mrki62 wrote:Ništa ne brkam,samo želim skontati jel sad bolje il je to bilo prije. Sad bi valjda trebalo biti bolje
Umrijeti nije bilo nikad dobro..ni prije a ni sad...
mrki62 wrote:Ništa ne brkam,samo želim skontati jel sad bolje il je to bilo prije. Sad bi valjda trebalo biti bolje

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

..pojačaj ti nasljeđe a već će se oni tebe riješit...tanuki wrote:nije skupa sahrana, jer sahranjujemo svoje roditelje u pravilu, koji nam ostavljaju nekakvo nasljeđe, ali skupe su grobnice i održavanje istih,
eto ja sam u amanet svojoj djeci ostavio da me kremiraju kad riknem!
iako su me neki uvjeravali da se urna mora položiti u grob po zakonima rh, raspitao sam se i to ne stoji!
dakle po mojoj volji bit ću kremiran, a moj pepeo razusut, ako su toliko glupavi da me sahrane, polože moje tijelo pod zemlju ili urnu za koju će svake godine morati plačati naknadu sami su si krivi ako su glupavi!
moji roditelji žive u mojoj glavi, a kad dođem na groblje, vračaju mi se samo najružnije scene njihovog umiranja i za to još moram plačati? zašto ?
niti ga mogu pojačati niti ga želim smanjiti ( mada je ovo drugo moguća opcija) jer sam već na pragu treće životne dobi, a kad riknem tak mi je svejedno, a moje nasljeđe jest da su moja djeca odrasla, školovana i da se brinu sama o sebi, pa im moje nasljeđe neće apsolutno ništa promjeniti u životu!laganini wrote:..pojačaj ti nasljeđe a već će se oni tebe riješit...tanuki wrote:nije skupa sahrana, jer sahranjujemo svoje roditelje u pravilu, koji nam ostavljaju nekakvo nasljeđe, ali skupe su grobnice i održavanje istih,
iako su me neki uvjeravali da se urna mora položiti u grob po zakonima rh, raspitao sam se i to ne stoji!
dakle po mojoj volji bit ću kremiran, a moj pepeo razusut, ako su toliko glupavi da me sahrane, polože moje tijelo pod zemlju ili urnu za koju će svake godine morati plačati naknadu sami su si krivi ako su glupavi!
moji roditelji žive u mojoj glavi, a kad dođem na groblje, vračaju mi se samo najružnije scene njihovog umiranja i za to još moram plačati? zašto ?
..što ti je ekonomičan čovik..tanuki wrote:niti ga mogu pojačati niti ga želim smanjiti ( mada je ovo drugo moguća opcija) jer sam već na pragu treće životne dobi, a kad riknem tak mi je svejedno, a moje nasljeđe jest da su moja djeca odrasla, školovana i da se brinu sama o sebi, pa im moje nasljeđe neće apsolutno ništa promjeniti u životu!laganini wrote:..pojačaj ti nasljeđe a već će se oni tebe riješit...tanuki wrote:nije skupa sahrana, jer sahranjujemo svoje roditelje u pravilu, koji nam ostavljaju nekakvo nasljeđe, ali skupe su grobnice i održavanje istih,
ali ti ni kurca ne razumiješ od onoga što sam natipkao!
ja polazim iz svoje perspektive, dakle ne želim grob, nekakvo fiksno mjesto, a kremiranje u hr je jeftinije od tradicionalnog ukopa!

Nema toga više,barem ne kod nas.Zadnji slučaj,tata mi baš priča,platili su za čovjeka(njegovi) i kaznu i sve troškove normalno,što je izišlo poprilična cifra.Nema džaba ukopavanja,održavanja groblja,obreda kad se umre,ničega.Ako bi to neko radio badava za nekoga,neka se prijavi pa će države imati volontere.Plus neka poklone zemljište.Ali toga nema,a ljudima i dalje nejasno.Maja wrote:Moj rođak koji nikad nije plaćao članarinu IZ platio je samo za 3 zadnje godine kad mu je umrla žena.
Odmah su se neki upitali je li bolje neplaćati, pa kad ti ustreba usluga platiš za 3 godine i to je to.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest