Izvini
Bosna Šapatom Pade
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2591 times
- Been thanked: 7986 times
- Status: Offline
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9239 times
- Been thanked: 10965 times
Re: Bosna Šapatom Pade
A drugi kao poznaju? Imal šta u prilog tome?
Razlog je da su naivčine koje su nasjele na srpsku podvalu, a nije dobro rješenje sad odmah podnositi ostavke, jer će propasti Festival. Idućeg mjeseca bi mogli pričati o tome.
Nadalje, taj četnik što je objavio kako se Bošnjaci kolju među sobom, to tako izgleda u njegovoj seljačkoj glavi. Sarajevo će ovo pregrmiti, a ionako sve ide u korist jačanje demokratije i svih tokova, pa i kulturnih. Lekcija naučena - idemo dalje, četnici nek fantaziraju.
- Duminjo
- Urednik foruma
Pa ne poznaju ni drugi, ni treci.Krokodil Behko wrote: 17 Aug 2023, 22:17
A drugi kao poznaju? Imal šta u prilog tome?
Razlog je da su naivčine koje su nasjele na srpsku podvalu, a nije dobro rješenje sad odmah podnositi ostavke, jer će propasti Festival. Idućeg mjeseca bi mogli pričati o tome.
Nadalje, taj četnik što je objavio kako se Bošnjaci kolju među sobom, to tako izgleda u njegovoj seljačkoj glavi. Sarajevo će ovo pregrmiti, a ionako sve ide u korist jačanje demokratije i svih tokova, pa i kulturnih. Lekcija naučena - idemo dalje, četnici nek fantaziraju.
Pricamo o Bošnjacima. Boli me karina za njih
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2637 times
- Been thanked: 22095 times
Moze ovo zajedno... Pod popusene fore
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
O tome se trebalo razmišljati 1990. Sad je kasno. Dobro je da imamo i ovo bošnjak zacementirano u ustavu.
Svi mi se morete obratit
- Duminjo
- Urednik foruma
Ne zanima me koliko je SNSD love ukro za klinicki centar u BL i famozni parking od nekoliko miliona.
Nit me zanimaju neke pokretne bolnice ili satori na kojima su oprali pare.
Ne zanimaju me ni njihovi krediti na berzama ni sto su rafineriju prodali Rusima..
Ne zanima me ni svinjska neka gripa sto ih trenutno kara. Ne zanima me ni sto su se pare oprale na Ono teniskom turniru.
Neka se jbu i neka traze odgovorne medju sobom.
Je li sada Bosnjaci isto trebaju krasti i otimati pod izgovorom "kako moze Dodik, mozemo i mi"?
Ne kontam ovo poredjenje. Nepostojanje odgovornosti kod Bosnjaka košta jedino Bosnjake. Slabo ce naskoditi onome u trebinju ili prijedoru. A bogami hoce puno onome u Konjicu ili travniku.
Nit me zanimaju neke pokretne bolnice ili satori na kojima su oprali pare.
Ne zanimaju me ni njihovi krediti na berzama ni sto su rafineriju prodali Rusima..
Ne zanima me ni svinjska neka gripa sto ih trenutno kara. Ne zanima me ni sto su se pare oprale na Ono teniskom turniru.
Neka se jbu i neka traze odgovorne medju sobom.
Je li sada Bosnjaci isto trebaju krasti i otimati pod izgovorom "kako moze Dodik, mozemo i mi"?
Ne kontam ovo poredjenje. Nepostojanje odgovornosti kod Bosnjaka košta jedino Bosnjake. Slabo ce naskoditi onome u trebinju ili prijedoru. A bogami hoce puno onome u Konjicu ili travniku.
- HAVANA
- Pituljica
Ja i moji smo razmisljali tako i 92 i sada. I razmisljacu dok sam ziv, jer prosto to i jesam. Sa tim se identifikujem. Ja drugacije nit mogu nit zelim. Sad im ne valjamo. Tad smo valjali. Eto im sad, nek se batrgaju, mi smo svoje puteve i rjesenja nasli za iole normalan zivot. I opet tu, u jednoj jedinoj. Nek uzivaju u plodovima svojih izbora i pogresno poslaganih prioriteta.A moglo je drugacije samo da je bilo vise pameti, patriotizma a manje gladi za novcem, vlascu...Taare wrote: 17 Aug 2023, 22:22 O tome se trebalo razmišljati 1990. Sad je kasno. Dobro je da imamo i ovo bošnjak zacementirano u ustavu.
- HAVANA
- Pituljica
A za srbe imam reklamu. Kurtone, sleperima kurtona nek kupe.
- HAVANA
- Pituljica
I pazi samo dokle bolest i ludilo ide... Nevjerovatno majke mi.Protiv koga amina, idi cetniku na crtu jebo li te babo babin.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13571 times
- Been thanked: 22351 times
Eto ti ga isti BakirHAVANA wrote: 17 Aug 2023, 22:59 I pazi samo dokle bolest i ludilo ide... Nevjerovatno majke mi.Protiv koga amina, idi cetniku na crtu jebo li te babo babin. Screenshot_20230817_225544_com.facebook.katana_edit_32350327881000.jpg
I on kad nesta ujebe, vice napadaju me a ja plaho volim Bosnu.
Dozvolite da se obratimo
- HAVANA
- Pituljica
Jok treba sutit i pustit ono bradato pasce iz luksemburga da montira snimke, oca mu j.... mrtvog.
- HAVANA
- Pituljica
Uostalom zaboli me qrac samo mi rat navire u mozak od ovih tema. Odo olivera slusat il kakve sise gledat. Svi me nerviraju.
- Taare
- greatest
- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
HAVANA wrote: 17 Aug 2023, 23:09 Jok treba sutit i pustit ono bradato pasce iz luksemburga da montira snimke, oca mu j.... mrtvog.

A brt dođe na forum i vazi kako se ne treba sekirat, neg uživat, putovat...
Dođe na forum i naljuti se. Garant se sad istresa na onog svog cuku
Svi mi se morete obratit
- sehohari
- Sitna buranija
- Mood:
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 113 times
Po čemu je narod koji je sve do 1990. imao status sličan Romima (eto, malo bolji) imao pravo da "napravi" narod koji obuhvatio bio i druge dvije, već tada 100 godina izgrađene etničke grupe?Taare wrote: 17 Aug 2023, 22:22 O tome se trebalo razmišljati 1990. Sad je kasno. Dobro je da imamo i ovo bošnjak zacementirano u ustavu.
È solo una questione di tempo...
Di molto tempo...
Di molto tempo...
- sehohari
- Sitna buranija
- Mood:
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 113 times
Cijeli period od 1878. do 1992. je obilježen borbom dokazivanja da su Bošnjaci zaseban narod. Nekad manjim, nekad većim intenzitetom.
Niti Hrvati, niti Srbi islamske vjeroispovjesti, niti Turci.
I to je bilo gotovo nemoguće dobiti toliko decenija.
A sad bi neko fantazirao pa pravio neku bosansku etniju, i to sa najvećim nacionalistima druga dva tabora. Prije bi natjerali Zagrepčana da bude takav Bosanac nego nekoga iz Gruda.
A da uopšte ne ulazim u to šta bi onda radili sa Sandžaklijama.
Ako su oni za vas Srbi, za mene nisu...
Niti Hrvati, niti Srbi islamske vjeroispovjesti, niti Turci.
I to je bilo gotovo nemoguće dobiti toliko decenija.
A sad bi neko fantazirao pa pravio neku bosansku etniju, i to sa najvećim nacionalistima druga dva tabora. Prije bi natjerali Zagrepčana da bude takav Bosanac nego nekoga iz Gruda.
A da uopšte ne ulazim u to šta bi onda radili sa Sandžaklijama.
Ako su oni za vas Srbi, za mene nisu...
È solo una questione di tempo...
Di molto tempo...
Di molto tempo...
- HAVANA
- Pituljica
Jah eto bosna je od juce. Po cemu je moj saborac sa istetoviranim ljiljanom na ramenu srbin? U srbiji bio na ekskurziji i jednom 86 zguzio trebu iz sombora na moru? Moja zena i masu raje isto tako... Bajro rom, darko jevrej, o mijesanim da ne govorim i ludim kombinacijama po mjerilima novim i nazivima... Kako oni da budu nesto sto nisu i ne osjecaju se tako? Ko su oni?Je li stvarno ljudima normalno da mozes biti bosnjak, srbin, hrvat i ostali? Probaj to napraviti u bilo kojoj zemlji i da ti od toga zavise mnoge stvari, cesto i egzistencija i zaposljavanje. Gdje ima ovakvo ludilo? Popusise dobricinu kitu...I imamo sta imamo, sad plivaj.Doduse sto rece tare na to je davno trebalo misliti. Sad je kasno.U svakoj zemlji si prvo amerikanac, nijemac, holandjanin... pa onda budi sta hoces. Samo si ovde prvo ono sta ti oni kazu i gdje te zguraju a BiH je na zadnjem mjestu. Sve je prece. I kako ce biti bolje? U startu si pregazio svetinju.A baska sto mnogim ne smeta kad odu vani i uzmu drzavljanstvo sto im svuda prvo pise amerikanac, nijemac, holandjanin... Al mi im smetamo.Al gotovo je sad, snadjemo se i mi. Zavrsavaj sve sto mozes, snalazi se. Od papira do posla i svega... Tako je kako je al je malo tuzno. I glupo.sehohari wrote: 18 Aug 2023, 02:26Po čemu je narod koji je sve do 1990. imao status sličan Romima (eto, malo bolji) imao pravo da "napravi" narod koji obuhvatio bio i druge dvije, već tada 100 godina izgrađene etničke grupe?Taare wrote: 17 Aug 2023, 22:22 O tome se trebalo razmišljati 1990. Sad je kasno. Dobro je da imamo i ovo bošnjak zacementirano u ustavu.
- HAVANA
- Pituljica
Kratko je trajalo. Skoncentriso sam se i navio olivera.Taare wrote: 18 Aug 2023, 00:19HAVANA wrote: 17 Aug 2023, 23:09 Jok treba sutit i pustit ono bradato pasce iz luksemburga da montira snimke, oca mu j.... mrtvog.
A brt dođe na forum i vazi kako se ne treba sekirat, neg uživat, putovat...
Dođe na forum i naljuti se. Garant se sad istresa na onog svog cuku![]()

- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 47000 times
- Been thanked: 8416 times
- Status: Online
Moze sta hoce, tesko da se moze zabraniti.Jasna wrote: 17 Aug 2023, 21:43Taare wrote: 17 Aug 2023, 21:34
Dolaze, recimo, od mene koji sam vjernik iz čvrstog ubjeđenja.
Znaš li koliko mediji imaju utjecaja na formiranje mog mišljenja? 0%
Vođen kur'anom i sunnetom, mišljenje formiram i djelujem isključivo na osnovu onoga što smatram istinom pa makar ta istina bila protiv mene, moga babe ili bilo koga drugog.
Ako se ti kao odrasla osoba odlučiš za hidžab, nikab il burku, ja ću braniti tvoj izbor. Ne moram se slagati sa burkom ili nikabom, ali ću braniti tvoj izbor i na svakom mjestu ti davati podršku.
Ali, majka mu stara, pričamo o djetetu. Ne pričamo o ženi ili djevojci, nego o djetetu kojem krademo djetinjstvo. U islamskom zakonu, pa čak i u nakaradnim kopijama istog, definitivno ne postoji zakon koji obavezuje djecu. Nema ga.
Ali kako joj to krademo djetinjstvo? I ko joj ga krade?
Mozda djevojcica sama zeli da stavi mahramu, nije ti to proslo kroz glavu? Nije svakom djetetu cilj skidati se i ici po bazenima.. osim toga eto ne vidim kako se ova djevojcica ne bi mogla igrati sa drugom djecom!?
U Islamu koliko je meni poznato zensko treba sa se pokrije kada dobije prvu mjesecnicu, bez obzira na godine, ako ne grijesim. Mozda je i to slucaj.. a mozda jednostavno dijete tako osjeca, zeli to, samo sam to htjela potencirati, u svakom slucaju se slazem da djeci ne treba otimati djetinjstvo, ali ne mora uvijek biti u pitanju muslimam radikalista, majka mu stara..
Najbitnije je da nema oraha u dzepu i da je celjade fino.
Kakvo si ti celjade?

A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Koraci_u_noci
- Penzioner
- Has thanked: 8995 times
- Been thanked: 9661 times
Et ono zna sta hoce. Ne znaju zene ni kad ostare, a kamol dijete
Pobjeci sad od svega zelim
- Jasna
- Sitna buranija
- Has thanked: 63 times
- Been thanked: 50 times
Eto upravo takvim stavovima “sta ono zna djete je, ma ko njega sta pita, ma ko je on da govori sta treba, ja sam roditelj, ja se pitam, ja sam njega rodio, ima da radi kako ja zelim dok je pod mojim krovom…”, mi odgajamo generacije i generacije istraumatiziranih malih ljudi koji kasnije odrastaju u ljude koji ne znaju komunicirati, iznijeti svoje emocije, biti u zdravoj vezi, biti samouvjeren i postovati druge (ne strahopostovati)!