Parfemi

Savjeti kako da izgledamo ljepše :)
Sheval
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 344 times
Been thanked: 872 times
Status: Offline

Re: Halid Bešlić lansira vlastiti parfem

Post by Sheval » 11 May 2013, 21:49

Ma,jedan je Hala a parfeme svakako ne koristim.

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Najskuplji parfemi na svijetu

Post by Dust » 14 May 2013, 21:22

Image

Kada je pedesetih godina prošlog vijeka, na pitanje šta nosi u krevetu, holivudska ikona Merilin Monro odgovorila: "Samo nekoliko kapi Chanel No.5", za francusku modnu kuću ništa više nije bilo isto.
Slava koju su tada stekli traje do danas. Modni gigant je tokom godina svojim kupcima donosio brojne inovacije, a sada su definitivno otišli i korak dalje, jer je luksuzna marka plasirala na tržište kolekciju parfema po nevjerovatnoj cijeni.
"Jedna bočica košta 3.200 evra. Parfem će se zvati Grand Extrait i biće to njihov najskuplji parfem svih vremena. Visoku cijenu parfem ne duguje samo mirisu, već ručno izrađenoj bočici", piše "Daily Mail", a iz "Chanela" poručuju da je parfem namijenjen kolekcionarima luksuznih predmeta.
Kao pjesme, slike i muzička dela, i parfemi nastaju tako da prenesu zamisao, fantazije i želje... Osim mirisa, najskuplji primjerci zadovoljavaju i druga čula. Bočice su tako precizno izrađene od najskupljih kristala i zlata, da opravdavaju cijenu i od više stotina hiljada dolara.
Britanska parfemska kuća "Clive Christian" proizvodi tri parfema - 1872, X i No.1 - sva tri u ženskoj i muškoj verziji. To su najluksuzniji parfemi na svijetu, a No.1 je i najskuplji - 30 mililitara košta 215.000 dolara.
"Chanelov" Grand Extrait košta 3.200 evra i to je njihov najskuplji parfem svih vremena
"Kada smo ga stvarali, željeli smo napraviti parfem nad parfemima. Prema mišljenju mnogih, to nam je i uspjelo. Miris čine sastojci koji se dopremaju iz raznih dijelova svijeta. Tu je slavna ruža iz "Grassea", vanilija s Tahitija, sandalovina iz Indije... Samo jedna kapljica mirisa dovoljna je da mirišete satima, ako ne i danima", kazala je Viktorija, nasljednica "Clive Christiana".
Paco Rabanne 1 million ima čist, luksuzan, ekscentričan miris veoma rijetkih vrsta i na listi je najskupljih parfema, jer košta vrtoglavih 57.000 američkih dolara. Spakovan je u veoma raskošan kofer zlatne boje sa dijamantskom krunom na vrhu, a dostupan je samo odabranim kupcima. Ora Ito parfem je nešto jeftiniji od Paco Rabana i košta "samo" 45.000 dolara. Miris mu je odabrao čuveni Ito, sin najpoznatijeg pariskog modnog dizajnera Paskapa Marabitoa.
Les Larmes Sacrees de Thebes of Baccarat je miris orijentalnih tema zavođenja, sačinjen od divljih jasmina, geranijuma, bibera, kardamona, ćilibara, mošusa, sandalovine i još nekih tajnih sastojaka. Boca nije tako atraktivna, u obliku je piramide, izrađena od skupih ogledala i košta 6.800 dolara.
Iako je ime Notorious - Ralph Lauren poznatije po odjeći, istoimeni parfem je osvojio svijet. Spoj ribizle, čokolade i mošusa spakovan u bocu košta 3.540 američkih dolara.
Prefinjenost u ciframa:
Clive Christian's No.1 - 215.000 dolara
Hermes Perfume 24 Fabourg - 1.500 dolara za 30 ml
Annick Goutal Perfume EAU D'hadrien - 1.500 dolara za 100 ml
Henri Alméras's Joy Perfume for Jean Patou - 800 dolara za 30 ml
Jar Perfumes The Bolt of Lightening - 765 dolara za 30 ml
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3927 times
Been thanked: 2953 times

Re: Najskuplji parfemi na svijetu

Post by Pasaga » 14 May 2013, 21:25

Image
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Dalia
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dalia » 14 May 2013, 21:28

Joj Pasaga :haha
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. :zubi

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 24731 times
Been thanked: 6459 times
Status: Online

Post by Veca » 14 May 2013, 21:39

:888
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8075 times
Been thanked: 19098 times

Post by Maja » 14 May 2013, 23:58

Ja ovo nikako ne kontam. Imam razumjevanja za sve za što 90 posto ljudi nema, ali pobila bih sve luđake koji za parfeme, odjeću, nakit i slične gluposti daju ogroman novac.

paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci » 15 May 2013, 02:51

zesce preseravanje.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Dalia
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dalia » 15 May 2013, 15:25

paparaci wrote:zesce preseravanje.
Taman mi uze riječ iz usta...mene bi Boga bilo strah ovoliko plaćat za parfeme, eno u Izboru za 5-6 maraka
il ako već mislite da će vam biti nešto od njih onda u cm-u može se solidan za tridesetak maraka uzeti.
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. :zubi

paparaci
Hadžija
Hadžija

Post by paparaci » 16 May 2013, 01:48

Dalia wrote:
paparaci wrote:zesce preseravanje.
Taman mi uze riječ iz usta...mene bi Boga bilo strah ovoliko plaćat za parfeme, eno u Izboru za 5-6 maraka
il ako već mislite da će vam biti nešto od njih onda u cm-u može se solidan za tridesetak maraka uzeti.
s ovim si sve rekla. to je razlika izmedju tebe i njih. ;) :ok

a sto kazes ima ih i jeftinih sto bas dobro mirisu. sam sam imao priliku prije par mjeseci uzeti jedan takav.
jednom sam pomirisio BOSS-ov parfem od nekih 40 eurona. cojece, isto mokraca. :hihi :bua
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Bonaqua
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Re: Parfemi

Post by Bonaqua » 19 May 2013, 23:14

Ja neki dan otisla maksuz do parfimerije s' namjerom da kupim neki novi parfem, nazalost, nisam se mogla odluciti, svi su se mirisi ismjesali pa reko da priupitam imate li nesto za preporuciti? Mislim na neke ljetnje parfeme, neka novina koja je pod moranjem :) Ja inace ne volim one koje mirisu na limun, jabuke i ostale vocke, volim da je malo jaci ali ne toliko da gushi, nego... ne znam ni ja :D
"Tako mi jutra,i noći kad se utiša"

Lanci
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 94 times
Been thanked: 49 times

Post by Lanci » 19 May 2013, 23:31

Bonaqua jesi ovaj ikada probala.jeste malo jaci ali je jako dobar,Paco Rabanne Lady Million?
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.

Bonaqua
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Bonaqua » 19 May 2013, 23:45

Jesam lanci, prije mi se svidjao sada me ugushi skroz :s Eno jos je vise od pola bocice ostalo neiskorisceno. Gledala nesto od escade,ali mi preslatko.
"Tako mi jutra,i noći kad se utiša"

Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Ideja » 19 May 2013, 23:50

nije puno jak, kruška rules :hihi
Image
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "

Lanci
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 94 times
Been thanked: 49 times

Post by Lanci » 19 May 2013, 23:53

Bonaqua wrote:Jesam lanci, prije mi se svidjao sada me ugushi skroz :s Eno jos je vise od pola bocice ostalo neiskorisceno. Gledala nesto od escade,ali mi preslatko.
pa jeste malo jaci...ima I od mene nekih vise sve po pola bocice ja nemogu docekati da jedan potrosim a drugi neki ne otvorim :D. escade ja jos nisam taj probala,meni sada nekako ovaj diesel Loverdose jako dobar bas mi se svidja
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.

Trepavica

Post by Trepavica » 08 Oct 2013, 12:32

Parfem poslednji od Coco Noir Chanel ...Eccellente ! :ok

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14634 times
Been thanked: 10132 times

Post by Julia-Klara » 08 Oct 2013, 13:14

Julia-Klara wrote:Image

Image

i jako dobri Avonov parfemi "Make me Wonder and Smile"
Image
MEXX poklonila sestri, svidio joj se,a Laure i Avona imam jos uvijek (kao i Sun od Jil Sander)

posto dolazi zima vrijeme je da se kupi neki malo "tamniji", ovo su mi sve nekako ljetni

a sace bozicne rasprodaje u Becu :hop
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue » 08 Oct 2013, 14:37

Trenutno koristim Love potion iz avona
Image

I Bvlgari omnia crystalline
Image
Image

Johny
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Johny » 08 Oct 2013, 21:54

Last edited by Johny on 08 Oct 2013, 22:15, edited 1 time in total.

živi
Na probnom
Na probnom

Post by živi » 16 Nov 2013, 00:09

davidoff duze vrijeme gotivim

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8075 times
Been thanked: 19098 times

Najbolji ženski parfemi po izboru muškaraca

Post by Maja » 29 Nov 2013, 01:23

Image

Koji je ženski parfem najbolji? Možda to pitanje ne treba postavljati ženama, već muškarcima.
U istraživanju koje je proveo američki magazin Cosmopolitan, muškarci su se odlučili za sledeće parfeme.

Live in love by Oscar de la Renta

Image

Ovaj miris je priča o ljepoti, romantici i cvjetnim notama! Njegove gornje note su zumbul, bergamot i đurđevak. On, takođe, sadrži i drvenaste note, od kedra do ćilibara i mošusa. Live in love je odličan za večernje izlaske.

Body by Burberry

Image

Ako ste u potrazi za mirisom koji odiše luksuzom i senzualnošću, onda je ovaj parfem baš za vas! Obilježavaju ga note breskve, ruže i sandalovine. Odličan je i za dnevne i za večernje varijante.

DKNY pureDKNY Verbena

Image

Miris koji odiše svježinom, oštrinom i potpunom čistoćom. Nevjerovatne note božura, latica jasmina u kombinaciji sa notama ćilibara i morkse mahovine ovom parfemu daju njegov jedninstven i neponovljiv miris. Lagan, sjajan, divan!

Lovestruck by Vera Wang

Image

On je sladak, sočan i senzualan. Već po izgledu bočice se da naslutiti o kakvoj mješavini je riječ: ružičasta guava, mandarina, tuberoza i cvijet lotosa. Fantastičan je za duge, ljetne večeri.

My queen by Alexander McQueen

Image

Ako želite nešto jedinstveno i drugačije, onda birajte ovaj parfem. Miris otvaraju note badema i ljubičice koje polako prelaze u čiste note narandže, bijelog mošusa i suncokreta. Miris se dalje razvija ka notama pečulija, kedra i vetivera, a na kraju završava notama perunike i vanile. Da, ovaj parfem je jedinstven i po tome što mu je struktura sačinjena od četiri nivoa, za razliku od tradicionalnih parfema koji imaju samo tri nivoa.

Euphoria by Calvin Klein

Image

Egzotični cvjetno-voćni miris je prozračan i sočan poput voćnih nota koje su zarobljene u njemu. Tajanstven je i privlačan kao tamno egzotično cvijeće. On vas poziva da uživate u radostima života. Osnovne note su šipak, japanska jabuka, lotus, crna orhideja, ljubičica i ćilibar. Namijenjen je ženama koje se osjećaju seksi, šik i samouvjereno.

(MINIMAGAZIN)

Post Reply

Return to “Ljepota”