Ja kad kuham jaja, obavezno ubacim jedno vise... Kad god mislim da sam skuhala jaja, otvorim ga, a onaj zumanjak ko djecje govno se razlije, da prostite, jelDalia wrote:Kajganu i na oko inače pravim, a najviše volim kuhana ali sam uvijek lijena da ih čekam dok se skuhaju, pa napravim na oko. Kad su dodaci u pitanju, volim jaja sa salamom, a i sa hrenovkama.
Jaja - na koje sve načine ?
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

- Status: Offline
Re: Jaja - na koje sve načine ?
-
mikahakinen
- Na probnom

-
letnjiventilator
- Na probnom

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9870 times
- Been thanked: 11666 times
eeeeeeee... sad sam isprobao novi recept!
Jaja sa kobasicom, dodajem malo bosiljka i škramu kajmaka.
Najbolja pečena jaja koja sam ikada napravio!
Jaja sa kobasicom, dodajem malo bosiljka i škramu kajmaka.
Najbolja pečena jaja koja sam ikada napravio!
Sa sudŽukom i prasom mi nisu loša.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Ja volim kad se jaja zapeku u rerni na tepsiji ćušpajza. Pa sklonim ona jaja a pojedem špinat i rižu. 
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Domaća jaja nisu bilja od fabričkih

Jaja kokoši iz slobodnog uzgoja nisu bolja i kvalitetnija od jaja kokoši iz kaveza, tvrde istraživači sa britanskog Sveučilišta u Bristolu.
Studija koju su proveli otkriva kako perad koja se uzgaja u obogaćenim kavezima žive manje stresno i imaju manju stopu smrtnosti od kokoši koje slobodno šeću dvorištem.
Potražnja za jajima iz slobodnog uzgoja, koji koštaju dvostruko više od 'jaja iz kaveza', porasla je zahvaljujući marketinškim kampanjama koje promoviraju kvalitetu.
Profesorica Christine Nicol, na čelu istraživačkog tima, izjavila je da mnoge farme za slobodni uzgoj imaju potencijal ponuditi kokoši bolje kvalitete, no vrlo često su loše održavane.
Kokoši iz kaveza imaju puno ugodniji život nego što ljudi pretpostavljaju i imaju bolje životne uvjete od kokoši iz slobodnog izgoja, tvrdi profesorica Nicol.
Peradarska industrija u Velikoj Britaniji mora prepoznati potencijal sustava slobodnog uzgoja, tako da njihova ponuda bude ono što potrošači misle da jest, nastavlja profesorica.
Re: Domaća jaja nisu bilja od fabričkih
Lažu!
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
Foliranti su oni od kojih ti je muka...
-
Blackhawk
Nemoraju to oni govoriti, to se vidi odoka da su domaca bolja..,
Hem su veca, hem imaju boju, ova fabricka ko ticija, a sva blijeda blijeda...
Hem su veca, hem imaju boju, ova fabricka ko ticija, a sva blijeda blijeda...
-
dacina_curica
Ahaaaaaam...Krokodil Behko wrote: Studija koju su proveli otkriva kako perad koja se uzgaja u obogaćenim kavezima žive manje stresno i imaju manju stopu smrtnosti od kokoši koje slobodno šeću dvorištem.
De nek' se nadje neka dobra dusa da profesorici napravi slicne uslove zivljenja kao sto imaju te kokoske u kavezima (naravno proporcionalne njenoj velicini itd.) pa da i ona malo uziva u tim blagodatima. Mislim nije fer da kokoske same uzivaju u kavezima a profesorica slobodno seta ulicom, preveliki je to stres za nju.Kokoši iz kaveza imaju puno ugodniji život nego što ljudi pretpostavljaju i imaju bolje životne uvjete od kokoši iz slobodnog izgoja, tvrdi profesorica Nicol.
-
Spanac_113
- Inventar foruma

Bizi ba bolan, svaki dan nesto novo. Valjaju jaja, nevaljaju. Dobar aspirin, nije dobar. Pravo dobro zuto, jest bogami.
Ovde su stvorili frku protiv vakcinisanja djece prije par godina pa sad djeca oboljevaju od stvari koje su se strebale zaboravit.
Ko kljucevi od auta.
Ovde su stvorili frku protiv vakcinisanja djece prije par godina pa sad djeca oboljevaju od stvari koje su se strebale zaboravit.
Ko kljucevi od auta.
- Peggy Sue
- Aktivni forumaš

Nek naprave pilav od odmaćih jaja i od fabričkih...
Samo će im se kas'ti
Samo će im se kas'ti
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
Jel' ga ručno režeš, pilav? 
:
..ok ako nisu dajte meni te lošije...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
-
Trepavica
Krokodil Behko wrote:
Jaja kokoši iz slobodnog uzgoja nisu bolja i kvalitetnija od jaja kokoši iz kaveza, tvrde istraživači sa britanskog Sveučilišta u Bristolu.
Studija koju su proveli otkriva kako perad koja se uzgaja u obogaćenim kavezima žive manje stresno i imaju manju stopu smrtnosti od kokoši koje slobodno šeću dvorištem.
Potražnja za jajima iz slobodnog uzgoja, koji koštaju dvostruko više od 'jaja iz kaveza', porasla je zahvaljujući marketinškim kampanjama koje promoviraju kvalitetu.
Profesorica Christine Nicol, na čelu istraživačkog tima, izjavila je da mnoge farme za slobodni uzgoj imaju potencijal ponuditi kokoši bolje kvalitete, no vrlo često su loše održavane.
Kokoši iz kaveza imaju puno ugodniji život nego što ljudi pretpostavljaju i imaju bolje životne uvjete od kokoši iz slobodnog izgoja, tvrdi profesorica Nicol.
Peradarska industrija u Velikoj Britaniji mora prepoznati potencijal sustava slobodnog uzgoja, tako da njihova ponuda bude ono što potrošači misle da jest, nastavlja profesorica.
Ma sta oni znaju o domacim jajima...??? Nemaju pojma...
-
Spanac_113
- Inventar foruma

Imam ja domaca jaja, izvor bjelancevina samo takav. i to zato sto ih pustim po avliji 
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
A ima i topic slike vaše hrane.
Još se prepričava kako jabukovaču praviš... a niđe je.
Još se prepričava kako jabukovaču praviš... a niđe je.
:
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Nikada se ne biste sjetili da jaja pečete ovako

Ovaj fazon pečenja jaja bi vas mogao impresionirati, mnogo je lakše i u jednoj turi možete ispeći mnogo više nego kada kuhate u šerpi…
Kao što vidite iz priložene fotografije koja već postaje hit u svijetu, jaja se mogu peći i u rerni. Da upravo tako, ovu ideju plasirao je kuhar preko stranice Food.com postupak je jednostavan i lagan te vam ne treba ni mnogo vremena. Što se tiče samog postupka pečenja najprije poredate jaja u rernu baš ovako kao što vidite na slici (više, manje – po izboru) i pečete ih na 160 ili 170 stepeni 30-tak minuta.
Recimo ovaj fazon je dobar kada pečete još nešto u rerni (krompir-piletina) pa iskoristite prostor gornje žice i ujedno i pečete jaja.Ima još jedna fora, ali kod skidanja ljuske – Prerežete nožem pečeno (ili kuhano) jaje po sredini, sa ljuskom dakle, i viljuškom ili sličnom alatkom odvojite ljusku. Ostaci, mali komadići ljuske lako se skidaju. Ušteda na vremenu zagarantovana!
I još samo jedna napomena: Kada pečete jaja postoji mogućnost da se na ljuskama pojave male smeđe tačkice. Ništa ne brinite. Kada ih potopite u vodu, tačkice će nestati. Nakon pečenja jaja odmah (uz pomoć termo rukavica) ubacite u zdjelu punu hladne vode.