ni u kuranu ni u biblijama nema spornih dijelova koja navode na mržnju i grijeh, koja zatupljuju i šta ja znam. vjera sama po sebi je čista i oni istinski vjernici kojih je 0,5 posto sigurno ne propagiraju nasilje, mržnju prema ljudima druge vjere, niti gomilaju svoje bogatstvo. problem je u onih 99,5 posto "vjernika" koji tumače vjeru onako kako njima lično odgovara a sve u cilju sticanja moći.

razumijem ja i stavove marinca i basiste, a i čarobnjaka ali bih zamolila da ne etiketirate jedni druge. nema potrebe da pišete čarobnjaku "vi vehabije", "vas vehabija" i sl.

Da li ti licno vjerujes u objektivnost,carobnjaka iz boza dok opisuje sta se zbilo u Bugojnu... Da ponovim... On kaze da je neki rocker (valjda bezboznik) zaveo vjernike i naveo ih na teroristicki akt?? I sta drugo moze biti nego vehabija... Ja ga ne etiketiram. Samog je sebe etiketirao. Zar je moguce i to da se objektivan covjek,moze pozvati na seoske novine,danas u 21.stoljecu i da svi to odmah moraju,po njegovom misljenju,prihvatiti kao istinu..? Eto,nece biti etiketiranja ali kazem ti ovo ne rjesava nesuglasice. Pa taj je tip,popljuvao bar 90% svojih sunarodnjaka i sve njihove medije nazvavsi nas sve na kamari, bezboznicima,izdajnicima,jadnicima,hudenjacima,slugama rezima,kukavicama pred cetnicima...itd..itd.. Nesto se ne sjecam da se iko osvrnuo na to.. A evo jednostavnog prijedloga.. Ako se neko osjeca se povrijedjenim kad mu se kaze da je vehabija,nek se distancira od njih i rijesen problem.. Vidis ti kako je to opet izaslo na vidjelo.. I on je svjestan toga,haman,da je vehabija pogrdan izraz.. Dakle nesto lose.. Pa sto ih brani toliko ako je lose ?
Nije li ovo razuman prijedlog baziran na totalnoj logici ???
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Vidim ja ti se pravo nalozio na te kale..biiiip novine,a uopce nisi obratio paznju ni na clanak ni na vijest niti na ono najbitnije , a to bi bilo : da su te novine jedine prenijele drugu stranu price,da su oni koje su optuzili za terorizam jedino tu dobili prostor da kazu svoju verziju...tacka.Zar nije glupo da nekoga za nesto optuze i to prenesu svi mediji i onda uopce ne zele cuti sta kazu optuzeni?To nije samo glupo to je i sumnjivo,a ja cu tebi kao vrsnom poznavatelju medija i politike reci i zasto ..
Zato da bi narod koji je ocito nezadovoljan mogao istresati svoje frustracije na nekome drugome ,a ne npr na Radoncicu koji je de facto vlasnik najtiraznijih novina u BiH "avaz" ili na raznim slucajevima politicara koji ukljucuju u sebe korupciju itd..
Nije dzaba nas Poslanik s.a.v.s govorio "Kad ti neki sumnjiv covjek donese vijest,provjeri je" niti je dzaba u Kur'anu prica o Davudu a.s. kad su mu dosla dva parnicara da im presudi i jedan od njih rece "on ima 99ovaca ,a ja samo jednu i on hoce tu jednu da mi uzme" Davud odmah rece "uistinu ti je nepravdu ucinio" Medjutim Allah dz.s. ga prekori zbog toga sto nije htio poslusati ovog drugog uopce ,iako je na prvi pogled tu sve jasno.U predajama se kaze kako je ovaj sto ima 99ovaca u stvari dosao ovome sto ima samo jednu i rekao mu da mu da tu ovcu da ide uz njegovo stado,tj da mu je pazi jer njemu je isto 1 gore dole ovca,a ovaj bi mogao da vrijeme koje gubi uz tu jednu iskoristi za postizanje nafake,pa da i on poveca broj svoga stada .
Znaci izvuci pouku iz price uvjek trazi da cujes i drugu stranu,a pogotovu u danasnje internet doba kad ti je sve dostupno .Budi individualac,razuman insan ,nemoj biti ovca koja nije svijesna da ima svoga vlasnika cobana sve dok je ne udari stapom,niti vidi ista drugo osim zelene socne trave
Post Reply

Return to “Religija”