Bosna Šapatom Pade

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Jasna
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 63 times
Been thanked: 50 times
Status: Offline

Re: Bosna Šapatom Pade

Post by Jasna » 17 Aug 2023, 16:34

Julia-Klara wrote: 17 Aug 2023, 16:33
Jasna wrote: 17 Aug 2023, 16:29 Niste valjda i vi pod uticajem ovih zapadnjackih mainstream medija? :hm
Pa nije uvijek babo musliman taj koji nesto tjera svoju zenu ili kcerku muslimanku, kako nas uce preko televizije.
Vjerovali ili ne ima i zena a i djece koje same izaberu da budu pokrivene, iz ljubavi prema Allahu dz.s, gledanjem pozitivnog primjera itd. you name it :rol
Odrasli smo ljudi, razmisljamo svojom glavom, i iznosimo svoje stavove.
Da, u pravu si, ponekad se moze jasno vidjeti odakle ti stavovi dolaze :ok

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2600 times
Been thanked: 8009 times
Status: Online

Post by Duminjo » 17 Aug 2023, 17:17

Ne znam zasto se uopste utvrdjuje krivica ili bilo sta ispituje u vezi ovih cetnika na SFFu.
Nema se tu sta prosipati iz supljeg u prazno, ako se makar malo konta ostati cistog obraza, otkaze trebaju dato i volonteri a kamo li organizatori.
U suprotnom, puši ga trojka sljedece godine da trista tramvaja kupe i naprave pruge od Vogosce do Ivan sedla.

Vjerovatno kontaju kako ce raja zaboriviti, kao po obicaju. Idemo malo neke galame i nikome ništa.
Zajebace se s tom racunicom.

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 24139 times
Been thanked: 24616 times

Post by ironman » 17 Aug 2023, 17:37

Kaze reditelj ovog nacistickog filma.
Ponovo se srbima uskracuje pravo na historiju..apropo ove price na SFF :D.
dream of spring...
sign of the times...

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 24139 times
Been thanked: 24616 times

Post by ironman » 17 Aug 2023, 20:27

dream of spring...
sign of the times...

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 17 Aug 2023, 21:10

E moj admire lisica, haman ne znaš kome se obraćaš. Obraćaš se metiljavom narodu koji ne zaslužuje da ima državu.
Svi mi se morete obratit

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 17 Aug 2023, 21:18

Taare wrote: 17 Aug 2023, 21:10 E moj admire lisica, haman ne znaš kome se obraćaš. Obraćaš se metiljavom narodu koji ne zaslužuje da ima državu.
A ti si kao relevantan da govoris zasluzuje li neki narod drzavu?

Ne kontam stvarno od kud potreba za ovakvim zakljuccima i izljevima mudrosti. Sta je poenta? Ponizit neki narod? Prikazati ga glupim ili jos glupljim, zaostalim a sebe iz toga naroda izdici kao nekog sveca?
I kako to citav jedan narod ne zasluzuje drzavu zbog grupe politicara koji su trenutno na vlasti?

Sta vam je više sa ovakvim stavovima

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 47184 times
Been thanked: 8437 times

Post by ElTriconi » 17 Aug 2023, 21:27

Duminjo wrote: 17 Aug 2023, 21:18
Taare wrote: 17 Aug 2023, 21:10 E moj admire lisica, haman ne znaš kome se obraćaš. Obraćaš se metiljavom narodu koji ne zaslužuje da ima državu.

Ne kontam stvarno od kud potreba za ovakvim zakljuccima i izljevima mudrosti. Sta je poenta? Ponizit neki narod? Prikazati ga glupim ili jos glupljim, zaostalim a sebe iz toga naroda izdici kao nekog sveca?
I kako to citav jedan narod ne zasluzuje drzavu zbog grupe politicara koji su trenutno na vlasti?

Pravilno je rec ne zasluzuju bosanski srbi rs 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 17 Aug 2023, 21:31

ElTriconi wrote: 17 Aug 2023, 21:27

Pogledas istocno, ponizava te na svaki nacin.
Pogledas zapadno, ponizava te i gleda manje vrijednim, smrdljivim, javno ti kaze da ti treba sapun..

I onda jos ti sam sebi podjes nesto kao nisi zasluzio drzavu.. Ma kome nismo zasluzili drzavu? Neka nam ga i oni sa istoka i oni sa zapada popuše.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 47184 times
Been thanked: 8437 times

Post by ElTriconi » 17 Aug 2023, 21:32

Duminjo wrote: 17 Aug 2023, 21:31
ElTriconi wrote: 17 Aug 2023, 21:27

Pogledas istocno, ponizava te na svaki nacin.
Pogledas zapadno, ponizava te i gleda manje vrijednim, smrdljivim, javno ti kaze da ti treba sapun..

I onda ti jos ti sam sebi podjes nesto kao nisi zasluzio drzavu.. Ma kome nismo zasluzili drzavu? Neka nam ga i oni sa istoka i oni sa zapada popuše.
Ne mogu nista, mogu samo zube polomit. I najebat jos vise :ok
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 17 Aug 2023, 21:34

Jasna wrote: 17 Aug 2023, 16:34
Julia-Klara wrote: 17 Aug 2023, 16:33

Odrasli smo ljudi, razmisljamo svojom glavom, i iznosimo svoje stavove.
Dolaze, recimo, od mene koji sam vjernik iz čvrstog ubjeđenja.
Znaš li koliko mediji imaju utjecaja na formiranje mog mišljenja? 0%
Vođen kur'anom i sunnetom, mišljenje formiram i djelujem isključivo na osnovu onoga što smatram istinom pa makar ta istina bila protiv mene, moga babe ili bilo koga drugog.

Ako se ti kao odrasla osoba odlučiš za hidžab, nikab il burku, ja ću braniti tvoj izbor. Ne moram se slagati sa burkom ili nikabom, ali ću braniti tvoj izbor i na svakom mjestu ti davati podršku.

Ali, majka mu stara, pričamo o djetetu. Ne pričamo o ženi ili djevojci, nego o djetetu kojem krademo djetinjstvo. U islamskom zakonu, pa čak i u nakaradnim kopijama istog, definitivno ne postoji zakon koji obavezuje djecu. Nema ga.
Svi mi se morete obratit

Jasna
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 63 times
Been thanked: 50 times

Post by Jasna » 17 Aug 2023, 21:43

Taare wrote: 17 Aug 2023, 21:34
Jasna wrote: 17 Aug 2023, 16:34

Dolaze, recimo, od mene koji sam vjernik iz čvrstog ubjeđenja.
Znaš li koliko mediji imaju utjecaja na formiranje mog mišljenja? 0%
Vođen kur'anom i sunnetom, mišljenje formiram i djelujem isključivo na osnovu onoga što smatram istinom pa makar ta istina bila protiv mene, moga babe ili bilo koga drugog.

Ako se ti kao odrasla osoba odlučiš za hidžab, nikab il burku, ja ću braniti tvoj izbor. Ne moram se slagati sa burkom ili nikabom, ali ću braniti tvoj izbor i na svakom mjestu ti davati podršku.

Ali, majka mu stara, pričamo o djetetu. Ne pričamo o ženi ili djevojci, nego o djetetu kojem krademo djetinjstvo. U islamskom zakonu, pa čak i u nakaradnim kopijama istog, definitivno ne postoji zakon koji obavezuje djecu. Nema ga.

Ali kako joj to krademo djetinjstvo? I ko joj ga krade?
Mozda djevojcica sama zeli da stavi mahramu, nije ti to proslo kroz glavu? Nije svakom djetetu cilj skidati se i ici po bazenima.. osim toga eto ne vidim kako se ova djevojcica ne bi mogla igrati sa drugom djecom!?
U Islamu koliko je meni poznato zensko treba sa se pokrije kada dobije prvu mjesecnicu, bez obzira na godine, ako ne grijesim. Mozda je i to slucaj.. a mozda jednostavno dijete tako osjeca, zeli to, samo sam to htjela potencirati, u svakom slucaju se slazem da djeci ne treba otimati djetinjstvo, ali ne mora uvijek biti u pitanju muslimam radikalista, majka mu stara..

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2643 times
Been thanked: 22156 times

Post by HAVANA » 17 Aug 2023, 21:49

HAVANA wrote: 17 Aug 2023, 07:10 Al uvijek je isto. Ubaci se baja i onda oni jedu kokice. Ne treba nam neprijatelj. Mi to sve sami izmedju sebe. Ne valja nam zbanicka, glava, danis, nurkic, dzeko, dubioza, dino, sff., srdjan, steta.. Niko ko pravi pozitivnu pricu...Odma svi u gard i gazi u biti svog... Svaku foru njihovu pusimo vec 30 godina.Nevjerovatno.Evo i sad jedu kokice. Nek ukinu i ovo, koji ce nam qrac. Umjesto saopstenja, izvinjenja, objasnjenja..Sve naopako.. Sace se klat ko biva za nake politicke poene. Debili sve skupa.
Screenshot_20230817_214644_com.facebook.katana_edit_29180125659088.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 17 Aug 2023, 21:53

HAVANA wrote: 17 Aug 2023, 21:49
HAVANA wrote: 17 Aug 2023, 07:10 Al uvijek je isto. Ubaci se baja i onda oni jedu kokice. Ne treba nam neprijatelj. Mi to sve sami izmedju sebe. Ne valja nam zbanicka, glava, danis, nurkic, dzeko, dubioza, dino, sff., srdjan, steta.. Niko ko pravi pozitivnu pricu...Odma svi u gard i gazi u biti svog... Svaku foru njihovu pusimo vec 30 godina.Nevjerovatno.Evo i sad jedu kokice. Nek ukinu i ovo, koji ce nam qrac. Umjesto saopstenja, izvinjenja, objasnjenja..Sve naopako.. Sace se klat ko biva za nake politicke poene. Debili sve skupa.
A znas zasto se Bosnjaci medjusobno kolju i zasto je ovo ovako?

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 17 Aug 2023, 21:57

Duminjo wrote: 17 Aug 2023, 21:53
HAVANA wrote: 17 Aug 2023, 21:49

Zasto? :ćitire

Taare
greatest
greatest

Post by Taare » 17 Aug 2023, 22:01

Jesam, ja sam relevantan jer govorim na osnovu znanja stečenog na terenu i sredstvima informisanja.
Da se neko ponizi? Jok. Samo se utvrđuje činjenično stanje. Ponizili su sami sebe.
i ne govorim o pojedincima jer u svakoj državi imaš divnih ljudi.
Govorim o većini.
Dovoljno je pogledati stanje u državi i donijeti zaključak.

Ps.
jedan divan primjer star neke dvije, tri hevte. Sjedim sa bivšim borcima i dođe tema o dodiku, secesiji i mogućim sukobima. Ovako je tekao razgovor...

- dodik prijeti otcjepljenjem. Postoji mogućnost da policijske snage rš-a izađu na entitetske linije.
- nek izađu.
- pa to je rat.
- nije. Ko će ratovat?
- pa mi svi.
- bome, jok.
- pa šta ćeš ako izađu na entitesku liniju pa da ti granica bude ovdje na majevici?- nek bude.
- pa, ostadoše ti samo tri bazena(sa, ze i tz) i bihaćka enklava.
- nama dosta.

Da ne govorim kako su isti ti ljudi 1992. dočekivali izbjeglice i horski ih proklinjali, plus zazivali arkana što ih nije pobio. Da ne govorim o sistemskoj korupciji i razaranju države. Da ne govorim o sistemskom mitu.
Da ne govorim o sprezi vlasti, policije, sudstva i kriminala.
Da ne govorim o izdajama. Da ne govorim o prodaji države.
Da ne govorim o bošnjama koji su 1992. kidnuli iz države i toliko bježali da se nisu mogli zaustaviti sve do amerike. I to su bošnje.
Da ne govorim o dijelu krajine koji je okrenuo oružje na vlastiti narod i priklonio se četnicima.
Da, da, i oni su bošnjaci.
Da ne govorim o sistematskoj pljački za vrijeme rata.

Kad su ti poznate sve te činjenice, i najveći patriota zastane i zapita se jesmo li zaslužili da imamo državu.
Svi mi se morete obratit

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 17 Aug 2023, 22:03

HAVANA wrote: 17 Aug 2023, 21:57
Duminjo wrote: 17 Aug 2023, 21:53

Zato sto Bosnjaci ne poznaju pojam "odgovornost".

Evo, da su odgovorni za ovaj incident podnijeli ostavke al odmah istu noc (Ako su ih ovi zajebali. Onda podnosis ostavku jer si nesposoban za tu funkciju i jer te svako moze zajebat) ili da su odgovorni za ovaj incident dobili otkaz odmah istu noc jer su krivi i jer nema opravdanje za ovo, nikakve svadje ne bi bilo.
Nit se oni sami trzaju da daju ostavke. Nit se nadlezni trzaju da im je uruce.

Sta god uradiš, nisi kriv. Boli te krc..

E tako ti je u svemu.

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo » 17 Aug 2023, 22:07

Taare wrote: 17 Aug 2023, 22:01

Jesam, ja sam relevantan jer govorim na osnovu znanja stečenog na terenu i sredstvima informisanja.
Da se neko ponizi? Jok. Samo se utvrđuje činjenično stanje. Ponizili su sami sebe.
i ne govorim o pojedincima jer u svakoj državi imaš divnih ljudi.
Govorim o većini.
Dovoljno je pogledati stanje u državi i donijeti zaključak.

Ps.
jedan divan primjer star neke dvije, tri hevte. Sjedim sa bivšim borcima i dođe tema o dodiku, secesiji i mogućim sukobima. Ovako je tekao razgovor...

- dodik prijeti otcjepljenjem. Postoji mogućnost da policijske snage rš-a izađu na entitetske linije.
- nek izađu.
- pa to je rat.
- nije. Ko će ratovat?
- pa mi svi.
- bome, jok.
- pa šta ćeš ako izađu na entitesku liniju pa da ti granica bude ovdje na majevici?- nek bude.
- pa, ostadoše ti samo tri bazena(sa, ze i tz) i bihaćka enklava.
- nama dosta.

Da ne govorim kako su isti ti ljudi 1992. dočekivali izbjeglice i horski ih proklinjali, plus zazivali arkana što ih nije pobio. Da ne govorim o sistemskoj korupciji i razaranju države. Da ne govorim o sistemskom mitu.
Da ne govorim o sprezi vlasti, policije, sudstva i kriminala.
Da ne govorim o izdajama. Da ne govorim o prodaji države.
Da ne govorim o bošnjama koji su 1992. kidnuli iz države i toliko bježali da se nisu mogli zaustaviti sve do amerike. I to su bošnje.
Da ne govorim o dijelu krajine koji je okrenuo oružje na vlastiti narod i priklonio se četnicima.
Da, da, i oni su bošnjaci.
Da ne govorim o sistematskoj pljački za vrijeme rata.

Kad su ti poznate sve te činjenice, i najveći patriota zastane i zapita se jesmo li zaslužili da imamo državu.
Pa ti uzmi necije drugo drzavljanstvo, predaj fino bosanski pasos i tvrdi da nisi zasluzio drzavu.

U ime drugih nemoj.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13619 times
Been thanked: 22427 times

Post by Fuddo » 17 Aug 2023, 22:13

Dobro vas je obojice
Dozvolite da se obratimo

HAVANA
Pituljica
Pituljica

Post by HAVANA » 17 Aug 2023, 22:14

Duminjo wrote: 17 Aug 2023, 22:03
HAVANA wrote: 17 Aug 2023, 21:57

Zato sto Bosnjaci ne poznaju pojam "odgovornost".

Evo, da su odgovorni za ovaj incident podnijeli ostavke al odmah istu noc (Ako su ih ovi zajebali. Onda podnosis ostavku jer si nesposoban za tu funkciju i jer te svako moze zajebat) ili da su odgovorni za ovaj incident dobili otkaz odmah istu noc jer su krivi i jer nema opravdanje za ovo, nikakve svadje ne bi bilo.
Nit se oni sami trzaju da daju ostavke. Nit se nadlezni trzaju da im je uruce.

Sta god uradiš, nisi kriv. Boli te krc..

E tako ti je u svemu.
Vec sam ja to napisao negdje na temi. Tako je 30 godina. Kad je iko odgovarao za bilo sta? Kreni od rata pa ovamo, pa sve do sebije i malinara i sad ovoga... I uvijek neko nekog brani, ko biva svog. Ko je moj, niko od ovih majmuna. Pa bolan nama i bosanci smetaju, pa to nema u 3 picke materine. Alan ford je sica za nas.Hej, zamisli smetam ja nekom, s kim cu uz bok stajat ako zapne branit BiH, al me navit neces. Zivicu kako ja hocu i osjecat se kako ja hocu. A BiH je svetinja. To treba da je polazna tacka. A ljudi su razliciti i neka su. Ne bi ni valjalo da su svi isti.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40184 times
Been thanked: 26236 times

Post by Rum » 17 Aug 2023, 22:14

Samo je zahvalan zadovoljan, samo je zadovoljan sretan.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”