Bosna Šapatom Pade

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1397 times
Been thanked: 1708 times
Status: Offline

Re: Bosna Šapatom Pade

Post by Sioux »

Imaš američku produkciju na globalnom nivou i beogradsku na regionalnom..

Zovite dojčeglezenkirhencajtung..
Pogled Joca Vujičića
HAVANA
Penzioner
Penzioner
Has thanked: 2918 times
Been thanked: 24158 times

Post by HAVANA »

Taare wrote: 17 Aug 2023, 08:43
HAVANA wrote: 17 Aug 2023, 07:10 Al uvijek je isto. Ubaci se baja i onda oni jedu kokice. Ne treba nam neprijatelj. Mi to sve sami izmedju sebe. Ne valja nam zbanicka, glava, danis, nurkic, dzeko, dubioza, dino, sff., srdjan, steta.. Niko ko pravi pozitivnu pricu...Odma svi u gard i gazi u biti svog... Svaku foru njihovu pusimo vec 30 godina.Nevjerovatno.Evo i sad jedu kokice. Nek ukinu i ovo, koji ce nam qrac. Umjesto saopstenja, izvinjenja, objasnjenja..Sve naopako.. Sace se klat ko biva za nake politicke poene. Debili sve skupa.
Nije isto. Prvi sam stao na loptu i napisao da su organizatori prevareni od strane nekih likova iz beograda.
isto tako sam napisao da ne treba žuriti sa osudama.

viewtopic.php?p=4039134#p4039134

Al ljudi dokazaše da na tom sff ima kukavičje jaje koje je itekako znalo o čemu se radi i uprkos tome pozvalo srbijance da prikažu film m
Takvu osobu pronaći i udaljiti kako bi se sff očistio od te prljavštine i za ubuduće ostao ono što je bio sve prethodne godine, a to je najbolji filmski festival u regiji.
Pa upravo sam to i napisao.Saopstenje,izvinjenje,objasnjenje,sankcije i pici dalje,razvijaj...Ovako ce svako na svakog lajati i samo cemo sebi naskoditi.Boli njih qrac po rs-u i srbijama,njima dobro,ruse...
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9982 times
Been thanked: 11863 times

Post by Krokodil Behko »

Iz Telekoma Srbije kažu, da su ljudi iz SFF bili upoznati sa sadržajem, pa čak su se mjesec dana ranije raspitivali kako film napreduje. Namjerno zavaljuju SFF. Rekao sam odmah, ovo je njihov trojanski konj.
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 168 times
Been thanked: 374 times

Post by harlekin »

Krokodil Behko wrote: 17 Aug 2023, 10:17 Iz Telekoma Srbije kažu, da su ljudi iz SFF bili upoznati sa sadržajem, pa čak su se mjesec dana ranije raspitivali kako film napreduje. Namjerno zavaljuju SFF. Rekao sam odmah, ovo je njihov trojanski konj.
Za pad troje nisu krivi oni sto pravili konja nego oni sto ga uvukli u grad.
HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA »

Pa sta je problem reci izvinjavamo se, greska se desi, nece se ponoviti, razvijamo i jacamo sff... Jok nego svi drvlje i kamenje i sto jest i nije, naravno i politika se upetlja, onda se jave oni glupim objasnjenjima i pravdanjima, svako na svakog laje i na kraju trpi jedna jako pozitivna prica i mi svi sa njom...I tako redom...
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14414 times
Been thanked: 24235 times

Post by Fuddo »

HAVANA wrote: 17 Aug 2023, 11:53 Pa sta je problem reci izvinjavamo se, greska se desi, nece se ponoviti, razvijamo i jacamo sff... Jok nego svi drvlje i kamenje i sto jest i nije, naravno i politika se upetlja, onda se jave oni glupim objasnjenjima i pravdanjima, svako na svakog laje i na kraju trpi jedna jako pozitivna prica i mi svi sa njom...I tako redom...
Pa kako ce reci izvini, desila se greska, kad se uopste nije desila greska?
Vidis da su znali sta rade i sta pustaju.
Hoce ljudi open balkan, i sta da im radis
Dozvolite da se obratimo
Zizi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 9947 times
Been thanked: 8577 times

Post by Zizi »

insomnia wrote: 16 Aug 2023, 22:19 Kaze ovi iz SDA bili bahati. Bakir reko “ja, i?” I tako to
SDP nakon sto je isplivao snimak na kom njegovateljica maltretira sticenicu doma
https://x.com/pobric_nedim/status/16919 ... b-flHtZePw
Još su ga početkom godine iz SDP-a predlagali za direktora OSA-e. :roll
Kada je smijenjen sa jedne direktorske pozicije sav je ured demolirao.
Nimalo me ne iznenađuje ovakvo njegovo nasilno ponašanje na presici.
HAVANA
Penzioner
Penzioner

Post by HAVANA »

Fuddo wrote: 17 Aug 2023, 14:25
HAVANA wrote: 17 Aug 2023, 11:53 Pa sta je problem reci izvinjavamo se, greska se desi, nece se ponoviti, razvijamo i jacamo sff... Jok nego svi drvlje i kamenje i sto jest i nije, naravno i politika se upetlja, onda se jave oni glupim objasnjenjima i pravdanjima, svako na svakog laje i na kraju trpi jedna jako pozitivna prica i mi svi sa njom...I tako redom...
Jel se ikad iko izvinuo za greske u ovoj zemlji i pokusao popraviti nesto? Jok. Guraj po svom, pravdaj, sakrivaj, trazi opravdanje, a na kraju se svi izmedju sebe zavadimo a oni se smiju budalama. Jel bilo izvinjenja za poplasena, malinara, respiratore, sebiju, mostar, sff i milion drugih stvari. Jel iko ikad prizno gresku i radio na tome da je ispravi? Jok. Samo se svi medjusobno zavadjaju jos vise, traze se opravdanja i brane ko biva naki svoji. Sve naopako radimo 30 godina. Sve. Sve je bitnije od drzave i interesa svih nas.I ovi debili rade isto. Nek mi se qrca napuse svi pa i ovi novi. Osim mandica i stete gdje se i vidi da nesto rade a ne petljaju se u politicke bljuvotine i lajanja.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14701 times
Been thanked: 10237 times

Post by Julia-Klara »

Krokodil Behko wrote: 16 Aug 2023, 23:24

Da vidim jel stvarno ne može tweet

Osiguran novac da Merjem Džafić ode na Svjetsko prvenstvo u šahu

https://n1info.ba/sport-klub/ostali-spo ... vo-u-sahu/
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara »

Jovan Marjanović večeras ekskluzivno za N1

Ekskluzivno za N1 direktor festivala Jovan Marjanović pojašnjava detalje predstavljanja filma “Heroji Halijarda” i odgovara na poruke Telekoma Srbije i reditelja filma, koji je izazvao lavinu reakcija.

Sa nama su večeras i brojni drugi gosti. Pozdravit ćemo voditeljicu Maju Miralem, glumca Tarika Džinića, reditelja Milchu Manchevskog.
Budite uz N1 i Specijal sa Emelom Burdžović od 21 sat.

https://n1info.ba/vijesti/jovan-marjano ... vno-za-n1/
Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare »

Julia-Klara wrote: 17 Aug 2023, 15:14
Krokodil Behko wrote: 16 Aug 2023, 23:24

Da vidim jel stvarno ne može tweet

Kakav sad kanton kad je hifa već uplatio?
Svi mi se morete obratit
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara »

KOliko ja kontam ovo sa SFFom, propust je do samih organizatora.
Ipak je SFF veliki festival da bi se desavale ovakve stvari.

Ako neko ima prezentaciju buducih projekata, i ako su do sada uvijek znali o kojim se projektima radi, zasto nisu znali ovaj put?

Postoje dva scenarija - SFF organizatorima bilo svejedno ILI da Telekom Srbije nije adekvatno predstavio projekat. Jer, ako vidite naslov - nikome (ili bar vecini) ne znaci i ne govori nista. Sta je jebeni Halijard, pogotovo kada ga ovako napisu umjesto Halyarda, pa da mozda i proguglam(o).

Bajic kaze:

– Film je dosad vidjelo svega 15 ljudi, a premijera je tek 10. oktobra u Beogradu. Kako je moguće napadati i etiketirati nešto što zapravo još niko nije vidio? Riječ je ostvarenju koje govori o jednom od najvećih podviga u eri ratovanja na ovim prostorima. To je film o najvećoj operaciji spašavanja savezničkih pilota u Drugom svjetskom ratu iza neprijateljskih linija u historiji svjetskog vazduhoplovstva. Taj podvig je izveo srpski narod koji je bio organizovan od Jugoslovenske vojske u otadžbini, dakle, regularne vojske, koju su tada SAD i saveznici podržavali – ističe Bajić.

“U tim i takvim uslovima, srpski narod je pokazao svoju humanost, čovjekoljublje, dobročinstvo i herojstvo. Naš projekat zato nije spektakl radi spektakla, iako u njemu imamo i monumentalne sekvence koje odražavaju herojstvo, već je priča duboko lična i data je iz vizure jedne srpske porodice kroz čiju se sudbinu prelamaju ključni događaji tog vremena“, kazao je Bajić.

Znajuci da je Bajic Cetnicina sa dna kace, meni ne bi mogli prezentirati nista sto dolazi od njega, BEZ da ja to sama vidim.

A citajuci NJIHOVE opise filma, ni pomocu trikova ti ne bi palo na pamet da se radi o Cetnicima, pogotovo ako bi se opis radnje zadrzao samo na podebljanom dijelu presenog teksta.

Vidim da je SFF od sljedece godine najavio detaljnije analize projekata i svega sto ce biti prezentirano na festivalu.

Ono sto mene brije je da je Amerika Cetnike odlikovala za ovu akciju i svake godine obiljezava istu. Znaci, nikakve vece reakcije nece biti. Nazalost.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara »

Taare wrote: 17 Aug 2023, 15:30
Julia-Klara wrote: 17 Aug 2023, 15:14

Kakav sad kanton kad je hifa već uplatio?
Hifa bio brzi, ovaj Kantonalac dosao haman samo da se slika i da kaze kako ce se obezbjediti sredstva (boga pitaj kad).

I sto je najzalosnije, da bi curica otisla na takmicenje i predstavljala DRZAVU bilo je potrebno 5000km.
Tuga!
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Ne mogu da ne prokomentarišem pa taman da me moji muslimani proglase otpadnikom.
Zašto mala djeca nose marame? Malo dijete ne treba biti ništa drugo nego dijete.
pusti ih da budu bezbrižna i da se igraju.
kad bude punoljetno, neka odluči. Ako se svojevoljno odluči za hidžab, položit ću ako treba i život braneći njeno pravo da ga nosi.
Ovako ti malo dijete ograničavaš u gotovo svemu što rade druga djeca.
Zašto ona ne bi pokupila društvo i otišla na bazen?
Stomak mi se okreće kad vidim da se djeci nešto uskraćuje.
Svi mi se morete obratit
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14414 times
Been thanked: 24235 times

Post by Fuddo »

HAVANA wrote: 17 Aug 2023, 15:07
Fuddo wrote: 17 Aug 2023, 14:25

Jel se ikad iko izvinuo za greske u ovoj zemlji i pokusao popraviti nesto? Jok. Guraj po svom, pravdaj, sakrivaj, trazi opravdanje, a na kraju se svi izmedju sebe zavadimo a oni se smiju budalama. Jel bilo izvinjenja za poplasena, malinara, respiratore, sebiju, mostar, sff i milion drugih stvari. Jel iko ikad prizno gresku i radio na tome da je ispravi? Jok. Samo se svi medjusobno zavadjaju jos vise, traze se opravdanja i brane ko biva naki svoji. Sve naopako radimo 30 godina. Sve. Sve je bitnije od drzave i interesa svih nas.I ovi debili rade isto. Nek mi se qrca napuse svi pa i ovi novi. Osim mandica i stete gdje se i vidi da nesto rade a ne petljaju se u politicke bljuvotine i lajanja.
Nista izvini, zajebali smo se, idemo dalje.
Izvini ti druze, i haj kuci.
Prihvatio si se posla, napravio sranje, snosi i posljedice svojih odluka.
Sta, ja sad kupim auto od tebe, kazem eto me sad cu pare donijet, izvozam ga, i vratim, kazem izvini ne svidja mi se, halali?
Dozvolite da se obratimo
Arthur Dent
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 970 times
Been thanked: 6938 times

Post by Arthur Dent »

Taare wrote: 17 Aug 2023, 15:37 Ne mogu da ne prokomentarišem pa taman da me moji muslimani proglase otpadnikom.
Zašto mala djeca nose marame? Malo dijete ne treba biti ništa drugo nego dijete.
pusti ih da budu bezbrižna i da se igraju.
kad bude punoljetno, neka odluči. Ako se svojevoljno odluči za hidžab, položit ću ako treba i život braneći njeno pravo da ga nosi.
Ovako ti malo dijete ograničavaš u gotovo svemu što rade druga djeca.
Zašto ona ne bi pokupila društvo i otišla na bazen?
Stomak mi se okreće kad vidim da se djeci nešto uskraćuje.
neka te proglasavaju kako hoce. smatram da si skroz u pravu. dijete treba da bude samo dijete i nista vise. trebamo ga zastititi i omoguciti mu da se razvija, raste, uci, igra i smije.
Taare
greatest
greatest

Post by Taare »

Pa to im je jedini "poso"
Pusti ga nek se smije, igra se, trči, pliva...
dug je život. Imaće kad i zaplakat, i naljutit se i oženiti/udati se.
što je najgore, većinu života će provesti u borbi sa raznim problemima.
majka mu stara, omogući mu da barem ove prve godine do punoljetstva provede bez briga i velikih ograničenja.
Svi mi se morete obratit
Arthur Dent
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 970 times
Been thanked: 6938 times

Post by Arthur Dent »

Taare wrote: 17 Aug 2023, 15:50 Pa to im je jedini "poso"
Pusti ga nek se smije, igra se, trči, pliva...
dug je život. Imaće kad i zaplakat, i naljutit se i oženiti/udati se.
što je najgore, većinu života će provesti u borbi sa raznim problemima.
majka mu stara, omogući mu da barem ove prve godine do punoljetstva provede bez briga i velikih ograničenja.
slabo ce mu omoguciti. potrebe djece se nikako ne shvataju i ne uzimaju kao nesto bitno. generacijama vec. tuga...
puno straha, nasilja, suza.. da bog sacuva.
Jasna
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 63 times
Been thanked: 50 times

Post by Jasna »

Niste valjda i vi pod uticajem ovih zapadnjackih mainstream medija? :hm
Pa nije uvijek babo musliman taj koji nesto tjera svoju zenu ili kcerku muslimanku, kako nas uce preko televizije.
Vjerovali ili ne ima i zena a i djece koje same izaberu da budu pokrivene, iz ljubavi prema Allahu dz.s, gledanjem pozitivnog primjera itd. you name it :rol
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Julia-Klara »

Jasna wrote: 17 Aug 2023, 16:29 Niste valjda i vi pod uticajem ovih zapadnjackih mainstream medija? :hm
Pa nije uvijek babo musliman taj koji nesto tjera svoju zenu ili kcerku muslimanku, kako nas uce preko televizije.
Vjerovali ili ne ima i zena a i djece koje same izaberu da budu pokrivene, iz ljubavi prema Allahu dz.s, gledanjem pozitivnog primjera itd. you name it :rol
Odrasli smo ljudi, razmisljamo svojom glavom, i iznosimo svoje stavove.
Post Reply

Return to “Politika u BiH”