Lavlje_srce wrote: 24 Aug 2023, 13:17
edo_79 wrote: 24 Aug 2023, 12:51
Barem sam dovoljno kulturan i lijepo odgojen da ne vređam forumaše dok drže monolog i donose pogrešne zaključke ... Ne zamjerim ja to tebi, doći će to s vremenom ....
Dragi Edo (moze li ovako),
Sve si pogresno shvatio i jako si osjetljiv za jednog muskarca. Preosjetljiv. Mene zanima tema, ne moji ili tvoji osjecajcici. Teska je, preteska. Ne mislim da si ti zlostavljac, samo kad si stavio komentar ispod videa o Arnelinom klanju (ona je z
aklana sto nije htjela biti s nezaposlenim monstrumom, koji je istovremeno imao grandiozne ideje o vlastitoj vaznosti), izgledalo je kao da si svjedocio u procesu o Arnelinom ubistvu. Tu nisi svjedocio, samo to sam htjela reci. Prije odgovora sam pogledala dva nedavna videa o stanju njenih roditelja i bila sam duboko potresena. Oprosti mi na tome.
Zatim si potpuno pogresno shvatio izjavu 'Welcome to women's world', pa cak i temu otvorio o tome. Nisam izjavila da svijet pripada zenama, nego da u svijetu zena ima (nazalost) dosta zlostavljanja. Pa o krajnjem efektu zlostavljanja u porodici, odnosno zenoubistvu govorimo. To je tema, sjecas se.
Budi dobro. To je sve.
Drago Srce Lavlje (naravno da može)
Mene isto tako zanima tema ali ne volim da me neko provocira ili mi govori ''Ma šta si ti'' ..... Tema da je teška preteška je, i ja nikako nemogu da dokučim odakle si ti izvukla zaključak da ja odobravam bilo kakav vid nasilja nad bilo kim, naročito ženama. Za mene lično muškarci koji se iživljavaju na ženama su P... znaš već šta hoću da kažem i takve treba mlatiti na svakom koraku.
Ja nisam napisao da sam svjedočio tom konkretnom ubistvu, jer da jesam sigurno bih smako nekog od njih .... ja sam napisao da sam ja lično prisustvovao nekim stvarima iz moje okoline, koje se tiču teme i kako se nemogu ni sve žene trpati u koš kao sponzoruše, niti svi muškarci u koš kao oni koji dobacuju, provociraju, ponižavaju itd itd itd .....
Način na koji si ti napisala meni u odgovoru ''MA šta si ti ....'' i ''Welcome to women's world'' je napisan na takav način i u tom tonu da nisam mogao nikako drugačije da ga shvatim već onako kako jesam ....
Što se teme tiče, nije ona striktno otvorena radi toga, već je namjenski otvorena, zato što kako vrijeme odmiče, muškarci su prinuđeni da prave sve više ustupaka, kako se žene nebi našle ugrožene, uvređene, u neravnopravnom položaju itd itd itd....
Još jednom ti za kraj ponavljam .... NISAM POKLONIK NIKAKVOG VIDA NASILJA NAD BILO KIME NITI TO ODOBRAVAM .... sjećam se šta je tema itekako... ali se i sjećam teze da su sve žene žrtve .... nećemo sve u isti koš jel tako .... nit su svi muškarci siledžije niti su sve žene žrtve .... ima nas svakakvih ....
Biću ja dobro ... prošao je edo puno toga da bi se uznemirio oko nečeg ovakvog. Drago mi je da si malo se odmakla od cijele problematike, i pokušala da analiziraš ono što sam pisao, to puno cijenim kod tebe .... Budi i ti dobro i sve naj