Duminjo wrote: 17 Aug 2023, 21:18
Taare wrote: 17 Aug 2023, 21:10
E moj admire lisica, haman ne znaš kome se obraćaš. Obraćaš se metiljavom
narodu koji ne zaslužuje da ima državu.
A ti si kao relevantan da govoris zasluzuje li neki narod drzavu?
Ne kontam stvarno od kud potreba za ovakvim zakljuccima i izljevima mudrosti. Sta je poenta? Ponizit neki narod? Prikazati ga glupim ili jos glupljim, zaostalim a sebe iz toga naroda izdici kao nekog sveca?
I kako to citav jedan narod ne zasluzuje drzavu zbog grupe politicara koji su trenutno na vlasti?
Sta vam je više sa ovakvim stavovima
Jesam, ja sam relevantan jer govorim na osnovu znanja stečenog na terenu i sredstvima informisanja.
Da se neko ponizi? Jok. Samo se utvrđuje činjenično stanje. Ponizili su sami sebe.
i ne govorim o pojedincima jer u svakoj državi imaš divnih ljudi.
Govorim o većini.
Dovoljno je pogledati stanje u državi i donijeti zaključak.
Ps.
jedan divan primjer star neke dvije, tri hevte. Sjedim sa bivšim borcima i dođe tema o dodiku, secesiji i mogućim sukobima. Ovako je tekao razgovor...
- dodik prijeti otcjepljenjem. Postoji mogućnost da policijske snage rš-a izađu na entitetske linije.
- nek izađu.
- pa to je rat.
- nije. Ko će ratovat?
- pa mi svi.
- bome, jok.
- pa šta ćeš ako izađu na entitesku liniju pa da ti granica bude ovdje na majevici?- nek bude.
- pa, ostadoše ti samo tri bazena(sa, ze i tz) i bihaćka enklava.
- nama dosta.
Da ne govorim kako su isti ti ljudi 1992. dočekivali izbjeglice i horski ih proklinjali, plus zazivali arkana što ih nije pobio. Da ne govorim o sistemskoj korupciji i razaranju države. Da ne govorim o sistemskom mitu.
Da ne govorim o sprezi vlasti, policije, sudstva i kriminala.
Da ne govorim o izdajama. Da ne govorim o prodaji države.
Da ne govorim o bošnjama koji su 1992. kidnuli iz države i toliko bježali da se nisu mogli zaustaviti sve do amerike. I to su bošnje.
Da ne govorim o dijelu krajine koji je okrenuo oružje na vlastiti narod i priklonio se četnicima.
Da, da, i oni su bošnjaci.
Da ne govorim o sistematskoj pljački za vrijeme rata.
Kad su ti poznate sve te činjenice, i najveći patriota zastane i zapita se jesmo li zaslužili da imamo državu.