Uksoricid u regiji (ženoubistvo)

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:
Has thanked: 465 times
Been thanked: 1422 times
Status: Offline

Re: Uksoricid u regiji (ženoubistvo)

Post by edo_79 »

Lavlje_srce wrote: 24 Aug 2023, 12:29 Sad sam se potsjetila zasto nikad ne komuniciram s tobom. Neki ne razumiju ni pojam diskusija, a kamoli da se u istoj bore argumentima.

Nisam iz mahale, niti joj mentalno pripadam. Jedini cilj mahalasa je potcijeniti drugog, na tome je mahala opstala. Hvala, ali ne hvala.
Upravo si sebe opisala ... ja cijelo vrijeme diskutujem s tobom, barem pokušavam, dok ti izvlačiš neke zaključke na osnovu svojih nekih zapažanja, pokušavaš da argumentuješ stvari koje ja nisam napisao, a ''Ma šta si ti...'' više nego dovoljno govori o tvojoj sposobnosti potcjenjivanja i provociranja ljudi u odsustvu smislene komunikacije, kao i o tome da ima mahale u tebi, iako ti to nećeš priznati ....

Osjećaj se pozdravljenom :mah :zubi
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

Post by Lavlje_srce »

Dosadan si i nesposoban za diskusiju. Moje misljenje naravno. Pozdrav neuzvracen.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 »

Lavlje_srce wrote: 24 Aug 2023, 12:34 Dosadan si i nesposoban za diskusiju. Moje misljenje naravno. Pozdrav neuzvracen.
:tjesi
bez
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 235 times
Been thanked: 671 times

Post by bez »

edo_79 wrote: 24 Aug 2023, 12:17
insomnia wrote: 24 Aug 2023, 12:15 Ama nju je nekad nekaka lola razocarala i sad je ona sebi izradila citavu teoriju o psihopatama, narcisima i manipulatorima koji hodaju okolo i zavode djeve. Hajte molim vas
Konačno ... Hvala ti :klanja
zahvaljujes mu zato sto je opisao sebe ?
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 »

bez wrote: 24 Aug 2023, 12:40
edo_79 wrote: 24 Aug 2023, 12:17

Konačno ... Hvala ti :klanja
Ne, nego zato što je možda pogodio jedan od razloga zbog čega je forumašica ogorčena ...
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

edo_79 wrote: 24 Aug 2023, 12:17Konačno ... Hvala ti :klanja
Karma is a bitch. Umjesto sto daje tokarske dijagnoze drugima, trebao bi se (dobro) zamisliti o sebi. Samo nema covjek sposobnost introspekcije. On je na forumu da pika druge, to mu daje "vaznost".
edo_79 wrote: 24 Aug 2023, 12:42Ne, nego zato što je možda pogodio jedan od razloga zbog čega je forumašica ogorčena ...
Svako s mrvicom ljudskosti bi trebao biti ogorcen na Nizamino i Arnelino zvjersko ubistvo. Ne treba ici dalje, a primjera je daleko vise nego sto prosjecan ljudski stomak moze provariti. Onaj koji nije ogorcen, ne treba se pitati zasto su drugi ogorceni, nego kako to da on/a nije.
Memento Mori

bez
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 235 times
Been thanked: 671 times

Post by bez »

edo_79 wrote: 24 Aug 2023, 12:42

Ne, nego zato što je možda pogodio jedan od razloga zbog čega je forumašica ogorčena ...
naglasak je na mozda, ali ako poznajes opus nece biti
Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh »

Ništa lakše nego pricati zenama ono što hoće čuti.
Samo što se besplatne brošure ne dijele za put do srca njihovog.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Puno se ti zaljeces za nekog mo se tek pojavio
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 »

Lavlje_srce wrote: 24 Aug 2023, 12:47

Karma is a bitch. Umjesto sto daje tokarske dijagnoze drugima, trebao bi se (dobro) zamisliti o sebi. Samo nema covjek sposobnost introspekcije. On je na forumu da pika druge, to mu daje "vaznost".
edo_79 wrote: 24 Aug 2023, 12:42Ne, nego zato što je možda pogodio jedan od razloga zbog čega je forumašica ogorčena ...
Svako s mrvicom ljudskosti bi trebao biti ogorcen na Nizamino i Arnelino zvjersko ubistvo. Ne treba ici dalje, a primjera je daleko vise nego sto prosjecan ljudski stomak moze provariti. Onaj koji nije ogorcen, ne treba se pitati zasto su drugi ogorceni, nego kako to da on/a nije.
Barem sam dovoljno kulturan i lijepo odgojen da ne vređam forumaše dok drže monolog i donose pogrešne zaključke ... Ne zamjerim ja to tebi, doći će to s vremenom ....
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

bez wrote: 24 Aug 2023, 12:49
edo_79 wrote: 24 Aug 2023, 12:42 Ne, nego zato što je možda pogodio jedan od razloga zbog čega je forumašica ogorčena ...
naglasak je na mozda, ali ako poznajes opus nece biti
Hvala. Doticni je cijeli forum ucinio zonom zlostavljanja. Free of charge. Sad zastani na trenutak, odmakni se mentalno i pomisli kakve osobe to rade. Ne samo ti, nego svi forumasi.

Na ovo 'puno se zalijeces' se ne obaziri.
Memento Mori

Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

edo_79 wrote: 24 Aug 2023, 12:51
Lavlje_srce wrote: 24 Aug 2023, 12:47Karma is a bitch. Umjesto sto daje tokarske dijagnoze drugima, trebao bi se (dobro) zamisliti o sebi. Samo nema covjek sposobnost introspekcije. On je na forumu da pika druge, to mu daje "vaznost".

Barem sam dovoljno kulturan i lijepo odgojen da ne vređam forumaše dok drže monolog i donose pogrešne zaključke ... Ne zamjerim ja to tebi, doći će to s vremenom ....
Dragi Edo (moze li ovako),

Sve si pogresno shvatio i jako si osjetljiv za jednog muskarca. Preosjetljiv. Mene zanima tema, ne moji ili tvoji osjecajcici. Teska je, preteska. Ne mislim da si ti zlostavljac, samo kad si stavio komentar ispod videa o Arnelinom klanju (ona je zaklana sto nije htjela biti s nezaposlenim monstrumom, koji je istovremeno imao grandiozne ideje o vlastitoj vaznosti), izgledalo je kao da si svjedocio u procesu o Arnelinom ubistvu. Tu nisi svjedocio, samo to sam htjela reci. Prije odgovora sam pogledala dva nedavna videa o stanju njenih roditelja i bila sam duboko potresena. Oprosti mi na tome.

Zatim si potpuno pogresno shvatio izjavu 'Welcome to women's world', pa cak i temu otvorio o tome. Nisam izjavila da svijet pripada zenama, nego da u svijetu zena ima (nazalost) dosta zlostavljanja. Pa o krajnjem efektu zlostavljanja u porodici, odnosno zenoubistvu govorimo. To je tema, sjecas se?

Budi dobro. To je sve.
Memento Mori

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 »

Lavlje_srce wrote: 24 Aug 2023, 13:17
edo_79 wrote: 24 Aug 2023, 12:51

Dragi Edo (moze li ovako),

Sve si pogresno shvatio i jako si osjetljiv za jednog muskarca. Preosjetljiv. Mene zanima tema, ne moji ili tvoji osjecajcici. Teska je, preteska. Ne mislim da si ti zlostavljac, samo kad si stavio komentar ispod videa o Arnelinom klanju (ona je zaklana sto nije htjela biti s nezaposlenim monstrumom, koji je istovremeno imao grandiozne ideje o vlastitoj vaznosti), izgledalo je kao da si svjedocio u procesu o Arnelinom ubistvu. Tu nisi svjedocio, samo to sam htjela reci. Prije odgovora sam pogledala dva nedavna videa o stanju njenih roditelja i bila sam duboko potresena. Oprosti mi na tome.

Zatim si potpuno pogresno shvatio izjavu 'Welcome to women's world', pa cak i temu otvorio o tome. Nisam izjavila da svijet pripada zenama, nego da u svijetu zena ima (nazalost) dosta zlostavljanja. Pa o krajnjem efektu zlostavljanja u porodici, odnosno zenoubistvu govorimo. To je tema, sjecas se.

Budi dobro. To je sve.
Drago Srce Lavlje (naravno da može)

Mene isto tako zanima tema ali ne volim da me neko provocira ili mi govori ''Ma šta si ti'' ..... Tema da je teška preteška je, i ja nikako nemogu da dokučim odakle si ti izvukla zaključak da ja odobravam bilo kakav vid nasilja nad bilo kim, naročito ženama. Za mene lično muškarci koji se iživljavaju na ženama su P... znaš već šta hoću da kažem i takve treba mlatiti na svakom koraku.

Ja nisam napisao da sam svjedočio tom konkretnom ubistvu, jer da jesam sigurno bih smako nekog od njih .... ja sam napisao da sam ja lično prisustvovao nekim stvarima iz moje okoline, koje se tiču teme i kako se nemogu ni sve žene trpati u koš kao sponzoruše, niti svi muškarci u koš kao oni koji dobacuju, provociraju, ponižavaju itd itd itd .....

Način na koji si ti napisala meni u odgovoru ''MA šta si ti ....'' i ''Welcome to women's world'' je napisan na takav način i u tom tonu da nisam mogao nikako drugačije da ga shvatim već onako kako jesam ....

Što se teme tiče, nije ona striktno otvorena radi toga, već je namjenski otvorena, zato što kako vrijeme odmiče, muškarci su prinuđeni da prave sve više ustupaka, kako se žene nebi našle ugrožene, uvređene, u neravnopravnom položaju itd itd itd....

Još jednom ti za kraj ponavljam .... NISAM POKLONIK NIKAKVOG VIDA NASILJA NAD BILO KIME NITI TO ODOBRAVAM .... sjećam se šta je tema itekako... ali se i sjećam teze da su sve žene žrtve .... nećemo sve u isti koš jel tako .... nit su svi muškarci siledžije niti su sve žene žrtve .... ima nas svakakvih ....

Biću ja dobro ... prošao je edo puno toga da bi se uznemirio oko nečeg ovakvog. Drago mi je da si malo se odmakla od cijele problematike, i pokušala da analiziraš ono što sam pisao, to puno cijenim kod tebe .... Budi i ti dobro i sve naj :cool
Last edited by edo_79 on 24 Aug 2023, 13:48, edited 1 time in total.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21778 times
Been thanked: 19821 times
Status: Online

Post by Masamune »

Dragi Djeda Mraze
Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2937 times
Been thanked: 3314 times

Post by Skin »

pricati o monstruoznim stvarima koje se desavaju najvise zenama, u svijetu koji je muski, a paziti da im svaki put naglasis da nisu samo zene zrtve, je bezobrazna relativizacija, i nedostatak muskosti da se prihvate cinjenice. to je zapravo ono sto je zabrinjavajuce na ovakvoj temi, za sve oni koji su roditelji, i sinovima i kcerkama.
nisu to ustupci koji se traze od muskaraca, vec tako treba biti u civilizovanom svijetu.
edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 »

Skin wrote: 24 Aug 2023, 13:51 pricati o monstruoznim stvarima koje se desavaju najvise zenama, u svijetu koji je muski, a paziti da im svaki put naglasis da nisu samo zene zrtve, je bezobrazna relativizacija, i nedostatak muskosti da se prihvate cinjenice. to je zapravo ono sto je zabrinjavajuce na ovakvoj temi, za sve oni koji su roditelji, i sinovima i kcerkama.
nisu to ustupci koji se traze od muskaraca, vec tako treba biti u civilizovanom svijetu.
Aha, to treba tako .... :aplauzz :aplauzz
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

edo_79 wrote: 24 Aug 2023, 13:26Drago Srce Lavlje (naravno da može)

Mene isto tako zanima tema ali ne volim da me neko provocira ili mi govori ''Ma šta si ti'' ..... Tema da je teška preteška je, i ja nikako nemogu da dokučim odakle si ti izvukla zaključak da ja odobravam bilo kakav vid nasilja nad bilo kim, naročito ženama. Za mene lično muškarci koji se iživljavaju na ženama su P... znaš već šta hoću da kažem i takve treba mlatiti na svakom koraku.

Ja nisam napisao da sam svjedočio tom konkretnom ubistvu, jer da jesam sigurno bih smako nekog od njih .... ja sam napisao da sam ja lično prisustvovao nekim stvarima iz moje okoline, koje se tiču teme i kako se nemogu ni sve žene trpati u koš kao sponzoruše, niti svi muškarci u koš kao oni koji dobacuju, provociraju, ponižavaju itd itd itd .....

Način na koji si ti napisala meni u odgovoru ''MA šta si ti ....'' i ''Welcome to women's world'' je napisan na takav način i u tom tonu da nisam mogao nikako drugačije da ga shvatim već onako kako jesam ....

Što se teme tiče, nije ona striktno otvorena radi toga, već je namjenski otvorena, zato što kako vrijeme odmiče, muškarci su prinuđeni da prave sve više ustupaka, kako se žene nebi našle ugrožene, uvređene, u neravnopravnom položaju itd itd itd....

Još jednom ti za kraj ponavljam .... NISAM POKLONIK NIKAKVOG VIDA NASILJA NAD BILO KIME NITI TO ODOBRAVAM .... sjećam se šta je tema itekako... ali se i sjećam teze da su sve žene žrtve .... nećemo sve u isti koš jel tako .... nit su svi muškarci siledžije niti su sve žene žrtve .... ima nas svakakvih ....

Biću ja dobro ... prošao je edo puno toga da bi se uznemirio oko nečeg ovakvog. Drago mi je da si malo se odmakla od cijele problematike, i pokušala da analiziraš ono što sam pisao, to puno cijenim kod tebe .... Budi i ti dobro i sve naj :cool
Nisi odobravao nasilje, ali si ga relativizirao. Ne znam kako ne razumijes da ako izjavis "sama pala, sama se ubila" izjavljujes "da je samo bila pametnija, to joj se ne bi desilo". A bi, zlostavljaci biraju (pogodnu) zrtvu Edo, a ne obratno. Niko od njih ne krece sa sakom prema zrtvi u startu. Lazu, pricaju tuzne price, izoliraju i kontroliraju zrtvu. Govore im sta da rade, kako da misle, kako da se oblace, kako da zive. Kad je nokautira, tada je obicno prekasno jer je njeno samopostovanje vec srozano na dno.

Boldana recenica je vrlo zabrinjavajuca. Ne sporim da si mozda imao lose iskustvo sa zenama, ali tema o zenoubistvu nije mjesto za ovakve recenice.

Podsjecam te na uvodni post koji je (na svu srecu) otvoren od strane muskarca. U protivnom bi zlostavljacki postovi o "ogorcenim zenama" krenuli odavno.
Krokodil Behko wrote:Još jedan slučaj. Ovo je ovako svaki dan u YU regiji.

Mislite li i vi, da se pretjeralo s "tradicionalnim vrijednostima" u regiji, pa se ovo zbiva?
Jer naša vrijednost je upravo to - nasilje u porodici, nasilje na ulici, u školi, na poslu, itd..
Garantovano je ovaj lik iz Novog Sada homofob, desničar i mizoginista po tradiciji, jer kod nas je to tako. Niko i ništa, ne smije povrijediti preveliku sujetu premalog i tradicionalno preslabog balkanskog muškarca.
Memento Mori

edo_79
Inventar foruma
Inventar foruma
Mood:

Post by edo_79 »

Lavlje_srce wrote: 24 Aug 2023, 14:10
edo_79 wrote: 24 Aug 2023, 13:26Drago Srce Lavlje (naravno da može)

Nisi odobravao nasilje, ali si ga relativizirao. Ne znam kako ne razumijes da ako izjavis "sama pala, sama se ubila" izjavljujes "da je samo bila pametnija, to joj se ne bi desilo". A bi, zlostavljaci biraju (pogodnu) zrtvu Edo, a ne obratno. Niko od njih ne krece sa sakom prema zrtvi u startu. Lazu, pricaju tuzne price, izoliraju i kontroliraju zrtvu. Govore im sta da rade, kako da misle, kako da se oblace, kako da zive. Kad je nokautira, tada je obicno prekasno jer je njeno samopostovanje vec srozano na dno.

Boldana recenica je vrlo zabrinjavajuca. Ne sporim da si mozda imao lose iskustvo sa zenama, ali tema o zenoubistvu nije mjesto za ovakve recenice.

Podsjecam te na uvodni post koji je (na svu srecu) otvoren od strane muskarca. U protivnom bi zlostavljacki postovi o "ogorcenim zenama" krenuli odavno.
Krokodil Behko wrote:Još jedan slučaj. Ovo je ovako svaki dan u YU regiji.

Mislite li i vi, da se pretjeralo s "tradicionalnim vrijednostima" u regiji, pa se ovo zbiva?
Jer naša vrijednost je upravo to - nasilje u porodici, nasilje na ulici, u školi, na poslu, itd..
Garantovano je ovaj lik iz Novog Sada homofob, desničar i mizoginista po tradiciji, jer kod nas je to tako. Niko i ništa, ne smije povrijediti preveliku sujetu premalog i tradicionalno preslabog balkanskog muškarca.
Nebih se složio da su ''Tradicionalne vrijednosti'' samo nasilje u porodici, školi, na poslu .... Iako ga je bilo to niko ne spori .... ima tu puno više od samog nasilja ...
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Image
Image
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans