Uksoricid u regiji (ženoubistvo)

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Vanilla
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 5118 times
Been thanked: 6651 times
Status: Offline

Re: Uksoricid u regiji (ženoubistvo)

Post by Vanilla »

A Elektra kompleks izostavili? :p

Prvenstveno rad na emocionalnoj inteligenciji pa sve ostalo.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4123 times
Been thanked: 3091 times

Post by Lavlje_srce »

BritkiMozak wrote: 22 Aug 2023, 18:15
Zizi wrote: 22 Aug 2023, 01:13 Ono što nam oduvijek nedostaje je obrazovanje kako zasnovati porodicu, kako biti supružnik, kako biti roditelj, kako se nositi sa izazovima roditeljstva, partnerskih i bračnih odnosa...i još mnogo toga vezanog za funkcioniranje porodice.

Rijetki su imali sreću da za sve ovo budu adekvatno pripremljeni u svojoj porodici.
A da bi obrazovanje bilo uspješno, treba ljude obrazovati o četiri osnovna temperamenta, pa nek svatko duboko i suptilno sagleda svoje vrline i mane i od toga počne graditi bilo što drugo.

Sve što su nas (barem u HR) učili o psihologiji bilo je da postoji svijest, podsvijest, edipov kompleks.
Temperament je tu zanemariv faktor. Najvise ubica po zatvorima su psihopati. Manjina su "miran, dobar susjed, nepoznat policiji, sta mu se desilo?"

https://sr.wikipedia.org/wiki/Psihopatija
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 30960 times
Been thanked: 28664 times

Post by Morgen »

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen »

Koliko sam srecna kad vidim da postoje takvi momci/muskarci i mislim da je to resenje. Vaspitati ih tako.
Zene moraju kod bilokakvog nacina zlostavljanja da napuste te muzeve/oceve njihove dece da im ti ne bi bili primer „normalnog coveka“
Zena/majka ne sme da trpi „zbog dece“ inace ce im se predstaviti kao zrtva i da je u redu to biti. Ali nije. S tim ce stvoriti buduce zrtve i buduce nasilnike. Ako ima srecu, nece.

I da, znam, ima zena istog kalibra, ali to sad nije tema.
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 478 times
Been thanked: 1458 times

Post by edo_79 »

Morgen wrote: 23 Aug 2023, 08:18 Koliko sam srecna kad vidim da postoje takvi momci/muskarci i mislim da je to resenje. Vaspitati ih tako.
Zene moraju kod bilokakvog nacina zlostavljanja da napuste te muzeve/oceve njihove dece da im ti ne bi bili primer „normalnog coveka“
Zena/majka ne sme da trpi „zbog dece“ inace ce im se predstaviti kao zrtva i da je u redu to biti. Ali nije. S tim ce stvoriti buduce zrtve i buduce nasilnike. Ako ima srecu, nece.

I da, znam, ima zena istog kalibra, ali to sad nije tema.
Sva ona šuplja ''eto trpila, nije mogla pobjeć drž nedaj'' je baš to ... ŠUPLJA PRIČA .... Čim si popila prvi forhend ili bekhend, pokupiš stvari i ćao da ti je rod rođeni ....
Što ti kažeš nije tema, ali ukratko da se dotaknemo i toga .... žene vole tako te ''frajere i opasne momke'' .... sline i letaju za njima, a kad se udaju i kad lola počne peglat rebra i svirat užičko po leđima onda je avaj ....
A ima i određen procenat žena koje, ako nisu bile bjene danas nisu u vinklu, žive u fazonu on je šuta na podu a u pozadini ide pjesma ''On me voli na svoj način'' .....
Sve u svemu .... otišlo sve u helač
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen »

Evo, znam jednu devojku, 22 godine. Studira, ima finog momka, student, povucen, miran. I roditelji su sad protiv njega, jer je „mlakonja“ i kociti ce je u zivotu, ona ce njega morati na ledjima nositi itd. Majka (!) joj je rekla, bolje nadji muskarcinu, pa i nek te udari, bar je zgodan i sposoban udario.

Srecom, situacija se stabilizovala, ovde je otac bio pametniji. Ali je prosto UZAS kakvi glupi ljudi postoje ….
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22564 times
Been thanked: 20707 times

Post by Masamune »

Bome i ako ostane s njom imace bas zajebanu punicu. To su programirana sranja unaprijed, a moguce je da ce im se mijesati u zivot uveliko.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen »

Chan wrote: 23 Aug 2023, 08:31 Bome i ako ostane s njom imace bas zajebanu punicu.
Da, nazalost. Ali meni je drago da cura nije poklekla.
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 »

Morgen wrote: 23 Aug 2023, 08:28 Evo, znam jednu devojku, 22 godine. Studira, ima finog momka, student, povucen, miran. I roditelji su sad protiv njega, jer je „mlakonja“ i kociti ce je u zivotu, ona ce njega morati na ledjima nositi itd. Majka (!) joj je rekla, bolje nadji muskarcinu, pa i nek te udari, bar je zgodan i sposoban udario.

Srecom, situacija se stabilizovala, ovde je otac bio pametniji. Ali je prosto UZAS kakvi glupi ljudi postoje ….
I onda su SVI muškarci đubrad, drž, nedaj, ovo, ono .... a ovom što je fin ide ona žvaka .... dobar si ti jel možemo mi bit prijatelji, da imam kome kukat kako me onaj moj ne voli, kako me tuče, kako sam ranjena itd itd itd .....

U toj porodici treba punici davat marendu ... triput na dan ... i davat joj između obroka ... gazit nju a ne mladu jerbo se haman stara majka loži na batinanje :plavi :plavi :plavi
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22564 times
Been thanked: 20707 times

Post by Masamune »

Morgen wrote: 23 Aug 2023, 08:33
Chan wrote: 23 Aug 2023, 08:31 Bome i ako ostane s njom imace bas zajebanu punicu.
Ako ga stvarno voli, dodje do svadbe itd. morace povuci crtu kod svojih pa nek se i ljute. Ne bi trebali ako im je stalo do kcerke.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen »

edo_79 wrote: 23 Aug 2023, 08:33
Morgen wrote: 23 Aug 2023, 08:28 Evo, znam jednu devojku, 22 godine. Studira, ima finog momka, student, povucen, miran. I roditelji su sad protiv njega, jer je „mlakonja“ i kociti ce je u zivotu, ona ce njega morati na ledjima nositi itd. Majka (!) joj je rekla, bolje nadji muskarcinu, pa i nek te udari, bar je zgodan i sposoban udario.

I onda su SVI muškarci đubrad, drž, nedaj, ovo, ono .... a ovom što je fin ide ona žvaka .... dobar si ti jel možemo mi bit prijatelji, da imam kome kukat kako me onaj moj ne voli, kako me tuče, kako sam ranjena itd itd itd .....

U toj porodici treba punici davat marendu ... triput na dan ... i davat joj između obroka ... gazit nju a ne mladu jerbo se haman stara majka loži na batinanje :plavi :plavi :plavi
Pitala sam curu dal je njen otac nasilan, dal udara majku. NE! Znaci zena zivi ko bubreg u loju.
Bilo mi je sve jasno kad je rekla „moja mama nije bas inteligentna“
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 »

Morgen wrote: 23 Aug 2023, 08:36
edo_79 wrote: 23 Aug 2023, 08:33

Pitala sam curu dal je njen otac nasilan, dal udara majku. NE! Znaci zena zivi ko bubreg u loju.
Pa o tome ti pričam ... nezna više šta bi od dobrote ... pa daj da mi bar kćerku neko tuče kad mene ovaj moj nije ....
Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen »

Chan wrote: 23 Aug 2023, 08:34
Morgen wrote: 23 Aug 2023, 08:33

Ako ga stvarno voli, dodje do svadbe itd. morace povuci crtu kod svojih pa nek se i ljute. Ne bi trebali ako im je stalo do kcerke.
Meni je to bila jako teska situacija jer je cura predraga i meni dosla da pita za savet. A i to je opasno. Kako pomoci a ne se isuvise umesati?
Ispalo je tako da je otisla iz porodicne kuce, prvo kod neke rodbine pa u bolnicu jer taj psihicki teror nije vise izdrzala i konacno se otac sabrao kad je vidio sta rade cerki.
Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen »

edo_79 wrote: 23 Aug 2023, 08:37
Morgen wrote: 23 Aug 2023, 08:36
Pa o tome ti pričam ... nezna više šta bi od dobrote ... pa daj da mi bar kćerku neko tuče kad mene ovaj moj nije ....
Edo, da ja to ovako citam ne bih verovala da postoje takve zene. Ali videla i cula.
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 »

Morgen wrote: 23 Aug 2023, 08:39
edo_79 wrote: 23 Aug 2023, 08:37

Edo, da ja to ovako citam ne bih verovala da postoje takve zene. Ali videla i cula.
Al to ti je uvijek tako .... normalni muškarci danas nisu nigdje prispjeli ... čuj kaže hoće brak, ženu, djecu .... jesi ti lud ... a kad pogledaš malo s druge strane, te što su bile zlostavljane od strane ''muškarčina'' .... njih više ni Bog ne natjera na kafu a kamoli vezu ili brak, a ostanu ti onda ove, što još nisu probale ''čari modernog braka'' .... u prevodu jadna ti majka ako te se dočepa .... ni gaća nećeš imati ....

I onda se ljudi čude što je sve otišlo u Honduras
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9999 times
Been thanked: 16888 times

Post by spacebound »

edo_79 wrote: 23 Aug 2023, 08:42
Morgen wrote: 23 Aug 2023, 08:39

Al to ti je uvijek tako .... normalni muškarci danas nisu nigdje prispjeli ... čuj kaže hoće brak, ženu, djecu .... jesi ti lud ... a kad pogledaš malo s druge strane, te što su bile zlostavljane od strane ''muškarčina'' .... njih više ni Bog ne natjera na kafu a kamoli vezu ili brak, a ostanu ti onda ove, što još nisu probale ''čari modernog braka'' .... u prevodu jadna ti majka ako te se dočepa .... ni gaća nećeš imati ....

Joj de odvadi malo.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 »

spacebound wrote: 23 Aug 2023, 09:29
edo_79 wrote: 23 Aug 2023, 08:42

Joj de odvadi malo.
Govorim iz ličnog iskustva, i treba tu još dodat, odvađeno je i previše ....
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

edo_79 wrote: 23 Aug 2023, 10:03
spacebound wrote: 23 Aug 2023, 09:29

Joj de odvadi malo.
Pa i ja, i mislim da mnogi debelo pregonite. Evo sta se mojh rodjaka pozenilo zadnjih godina. Sve fini normalni momci svi fine normalne zene nasli. Ja isto, nikad me kabadahije nisu zanimale, ni ti sto bi lupali sakom o sto. Kompleksasi.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 »

spacebound wrote: 23 Aug 2023, 10:08
edo_79 wrote: 23 Aug 2023, 10:03

Pa i ja, i mislim da mnogi debelo pregonite. Evo sta se mojh rodjaka pozenilo zadnjih godina. Sve fini normalni momci svi fine normalne zene nasli. Ja isto, nikad me kabadahije nisu zanimale, ni ti sto bi lupali sakom o sto. Kompleksasi.
Eto vidiš ... mišljenja nam se razlikuju, ali ja tebi nisam ni u jednom momentu rekao ''odvadi malo'' ... zašto si se našla uvređena kad sam to napisao?
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

edo_79 wrote: 23 Aug 2023, 10:11
spacebound wrote: 23 Aug 2023, 10:08

Eto vidiš ... mišljenja nam se razlikuju, ali ja tebi nisam ni u jednom momentu rekao ''odvadi malo'' ... zašto si se našla uvređena kad sam to napisao?
Nisam uvrijedjena nego nema smisla. Sta, sad ce se na temi o ubistvima zena krivica na njih prebacivat? Jer eto, zene nece one koji su dobi?
Post Reply

Return to “Drustvo”