Nametnuta Vlada Federacije BiH 2022-2026, Nermin Niksic, ministri i ostali
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
- Status: Offline
Re: Vlada Federacije BiH 2022-2026, Nermin Niksic, ministri i ostali
Ne slažem se da je u pitanju kukavičluk. Radi se o foteljama.
U našem ratu, zapad je dao amin za podjelu bosne.
imali su odriješene ruke da u roku godine dana završe podjelu.
Kad su vidjeli da nas sama četnička armija ne može pobijediti, pustili su i hvo.
Kad smo na kraju rata zbrajali žrtve, mi smo imali oko 30.000 poginulih boraca.
neprijatelji su imali hiljadu ili dvije manje.
Dakle, iako su imali manje vojnika a više oružja, nisu nam nanijeli takve gubitke da kažeš kako je razlika haman pa nemjerljiva.
iako nismo imali gotovo pa nikakvog oružja, uckmekali smo im oko 28.000 džehenemskih pasa.
Zato dodik danas haman u svakoj izjavi naglašava da nije za sukob taman kad bi cijena bila ta republika šumska.
Zašto? Zato što proizvodimo i imamo više municije nego republika hrvatska, a kamoli manji entitet.
što reče jedan borac s kojim sam pričao, ako bi dušmani isprovocirali sukob, u bosni ne bi ostalo četničkog uha.
Nažalost, vlast nam drže izdajnici. Drže trenutno, a držali su i u prošlosti.
dodik je njihov jaran u kriminalu, ali postoji razlika.
on krade dokle može. Ali, čim bi mu se pružila prilika za otcjepljenje, istog momenta bi krenuo u disoluciju.
U našem ratu, zapad je dao amin za podjelu bosne.
imali su odriješene ruke da u roku godine dana završe podjelu.
Kad su vidjeli da nas sama četnička armija ne može pobijediti, pustili su i hvo.
Kad smo na kraju rata zbrajali žrtve, mi smo imali oko 30.000 poginulih boraca.
neprijatelji su imali hiljadu ili dvije manje.
Dakle, iako su imali manje vojnika a više oružja, nisu nam nanijeli takve gubitke da kažeš kako je razlika haman pa nemjerljiva.
iako nismo imali gotovo pa nikakvog oružja, uckmekali smo im oko 28.000 džehenemskih pasa.
Zato dodik danas haman u svakoj izjavi naglašava da nije za sukob taman kad bi cijena bila ta republika šumska.
Zašto? Zato što proizvodimo i imamo više municije nego republika hrvatska, a kamoli manji entitet.
što reče jedan borac s kojim sam pričao, ako bi dušmani isprovocirali sukob, u bosni ne bi ostalo četničkog uha.
Nažalost, vlast nam drže izdajnici. Drže trenutno, a držali su i u prošlosti.
dodik je njihov jaran u kriminalu, ali postoji razlika.
on krade dokle može. Ali, čim bi mu se pružila prilika za otcjepljenje, istog momenta bi krenuo u disoluciju.
Svi mi se morete obratit
- ironman
- sirius

- Has thanked: 26188 times
- Been thanked: 26815 times
https://faktor.ba/vijest/niksic-kaze-da ... ada/203639
Postavio na fadila bio
...da sad ne ponavljam.
Teatar apsurda.
Postavio na fadila bio
Teatar apsurda.
dream of spring...
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2788 times
- Been thanked: 8773 times
Negdje sam procito da su iz EU izostavili manji entitet samo iz razloga što ovi nisu poslali nista konkretno, nikakav projekt vrijedan paznje i para.
Valjda kontali, ako bude donacija za BiH, bice ono standardno jedan tebi-jedan meni. Prc milojka
Valjda kontali, ako bude donacija za BiH, bice ono standardno jedan tebi-jedan meni. Prc milojka
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10005 times
- Been thanked: 11893 times
- Status: Online
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Nije Nikšiću dugo trebalo, da nam sjebe trezor.
Najavljuju već, nikakvih povećanja penzija i invalidnina neće biti
https://www.klix.ba/biznis/privreda/zas ... /230706033
Poželićete vi gospodina Fadila, pazite šta sam vam rekao
Najavljuju već, nikakvih povećanja penzija i invalidnina neće biti
https://www.klix.ba/biznis/privreda/zas ... /230706033
Poželićete vi gospodina Fadila, pazite šta sam vam rekao
- ironman
- sirius

211 miliona maraka ..
Kojem kantonu u hercegovini je zafalilo?

Kojem kantonu u hercegovini je zafalilo?
dream of spring...
- ironman
- sirius

Ovime se niksic pohvalio.Milorad Dodik pokorio i Parlament FBiH. Usvojenim energetskim zakonima izjednačeni su FBiH i RS u zakonskim rješenjima. Država nije dobila ništa.
Država nikad više neće niti dobiti ništa značajno iz energetike u zakonskom oblikovanju tržišta. Sada imamo dva regulatora u Trebinju i Mostaru. Oba će uređivati tržište u svom entitetu, a državi će samo ostati DERK za kojeg spremaju umanjenje nadležnosti i tržište električne energije koje će biti u RS.
Dodik je preko HDZ-a uspio da izjednači dva entiteta u zakonskim nadležnostima entiteta i time dobije ono što nije dobio od rata, a to je da je energetika nadležnost entiteta. Nigdje više javnih korporacija, nigdje više regulatora na nivou države i ostade fragmentirana energetika na nivou entiteta.
Sada kada imamo regulatora za energiju u FBiH dobit ćemo i trgovce i snabdjevače iz Srbije i Hrvatske koji će ući u sektor prirodnog gasa.
Uvoz nafte za FBiH drži Hrvatska, prirodni gas ide Srbiji, a berza električne energije ide u RS ili Srbiju dok je za EPBiH predviđeno lagano umiranje.
Ova tri usvojena zakona su kraj bilo kakve integracije na nivou države u oblasti energije i početak stvaranja odvojenih entitetskih regulatornih sistema sa jednim ostrvom koje se zove HZHB.
Kažu da su ovo reformski zakoni za evropski put BiH. Nisam znao da FBiH ide sama u Evropu, a nadao sam se da je to BiH. Na nivou BiH ni jednog reformskog zakona iz energije, a BiH potpisala ugovor o energetskoj zajednici. Toliko i o tom putu BiH u kojem entiteti vode energetske politike i uređuju tržište svako za sebe.
dream of spring...
- Taare
- greatest

Kakve su šanse da se mi rugamo pogrešnom čojku?
Ramo isak je kabadahija, to bez daljnjeg, al nigdje nisam pročitao da ga povezuju s nekim krimosima.
Haman da ramo zna gdje treba udarit.
A šta se piše o ovom hofmanu? Ništa bezazleno.
http://slobodanvaskovic.blogspot.com/20 ... c.html?m=1
Ramo isak je kabadahija, to bez daljnjeg, al nigdje nisam pročitao da ga povezuju s nekim krimosima.
Haman da ramo zna gdje treba udarit.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/svevlad ... /230515153Svevlad Hoffmann tvrdi da se Ramo Isak od svog dolaska na ministarsku poziciju trudi trudi da na čelo Federalne uprave policije ne dođe kandidat koji bi temeljem procedure propisane Zakonom o unutarnjim poslovima FBiH morao biti imenovan.
A šta se piše o ovom hofmanu? Ništa bezazleno.
http://slobodanvaskovic.blogspot.com/20 ... o.html?m=1Za kraj sam ostavio Svevlada Hofmana koji je zaista beskrupulozan kriminalac, ubijeđen i da je kreativan. Ljudska izlučevina je prevazišao sve zločinačke umove u Graničnoj policiji.
http://slobodanvaskovic.blogspot.com/20 ... c.html?m=1
Svi mi se morete obratit
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Duminjo
- Urednik foruma

Ni manje ni više nego rat.
"Ja neću stati i dok sam ministar radit ću da svi kriminalci završe u zatvorima. Što se tiče Rame Isaka svi kriminalci imaju rat i Ramo Isak se neće povući"
"Ja neću stati i dok sam ministar radit ću da svi kriminalci završe u zatvorima. Što se tiče Rame Isaka svi kriminalci imaju rat i Ramo Isak se neće povući"
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25325 times
- Been thanked: 6637 times
...vjerovat cu ti ministre kad to vidim svojim ocima! 
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Ministar FMUP-a koji je isćeran iz milicije jer je na svadbi u gradu pucao iz službenog pištolja. Koji je tukao lika drškom od pištolja, koji se slika u nekim krimi pozama okružen čoporom 
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Duminjo
- Urednik foruma

- Taare
- greatest

Šta je sa vidokom?insomnia wrote: 12 Aug 2023, 15:29 Ministar FMUP-a koji je isćeran iz milicije jer je na svadbi u gradu pucao iz službenog pištolja. Koji je tukao lika drškom od pištolja, koji se slika u nekim krimi pozama okružen čoporom![]()
Svi mi se morete obratit
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Ha
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- Taare
- greatest

Kad je on mogo, more svako
Svi mi se morete obratit
- Duminjo
- Urednik foruma

Nikšić posjetio "Zrak": Preduzeće ima perspektivu, trebat će i novi radnici

Premijer FBiH Nermin Nikšić posjetio je danas preduzeće "Zrak" koje je u stečaju, ali je nastavilo proizvodnju.
On je kazao da je prethodna vlada svjesno ili nesvjesno propustila rok da se izjasni što je dovelo do otvaranja stečajnog postupka.
"Svima je jasno da se radi o preduzeću u većinskom vlasništvu Federacije, a koje ima jako atraktivnu lokaciju. Vrlo je moguće da postoje mešetari koji su željeli obezvrijediti preduzeće, te onda za male novce doći do atraktivnih lokacija", istakao je Nikšić.
Dodao je da stečaj ne mora nužno značiti i likvidaciju preduzeća te je zbpog toga odlučeno da se učini sve da "Zrak" održi proizvodnju, realizuje postojeće i nađe nove poslove.
"Prilikom prve posjete slušao sam radnike, ali i profesore koji su me uvjeravali kako 'Zrak' ima perspektivu, te molili da im pomognemo. Danas sam ponovno bio u fabrici. Zadovoljstvo je bilo vidjeti radnike 'Zraka' na svojim radnim mjestima", kaže Nikšić.
Dodaje da trenutno u "Zraku" radi 30 radnika, od toga 16 na ugovoru o radu i 14 na ugovoru o djelu, od njih 49 koliko je bilo kod otvaranja stečajnog postupka.
"Realizirali su postojeće ugovore, dobili već nove poslove i imaju ponude za nove. Prema planu vratit će i ostale radnike koji su spremni raditi, ali i iskazuju potrebu za prijem i obuku pripravnika kao nove radne snage", ističe Nikšić.
U narednom periodu će Vlada FBiH nastojati da uveže kompletan sistem namjenskih fabrika u Federaciji BiH kako bi jedni drugima bili podrška i koristili zajedničke resurse.
"Insistirat ćemo da umjesto što dobavljače pronalaze izvan BiH kooperante tražimo unutar naše zemlje. Daleko smo od toga da budemo zadovoljni ili da se hvalimo kako je problem u 'Zraku' riješen. Na sreću, istina je da smo danas puno bliže da 'Zrak' opstane nego što smo bili prije par mjeseci. Idemo dalje, zajedno možemo puno toga. Nećemo se predati, a ni prodati", zaključio je Nikšić.
klix.ba

Premijer FBiH Nermin Nikšić posjetio je danas preduzeće "Zrak" koje je u stečaju, ali je nastavilo proizvodnju.
On je kazao da je prethodna vlada svjesno ili nesvjesno propustila rok da se izjasni što je dovelo do otvaranja stečajnog postupka.
"Svima je jasno da se radi o preduzeću u većinskom vlasništvu Federacije, a koje ima jako atraktivnu lokaciju. Vrlo je moguće da postoje mešetari koji su željeli obezvrijediti preduzeće, te onda za male novce doći do atraktivnih lokacija", istakao je Nikšić.
Dodao je da stečaj ne mora nužno značiti i likvidaciju preduzeća te je zbpog toga odlučeno da se učini sve da "Zrak" održi proizvodnju, realizuje postojeće i nađe nove poslove.
"Prilikom prve posjete slušao sam radnike, ali i profesore koji su me uvjeravali kako 'Zrak' ima perspektivu, te molili da im pomognemo. Danas sam ponovno bio u fabrici. Zadovoljstvo je bilo vidjeti radnike 'Zraka' na svojim radnim mjestima", kaže Nikšić.
Dodaje da trenutno u "Zraku" radi 30 radnika, od toga 16 na ugovoru o radu i 14 na ugovoru o djelu, od njih 49 koliko je bilo kod otvaranja stečajnog postupka.
"Realizirali su postojeće ugovore, dobili već nove poslove i imaju ponude za nove. Prema planu vratit će i ostale radnike koji su spremni raditi, ali i iskazuju potrebu za prijem i obuku pripravnika kao nove radne snage", ističe Nikšić.
U narednom periodu će Vlada FBiH nastojati da uveže kompletan sistem namjenskih fabrika u Federaciji BiH kako bi jedni drugima bili podrška i koristili zajedničke resurse.
"Insistirat ćemo da umjesto što dobavljače pronalaze izvan BiH kooperante tražimo unutar naše zemlje. Daleko smo od toga da budemo zadovoljni ili da se hvalimo kako je problem u 'Zraku' riješen. Na sreću, istina je da smo danas puno bliže da 'Zrak' opstane nego što smo bili prije par mjeseci. Idemo dalje, zajedno možemo puno toga. Nećemo se predati, a ni prodati", zaključio je Nikšić.
klix.ba
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Šta kažu za penzije?
Otkako maknuše korumpiranog Fadila, ni feninga nisu povećali.
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2329 times
- Been thanked: 5776 times
Dosta vam je
Fuck you a friendly note to start the day
- Arthur Dent
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 970 times
- Been thanked: 6938 times
pa nece valjda svako par mjeseci dizat penzije behko..Krokodil Behko wrote: 17 Aug 2023, 16:49 Šta kažu za penzije?
a ionako imate puno, ne znate sta sa parama.