Uksoricid u regiji (ženoubistvo)

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 478 times
Been thanked: 1465 times
Status: Offline

Re: Uksoricid u regiji (ženoubistvo)

23 Aug 2023, 23:57

Lavlje_srce wrote: 23 Aug 2023, 23:52
edo_79 wrote: 23 Aug 2023, 23:39Ali mnoge žene lete upravo takvim muškarcima .... koji ih smatraju samo trofejima, tj vlasništvom, i koji ih kupuju za keš, auto, kozmetiku, krpice, večerice drž nedaj... ČAST IZUZECIMA.

Hajd ti meni sad objasni ... ŠTA JE TO UZBUDLJIVO I PRIVLAČNO kod takvih muškaraca koji nemaju poštovanja prema ženama, smatraju ih nižim bićima i tretiraju kao trofeje, tj kao lično vlasništvo koje su oni kupili, na ovaj ili onaj način?? .... Samo mi to objasni molim te jer ja to skontat nikako nemogu ...
Prostitucija (ili elegantniji vid prostitucije koji se naziva sponzorstvo), je stara koliko i ljudski rod. Samo nisu sponzoruse najcesce zrtve zenoubica, najcesce zrtve su tzv. fine zene. Obicne, girl next door.

Da vi sponzorusama ne dajete toliko paznje, bilo bi ih manje. Klasicna ponuda i potraznja.
To ''VI'' misliš na bad bojse ili na obične momke koji mogu pružiti onoliko koliko mogu .... Ovdje očito imamo zamjenu teza, ne govorimo uopšte o sponzorušama, one su posebna sorta...
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4133 times
Been thanked: 3098 times

23 Aug 2023, 23:59

Edo_79, pogledaj ovaj video, neke stvari ce ti postati jasnije (sto vise videa pogledas, bice ti sve jasnije):

Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

24 Aug 2023, 00:03

Lavlje_srce wrote: 23 Aug 2023, 23:59 Edo_79, pogledaj ovaj video, neke stvari ce ti postati jasnije (sto vise videa pogledas, bice ti sve jasnije):

Nema potrebe ... ja sam lično svjedočio u par navrata, lik ubi boga u njoj .... ona k'o da je Allah za sebe napravio, melek, a on k'o da je hodži s tabuta utek'o majku svoju jbo .... i uleću neki momci kaže ona, citiram '' nedirajte ga, on je takav, voli on mene'' ....

I koliko puta sam se ibretio kako te ''next door'' djevojke nedaju prić sebi a kamoli progovorit, i onda je pokupi neki papak, i et belaja onda....

Nasilje NE OPRAVDAVAM ni u kom obliku, takve muškarce treba tuć triput na dan, i još im davati repete između obroka, ali ovdje niko neće da prizna da golem dio krivice snose i djevojke koje ulaze u takve toksične veze ....

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22814 times
Been thanked: 20900 times
Status: Online

24 Aug 2023, 00:04

I za to druže ima objašnjenje.

Al to se ne nalazi u mahalskim pričama, već stručnim literaturama od manipulacije do svega ostalog.

Samo nasilje ima više faza, a prva nije šaketanje.

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

24 Aug 2023, 00:06

Chan wrote: 24 Aug 2023, 00:04 I za to druže ima objašnjenje.

Al to se ne nalazi u mahalskim pričama, već stručnim literaturama od manipulacije do svega ostalog.

Samo nasilje ima više faza, a prva nije šaketanje.
Pa o tome ja govorim cijelo vrijeme .... nemojte na osnovu par PSIHODEBILA da žigošete čitav muški rod, dajte da pričamo o uzrocima a ne posljedicama ....

Masamune
Forumaš godine
Forumaš godine
Mood:
Has thanked: 22814 times
Been thanked: 20900 times
Status: Online

24 Aug 2023, 00:08

Pa ko to radi ovdje? Ne znam zašto ovo svodiš na nekakvu borbu između spolova kad je to glupost u ovom slučaju.

Činjenica je da su muškarci u većini slučajeva nasilnici prema ženama nego što je obratno i to je poenta.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

24 Aug 2023, 10:53

edo_79 wrote: 24 Aug 2023, 00:03Nema potrebe ... ja sam lično svjedočio u par navrata, lik ubi boga u njoj .... ona k'o da je Allah za sebe napravio, melek, a on k'o da je hodži s tabuta utek'o majku svoju jbo .... i uleću neki momci kaže ona, citiram '' nedirajte ga, on je takav, voli on mene'' ....

I koliko puta sam se ibretio kako te ''next door'' djevojke nedaju prić sebi a kamoli progovorit, i onda je pokupi neki papak, i et belaja onda....

Nasilje NE OPRAVDAVAM ni u kom obliku, takve muškarce treba tuć triput na dan, i još im davati repete između obroka, ali ovdje niko neće da prizna da golem dio krivice snose i djevojke koje ulaze u takve toksične veze ....
Ma kome si svjedocio? Arneli sigurno nisi, jer monstrum nije nju tukao i zaklao pa je bacio u provaliju svojom rukom. Trazio je od nadnicara da je nalupaju za 100KM, a za klanje i bacanje u provaliju je nasao drugog monstruma koji je uopce nije poznavao. Kad je pala s traktora i povrijedila kicmu, on je nju ostavio jer se jadnik prepao da ce Arnela ostati invalid. Ali nije jer je Arnela bila borac. Jeo je i pio u kuci njenih roditelja. Tek kad je Arnela nastavila sa zivotom, odlucio je da je zakolje. Prije toga je zapalio roditeljsku garazu. Izvukao ju je na taj dan iz kuce ucjenom i trazio joj pare, a onda sa saucesnikom koji je po svemu sudeci bio zaljubljen u njega, obavio zvjerski cin.

Izvlacis tu nicim potkrijepljene teorije kako su "glupace" to same trazile, a Arnela je bila sve samo ne glupaca. Bila je Djak generacije u Elektrotehnickoj skoli u Sarajevu, radila kao mrav i to poslove koje mnogi muskarci nisu u stanju; kosila, cijepala drva, vozila traktor, cuvala ovce, muzla krave, bila desna ruka bratu i ocu. Bila je pametna, vrijedna, odana porodici, poslusna. Pametna, dobra i vrijedna je bila i Dr Asja Tukic o kojoj sam pisala na prethodnoj stranici.

Ali nisu monstrumi ubili samo Arnelu. Ubili su joj cijelu porodicu. Dvojica brace su joj zavrsili na Psihijatriji poslije ubistva, roditelji zauvijek slomljeni bolom.

Kamen bi zaplakao. Cuvajte se zene.
Last edited by Lavlje_srce on 24 Aug 2023, 11:58, edited 2 times in total.
Memento Mori

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

24 Aug 2023, 11:00

Lavlje_srce wrote: 24 Aug 2023, 10:53
edo_79 wrote: 24 Aug 2023, 00:03Nema potrebe ... ja sam lično svjedočio u par navrata, lik ubi boga u njoj .... ona k'o da je Allah za sebe napravio, melek, a on k'o da je hodži s tabuta utek'o majku svoju jbo .... i uleću neki momci kaže ona, citiram '' nedirajte ga, on je takav, voli on mene'' ....

Ma kome si ti svjedocio? Arneli sigurno nisi, jer monstrum nije nju tukao i zaklao pa je bacio u provaliju svojom rukom. Trazio je od nadnicara da je nalupaju za 100KM, a za klanje i bacanje u provaliju je nasao drugog monstrua koji je uopce nije poznavao. Kad je pala s traktora i povrijedila kicmu, on je nju ostavio jer se jadnik prepao da ce Arnela ostati invalid. Ali nije jer je Arnela bila borac. Jeo je i pio u kuci njenih roditelja. Tek kad je Arnela nastavila sa zivotom, odlucio je da je zakolje. Prije toga je zapalio roditeljsku garazu. Izvukao ju je na taj dan iz kuce ucjenom i trazio joj pare, a onda sa saucesnikom koji je po svemu sudeci bio zalubljen u njega, obavio zvjerski cin.

Izvlacis tu nicim potkrijepljene teorije kako su "glupace" to same trazile, a Arnela je bila sve samo ne glupaca. Bila je Djak generacije u Elektrotehnickoj skoli u Sarajevu, radila kao mrav i to poslove koje mnogi muskarci nisu u stanju; kosila, cijepala drva, vozila traktor, cuvala ovce, muzla krave, bila desna ruka bratu i ocu. Bila je pametna, vrijedna, odana porodici, poslusna. Pametna, dobra i vrijedna je bila i Dr Asja Tukic o kojoj sam pisala na prethodnoj stranici.

Ali nisu monstrumi ubili samo Arnelu. Ubili su joj cijelu porodicu. Dvojica brace su joj zavrsili na Psihijatriji poslije ubistva, roditelji zauvijek slomljeni bolom.

Kamen bi zaplakao. Cuvajte se zene.
Nebih te ja više zadržavao ... drž se ti svog stava, a ja ću svog i ende ....

P.S. Zamolio bih te da se suzdržiš komentara tipa ''Ma kome si ti drž nedaj'' .... Nema potrebe za tim .... Nit smo rod ni toliko bliski da se možeš tako ponašati ... hvala puno ...

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

24 Aug 2023, 11:04

edo_79 wrote: 24 Aug 2023, 11:00Nebih te ja više zadržavao ... drž se ti svog stava, a ja ću svog i ende ....

P.S. Zamolio bih te da se suzdržiš komentara tipa ''Ma kome si ti drž nedaj'' .... Nema potrebe za tim .... Nit smo rod ni toliko bliski da se možeš tako ponašati ... hvala puno ...
Hvala ti sto me vise neces zadrzavati. Zanimljivo kako si osjetljiv na "ma kome si". Osjetljiva sam i ja na optuzbe da su zene krive sto su izmaskarirane, jer su u tvom crno-bijelom mozgu glupe.

Ja s tobom nikad nisam ni progovorila za sve ove godine, do ove teme. Skroz sam cool s tim da nikad vise ne progovorimo. Uzivaj.
Memento Mori

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

24 Aug 2023, 11:09

Lavlje_srce wrote: 24 Aug 2023, 11:04
edo_79 wrote: 24 Aug 2023, 11:00Nebih te ja više zadržavao ... drž se ti svog stava, a ja ću svog i ende ....

Hvala ti sto me vise neces zadrzavati. Zanimljivo kako si osjetljiv na "ma kome si". Osjetljiva sam i ja na optuzbe da su zene krive sto su izmaskarirane jer su u tvom crno-bijelom mozgu glupe.

Ja s tobom nikad nisam ni progovorila za sve ove godine, do ove teme. Skroz sam cool s tim da nikad vise ne progovorimo. Uzivaj.
Osjetljiv sam jer ja ni u jednom momentu nisam tebi napisao ''Ma šta si ti ....'' ja mislim da se to zove kultura komunikacije .... Ako pročitaš moj post vidjećeš da sam napisao ČAST IZUZECIMA i nasilje NE OPRAVDAVAM ni u kom obliku (namjerno napisano velikim slovima) da osobe poput tebe nebi skontale da stavljam sve žene u isti koš, te da na bilo koji način podržavam psihopate.

Oprosti što se neću U POTPUNOSTI složiti s tvojim mišljenjem. I oprosti što sam osjetljiv i previše na tu modernu žensku šuplju tipa ''MA šta ćeš ti ...'' ne pije to vode kod mene .... nisam nasilnik, nisam kabadahija, ja to lagano samo stavim na IGNORE i ende .... Imaš :mah

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

24 Aug 2023, 11:12

Zamisli kako bi bio osjetljiv da te neko osamari, pokusa silovati, godinama zlostavlja ili pokusa ubiti.

Welcome to women's world.
Memento Mori

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

24 Aug 2023, 11:14

Lavlje_srce wrote: 24 Aug 2023, 11:12 Zamisli kako bi bio osjetljiv da te neko osamari, pokusa silovati, godinama zlostavlja ili pokusa ubiti.

Welcome to women's world.

Yep ... to se čekalo ... :aplauzz :aplauzz :aplauzz :plavi :plavi :plavi :plavi :plavi

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

24 Aug 2023, 11:15

Tebi je to smijesno. :bua

Nemam s tobom o cemu.
Memento Mori

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

24 Aug 2023, 11:17

Lavlje_srce wrote: 24 Aug 2023, 11:15 Tebi je to smijesno. :bua

Nemam s tobom o cemu.
Naravno da je smiješno jer se ponašaš djetinjasto ... ''Welcome to women's world'' .... Đe nestade ravnopravnost?? E moj biseru :plavi :plavi :plavi

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

24 Aug 2023, 11:22

Pa ravnopravnost vecinski i ne postoji.

Izguglaj the glass ceiling npr.

Jedna od 3 zene na globalnoj razini je bila izlozena fizickom ili seksualnom nasilju od strane partnera ili nekoga ko joj nije partner.

"Estimates published by WHO indicate that globally about 1 in 3 (30%) of women worldwide have been subjected to either physical and/or sexual intimate partner violence or non-partner sexual violence in their lifetime.

Most of this violence is intimate partner violence. Worldwide, almost one third (27%) of women aged 15-49 years who have been in a relationship report that they have been subjected to some form of physical and/or sexual violence by their intimate partner."
Last edited by Lavlje_srce on 24 Aug 2023, 11:22, edited 1 time in total.
Memento Mori

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25307 times
Been thanked: 6637 times

24 Aug 2023, 11:22

...meni je ovo vise mukotrpno i citati, a o svadjama, ne bih! ...zna se Edo artikulisati i braniti! :ok

...imajte obzira, da ima ovdje majki, koje radjaju i odgajaju, vaspitavaju, SINOVE!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

24 Aug 2023, 11:24

Statistika je neumoljiva.
Memento Mori

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

24 Aug 2023, 11:26

Lavlje_srce wrote: 24 Aug 2023, 11:22 Pa ravnopravnost vecinski i ne postoji.

Izguglaj the glass ceiling npr.

Jedna od 3 zene na globalnoj razini je bila izlozena fizickom ili seksualnom nasilju od strane partnera ili nekoga ko joj nije partner.

"Estimates published by WHO indicate that globally about 1 in 3 (30%) of women worldwide have been subjected to either physical and/or sexual intimate partner violence or non-partner sexual violence in their lifetime.

Most of this violence is intimate partner violence. Worldwide, almost one third (27%) of women aged 15-49 years who have been in a relationship report that they have been subjected to some form of physical and/or sexual violence by their intimate partner."
statistics by WHO .... :D. :D. :D. :D. :D. .....

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

24 Aug 2023, 11:30

To je opcepoznat podatak, osim tebi.

Je li ovo dovoljno dobro za tebe?

Image
Memento Mori

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

24 Aug 2023, 11:32

Lavlje_srce wrote: 24 Aug 2023, 11:30 To je opcepoznat podatak, osim tebi.

Je li ovo dovoljno dobro za tebe?

Image
you had me at statistiscs by WHO :D. :D.

Post Reply

Return to “Drustvo”