Etnički miješani brakovi smanjuju broj Bošnjaka

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Post Reply
String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times
Status: Offline

Re: Etnički Mješani Brakovi Smanjuju Broj Bošnjaka

Post by String »

carobnjak Nurudin wrote:
String wrote:Kakvu samo ja zelju imam da iskorjenim religiju i sve vezano za nju pa da vidimo onda ko bi bio ovo ili ono... :zao Ne mogu da vjerujem da mit o Bogu nekakvom jos kruzi Zemljom i da se ljudi putem tih istih Bogova trpaju u razlicite koseve...nazivaju..."cistim" i "mijesanim"....
Varaš se ako misliš da bi nekim eventualnim nestankom religija nestalo i podjela među ljudima :ne to su ti šuplje priče jer evo ti samo dva primjera . Recimo Talijani i Hrvati su katolici ali se ne podnose ,a čak u Istri veliki procenat stanovništva govori talijanski . Također Njemci i Amerikanci su katolici ali su se tamanili međusobno i to sa milionskim žrtvama. Tuđman i Milošević su uvjerni ateisti ...treba li još?
Treba jos.... da li bi bilo ove teme da nije religije i ostalih sranja vezanih za istu??
Teme ne bi bilo...jer svi bi bili samo ljudi i raspravljali bi o tome da li je rodila psenica ili je presusio izvor...itd.
Image
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N »

String wrote:
carobnjak Nurudin wrote:
String wrote:Kakvu samo ja zelju imam da iskorjenim religiju i sve vezano za nju pa da vidimo onda ko bi bio ovo ili ono... :zao Ne mogu da vjerujem da mit o Bogu nekakvom jos kruzi Zemljom i da se ljudi putem tih istih Bogova trpaju u razlicite koseve...nazivaju..."cistim" i "mijesanim"....
Varaš se ako misliš da bi nekim eventualnim nestankom religija nestalo i podjela među ljudima :ne to su ti šuplje priče jer evo ti samo dva primjera . Recimo Talijani i Hrvati su katolici ali se ne podnose ,a čak u Istri veliki procenat stanovništva govori talijanski . Također Njemci i Amerikanci su katolici ali su se tamanili međusobno i to sa milionskim žrtvama. Tuđman i Milošević su uvjerni ateisti ...treba li još?
Treba jos.... da li bi bilo ove teme da nije religije i ostalih sranja vezanih za istu??
Teme ne bi bilo...jer svi bi bili samo ljudi i raspravljali bi o tome da li je rodila psenica ili je presusio izvor...itd.
Čini ti se ,ljudi bi se i dalje svađali oko nečega . Pa imaš sukobe i fajtove između dva navijačka nogometna kluba ,grad do grada , pa šta onda da ukinemo nogomet?
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Ne bih sve citirao, jer to ničemu ne vodi , dakle, da skratim
tj kad te potučem argumentima ili kad upaneš sam u svoje besmislene teorije ti počneš ,kao što sam već prognozirao , o Aliji. Prije toga ti kao tražiš ,citiram:
Dakle, hajmo voditi neku normalnu diskusiju a ne izazivati jedan drugog , izvoli sa argumentima
i onda opet počneš svoje smiješne teorije :cudi
Evo pošto si ti zaljubljen u dida Aliju ,za tebe jedan vic :
Kaže Sloba Tuđmanu : "volio bih da si kap vode da te razbijem od asvalt!
Kaže Tuđman na to : a ja bih volio da si ti flaša vode!
Zašto flaša ?!- pita ga Slobo
Pa da te dam Aliji da opere guzicu s tobom :plavi
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Sve što te striktno zanima, izvoli ,............. objasnim bez problema a tvoje natucanje , jer ove tvoje riječi ;
kad te potučem argumentima ili kad upaneš sam u svoje besmislene teorije ti počneš
možeš slobodno sebi napisati, pisao si o Osijeku i kako u Srbiji nisu prelazili na islam.
Opisao sam ti i ti se bojiš iznijeti činjenicu koliko je bilo džamija u Beogradu a iznio si za Osijek, pa da onaj u Srbiji kad pređe na islam i dalje ostaje Srbin a usput sam pomenuo Aliju i ti pametuješ sa vicom o Aliji jer se bojiš činjenice da po tvom shvatanju iliti prezentiranju izdajnik ne mere biti Bošnjak.
Navukao sam te na tanak led a ti se sad izvlači mjesecima ako hoćeš :pusi
Osobe koje previše pametuju u vezi vjere i identitete su krive da se smanjuje broj Bošnjaka i veliko su smetalo BiH a to se vidi na terenu diljem BiH
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9630 times
Been thanked: 11373 times

Post by Krokodil Behko »

Sta je ovdje tema? :kafa
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Zadnja moja rečenica je upućena temi a sve ostalo je bio uvod u temu :pusi
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

mrki62 wrote:Sve što te striktno zanima, izvoli ,............. objasnim bez problema a tvoje natucanje , jer ove tvoje riječi ;
kad te potučem argumentima ili kad upaneš sam u svoje besmislene teorije ti počneš
možeš slobodno sebi napisati, pisao si o Osijeku i kako u Srbiji nisu prelazili na islam.
Opisao sam ti i ti se bojiš iznijeti činjenicu koliko je bilo džamija u Beogradu a iznio si za Osijek, pa da onaj u Srbiji kad pređe na islam i dalje ostaje Srbin a usput sam pomenuo Aliju i ti pametuješ sa vicom o Aliji jer se bojiš činjenice da po tvom shvatanju iliti prezentiranju izdajnik ne mere biti Bošnjak.
Navukao sam te na tanak led a ti se sad izvlači mjesecima ako hoćeš :pusi
Osobe koje previše pametuju u vezi vjere i identitete su krive da se smanjuje broj Bošnjaka i veliko su smetalo BiH a to se vidi na terenu diljem BiH
Pa i Beograd može da bude primjer samo što on nije dobra primjer iz razloga što su se ,moj nepoznavaoče istorije, osiječani predali osmanlijama bez borbe i ostali svi u gradu ,čak što više izašli su pred osmanlije toliko prije da im predaju ključeve i to ti moja neznalico koji se gubiš u ozbiljnim temama ,piše na portalu grada Osijeka. Zato sam ga naveo kao dobar primjer .
S druge strane Beograd se nije predao već je bio totalno razoren dugotrajnom opsadom i tadašnje stanovništvo se kompletno povlači u A-Ugarsku . Dakle tu nije imao ko da pređe na islam i svi muslimani koji su tu bili ,su bili već prije muslimani ,dal turski dal iz drugih krajeva koji su prije osvojeni jer je sam Beograd dugo odolijevao Turcima. Kapiraš? Ako neko sumnja neka ode na portal grada Beograda ....tako da eto, propade ti i ta glupa teorija o Izetbegoviću :D. koji kao što je primjećeno nije uopće tema .
Mene tvoja neka "objašnjenja " uopće ne zanimaju niti me tvoje mišljenje pogađa ,jer svaku tvoju nesuvislu teoriju mogu da pobijem u par rečenica. To radim isključivo jer si mi dobar primjer sa svojim glupavim teorijama koje su srodne srpsko-hrvatskim ,iznesem činjenice i osvijetlim istinu
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Etnički Mješani Brakovi Smanjuju Broj Bošnjaka

To je naslov al ja mislim da ipak ovaj iznad mene sa svojim javljanjem jasno daje na znanje zbog čega se smanjuje postotak Bošnjaka :pusi
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

mrki62 wrote:Etnički Mješani Brakovi Smanjuju Broj Bošnjaka

To je naslov al ja mislim da ipak ovaj iznad mene sa svojim javljanjem jasno daje na znanje zbog čega se smanjuje postotak Bošnjaka :pusi
Ja mislim da tebi ponestaje rečenica. Možda ti smeta što ne možeš pribjeći staroj taktici pa udariti o Aliji i "vehabijama" :D.
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

O Aliji je živa istina, da su doselili iz Srbije a o tvom načinu objašnjenja u vezi Beograda samo pobijaš tezu da osmanlije nisu na silu osvajali teritorij :pusi
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

mrki62 wrote:O Aliji je živa istina, da su doselili iz Srbije a o tvom načinu objašnjenja u vezi Beograda samo pobijaš tezu da osmanlije nisu na silu osvajali teritorij :pusi
hahahah ama kad sam ja pobijao "tezu" da su na silu osvajali teritorij hahaha. Pa koji to osvajač nije na silu osvojio nešto?! :plavi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9630 times
Been thanked: 11373 times

Post by Krokodil Behko »

Etnički Mješani Brakovi Smanjuju Broj Bošnjaka
Preliminarni rezultati popisa, pokazali su suprotno.
Ne znam da li to ima neke veze sa miješanim brakovima ali u svakom slučaju, procjena je bila kriva.
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla »

samo se vi zatvarajte po etnickim taborima,,,
razbili smo mitove o ex Yu i rugali smo se njenoj mjesavini da nije mogla opstati onakva kakva je bila zbog multi kulti svjesnosti zajedno,,mada ovakva svijest koja se vodi samo na jednoj nacionalnoj pripadnosti moze se rasplamsati u .. etnicku netrpeljivost..
steta,,,!
Last edited by Calla on 14 Nov 2013, 15:15, edited 1 time in total.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
laganini
Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini »

..u čemu je frka..i neoprejeljenost je opredjeljenost....sad vagat jeli tu gube više muslimani,rvati ili srbi je iluzorno..da sam moderator ja bi ovu temu ugasio...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla »

ja razmisljam o djecici iz mjesanih brakova,,

ovakvoj djeci zbog duhovnog mira bi trebalo savjetovati da napuste takvu Bosnu odmah ..
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

...kad bi dublje ušli u ovu tvoju izjavu ispalo bi da triba zabranit mješane brakove...niko u mojoj bližoj obitelji ne živi u mješanom brako da nebi mislili da je zbog toga..
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla »

trebas sve izjave poslagati sa naslovom teme ,,mozda ces dobiti bolju osnovu za svoje izjave..
i da bi moju izjavu bolje shvatio evo ti smjernica,,

kada se djecica rode u jednom mjesanom braku onda je to jedna tolerantnija verzija mladog uzrastaja u zemlji rodenja ,,ovakva djecica zive usporedo sa dvije tradicije i obje su im jednako drage i oni se zasigurno ne boje da ce se smanjiti broj bosnjaka ,,jedino kada dodu u skolu ili se pravi kakav popis po nacionalnoj osnovi onda se pogube jer tada nastaje dzumbus ne samo zbog tog popisanog lista nego i zbog izjave druge djece kada im djecica kazu ne ti nisi musliman ,,iako ti je tata musliman mati ti je hrvatica ili srpkinja,,,ili obrnuto ne ti nisi srbin mati ti je muslimanka ili hrvatica ...
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

..kao da je to od životne važnosti da se moraju opredjelit..već sam napisa da je i neopredjelljenje opredjeljenje..
dacina_curica

Post by dacina_curica »

E laganini sto ga ti volis karikirati cudo jedno!
Ako si imalo pratio temu o popisu, te razne propratne informacije koje su nicale za to vrijeme, ocigledno jeste od velike vaznosti U BOSNI kako se ko izjasnjava...Mislim bitno je raznim taborima, ne znam koliko je bitno ili presudno za druge stvari.
laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini »

bitno je kome je bitno...kao da su neopredjeljeni na stubu srama..ne kužim..
Post Reply

Return to “Politika u BiH”