Crna hronika

Televizija, štampa, internet portali.

Moderator: Krokodil Behko

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times
Status: Offline

Re: Crna hronika

Post by insomnia » 16 Aug 2023, 23:54

Pa da. Namjerno ih šico jer su žene. Klasični femicid. Narcis, psihopata
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4119 times
Been thanked: 3086 times

Post by Lavlje_srce » 17 Aug 2023, 00:00

Normalan nije. Njih sam spomenula usput, jer ne funkcionise sistem i jer takvi (pod utjecajem narkotika i alkohola i iduci velikom brzinom) mogu pobiti bilo koga na cesti. Ali eto, on pobi dvije cure. Pa onda drugi (maloljetnik poznat Policiji) tesko rani opet dvije cure kod Palme nakon mjesec dana. Pa onaj koji je ubio Selmu Agic i Editu Malkoc.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 17 Aug 2023, 00:01

Jaranice. Klasican slucaj “dzaba mala ekonomska skola, prevari te nepismena lola”. Pusti. Ne siri pricu na nekake narcise i psihopate. Bilo i proslo
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 17 Aug 2023, 00:07

Taare wrote: 16 Aug 2023, 20:40
Pretresom objekata koje su koristili pronađena je i oduzeta veća količina oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, vozila, veća količina novca u različitim valutama i drugi predmeti koji potiču iz izvršenja ili su korištena za izvršenja krivičnih djela.
Nije samo ovo pobrojano, nego i trgovina ljudima.
Opasni kriminalac Alen Kuduzović (41) uhapšen je na graničnom prelazu Orašje jer je za njim potjernicu raspisala Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) zbog trgovine ljudima
Strasno.
Memento Mori

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 17 Aug 2023, 00:11

Jasna wrote: 16 Aug 2023, 21:38
Veca wrote: 16 Aug 2023, 21:26...izvini, ima nas, ako bi joj se javile za razgovor ili pomoc, cak i kartu platile do Njemacke! :kafa
To mi je drago da cujem, svaka cast :respekt
Jer, ok NIzama je bila u vezi sa kabadahijom ali sta je sa onim zenama koje su u vezi sa "finim, momkom iz casne porodice" pravnikom, humanistom, sportistom, vjernikom.... takve osobe se cesto i srame ispricati nekom poznatom sta im se desava, prvi korak bi mogao da bude da se isprica nekom nepoznatom, malo bi sigurno bilo lakse, to se treba imati na umu...
I tada treba ispricati. Znaju zene da ima svega u svim krugovima drustva. Samo ne treba sutiti i trpiti.
Memento Mori

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 17 Aug 2023, 00:31

Lavlje_srce wrote: 16 Aug 2023, 23:52 Manijak je imao amfetamin u krvi, veliku kolicinu alkohola i nije imao vozacku dozvolu. Nekim cudom takvi uvijek pobiju cure. Ovo nije prvi slucaj.
Ovo što ću sad napisat, definitivno nije u cilju njegove odbrane. Za mene to nije bila nesreća nego ubistvo i nadam se da će dobiti najveću moguću kaznu.
Samo želim da prenesem ono što sam čuo od jarana sa vratnika.
Kaže da ga zna i da je čest gost u kafiću u kojem je malac radio. Kaže da je povučen, miran i vrijedan ko pčela. Nikad nikakav problem.
Kaže mi da ga je vidio tu noć i da momak nije bio za volanom, nego da je vozila neka cura.
da l je u neka doba preuzeo volan i krenuo da se dokazuje pa napravio belaj i ubio cure, ili je preuzeo na sebe iako nije kriv, nadamo se da ćemo saznati.
Svi mi se morete obratit

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce » 17 Aug 2023, 00:43

Taare wrote: 17 Aug 2023, 00:31
Lavlje_srce wrote: 16 Aug 2023, 23:52 Manijak je imao amfetamin u krvi, veliku kolicinu alkohola i nije imao vozacku dozvolu. Nekim cudom takvi uvijek pobiju cure. Ovo nije prvi slucaj.
Ovo što ću sad napisat, definitivno nije u cilju njegove odbrane. Za mene to nije bila nesreća nego ubistvo i nadam se da će dobiti najveću moguću kaznu.
Samo želim da prenesem ono što sam čuo od jarana sa vratnika.
Kaže da ga zna i da je čest gost u kafiću u kojem je malac radio. Kaže da je povučen, miran i vrijedan ko pčela. Nikad nikakav problem.
Kaže mi da ga je vidio tu noć i da momak nije bio za volanom, nego da je vozila neka cura.
da l je u neka doba preuzeo volan i krenuo da se dokazuje pa napravio belaj i ubio cure, ili je preuzeo na sebe iako nije kriv, nadamo se da ćemo saznati.
Ne samo sto je bilo dvostruko ubistvo, nego je i pobjegao s mjesta zlocina, da se ne zaboravi.

Kako god, narodu je dosta vjeruj mi.
Memento Mori

Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh » 17 Aug 2023, 08:04

Sam problem je u tome, što komsije kad vide da on mlati zenu-pitaju se zašto je udara, pa razglabaju koliko je kriva.
Zakljuce mnogi da ne treba mlatiti zenu.
Vidjeli ste?
Koliko ste ih prijavili policiji?
0?
Sva vaša borba je obično lupetanje!

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 165 times
Been thanked: 372 times

Post by harlekin » 17 Aug 2023, 09:48

Sve lose u drzavi,bilo kojoj ide na dusu zakonski institucija,od ulicnog razbijaca,do namjesteni natjecaja,rupa na cesti do korupcije u vladi,da ona govna u plavom samo rade svoj posao nist od tog nebi postojalo.
Ta govna su najveci i jedini problem.

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3781 times
Been thanked: 6954 times

Post by Matan » 17 Aug 2023, 11:07

harlekin wrote: 17 Aug 2023, 09:48 Sve lose u drzavi,bilo kojoj ide na dusu zakonski institucija,od ulicnog razbijaca,do namjesteni natjecaja,rupa na cesti do korupcije u vladi,da ona govna u plavom samo rade svoj posao nist od tog nebi postojalo.
Ta govna su najveci i jedini problem.
Pa sta mislis da su oni krivi za odgoj silni glupana sto mlate zene..
pa prije 50 godina je normalno bilo da svaki vrli vjernik barem jednom sedmicno namlati zenu..
a ni sad nije nesto bolje..
policija jeste takva , kakva je, ali i ona doazi iz drustva, ne moze ona biti bolja od sredine iz koje dolazi..
policija u Norveskoj, policija u BIH..
il da ne spominjem policiju u Meksiku..
odraz cijelokupnog stanja u drustvu..
ako dijete od rodjenja gleda lopovluk, onda ce ono sa obzirom na svoje radno mjesto biti isto to..
al je politicar, polcajac ili zdravstveni radnik..
isto sve, samo drugo radno mjesto..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3781 times
Been thanked: 6954 times

Post by Matan » 17 Aug 2023, 11:10

Eto nek svaki forumas pogleda sebe..
kakvi ste na radnom mjestu, kako se odnosite prema bracnom partneru, djeci, komsijama, drustvu..
ili su svi forumasi cestiti i posteni..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Jasna
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 63 times
Been thanked: 50 times

Post by Jasna » 17 Aug 2023, 11:16

Problem je sto u nasem drustvu postoji nekakvo uvjerenje da sve najgore trebas pokazati svojim najblizima, komsiju ces uredno pozdraviti iako ti skace po glavi svaki dan, a sa zenom neces progovoriti 10 dana ako ti je rekla nesto "pogresno" (karikiram) ali fakat samo oni koji su skupa u 4 zida najbolje se poznaju, zato je i cesto ono pa sta njemu bi, bas fin, miran i povucen bio....

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 17 Aug 2023, 11:32

Eto države.
Naloženo vještačenje telefona ubice Sulejmanovića: Drhte ljubavnice, policajci, sudije, pola Gradačca
https://avaz.ba/vijesti/bih/850163/nalo ... a-gradacca

Sad je najvažnije da ne prestanu pritisci širokih narodnih masa kako bi se ovo istjeralo na čistac.
Nažalost, naš narod je takav da će se najkasnije za hevtu vratiti u svakodnevnicu i zaboraviti nizamu.
i tako do novog zlodjela.
Svi mi se morete obratit

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 17 Aug 2023, 11:33

Dževad Korman, policijski komesar MUP-a TK, potpisao je jutros rješenje o suspenziji policajke PU Gradačac Dženane Selimović, saznaje portal "Avaza".
https://avaz.ba/vijesti/bih/850176/zbog ... -selimovic

Suspenzija al samo zbog kontakta. Kažu da ona nije otkrila lokaciju jer, tobože, nije znala.
et, ko da se nije mogla raspitat kod kolega.
Svi mi se morete obratit

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 17 Aug 2023, 11:37

Ove dvije su mi sumnjive ko 30 maraka ukupno.
Sutkinja Lejla Numanović koja je odbila zahtjev policije u Gradačcu da monstrumu Nerminu Sulejmanoviću zabrani prilaz Nizami Hećimović, a koju je on prije pet dana brutalno likvidirao, podnijela je prekjučer prijavu Federalnoj upravi policije (FUP) protiv MUP-a TK i službenika policijske stanice u Gradačcu, saznaje portal "Avaza".
Numanović i pored izjave nastradale Hećimović, službene zabilješke pripadnika MUP -a TK, odbila je zahtjev da se nasilniku zabrani prilazak nevjenčanoj supruzi, koju je, da stvar bude gora, pretukao zbog neukusne hrane, zbog, kako je navela, nedostatka dokaza!?

Međutim, nakon što je rješenje objavljeno u javnosti, Numanović je otvorila bolovanje, navodeći da se protiv nje vodi hajka.

Ona je u prijavi FUP-u navela da nije mogla odrediti mjere zabrane prilaska Nizami Hećimović, jer joj policija u Gradačcu "nije dostavila materijalne dokaze".

U međuvremenu, Ured disciplinskog tužioca VSTV-a protiv nje je formirao predmet, kako bi se ispitalo njeno postupanje. Sramno je obrazloženje predsjednice Suda u Gradačcu Slobodanke Kojić da nisu imali sve dokaze, a zanemarili su osnov sumnje.

Da stvar bude gora, Kojić je znala o kakvom se monstrumu radi, jer je radila na njegovim slučajevima.
https://avaz.ba/vijesti/bih/850155/sutk ... u-gradaccu
Svi mi se morete obratit

Zanki
saudade
saudade
Has thanked: 27614 times
Been thanked: 31587 times

Post by Zanki » 17 Aug 2023, 11:46

Jasna wrote: 17 Aug 2023, 11:16 Problem je sto u nasem drustvu postoji nekakvo uvjerenje da sve najgore trebas pokazati svojim najblizima, komsiju ces uredno pozdraviti iako ti skace po glavi svaki dan, a sa zenom neces progovoriti 10 dana ako ti je rekla nesto "pogresno" (karikiram) ali fakat samo oni koji su skupa u 4 zida najbolje se poznaju, zato je i cesto ono pa sta njemu bi, bas fin, miran i povucen bio....
Slažem se, samo što nije naše društvo jedinstveno po tom pitanju nego je to i malo šira problematika i na žalost sveprisutna :ok
Najbolja stvar kod psihopate je, što ti se maksimalno posvete.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22298 times
Been thanked: 20371 times

Post by Masamune » 17 Aug 2023, 12:05

Hajd kad su ovakvi tipovi u pitanju poput ovog monstruma, ali kad čuješ fin, miran, porodičan čovjek, radišan, vrijedan i nema nekog dosjea i slično, pa se isto ili slično desi...

Kod nekih je dovoljan triger da ne rješavaju probleme koje imaju u vezi ili braku na vrijeme, kad ne komuniciraju svakodnevno i sebi dopuste da taj problem tinja i na kraju eskalira u nekoj vrsti bjesnila, a što može dovesti do nasilničkog ponašanja i ubistva u konačnici.

Treba se i posvađati povremeno što je normalno, ali ne treba pustiti da problem ostane neriješen na duže staze jer može proizaći još veći belaj kasnije.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Jasna
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Jasna » 17 Aug 2023, 12:18

Nismo mi nauceni pravilno izrazavati emocije, kao prvo, kao drugo samim tim ne znamo ni komunicirati.
Gdje se uci o emocijama kroz tolike godine obaveznog skolovanja? Nigdje.
Na zalost, posljedice toga su svakodnevne osim ekstremnih slucajeva eskalacije nasilja.
Tvrdim to i stojim iza toga.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 51817 times
Been thanked: 9218 times

Post by ElTriconi » 17 Aug 2023, 12:20

Jasna wrote: 17 Aug 2023, 12:18 Nismo mi nauceni pravilno izrazavati emocije, kao prvo, kao drugo samim tim ne znamo ni komunicirati.
Na zalost, posljedice toga su svakodnevne osim ekstremnih slucajeva eskalacije nasilja.
Kako izrazit emocije kad ti pukne film? Cekic, lopata, kamen? 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Jasna
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Jasna » 17 Aug 2023, 12:24

ElTriconi wrote: 17 Aug 2023, 12:20
Jasna wrote: 17 Aug 2023, 12:18 Nismo mi nauceni pravilno izrazavati emocije, kao prvo, kao drugo samim tim ne znamo ni komunicirati.
Kako izrazit emocije kad ti pukne film? Cekic, lopata, kamen? 🤔
Izrazavanje emocija se uci prije nego li dodje do pucanja filma.
Da svi znaju kako izraziti bas ono sto osjecaju sumnjam da bi doslo do pucanja.
Ali shvatam ja da je to utopija, no to nas ne sprecava da radimo svakodnevno na sebi :ruke

Post Reply

Return to “Mediji”