dacina_curica wrote:Ili se ne zaljubljivati nikako ili se zaljubljivati stalno po onoj "klin se klinom izbija"...Pa kako kome odgovara.
U biti ravnodusnost je najbolji (i jedini) lijek.

A na to dodjes ako samo malo razmislis o svemu.

Nekako ovako: - onaj ko te voli nece ti slomiti srce ergo ako ga je slomio nije te ni volio --> onaj ko tebe ne voli nije vrijedan tvoje ljubavi a pogotovo ne tvog bola ergo zajebi trosenje vremena na nekoga ko te nije vrijedan --> onaj ko te nije vrijedan treba da ti bude svejedan (jer si i ti njemu ocigledno svejedan neovisno kolike ti lafine prosipa) ergo ravnodusnost is the key!...tako nekako.

Dacina, dacina...u tri posta si razvila tri teorije.
Ova se zove - inat proistekao iz racionalizacije, i funkcionira u odredjenim situacijama i na kratke staze.
dacina_curica wrote:Ma rijetke su situacije kad covjek jednostavno moze prerezati. Treba da se desi nesto veliko da bi se mogao jedno jutro probuditi a da te boli k.... za sve.
I treba mnogo vremena, cak i kad covjek poslaze sve kockice, da se prestane buditi iz lijepih snova i nakon tri sekunde fantazije opet padne u ponor.
Mislim, mozemo se mi svi zavaravati da smo snazni, da racionalnim razmisljanjem mozemo otkloniti bol ali nije to teorija koja se tako lako sprovodi u djelo. Uvijek ce biti tih momenata kad srce zatreperi za nekim, kad naleti pjesma koja nas boli, kad cujemo neciji smijeh koji nas podsjeca na tog nekog koji je ostavio oziljak u nama.
P.S. nocas sam sanjala grozan san...ali me je mnogo manje zabolio od onih lijepih koje su me nocima unistavali...
Ovo je vec mnogo blize onome sto se zbilja desava.
dacina_curica wrote:Naravno da smo tu da sami sebe lazemo, a sta cemo drugo.

A ovdje vec potpuna iskrenost.
Jedna moja prijateljica uvijek kaze da prvo o cemu trebas razmisliti je slijedece - 'reason, season, lifetime'. Tako ona to pojednostavljuje, a govori o tome da se svi ljudi u nasim zivotima pojavljuju iz nekog razloga (da nas necemu nauce, pitanje je cemu) - neki ostaju s nama kratko vrijeme (sezonu) - neki cijeli zivot.
Iz toga proistjece i ono sto se desava nakon rastanka. Ljude koji su nas necemu trebali nauciti i otisli su brzo, mozemo prilicno jednostavno zamijeniti. Oni koji s nama krace vrijeme i nestanu sa radara su nakon izvjesnog vremena takodje zamjenjivi. Ali oni koji su u nama proizveli duboke promjene i zeljeli smo s njima provesti cijeli zivot ali iz ko zna kojeg razloga nismo uspjeli - e tu treba proteci dosta Neretve, Une i Vrbasa da rane zacijele. O tima govore Julia i Fatma, za Spanca nisam sigurna ali moguce da je i on imao takvu osobu kraj sebe. Tu se adekvatna zamjena, tj. bolja osoba nalazi jako tesko. Nazalost naravno.